ChristenUnie dreigt met kabinetscrisis als dividendbelasting niet wordt afgeschaft

Geen categorieaug 25 2018, 9:00
U leest het goed. Eigenlijk is zo'n beetje iedereen tegen de dividendbelasting en nu blijkt dat het vele malen duurder is dan in eerste instantie werd gedacht, is de druk alleen maar toegenomen. Toch houdt Gert-Jan Segers voet bij stuk en dreigt zelfs met een kabinetscrisis. Via The Post Online.
Taaie rakkers die mensen van de ChristenUnie, als het op morele vraagstukken aankomt. Segers is namelijk zelf eigenlijk ook tegen de maatregel maar stelt zich koste wat het kost op als betrouwbare partner die deze fout nu eenmaal gemaakt heeft en afweegt tegenover wat hem en zijn achterban dat heeft opgeleverd.
Tegen zijn achterban legt hij het in ieder geval zo uit dat als hij mee zou gaan in het laten voortbestaan van de dividendbelasting, hij medeverantwoordelijk is voor een kabinetscrisis en zegt 'dat moeten we niet willen'. Knap staaltje retoriek van de beste man die zeven jaar in Egypte heeft gewoond. Het lijkt een beetje op Wilders die na het vallen van het kabinet 'zijn rug recht hield' maar eigenlijk gewoon de hele zaak wist te verpesten.
Zo kost ook Segers' morele afweging ons als land honderden miljoenen meer dan eigenlijk nodig zou moeten zijn. Zelfs buitenlandse investeerders, die het geld zou kunnen opleveren, vinden het geen goede maatregel. Dat is het hem blijkbaar dan allemaal wel waard, dankjewel Gert-Jan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten