ChristenUnie dreigt met kabinetscrisis als dividendbelasting niet wordt afgeschaft

U leest het goed. Eigenlijk is zo’n beetje iedereen tegen de dividendbelasting en nu blijkt dat het vele malen duurder is dan in eerste instantie werd gedacht, is de druk alleen maar toegenomen. Toch houdt Gert-Jan Segers voet bij stuk en dreigt zelfs met een kabinetscrisis. Via The Post Online.

Taaie rakkers die mensen van de ChristenUnie, als het op morele vraagstukken aankomt. Segers is namelijk zelf eigenlijk ook tegen de maatregel maar stelt zich koste wat het kost op als betrouwbare partner die deze fout nu eenmaal gemaakt heeft en afweegt tegenover wat hem en zijn achterban dat heeft opgeleverd.

Tegen zijn achterban legt hij het in ieder geval zo uit dat als hij mee zou gaan in het laten voortbestaan van de dividendbelasting, hij medeverantwoordelijk is voor een kabinetscrisis en zegt ‘dat moeten we niet willen’. Knap staaltje retoriek van de beste man die zeven jaar in Egypte heeft gewoond. Het lijkt een beetje op Wilders die na het vallen van het kabinet ‘zijn rug recht hield’ maar eigenlijk gewoon de hele zaak wist te verpesten.

Zo kost ook Segers’ morele afweging ons als land honderden miljoenen meer dan eigenlijk nodig zou moeten zijn. Zelfs buitenlandse investeerders, die het geld zou kunnen opleveren, vinden het geen goede maatregel. Dat is het hem blijkbaar dan allemaal wel waard, dankjewel Gert-Jan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Meester Kong

  Komt gewoon niet door de Eerste Kamer, eind goed al goed.

  1. Bloem

   Beste Kong, wanneer ze in staat zijn het er voor de provinciale verkiezingen door te jagen denk ik dat het er zo goed als zeker doorheen komt. Daarna zo goed als zeker niet.

 2. EU kok

  En weer heeft Wouter na gedegen eigen onderzoek een stukje van een ander overgeschreven.
  Had die arme Wouter maar wat meer bronnen geraadpleegd.
  Wat zegt de o zo onbetrouwbare MSM deelnemer teletekst:

  Segers:ik laat kabinet niet vallen

  De ChristenUnie komt niet tegemoet
  aan de partijleden die zich keren tegen
  de afschaffing van de dividendbelasting
  omdat dat de val van het kabinet zou
  betekenen.Fractieleider Segers schrijft
  dat op Facebook,in een verantwoording
  van zijn standpunt over de kwestie.

  Segers schrijft dat hij in de formatie
  tegen afschaffing was,en dat hij daarin
  niet van mening is veranderd.Maar hij
  houdt zich aan het regeerakkoord om het
  kabinet niet te laten vallen.

  Tegenover de dividendbelasting staan
  genoeg maatregelen die de CU toejuicht,
  zegt Segers.Alles afwegend kiest hij
  voor het voortbestaan van het kabinet.

  1. Rechtsaf

   @EU dick ik zou zeggen solliciteer bij DDS..

   1. Capo

    Segers laat het Kabinet niet vallen, zijn eigen christelijke principes zal hij daaraan wel conformeren. Regeren met Demonen’66 is sowieso een mijnenveld voor christenen.

  2. wheelboy

   EU Kok
   En dat mag dan 2 miljard kosten !!!! Het voortbestaan van een kabinet of een paar leuke dingen mogen doen die jij als gristen leuk vind . Ze moesten hun ogen uit hun kop schamen . Zorg als gristen eerst eens voor je naaste die naar de voedselbank moet of tot zn nek in de shit zit ivm een lage uitkering oid . Dan ben je een goeie gristen .Niet om de rijke rijker te maken . in min optiek heb je geen principes als gristen partij als je met zoiets accoord gaat

 3. Ben Zine

  Segers zit kennelijk verlegen om een beetje aandacht. Dit watje met z’n gereformeerde gristenclubje laat het kabinet echt niet vallen. Gaat gewoon nergens over, beetje herrie voor de bühne.

  1. Capo

   @Ben Zine: Precies… Glas-plas-was.

  2. Elu Thingol

   Nee, het betrof een bericht dat was gericht aan de leden om zijn gedachten hieromtrent te delen. Hoe zou hij “verlegen zijn om aandacht”?

   U kletst uit uw nek.

 4. Bloem

  Dat heb je met Relidioten

 5. rexm

  De bekende farizeeërs truck: Was mijn handen in onschuld.
  Laat dat kabinet maar vallen, dictator Rutte zit toch op een andere planeet.
  De coalitie partijen gaan richting van de PVDA, ze beginnen langzaam wakker te worden.
  Ene Baudet is straks de lachende derde.

  1. Capo

   “Ene Baudet is straks de lachende derde.”

   Ben jij dan zo blij met de 1848-politiek? Dat is de politiek die allerlei dingen voor jou en mij beslist die je niet wil maar die toch gaan gebeuren. En dan eens in de vier jaar mogen jij en ik, alsof we kleuters zijn, één vakje rood kleuren op een héél groot val papier met héél veel namen zodat het effect en de invloed van jouw en mijn vakje lekker wordt vertroebeld.

   Heb je niet liever directe invloed?

   1. wheelboy

    Capo,
    Dit was een mooi referendum vraagstuk geweest . Bent u voor of tegen afschaffing dividend belasting . Mijn antwoord Tegen !!! Maar goed dat wil men hier niet democratie in NL is ver te zoeken .Wilders zij het al eens .En nog burgers zat die hem ongelijk geven . Maar vriendjes kiezen de burgemeester en CDK . Eerste kamer kies je niet rechtstreeks . Sterker nog je weet soms niet waar jou stem op ene provinciale partij terecht komt . VB waar komt de stem van de FNP of de BMF terecht ?

 6. Capo

  De hele discussie overnieuw doen? Het afschaffen van de dividendbelasting is prima voor de vrienden van Rutte, de Nederlandse burger gaat het keiharde gelag betalen, een eenvoudige som. Helaas stempt de gemiddelde stemmer nog vaak op deze leugenaar die laatst betrapt werd op een waarheid.

  1. struisvogelpolitiek

   @Capo
   Klopt.
   Ik denk dat voor Rutte een mooie topfunctie bij Unielever toegezegd is, zeker als hij het afschaffen van de dividendbelasting voor elkaar krijgt. Daarom denk ik dat er nog meer “voordeeltjes” voor de multinationals en grootgrutters in het vat van Rutte zitten.

  2. wheelboy

   IDD capo wij gaan het gelach betalen dmv de BTW verhoging !!!Die moet nl die 1,4 miljard (wat er nu 2 blijken te zijn) dekken .

 7. Ni28

  Het zou ook zonde zijn om het pluche op te geven. Wat moet je verwachten van iemand die van een punt een komma maakt als het goed uitkomt. Laat de mensen maar lijden, ik blijf lekker zitten. Sprake van achter de elleboog hebben?

  1. Ni28

   ellebogen natuurlijk

 8. sonar

  C U = Collectief Uitzuigen.

 9. DolleDries

  Lieve god als je bestaat, neem die over lijken gaande Segers ook snel mee.

  1. Rechtsaf

   @DD als je niet gelooft, waarom wil je dan wel dat God wat voor jou doet???

   1. Meester Kong

    @RA die zit 🙂 🙂 🙂

    1. DolleDries

     Afgekeurd je trapte na.

   2. DolleDries

    Tja rechtsaf dat zeg ik toch als die bestaat, ik zeg niet dat die bestaat. Maar mocht die bestaan dan ga ik vanuit dat deze schijnheilige gelovige het eerst aan de beurt is. Ik niet want als god bestaat zou die zeggen Dolle jij was een eerlijke vent jij maakte geen misbruik uit mijn naam.

    1. Rechtsaf

     @DD ik denk zelf dat je hoogmoed in de weg zit.

     Je wenst iemand dood!? dan ben je een moordenaar..

     Heb je wel eens een appel/snoepje/geld gestolen? dan ben je een dief.

     Hoezo jij bent goed??!! overigens zeg ik erbij dat ik geen haar beter ben hoor dat je niet denkt dat ik mij verheven voel boven mensen, integendeel zelfs

     1. DolleDries

      Waar zeg ik dat ik hem dood wenst.

     2. Rechtsaf

      @DD waar zeg ik dat je dat doet?

     3. DolleDries

      Een waar zeg ik Rechtsaf dat ik goed ben. Ik ben niet schijnheilig door me te verschuilen achter een geloof.

     4. Rechtsaf

      @DD “Ik niet want als god bestaat zou die (volgens jou) zeggen Dolle jij was een eerlijke vent jij maakte geen misbruik uit mijn naam.”

      Heb jij wel eens gelogen?

     5. DolleDries

      Rechtsaf je moet lezen wat er staat ik dat ik me niet verschuil achter een geloof en dat mag je best eerlijk noemen. Een eerlijk mens moet nog geboren worden

     6. Rechtsaf

      @DD dus iedere gelovige is in jou ogen schijnheilig?

     7. DolleDries

      Ja eigenlijk wel.
      Er is natuurlijk wel een verschil tussen heel schijnheilig en een heel klein beetje schijnheilig. Een rolletje drop stelen is toch wat anders dan kindermisbruik.

  2. Adriaan

   Alle reacties hieronder over dood wensen zijn wel heel erg kinderlijk. ‘Als je iemand dood wenst, ben je een moordenaar’. Nooit zo’n onzinnige uitspraak gehoord. DDS gaat snel achteruit in kwaliteit.

 10. wheelboy

  Dit geeft aan dat de CU er 2 mljard belasting geld voor over heeft om het kabinet de rit te laten uitzitten .Segers je zit er namens je kiezer en niet voor jezelf . Waar zijn die principes gebleven .Die 2 miljard kan je beter gebruiken om je medechristenen bij de voedselbank weg te halen ipv de rijke rijker te maken

 11. HierBenIk

  Met het huidige kiesstelsel is er nu niet echt meer sprake van een ECHTE democratie. Uiteraard is het hier nog altijd beter dan in een ‘bananenrepubliek’ dat weet ik echt ook wel. De elite zijn aan de macht en houden elkaar de hand boven het hoofd. We leven in een schijndemocratie. Interessant om eens te bekijken: https://youtu.be/JetO0N3jQzM

 12. EllyD18

  Segers durft echt niet tegen Rutte in te gaan, maar ook hij is net als iedereen misleid soor de VVD.
  De CU moet opkomen voor het belang van Nederland en dat doet hij niet.

 13. Elu Thingol

  Wout interpreteert het bericht niet goed, maar dat neem ik hem niet kwalijk. Segers dreigt niet met de val van het kabinet als de dividendbelasting behouden blijft.

  1. Fortiori

   Tja, dat is de kunst van het herschrijven. Trouwens, van dreigen is geen sprake. Hij legt uit.

   1. Elu Thingol

    Inderdaad. Hij legde uit.

  2. Stanly2000

   Guus interpreteer jij het wel goed?

   “Als de dividendbelasting toch blijft, dan betekent dat het einde van het kabinet. Daarom kan de ChristenUnie niet tegemoetkomen aan morrende leden, die willen dat de regeringspartij alsnog een stokje steekt voor de voorgenomen afschaffing van de heffing, stelt partijleider Gert-Jan Segers.”

   1. nogmaals

    Diezelfde Guus die hierboven iemand vals beledigt door te zeggen dat hij uit zijn nek kletst, is hier zelf een kampioen in!
    Guus begrijpt het weer eens niet, en kletst uit zijn anus !

    1. Capo

     @Nogmaals: Op zich valt Guus nog wel mee, het Tengo die je hier niet wil. Met een multinicker kun je namelijk nooit in discussie omdat je nooit weet wie je tegenover je hebt.

   2. Elu Thingol

    Ja. Lees maar eens: “Daarom kan de ChristenUnie niet tegemoetkomen aan morrende leden, die willen dat de regeringspartij alsnog een stokje steekt voor de voorgenomen afschaffing van de heffing,”. Segers stelt dus dst hij de morrende leden NIET tegemoet kan komen, omdat het tegemoetkomen van deze leden zou leiden tot de val van het kabinet.

    Dat hij daarmee dreigt raakt kant noch wal.

    1. Stanly2000

     Guus, het is maar hoe je het bekijkt. Voor mij gaat er een dreiging uit: “Als jullie niet doen wat ik afgesproken hebt valt het kabinet.” Een kabinetscrisis dreigt er aan te komen.

     1. Elu Thingol

      @ Stanly2000

      Wellicht is dat inderdaad een kwestie van hoe men het bekijkt. Ik zie er zelf geen dreigende toon in.

 14. nienke

  Het lijkt een beetje op Wilders die na het vallen van het kabinet”zijn rug recht hield”maar eigenlijk de hele zaak wist te verpesten.

  Het is al 10 keer uitgelegd door CDA. minister dat het de schuld was van het CDA. en niet van Wilders, nogmaals NIET Wilders z’n schuld maar van het CDA.

  1. wheelboy

   Nienke ,
   klopt die minister was Hans Hillen . Die heeft het echte verhaal verteld .Neem niet aan dat hij dat destijds uit zn duim zoog .Want het was geen verhaal ri zijn CDA eerder tegen zijn CDA.Was puur bedoeld om een cordon sanitaire op te zetten en Wilders de schild te geven . Maat tja Pinokkio en trawanten wordt eerder gelooft dan Wilders .Terwijl we allemaal de Leugens van Rutte kennen .Das het rare aan het verhaal .

  2. Marija

   Eindelijk iemand die het nog weet.
   Wat valse beschuldigingen aangaat kunnen onze corrupte leiders er ook wat van.

 15. poldi

  Het pluche is duidelijk belangrijker dan beleid.
  De coalitiepartijen aarzelen, er is nauwelijks steun vanuit de bevolking, er zijn geen objectieve argumenten voor de afschaffing, en toch aarzelen partijen, zeg maar politici, het voorstel tegen het voorstel in te gaan en willen Rutte & Co doorzetten.

  Dit is puur vriendjespolitiek ten koste van de belastingbetaler, hoe dan ook.
  On-ethisch, gebrek aan politieke integriteit en morele corruptie ten overvloede.

 16. poldi

  Plagiaat
  ———–
  Wat een zooitje!!
  Hans de Boer en cs die het in Nederland voor het zeggen hebben. Nypels en cs met hun klimaat hysterie incluis.
  Politici en top-ambtenaren, die natuurlijk mooie, persoonlijke toezeggingen, op termijn, worden gedaan.
  Brussel als feitelijk bestuursorgaan van Nederland als deelstaat van Duitsland.
  En zo meer, zoals de idioterie van diversiteit, inclusiviteit die onze samenleving tot op het bot verdelen.
  Weg Nederland, welkom gelukszoekers.

  Hoog tijd voor een tijdelijke verlichte dictatuur en al die landverraders voor het gerecht.

 17. Onno

  ChristenUnie-leider Gert Jan Segers tegen achterban: Als we de dividendbelasting niet afschaffen valt het kabinet staat er bij het artikel wat Wout aanhaalt. Ander verhaal. Met andere woorden: als afschaffing doorgaat is het voortbestaan van het kabinet gewaarborgd. Toch is het rare boodschap.

 18. nogmaals

  @wout Willemsen
  Waarom jouw, nergens op slaande, negatieve opmerking over Wilders ?
  Of moest dat van je baas, en had je op dat moment last van kauwgom in je ruggegraat ?

 19. Jongbloed 020 Ivan

  Christelijk godsdienstwaanzinnige Segers (voormalig SGP’er/nu CU-leider) laat de kleine luiden vallen en kiest voor het Grootkapitaal.
  De ‘principiële volksvertegenwoordiger’ kan zich beter druk maken om de vele duizenden niet-gevaccineerde kindertjes die slachtoffer dreigen te worden van een mazelen-epidemie.
  Of is dat Gods Wil, beste Gert-Jan?

  1. Rechtsaf

   @JB020I waar heeft Seegers het hier over Godsdienst? je reageert als een waanzinnige op Seegers namelijk..

   1. Jongbloed 020 Ivan

    @rechtsaf
    De heer Segers is, zoals algemeen bekend is, lid van een streng gristelijke sekte en van daaruit komen – blijkbaar zijn wezenloze standpunten inzake dividendbelasting (en om in Gods Naam maar geen kabinetscrisis te veroorzaken) en ook bijvoorbeeld het niet inenten van onschuldige kinderen – voort.

    1. Rechtsaf

     @JB020I waar zegt Seegers dat hij dat in God’s naam doet?

    2. Tengo Kawana

     Segers is lid van de kruispuntgemeente Vathorst, een gezamenlijke kerk van PKN, christelijk Gereformeerde Kerk en Nederlands Gereformeerde kerk.
     Een keurig protestants-christelijk kerkgenootschap dus.

     Het is stupide en bizar om dit aan te duiden als een streng christelijke sekte.

 20. Rosasolis

  Volgens de radio 4 nieuws eerder vandaag, is G.J. Seegers en ChristenUnie helemaal oneens met dividendbelasting, maar hij heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat de CU geen kabinet crisis zal veroorzaken.

  1. sonar

   Dat heb je met leugenaars en bedriegers hebben geen ruggengraat en lopen als een loops teefje achter de opper bedrieger en leugenaar Rutte En penthouse D’66 aan.

 21. Duke

  Hij geeft hiermee een vrijbrief aan de rest van de coalitie om de CU volledig te negeren, want ze laten de coalitie toch niet vallen. Een stem op de CU is een loterij geworden als ze deelnemen aan een coalitie, want je stemt op de rest van de coalitie, wie dat ook moge zijn. En met gratis zetels wil elke coalitie de CU er wel bij hebben.

 22. Marija

  Dat heet iemand op het verkeerde been zetten:
  De kop van het artikel suggereert heel wat anders dan de werkelijkheid is.

  1. Rosasolis

   @Marija. Wat je schrijft klopt. De CU is helemaal NIET van plan om een kabinet crisis te
   veroorzaken. Zoals Shakespeare schreef: “much to do about nothing”!

 23. Lex

  Kabinet crisis.

  IK HOOP HET, — IK HOOP HET, — IK HOOP HET, — IK HOOP HET.

  Weg met dit gedrocht van een groen afbreek kabinet. Terug draaien van heel wat zotte besluiten zo als 9% BTW.

 24. Duckday

  Deze man is gewoon media geil Zijn ziel heeft hij al verkocht aan dit kabinet voor macht hoogmoed en waanzin Ook deze partij is niet meer te vertrouwen

 25. ruudjeenjose

  Christen unie?Die gaan allemaal branden in de Hel.Farizeers en tollenaars.

 26. Gerlos

  Juist verwoord Gert-Jan Segers het beste is het om deze wet in de prullenbak te deponeren., komt waarschijnlijk ook niet door de eerste kamer, probleem opgelost.

 27. Bes Tolen

  Nog steeds is onvoldoende duidelijk wie het initiatief hebben genomen tot de afschaffing van de dividendbelasting voor aandelenbeursfondsen.

 28. Bes Tolen

  Die Kawana mist de ervaring, dat in een dergelijk gemengd gezelschap de grootste doordrijvers altijd de laatste beslissende stem hebben. En ook nog een vrijbrief meekrijgen. Dat laatste is een totaal onderschat gevaar dat werkelijkheid wordt.

 29. scherpschutter1943

  Christenuniestemmers zijn tuk op geld en zullen daarom ook veel aandelen hebben. Dus vinden zij het afschaffen van de dividendbelasting prima. Hun motto is: De heer is mijn herder maar met geld kom je verder. Nog een: Koop christelijke waar dan helpen wij elkaar.

 30. Gerlos

  Voor prinsjesdag is deze soap van tafel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.