Bizar: vallend rotsblok beëindigt het leven van vluchtelingen in Kroatië

De route van Afrika en het Midden-Oosten naar Europa is lang en gevaarlijk. Of het nu de Middellandse Zee is, of de route door de Balkan en Oost-Europa. Toch zijn er nog steeds honderden, zij het niet duizenden vluchtelingen die de gok wagen om een beter leven te krijgen. Vaak genoeg met de dood tot gevolg. 

In Kroatië zijn twee Syrische vluchtelingen om het leven gekomen toen ze werden bedolven onder een rotsblok. Ze hadden met tien andere Syriërs overnacht in een bos. Gisterochtend brak daar een rots van enkele tonnen af, die bovenop de groep viel.

Meerdere mensen uit de groep raakten bij het ongeluk gewond. Ze waren wel in staat om in een dorp in de buurt hulp te halen. Daar kregen de overlevenden ook eten en drinken.

Dit soort ongelukken en gebeurtenissen moeten de ogen doen openen van regeringsleiders. Ze moeten niet schijnheilig ‘humaan’ zijn, maar de juiste moeilijke beslissingen nemen. Meerdere partijen hebben geopperd om een ‘Fort Europa’ te maken. De buitengrenzen op slot, zodat vluchtelingen in opvangcentra buiten Europa kunnen afwachten of ze wel of niet een verblijfsvergunning kunnen krijgen.

Al stuit je dan op een volgend probleem. Er zijn regels met betrekking tot het verkrijgen van een verblijfsvergunning, maar als er miljoenen legitiem op de vlucht zijn, kan je die dan ook opnemen? Op een moment bereik je de grens, letterlijk en figuurlijk. En de Europese Unie kennende komt men daar weer veel te laat achter.

Hoe vaak moeten dit soort tragedies zich voor gaan doen voordat er uiteindelijk goed beleid wordt gemaakt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

118 reacties

 1. Elu Thingol

  Verschrikkelijk.

  1. Holland

   Guus de Deuger meldt zich met een platitude.

   1. Elu Thingol

    🙁

   2. EU kok

    Dit blog gaat gebukt onder neerbuigende, degenererende en beledigende reactie.
    Wie zei dat ook alweer over wie?
    .
    On Topic.
    Vluchteling of inwoner maakt niet uit.
    Het is gewoon een ongeluk met slechte afloop.

 2. DolleDries

  Wie niet waagt die niet wint.

 3. Ad Infinitum

  Drama. De bevolking liet zich wel van een humane kant zien. Zoals het hoort !

 4. Heinz

  Niets blijft deze (ook!) mensen bespaard.

  1. EU kok

   Precies Dries.
   Ik neem aan dat u gelijk contact hebt opgenomen met deze mensen en dat u deze arme drommels direct in huis hebt genomen.

   1. DolleDries

    Dat wil ik wel maar jij eerst vluchtelingen in je huis opnemen.

    1. EU kok

     Zoals te verwachten was.
     Niet ik maar hullie.
     Dag Dries

     1. DolleDries

      Zoals te verwachte was wijzen naar een ander maar niet ik.
      Dag Kok.

     2. swetsnek

      Jij hufter neemt maat maar daarna een grote bek hoeveel vluchtelingen had jij ook alweer geholpen nou nou nou … precies net wat ik dacht

    2. Capo

     @Dries: Afgelopen weekend hebben we in meerderheid besloten om multinicker Tengo etc… te gaan negeren of te exponeren. Elu en EU kok steunen hem openlijk. Lijkt het mij logisch dat we die twee ook negeren, kleine moeite toch? 😉

  2. Adriaan

   @DolleDries, op zo’n triestige en onbenullige reactie van Kok moet je niet ingaan. Jij gaf alleen maar aan dat er ook Nederlander zijn die er beroerd aan toe zijn. Laat Kok gaarkoken in zijn eigen sop. Negeer dat individu. Doe mee, samen staan we sterk.

   1. Elu Thingol

    Korporaal Adriaan van de Websitegestapo is een klein korporaaltje. Hij kan niet tippen aan het omvangrijke trollenoeuvre van Capo Sitegestapo. Twee strepen op zijn jas en denkt de generaal naar de kroon te steken.

   2. Capo

    “Laat Kok gaarkoken in zijn eigen sop. Negeer dat individu. Doe mee, samen staan we sterk.”

    Precies, EU kok is een openlijke supporter van multinicker waardoor hij zich op dezelfde lijn bevindt. Negeren dus! 😉

   3. EU kok

    Vrijheid van meningsuiting strijder Adriaan tracht Dries een spreekverbod op te leggen.
    Zou hij zich laten ringeloren?

   4. Capo

    @Adriaan: Je ziet immers wat er gebeurt. Elu = Tengo dus komt hij hier gelijk stoom afblazen op jouw figuur. Gelukkig zijn de rijen gesloten en weten we dat Elu ook tot de familie van multinick behoort. 😉

    1. EU kok

     Gelukkig zijn de rijen gesloten
     .
     Capo doet een Mohammed Saïd al-Sahaf
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Saïd_al-Sahaf

   5. Ni28

    Sterk sta je als pas je de provocatieve taal kunt weerstaan. De echte vuurproef.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Muren rondom Europa.
  We kunnen de exploderende overbevolking in Afrika en het islamitisch geweld in Noord-Afrika, het M-Oosten en centraal-Azië niet oplossen.

  Alleen nog migratie voor Liefde (maar dan eerste 10 jaar geen uitkering) en mochten we echt mensen nodig hebben dan emigratie uit culturen die compatibel met de onze zijn (denk aan Oost- en Zuidoost Azië)

  In Polen -die nimmer moslims zullen opnemen omdat ze geen West-Europa willen worden met hun islamitische verkrachtingsbendes, terrorisme, dode kinderen en no go areas worden nu de poorten opengezet voor de Philippijnen, mensen die wel goed integreren en geen overlast veroorzaken.
  Dat is de route die West-Europa zou moeten volgen maar de elite heeft het te druk met het binnenhalen van de middeleeuwen en het kapotzagen van de ernstig aangetaste Wortels van de verlichting.

  1. Blue monday

   Je noemt emigratie uit de Filipijnen… ik weet het niet, Chinezen zonderen zich ook geheel af.

   Harde werkers dat zeker, geen zichtbare overlast, maar achter die dikke muren in de cafetaria en restaurants gaan heel veel duistere zaakjes schuil.

 6. DolleDries

  Verschrikkelijk.

  Het gevaar om slachtoffer te worden van geweld tot moord en doodslag is alomtegenwoordig in Duitsland. Een week geleden werd een flessenverzamelaarster getroffen. De 63-jarige dakloze vrouw werd ’s nachts in Hannover verkracht en gewurgd . Haar moordenaar, vermoedelijk een 44-jarige Afrikaan, werd op dinsdagmiddag in Hannover door de politie gearresteerd.
  Door DNA-beslag van het slachtoffer was de politie op het spoor gekomen van de asielzoeker, van wie de precieze leeftijd en nationaliteit nog niet zijn vastgesteld. Een vergelijking met het beschikbare DNA-materiaal uit de politiecomputer leverde een treffer op: de man die bij de politie bekend was, was onlangs veroordeeld voor seksuele intimidatie. Er was derhalve vergelijkend materiaal beschikbaar.

 7. DolleDries

  Verschrikkelijk.

  Zwitserland is geschokt door de wrede mishandeling van vijf vrouwen in de leeftijd van 22 tot 33 jaar voor club Petit Palace in Genève. Twee van de vrouwen raakten ernstig gewond; één van hen is zelfs in coma achtergelaten en verkeert nog steeds in kritieke toestand.
  Een vrouw uit Genève was op de avond van het gevecht in de buurt van het Petit Palace. Ze vertelt het Zwitserse dagblad Blick dat ze voor de aanval met een van de aanvallers heeft gesproken.
  “Hij was die avond de enige op krukken, dat was ongebruikelijk”, zegt de vrouw. Volgens de krant zou de dader de vrouwen met de krukken hebben geslagen.
  De vrouw uit Genève beschrijft de vermeende dader als een 20-22-jarige man met Maghrebische (Noord-Afrikaanse) herkomst. Hij was “een beetje gespierd” en had gebleekt haar. Ze is er zeker van: “Hij komt zeker niet uit Genève”.

 8. DolleDries

  Verschrikkelijk.

  Frankrijk zinkt weg in geweld, red onze kinderen! – Ouders van jongen vermoord door Arabieren
  Posted op augustus 13, 2018 door Rommel in Artikelen // 2 Comments
  Adrien Perez.
  Adrien Perez zou je waarschijnlijk nooit gekend hebben, maar de jongen met een glimlach werd op zijn verjaardag door Arabieren vermoord.
  Zijn vrienden zeggen dat hij een heel goede jongen was, aardig, niet agressief. Hij had altijd een glimlach. Hij was altijd in een goed humeur. Hij deed iedereen lachen.
  Adrien was ook slim, hij studeerde af aan de Joseph-Fourier Universiteit in Grenoble, Zuidoost-Frankrijk. Maar het leven van Adrien stopte op 29 juli voor de club “Le Phoenix”, in Meylan.
  In een interview met de Franse krant Le Parisien vertellen zijn ouders hoe zijn dood zijn hele familie heeft gebroken. Ook Frankrijk sparen ze niet. Volgens hen zinkt het land in geweld.

  1. Blue monday

   Je moet je niet al het geselecteerde leed in de wereld aantrekken Depressieve Dries…
   Als ik uit hetzelfde vaatje moet tappen over bv. schietpartijen in de USA, neo-nazi’s etc…heb ik geen leven meer.

   Hier wat berichten die een klein zonnestraaltje in je miserabele leven kunnen toestaan.

   Frankrijk maakt illegale immigrant staatsburger na heldendaad: https://www.powned.tv/artikel/frankrijk-maakt-illegale-immigrant-staatsburg

   Succesvolle integratie asielmigranten deels kwestie van tijd;
   https://www.scp.nl/Nieuws/Succesvolle_integratie_asielmigranten_deels_kwestie_van_tijd

   Van asielzoekers tot miljonairs:
   https://www.trouw.nl/home/van-asielzoekers-tot-miljonairs-nederland-is-het-beloofde-land~a67e7a87/

   Kijk Dries, daar word je toch blij van?

  2. Steve Van der Vekens

   Thx voor deze heads-up DD.

 9. Uiterst Links

  Er zullen zeker mensen op dit PVV neigende forum zijn die dit nieuws zouden verwelkomen. Twee minder gelukzoekers deze kant op toch?

  1. DolleDries

   Dat denk ik niet wel met de dood van Willie een PVV minder bij links.

 10. EU kok

  Vluchtelingen hebben wel pech maar niet Dries zijn kleur.
  Dan maar ter neutralisatie er een aantal slachtoffers bij halen die wel zijn kleur hebben.
  Blijft de balans tenminste naar zijn kant doorslaan.

 11. Adriaan

  Zeer tragisch ongeval van twee kansarme sukkels. Als er in de regio betere opvang wordt geregeld, dan kan iets dergelijks voorkomen worden. In Saoedi Arabië zijn giga kampen opgezet voor de jaarlijkse bedevaart naar Mekka. Dat lijkt me een ideale locatie om al die vluchtelingen te herbergen. Moeten er nog wel wat tentjes (met airco) bijgebouwd worden.

  1. Uiterst Links

   Hey Adriaan, heb je Bassie al gevonden. Hij wacht op je 🙂

   1. Holland

    Aan zijn puber’humor’ te zien is Uiterst Links niet 16 jaar zoals ik laatst veronderstelde, maar pas 14.

    1. Capo

     😉

    2. EU kok

     Holland 31 minuten ago Beantwoorden
     om reaguurders monddood te maken en te kleineren en om te liegen, bedriegen, misleiden en desinformatie te geven.
     .
     Pot ketel Holland

     1. fockingworst

      Elu thingol komt hier voor zijn plezier op een forum waarvan de artikelen hem 99 van de 100 keer niet bevallen qua onderwerp of de visie van waaruit het stuk is geschreven. Vervolgens gaat hij stelling en of opmerkingen plaatsen die iedereen of althans de meeste op dit forum tegen de haren inwrijft. Dan gaat hij met zijn andere nicks hier gesprekjes houden en anderen uitschelden. Hier is overvloedig bewijs van.
      Het is hetzelfde als ik op joop dit zou gaan doen. Dat doe je 1x voor de lol maar niet jarenlang.
      Elu is met zijn Nicks of een psychopaat of een betaalde trol er zit niks tussen

 12. NoDoubt

  Ze waren niet tevreden in Turkije noch Griekenland. Nee ze moesten perse naar Duitsland of verder. Want ja hier krijgen ze gratis wonen, geld, inrichting van huis en op de koop toe een vakantie in Syrie. En wie gaat dat betalen. Natuurlijk trekt EU de beurzen open en de bevolking die altijd zuinig is geweest, gaat het betalen. Geweldig die ‘religie’van de vrede met als lichtend voorbeeld een necrofiele pedofiel die 800 mensen met het zwaard heeft omgebracht.

 13. Elu Thingol

  Wat betreft Capo de Websitegestapo en diens soldaten:

  “Capo” verscheen op dit forum enkele maanden geleden als “Ba*z”. Als gebruiker viel hij direct op door enerzijds diens adoratie ten opzichte van Thierry Baudet (hij kopieerde teksten van FvD letterlijk naar het forum) en anderzijds door zijn hyperactiviteit. Vaak navigeerde Baaz van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat over het forum. In deze hyperactiviteit bleef hij volharden.

  Vervolgens verscheen hij onder zijn dubbelnick Rechtsaf. Met deze nick viel hij zijn eerste nick, dus: Baaz, herhaaldelijk bij. Alsof het twee verschillende personen betrof. Deze nick werd ook ingezet om afgeronde discussies over de islam opnieuw aan te zwengelen, teneinde het populistisch rechtse evangelie te verkondigem. “Rechtsaf” wordt thans nog ingezet om anderen uit te schelden dan wel te besmeuren.

  Baaz ontwierp Siemien als een nieuwe alias. Siemien moest een rechtspopulistisch-christelijk geluid laten horen. Met “Siemien” viel hij zijn hoofdaccount “Baaz” ook bij, alsof het twee verschillende personen waren.

  Hoofdaccount Baaz werd er uiteindelijk afgegooid. Kennelijk een berich té veel geplaatst; de redactie was het zat. Zout kwam opdraven als nieuw hoofdaccount. Toen deze er ten langen leste eveneens werd afgegooid noemde hij zichzelf Pit. Onder Pit heeft hij dubbelaccounts aangemaakt om te trollen. Met de nickname “Control” immiteerde hij andere gebruikers, zelfs zo dat Floris op een gegeven moment in de veronderstelling was met Ernst van doen te hebben, maar in werkelijkheid was het Capo die zat te zieken.

  Ook Pit werd er door de redactie afgegooid. Terug kwam hij als Lugar, met als dubbelaccounts Thee en gister. Onder deze nick werd hij lange tijd niet echt serieus genomen. Af en toe gooiden Holland en consorten hem een koekje toe als hij hen weer eens met een inhoudsloze reactie bijviel.

  Nu is het dus Capo. Capo heeft zich inmiddels ontpopt tot de nieuwe Websitegestapo. Hij hangt de internetmoderator uit. Het is misplaatst dat uitgerekend dit individu de ander de maat neemt wat multi- en dubbrlnicks betreft. Zelf is hij immers consequent actief onder meerdere nicks en heeft hij in het verleden herhaaldelijk geprovoceerd en gestookt.

  En ondanks deze lange sliert van nicks, ondanks zijn gestook in het verleden, wordt hem door onder meer Adriaan, Ni28. Original NL, Floris, Dubbele Komma, enzovoorts, nog steeds de hand boven het hoofd gehouden. Weten ze het niet van de meerdere nicks van Capo, zijn vele verbanningen, zijn geprovoceer in het verleden? Of zijn ze gewoon hypocriet?

  Het laatste natuurlijk. Want Capo kletst precies in het rechtspopulistische straatje en daarom “deugt” hij. Ernst, EU kok, Beukman, ondergetekende, deugen allemaal niet. Dus als Ernst meerdere nicks inzet (overigens niet tot het doel te stoken, hetgeen Capo wel deed) is het fout en als Capo het doet is het goed. Inmiddels hebben de personen die het multinicken en stoken van Capo nimmer veroordeelden zelfs een heus “cordon sanitaire” opgetrokken. Hoe was de reactie van de populistisch rechtse neuzelaars tegenover het PVV-sanitaire ook al weer?

  Hypocriet, hypocrieter, populistisch rechts.

  1. EU kok

   Guus, chapeau.

  2. Tengo Kawana

   Dit verheldert de terreur van de multinicker Capo.

   Laten we hopen dat de redactie snel ingrijpt.

   1. Vit

    Hi hi hi.

    1. Capo

     @Vit: 😉

     1. Vit

      Ik ga bij deze over op totaal negeren, het is even leuk geweest.

     2. fockingworst

      De trol begint ons te kopiëren.. Teken van angst.. Negeren het betaalde psychiatrisch patientje

   2. EU kok

    quote:Laten we hopen dat de redactie snel ingrijpt.
    .
    Niet mee eens.
    Vrijheid van meningsuiting geldt voor een ieder, ook andersdenkenden.
    Mocht het Capo lukken dit forum kapot te krijgen, is de beslissing inderdaad aan DDS

    1. Vit

     Ons aller halve tamme gaat het in ieder geval niet lukken kan ik je verklappen.

     1. Capo

      @Vit: Amen to that!

     2. EU kok

      @Vit
      Lukken? Het is niemand zijn bedoeling zover ik weet.

  3. Blue monday

   Ik zie door de bomen het trollenbos niet meer, maar het klopt natuurlijk wel.

   Laten we ook niet vergeten dat juist Capo het is die aandacht blijft geven aan de “linkse” trollen…
   Die boeken in hun zieke hoofd dus keer op keer succes.

   Overigens denk ik nog steeds dat Capo en die zg. linkse trollen dezelfde zijn met als doel, totale beheersing van de comment-sectie.

   Hoe dan ook…tis erg sneu en wij blijven ze maar aandacht geven.

  4. Onno

   Duidelijker kan het niet. Zoals in een normaal forum wel een tegengeluid de discussie op gang houdt wordt het hier niet gewaardeerd. Daarmee verliest een forum de kracht van waarvoor het is bedoeld. Een zeer eenzijdige berichtvoering is het gevolg.

   1. Tengo Kawana

    Als we ons uitsluitend op de inhoud gaan richten is het probleem opgelost.

    Helaas blijkt dat voor veel trollen een probleem.

    1. Capo

     Er is geen interesse in waar jij je op gaat richten, jij bent een multinicker en je hebt je kansen verspeeld, je bent niet integer en je bent een notoire leugenaar. Bovendien is Onno één van je multinicks en bevestig jij jezelf met jouw gespeelde gelijk.

  5. Holland

   Elu Quispel heeft een waarachtig pleidooi opgesteld ter ontlasting van hemzelf en a charge voor Capo.

   Vergeten wordt dat multinicker Quispel zijn vele nicks (vaak tegelijkertijd) inzet om de reacties op DDS te manipuleren en beheersen, om reaguurders monddood te maken en te kleineren en om te liegen, bedriegen, misleiden en desinformatie te geven.

   Capo zet zijn nicks in om juist tegen deze door Quispel veroorzaakte misstanden te strijden. Dat is een fundamenteel verschil.

   1. Elu Thingol

    @ Holland

    Laat ik voorop stellen dat dit overzicht niet is geschreven om de redactie op enigerlei wijze tot een ban te bewegen, te zuigen of te pesten. Dat is geenszins mijn bedoeling geweest. Wat ik wilde aantonen is de stuitende hypocrisie van de Capo Webgestapo-supporters. Enerzijds achter Capo aanhollen voor de “cordon sanitaires”, maar anderzijds hetgeen hij hier uitspookt niet veroordelen.

    Zoals u wellicht is opgevallen heb ik uw gebruikersnaam hier buiten gehouden. Ik weet van tenminste één keer dat u Capo Sitegestapo een uitbrander heeft gegeven wat betreft zijn geprovoceer. Ook bent u, mijns inziens terecht, niet meegegaan in die negeer-oproepen.

    Wat Quispel betreft: soms trolt hij weleens, maar de laatste tijd heeft hij bewezen prima te kunnen debatteren zonder getrol. Ook zette hij zijn multinicken Suzanne niet in om te stoken (zoals Capo doet met Control en Rechtsaf), maar ter inhoudelijke reactie.

    Als een VVD-er de PvdA aanvalt omtrent een integriteitsschending: is dat geloofwaardig? Nee, want 50% van de VVD-ers belazert de boel. Is het geloofwaardig als een provocateur en multinicker een ander aanvalt om multinicken? Nee, hypocriet zelfs.

    1. Vit

     @Elu Thingol

     “Wat Quispel betreft: soms trolt hij weleens, maar de laatste tijd heeft hij bewezen prima te kunnen debatteren zonder getrol.”
     In welk topic was dat precies?

   2. Capo

    @Holland: “Capo zet zijn nicks in…”

    Ik maak gebruik van één nick en ben daar open en transparant in. Jij bent o.a. een forummer die scherp is als het aankomt op de multinicks van Tengo c.s. Mede daardoor valt hij pijlsnel door de mand. Niet voor niets hebben wij afgelopen weekend in meerderheid beraad gehouden en besloten dat wij Tengo c.s. voortaan zullen negeren en/of etaleren. Wij weten nu dat hij sinds jaren de aanstichter is van de onrust, de stokerij, de flaming en de multinickerij. Zijn bewezen lijst is schier onmetelijk en er is niets dat er op wijst dat hij daarmee zal stoppen. Sterker nog, hij blijft er doodgewoon mee doorgaan omdat hij weet dat hij is uitgekotst.

    Met ongekende verbazing kunnen we lezen dat ene Elu het met buitenzinnig enthousiasme voor hem opneemt en hem, als met een hondsdolheid besmette pittbull, in bescherming neemt. Hij verzint daar een verhaal omheen zodat de aandacht verlegt wordt en de multinicker zo mogelijk de dans ontspringt.

    Gelukkig hebben wij het erover gehad en is allang duidelijk waar het probleem zich bevindt. Floris, Vit, Sjun, Original, jij, e.v.a. hebben keer op keer aangegeven dat Tengo c.s. het probleem is en dat hij de ongeneeslijk zieke drang heeft om zichzelf met tientallen multinicks te bevestigen, aan te moedigen en te bewieroken. Na al die jaren pluk je ze er zomaar uit.

    Door de opzichtige poging van ene Elu, probeert dit gezelschap, voor zover het geen multinick uit de stal van Tengo c.s. is, om Quispel (etc.) uit de wind te houden. Uiteraard snelt hij zich om deze truc te bejubelen.

    Als wij hier oprechte en eerlijke discussies willen voeren, die soms pikant en heftig zijn, maar wel eerlijk en transparant, dan zullen wij onszelf moeten bevrijden van Tengo c.s. Dat is na die 15+ jaar wel duidelijk! Gelukkig zijn wij hier aanwezig met tal van verstandige mensen en zijn er afgelopen weekend hoopvolle stappen gezet in de wens om hem voortaan te negeren en waar nodig te etaleren. Genoeg is genoeg.

    Samen staan we sterk!

    1. Elu Thingol

     Zoals gewoonlijk neemt Capo het niet zo nauw met de waarheid als hij zelf onder vuur ligt. In het nauw gebracht probeert hij zich er een weg uit te liegen, zoals bijvoorbeeld de belachelijke bewering hier onder één nick actief te zijn.

     Gaat uw geweten niet knagen, door de leugens en hypocrisie die u hanteert? Of zit u zo in uw eigen wereldje, staat u zover buiten de realiteit, dat de gevoelens van hypocrisie geen vat meer op u hebben?

     Ik hoop werkelijk het eerste. Voor uw bestwil.

    2. EU kok

     site-gestapo Cappo beweet:
     Ik maak gebruik van één nick en ben daar open en transparant in.
     .
     Toen ben ik opgehouden met lezen.

     1. Elu Thingol

      De man kent geen schaamte, werkelijk waar.

     2. Floris

      Ik herhaal even wat ik al eerder heb gepost:

      “Het zou zo mooi kunnen zijn: een plek waar scherp gedebatteerd kan worden zonder gezuig en getrol.

      De meeste mensen willen dat geruzie ook helemaal niet, maar op een gegeven moment sluipt het er toch in en dat ligt bijna altijd aan maar één of enkele trollen. De allergrootste trol is Ernst Quispel die al 15 jaar de oorzaak is van het ontsporen van fora. Wat hier nu op DDS gaande is heb ik elders al veel vaker meegemaakt en steeds is het Quispel die het vuurtje aansteekt en op blijft poken.

      Hij zoekt bewust fora op die te rechts zijn naar z’n zin en gaat er tegenin. Tot zover is dat prima. We willen immers graag in debat. Maar dan gaat het mis: hij kleineert z’n opponenten, probeert het bloed van onder hun nagels vandaan te trekken en als hij het debat verliest gaat hij liegen en draaien. Zeer irritant allemaal. Door het werken met sokpoppen probeert hij de schijn te wekken dat hij veel medestanders heeft en zo wekt hij steeds meer weerstand op.

      Daar komt uiteraard reactie op en dan gaat het hard tegen hard. Gek genoeg zijn er altijd mensen die niet inzien wie de stoker is en het nog voor hem opnemen ook. Capo krijgt van deze mensen de zwarte piet, maar het enige wat hij doet is terugvechten tegen deze misselijkmakende trol die alle regels van een fatsoenlijk debat met voeten treedt.”

      Elu Thingol en EU Kok (indien het geen sokpoppen van Quispel zijn en indien ze hem IRL niet kennen in wat voor hoedanigheid dan ook) zijn volkomen blind voor wie hier de kwade genius is. Ik vind dat in één woord ONGELOFELIJK.

      Als ze dit niet zien dan mankeert er wat aan hen. In de afgelopen 15 jaar zijn er wel meer mensen geweest die voor deze doorgewinterde forumtrol in de bres sprongen maar veel waren het er niet. Ook op gemengde en linkse fora werd hij massaal uitgekotst. Met z’n meningen had dat dus niets te maken maar alles met z’n uiterst irritante gedrag.

      Alleen al z’n megalomanie is stuitend. Johnny the Selfkicker was er niets bij. Ik kan niet begrijpen dat er mensen zijn die daar niet over vallen.

      Natuurlijk, EU Kok en Elu Thingol zijn zelf nooit het mikpunt van de intrigant geweest en ze zijn het over veel dingen eens. Maar dan nog zouden ze moeten kunnen zien wie de oorzaak van het gedonder is.

      Maar nee, ze kiezen zonder meer zijn kant en bestrijden iedereen die zich niet laat kisten door de trol.

      Diep triest. Maar goed, dat is hun eigen keuze waardoor ze op dit forum ook uitgespuugd worden. Dom, heel dom. Zeker als je serieus wil discussiëren. Van EU Kok heb ik zelden of nooit een poging daartoe gezien. Van Elu Thingol wel, maar om bovengenoemde redenen ga ik er niet (meer) op in.

     3. Tengo Kawana

      Ik zie dat de pathologische obsessie van Floris voor mij nog niets aan kracht heeft ingeboet.

      Wat is het toch een tragische loser.

     4. EU kok

      Floris is hij een deserteur.
      Site-gestapo, roept u mannen tot de orde.

     5. Elu Thingol

      Wie een obsessie heeft kan zich slechts daar op focussen. Al het andere is zwart.

     6. Capo

      @Floris: Klasse reactie! Je ziet direct wie de schoen past want zij (hij) reageren direct. Blijft over dat ze zijn uitgekotst. Het zij zo!

     7. Floris

      @ Capo: het is tekenend dat ze alle drie binnen no-time reageren zonder ook maar een seconde inhoudelijk op mijn post in te gaan.

      Daarmee tonen ze voor de zoveelste keer aan dat negeren de beste optie is. Met hen valt simpelweg niet redelijk te praten.

      Ze zullen deze site nog wel een poos blijven vervuilen met hun verbale drek, want ze zijn eraan verslaafd, maar op termijn zal voor deze trollen de lol eraf gaan als ze niet meer gevoederd worden.

     8. Capo

      @Floris: Nogmaals, een buitengewoon krachtig betoog!

      “Ze zullen deze site nog wel een poos blijven vervuilen met hun verbale drek, want ze zijn eraan verslaafd, maar op termijn zal voor deze trollen de lol eraf gaan als ze niet meer gevoederd worden.”

      Inderdaad, maar samen staan we sterk en we houden ons poot stijf! Dank voor je steun en inzicht. 😉

     9. Floris

      Graag gedaan.

      Ik wil nog even ingaan op de verbanning van Guus Geluk. Dat was inderdaad opmerkelijk omdat hij zich niet te buiten ging aan scheldpartijen.

      Daarom kan ik maar één reden bedenken. De redactie bande voor de zoveelste keer Quispel en omdat Guus zich constant gedraagt als z’n hulpje gaven ze hem ook een schop onder z’n reet. Kennelijk heeft hij er niets van opgestoken.

     10. Elu Thingol

      Ik denk dat Capo weinig van zijn eerste vier verbanningen heeft geleerd. Hij heeft zijn getrol onverdroten voortgezet.

     11. Floris

      Elu Guus heeft een obsessie met Capo.

      Wat sneu voor hem!

     12. Elu Thingol

      U sprak over verbanningen.

      Ik bedoel maar hoor.

     13. Floris

      Nee leugenachtige trol. Ik sprak specifiek over jouw verbanning.

  6. Capo

   Jij deugt niet omdat je partij kiest voor multinicker en hem met meer dan gemiddeld enthousiasme in bescherming neemt. Afgelopen weekend is in meerderheid besloten dat wij de multinicker zat zijn. Doe er je voordeel mee.

   Elu schreef op 11 augustus 2018

   “Capo! U weet dondersgoed dat u hier actief bent onder meerdere nicks en Tengo onder één nickname.”

   (Actueel) Svetlana = Becker = Johnny Roest = Suzanne = Tengo = JanKlaasen = Onno = Elu = Duijndam = Fortiori = IJsbrand Koudvuur = Hermann = Etc…

   (Voorheen) Code 134 = Ernst Quispel = Professor Zonnebloem = Graatsma = Dopper = Isolde = Boudewijn Abbas = Danube = Cypres = Ceteris Paribus = Etc…

   1. Elu Thingol

    @ Capo

    De enige reden dat u hier nog serieus wordt genomen is omdat u in het straatje van populistisch rechts kwebbelt, bralt dat andersdenkenden moeten worden verbannen en op alles ja-knikt.

    Als dat niet het geval was, was men u, de multinicks, het gezuig en geklier – ik zie zojuist dat ik Abri079 nog vergeten ben aan uw oeuvre toe te voegen – al lang bij de kladden gegrepen.

    Ik zou zeggen: stop met het spelen van de websitemoderator. U bent niet de beheerder van de site. Probeer eens inhoudelijk te reageren, want geen enkele bijdrage die u plaatst gaat nog over de inhoud.

    1. Tengo Kawana

     Dat zal Capo niet doen, Elu. Trollen is het enige dat hij kan.

     1. Elu Thingol

      @ Tengo

      U slaat de spijker op de kop. Capo Sitegestapo heeft in wezen helemaal geen zin in een inhoudelijke reactie, maar geniet ervan het politie-agentje uit te hangen.

      Als hem het getrol onder de neus wordt gewreven probeert hij er zich uit te liegen.

    2. EU kok

     Ik zou zeggen: stop met het spelen van de websitemoderator. U bent niet de beheerder van de site. Probeer eens inhoudelijk te reageren, want geen enkele bijdrage die u plaatst gaat nog over de inhoud.
     .
     Mee eens

     1. Vit

      Een hoop slap gelul weer op de vroege ochtend, gelukkig heb ik wat belangrijkers te doen.

      Gegroet.

     2. Elu Thingol

      @ Vit

      Dolgraag zou ik overgaan tot hard gelul, maar zolang uw vrind de websitegestapo blijft uithangen, blijft het bij slap gelul.

    3. fockingworst

     Elu thingol komt hier voor zijn plezier op een forum waarvan de artikelen hem 99 van de 100 keer niet bevallen qua onderwerp of de visie van waaruit het stuk is geschreven. Vervolgens gaat hij stelling en of opmerkingen plaatsen die iedereen of althans de meeste op dit forum tegen de haren inwrijft. Dan gaat hij met zijn andere nicks hier gesprekjes houden en anderen uitschelden. Hier is overvloedig bewijs van.
     Het is hetzelfde als ik op joop dit zou gaan doen. Dat doe je 1x voor de lol maar niet jarenlang.
     Elu is met zijn Nicks of een psychopaat of een betaalde trol er zit niks tussen.

   2. Ni28

    Laat je niet provoceren, Capo.

    1. Elu Thingol

     Ook u kan niets tegen mijn betoog inbrengen, maar probeert zich er gelukkig niet uit te liegen.

    2. Capo

     @Ni28: “Laat je niet provoceren, Capo.”

     Doe ik ook niet hoor, mijn zegje (namens ons) is voor nu gezegd. 😉

  7. swetsnek

   HET IS WEER MAANDAG HOOR ONZE ZWAAR GELOVIGE ZEIKSNOR IS ER OOK WEER
   NEGEREN MAAR WEER DIE HAP

  8. fockingworst

   Elu thingol komt hier voor zijn plezier op een forum waarvan de artikelen hem 99 van de 100 keer niet bevallen qua onderwerp of de visie van waaruit het stuk is geschreven. Vervolgens gaat hij stelling en of opmerkingen plaatsen die iedereen of althans de meeste op dit forum tegen de haren inwrijft. Dan gaat hij met zijn andere nicks hier gesprekjes houden en anderen uitschelden. Hier is overvloedig bewijs van.
   Het is hetzelfde als ik op joop dit zou gaan doen. Dat doe je 1x voor de lol maar niet jarenlang.
   Elu is met zijn Nicks of een psychopaat of een betaalde trol er zit niks tussen

   1. EU kok

    quote:Elu is met zijn Nicks of een psychopaat of een betaalde trol er zit niks tussen
    .
    Helaas worstje.
    Indien u het verschil tussen Elu/Guus en anderen niet signaleert, lijkt het mij verstandig uw waarnemings en inschattings zintuigen verder te ontwikkelen.

   2. Ni28

    Het is een trol en dus reactie niet waard.

    1. Elu Thingol

     Dat weet ik Ni28, want ik deug niet, hé, ik moet in het verdomhoekje. Ik moet helemaal kapot omdat ik over de moslims toevallig anders denk dan u. Altijd moet u op de persoon spelen, omdat u op argumenten de discussie niet meer kunt winnen.

     Maar u bent hypocriet. Wat u links verwijt, een cordon sanitair, doet u zelf ook. U keurt goed dat Capo kliert, provoceert, en meerdere nicks gebruikt. Zo rolt populistisch rechts, zo rolt u.

     Mijn grootste fout is geweest om te denken dat populistisch rechts open zou staan voor een debat op dit forum. Integendeel, de mensen die in hun ogen niet deugen worden dagelijks kapotgescholden, er worden mensen tegen hen opgehitst en als populistisch rechts definitief tegen de muur staat, gaat zijn (1) liegen en (2) negeren.

     Gelukkig dat populistisch rechts maar een kleine minderheid betreft.

    2. Capo

     @Ni28: En een actieve supporter van de multinicker, dat is m.i. de voornaamste reden dat niemand hem moet.

     1. Ni28

      Ik laat hem lekker doodbloeden. Zonder aandacht bloeden zij dood. Zij leven van onze aandacht maar voor mij is het nu echt welletjes geweest.

     2. EU kok

      Nee Capo.
      Elu is inhoudelijk.
      Dat is voor u en anderen de reden dat u hem niet moet.
      Op inhoudelijk vlak bent u de zwakste schakel.

 14. Paaldanseres

  Risico van het vak hé… of moeten we gelijk bij de aankomst van elke asielige dan ook maar gevarengeld gaan uitdelen? Jaja…. het is de natuur van vroeger niet meer…

 15. dinaro

  Dit zijn twee onderwerpen.
  Tragisch dat zo’n ongeluk precies een groep
  Syriërs treft.
  Had ook een toeristengroep kunnen zijn
  mijns inziens.
  En dan nog dat de migrantenstroom een toppunt
  bereikt, en EU weer veel te laat is volgens van der
  Galien.

 16. Vit

  Het is de wil van de plaatselijke god wat ik je brom, zo’n rotsblok pleurt niet zomaar naar beneden, dat is geen toeval meer.

  1. Vit

   Ps, wellicht met behulp van Nitro.

   1. Vit

    Of een koevoet.

   2. EU kok

    Of van Vit?

    1. Vit

     Maak er maar een gebbetje over, het is bijzonder triest dat deze mensen geplet werden.

 17. dinaro

  Uiterst Links:
  PVV wensen deze mensen niet dood.
  Ze moeten deze kant niet opkomen dat
  is het standpunt.
  We zitten hier in Nederland mudvol!
  Straks is er helemaal niets meer over van ons
  mooie sociale landje.
  Worden we hier zelf een derde wereldland dat
  is de achterliggende gedachte.
  80% van de échte Nederlandse bevolking wil
  dit niet.

 18. Ni28

  Die rotsblok was vast van extreem rechts afkomstig.

 19. Ni28

  “Discussie”met linkse trollen is zonde van de tijd. Het wordt tijd dat het iedereen begrijpt. Elke antwoord is nieuwe voeding waardoor zij kunnen overleven. Je boycot geen vrije gedachte maar alleen irritante trollen met hun missie. Trollen kennen geen vrije gedachte, het zijn instrumenten van belanghebbenden.

  1. Capo

   @Ni28: Je hebt helemaal gelijk! Het moet jou ook plezieren om te zien dat de rijen zich sluiten. Er wordt nog nauwelijks gediscussieerd met multinicker en hi wordt regelmatig geëtaleerd. Bijvoorbeeld wanneer hij zichzelf met gebruik van een multinick (Onno) toespreekt. Verder gaan we de goede kant op Ni28, dat is wel duidelijk! Samen staan we sterk.

 20. Ni28

  Hoeveel DDS lezers zouden op Joop gaan trollen? Waarschijnlijk geen een. En hoeveel Joop leden komen op DDS trollen? Horden! Doodzwijgen is de enige remedie. Echt de enige. Geef ze geen aandacht het zijn maar kleine parasieten die zich beroepen op vrijheid van woord maar zelf de grootste vijanden van het vrije woord zijn. Linksdraaiende wormen.

  1. Capo

   @Ni28: We gaan dan ook precies de goede kant op en we rijden rechts. 😉

   1. Fortiori

    Kunt U mij dat uitleggen @Capo ? U heeft het over “in meerderheid”, ergens anders over “collectief” en “we” U bent toch wel in staat om voor u zelf te spreken, neem ik aan. Het vrije woord is toch niet alleen aan U voorbehouden ? Het ombuigen van de discussie is in een goed werkend forum al zo heel ongebruikelijk. Dus wie vertroebelt er wanneer een mening die niet welgevallig is en deze wordt afgedaan met een flauwe reactie. Zou het kunnen dat er van enige paranoia sprake is…

    1. Capo

     Ik leg jou helemaal niets uit want jij bent een multinicker, Tengo = Fortiori.
     Als je het nu nog niet snapt ben je niet alleen opzettelijk dom maar ook ongeneeslijk achterlijk.

     1. EU kok

      Capo bedoelt:Ik leg jou helemaal niets uit want jij bent inhoudelijk.

     2. Tengo Kawana

      Ik heb met Fortiori overigens niets te maken. De debiele paranoia van Capo is aandoenlijk.

 21. Anticmaster

  Zelfs god wil die mensen niet in Europa hebben (al weet ik niet zeker of god wel bestaat of niet) Nog een aantal van deze wonderen en we zijn af van nog veel meer moordenaars en verkrachters.

 22. Steve Van der Vekens

  Het is de wil van Allah.

 23. Troelstra

  Allah heeft get zo gewild. Deze Moslims zullen geen bijstand in Nederland gaan beuren.

 24. Steve Van der Vekens

  Ik zie dat bij de DDS-redactie het licht gaat branden.
  Door het (onbewust) aanmoedigen van vluchtelingen op generlei manieren onder het mom van ‘humaan,’ creëert men doorheen de tijd zelf een inhumane situatie.
  Hiervoor moet u bij de kortzichtigheid van Merkel zijn.

 25. Antidotum

  Mijn moeder zei altijd: “Alle zegen komt van boven”.

  Oh wacht……..dat is niet politiek correct in deze,

  1. Tengo Kawana

   Mijn moeder was altijd druk in haar moestuin, Antidotum, en die zag de zegen vooral van onderen komen.

   1. Antidotum

    Ach Tengo, zo hebben we allemaal onze zwakke momenten.

    1. Tengo Kawana

     Daar stond dan weer tegenover dat de noodzakelijke zon en regen weer van boven kwamen.
     Mijn moeder was daar makkelijk in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.