D66 en ChristenUnie bekrachtigen hun standpunt: ‘we steunen het schrappen van Dividendbelasting’

De coalitie staat als een front achter de beslissing om de Dividendbelasting af te schaffen. Na vorige week werd het duidelijk dat het afschaffen van deze belasting veel duurder zal uitpakken dan geraamd. Toch doet de coalitie niets met deze informatie. Ze blijven achter hun beslissing staan. Niet omdat ze het er mee eens zijn, maar omdat ‘afspraak een afspraak is’

“Ik heb mijn handtekening onder het coalitieakkoord gezet en ik houd mijn woord”, zegt ChristenUnie-leider Segers. “Het is een groot compromis dat je hebt gesloten.”

Pechtold van D66 laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Het staat nu eenmaal in het regeerakkoord” en dus zal hij het bij de Algemene Politieke Beschouwingen zijn steun uitspreken. Hij voegt er wel aan toe dat het kabinet veel beter moet uitleggen waarom het afschaffen van de heffing een goed idee is. “We moeten mensen laten zien dat iedereen hierdoor meer koopkracht krijgt.”

Niets is minder geloofwaardig dan als argumentatie ‘afspraak is afspraak’ gebruiken bij het verdedigen van een beleidsmaatregel. Uiteindelijk komt het ook daar op neer met deze coalitie. Het is gebonden aan elkaar door afspraken. Passieloos en zonder ideologisch fundament. Dat kan lang aanhouden, maar het is niet goed om partijen bij elkaar te houden.

Het vorige Kabinet had tenminste nog het doel om het land uit de recessie te halen. Dan heb je een goed, doch pragmatisch fundament. We zijn nu uit de recessie en dit Kabinet is diep verdeeld over veel onderwerpen en wordt alleen bij elkaar gehouden door regeringsambities. Gechargeerd gezegd natuurlijk, maar uiteindelijk komt het daar wel op neer. Invloed, macht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. DolleDries

  De idiote kiezer heeft er voor gekozen.

  1. Meester Kong

   @DD
   Idiote kiezer?
   Als kiezer heb je niet alles in de hand, dat is onmogelijk.

   Gelukkig is het grootste gedeelte van de kiezer wel zo verstandig om niet op Wilders of Baudet te stemmen.

   1. nogmaals

    Kong is niet bepaald een meester als het gaat om de Nederlandse taal.

    Of bedoelt hij dat alleen kiezers zonder kop niet op Wilders of Baudet stemmen?

    1. Capo

     @Nogmaals: En zie je Tengo dan zie je Onno, gek hè? 😉

     Welkom in het theater!

    2. Onno

     Wilders heeft ooit een tijdje meegehobbeld in een regeringscombinatie, maar dat smaakte niet naar meer. Hij eclipseerde als een bliksemschicht en liet zijn partners verbouwereerd achter. Op zo een iemand is het niet verstandig om te stemmen. Zachtjes uitgedrukt.

     1. wheelboy

      Onno ,
      Jij gelooft ook in sprookjes .Dat destijds Wilders geen steun meer gaf lag niet aan Wilders .Lees eens keer het stuk wat Hans Hillen (CDA) daarover schreef . Hij zat destijds in dat kabinet en beweert het tegendeel .Was puur om een cordon sanitaire op te zetten en de schuld in Wilders zn schoenen te schuiven .Ik ga er vanuit dat een CDA er zijn niet gaat liegen om zijn eigen partij af te vallen dat lijkt me raar . lees even dit stuk en trek dan je conclusie.

      https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/02/cdaer-rutte-i-viel-niet-dankzij-de-pvv

    3. Meester Kong

     🙂

   2. wheelboy

    Kong ,
    Eens kijken over een paar jaar als jou euro geile partijen vrachtwagens met geld ri de zuid Europese landen kunnen brengen en je goed moet bezuinigen . Eergisteren nog het debat in de 2e kamer over de brexit gezien . Jou partijen verkopen ons uit aan de Vereenigde staten van Europa . Wij mogen straks de bergen met schuld betalen die de Zuid-Europese landen maken . Ogen openen kerel want dit gaat ons letterlijk honderden miljarden kosten .

    Wat is verstandig ? Op een partij stemmen die je letterlijk constant beliegt ? Die jou dadelijk dmv een btw verhoging de 2 miljard laat betalen die in de rijke zijn portemonnee beland? Onder het mom werkgelegenheid ? Nu al kunnen duizenden vacatures niet vervuld worden dus is dat dan nog nodig Nee!!!

    Op partijen stemmen die letterlijk straks onze staat uitkleden tot op het bot .Ik hoop voor jou dat je geen kinderen of kleinkinderen hebt .Want die zijn straks de klos als de zuidelijke staten omvallen en wij vrachtwagens met geld daarheen moeten brengen .Of ben je de uitspraak van Rutte en zn minister destijds van financeeen jager vergeten .Er gaat geen cent naar de Grieken . Nee idd geen cent wel miljarden die Links NL nu weg wil cijferen .Ongeloofelijk

    1. Dubbele Komma

     Kong= dopper,kwispel,kawana,sletlana,ei cock,etc etc.

     Kortom een “verwarde man”

     Psychisch niet helemaal gezond.

     Lekker LINKS laten liggen.. .

     😀

   3. Koos sssss

    In de jaren ’20 liep ook lang niet elke Duitser achter Hitler aan. Het waren in de vroege jaren ’30 precies die factoren, waarmee hij de macht kon grijpen.

    Dit kabinet vertegenwoordigt alles en iedereen, behalve het volk. Dat gaat zich tegen deze partijen kiezen. En dan mag je hopen en bidden, dat het nog bij personen als Wilders of Baudet blijft.
    Want als vuistregel kan je nemen dat hoe groter de idiotie van de regering, deste heviger de tegenreactie van het volk wordt zodra dat er klaar mee is.

  2. EllyD18

   De kiezer heeft er helemaal niet voor gekozen. De CU zit met zes zeteltjes in de regering en mag de dienst mee uitmaken.

 2. struisvogelpolitiek

  Opvallender kan het niet meer. Er is nog nooit een kabinet geweest dat zoveel schijt aan het volk heeft.

 3. Dubbele Komma

  Ja natuurlijk steunen ze dat!

  Vvd+ ddr66 zijn de ALDE partij in de corrupte EU.

  Opgericht voor de grootgraaiers en de banken!

  En inderdaad. De achterlijke Nederlandse kiezer heeft hier op gestemd na jarenlang belogen en bedrogen te zijn door onzijdige tRutte

  1. Original NL

   In nederland gedijen de struisvogels optimaal.
   Zijne exellentie eu schandknaap rutte kan op 30 zetels blijven rekenen want zijn kiezers hebben de ogen gesloten, de vingers in de oren en roepen hard lalala!!

  2. Meester Kong

   @DK onze specialist op het gebied van – ik lul maar wat-

   1. Dubbele Komma

    https://www.google.nl/search?q=vvd+d66+alde&oq=vvd+en+d66+alde&aqs=chrome.1.69i57j0.8178j0j4&client=ms-android-tmobile-nl&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    Speciaal voor debieĺe Kong.. .

    Misschien steekt de randdebiel er wat van op. Of reageert hij weer met een ander account, het schandknaapje van de islam en grootgraaiers vrind.

    😀

  3. DolleDries

   Volgens een SPer hier zijn de kiezers die op die partijen gestemd hebben heel verstandig.

   1. Meester Kong

    @DD
    Indirect op mij reaguren, dat mag ook niet.
    Capo’s wil is wet, niet meer doen hoor 🙂 🙂 🙂

 4. Tengo Kawana

  Ze kunnen niet meer terug.

  Dat betekent dus nog drie jaar doordrijven in de zelf gemaakte vlek.

 5. Onno

  De tijd zal het leren. Het is nu nog te vroeg om moord en brand te schreeuwen. Het is van groot belang om deze Nederlandse bedrijven binnen onze grenzen te houden. Doodsimpel. Stel dat de EU klapt, dan hebben we nog wat. Dat laatste mag natuurlijk niet gebeuren.

  1. Tengo Kawana

   Onno, het is in beginsel denkbaar dat het afschaffen van de dividendbelasting het investeringsklimaat in Nederland dusdanig politiek beïnvloedt dat het de hoge prijs waard is, maar de Regering schoot ernstig tekort in het onderbouwen van deze beslissing door onafhankelijke wetenschappelijke organen. Daarmee is het besluit niet zorgvuldig te noemen.

  2. sjun

   Waarom niet?

   1. Tengo Kawana

    Leg ik net uit, Sjun.

 6. EllyD18

  Wat een waardeloze mensen toch. Als iets anders uitpakt dan is voorgeschoteld mag je je steun toch ook aanpassen.
  Over een oplossing van aanpassing van de dividendbelasting hoor je niemand.

 7. Capo

  Een stem op CU of op D’66 bleek een stem op de VVD te zijn. Dure stem…

  1. DolleDries

   Volgens Rutte gaat het bedrijfsleven dit zelf betalen. Iemand nog iets over bedrijven aantrekken.

  2. TotDeSchijtOnsDood

   Zeg maar gerust alle partijen, behalve FVD en PVV.
   Het begint ernaar uit te zien dat er maar 3 landelijke partijen in Nederland zijn..

 8. Kees

  Befehl ist Befehl roepen ze bij d66 en de cu, krities nadenken is niets voor hen.

  1. Dubbele Komma

   Het pluche plakt zo lekker,Kees

 9. Vliegenvanger

  Duidelijk beeld van macht uit oefenen. Stelletje sukkels, Rutte beloofde ook 1000,00 € per inwoner, moet ze nu nog krijgen.
  Dat was ook beloofd.
  Heel dat stelletje onbenul, moet flink af gestraft worden , zeker de VVD, D66, CDA, en CU. Ik hoop dat de mensen dan ook zeggen Beloofd is beloofd.

  1. Dubbele Komma

   Nee vliegenvanger 1000 euro voor elke WERKENDE Nederlander. Dus Sommetje dopper,Twingo,kong en noem al zn valse nicks hadden sowieso niks gekregen. Die werkt niet en spendeert hier volle dagen om zijn psychopathische onzin te ventileren.

   Die heeft geen tijd om te werken!

   En die 1000 euro wist iedereen van tevoren al dat het een leugen was. Ik heb er smakelijk om gelachen. Die mocht hij van mij toen al in zijn uitgewoonde anus proppen.

   Ik heb toen gewoon op Geert gestemd,net als dat ik bij de volgende verkiezingen weer zal doen. Al beloofd die onzijdige 20.000 euro!

   😀

   1. Tengo Kawana

    Ik wens iedereen die de afgelopen jaren op malle Geert stemde heel veel sterkte.

    1. Dubbele Komma

     De mensen die op Geert stemden houden niet van liegen, bestolen worden, linkse nazis en hun islamitische vrienden.

     De Geert stemmers hebben gelijk!

     Daarom:

     STEMP PVV! DE ISLAM IS NOG VELE MALEN GEVAARLIJKER DAN GEERT ZEGT!

     dank u.

     😀

 10. rexm

  We reden vorige week over de A7 in Duitsland, langs de weg stond een groot gebouw, er boven op stond met reuzen letters, Merkel moet weg.
  Kunnen we niet een paar grote borden zetten langs de autobaan waar veel files zijn, met de tekst Rutte moet weg en met coalitie moet weg.
  Burgers , wordt wakker we worden weer vernagelt.

 11. henk vintage

  Voor 2 miljard kun je 35.000 banen betalen van € 60.000 per persoon per jaar.
  Dus de afschaffing van de dividendbelasting moet 35.000 banen opleveren.
  Is in de verste verte niet haalbaar.

 12. Ni28

  Daar staan de drie His Masters Voice lakeien ja te knikken voor hun stoeltjes. Haf iemand iets anders gedacht?

  1. Ni28

   Haf is had

 13. FLP

  Christen unie en D66 eerst zien dan geloven.

 14. Gerlos

  Gaarne eens de berekeningen wat deze hele soap ons gaat kosten of opbrengen, mag ook bij benadering met een verschil van ongeveer 5%
  ben benieuwd dames en heren uit het Haagje.

 15. ruudjeenjose

  Gelukkig zijn er nog huichelaars genoeg die niet op de PVV stemmen.

 16. ruudjeenjose

  Christenunie en zijn kiezers zullen als farizeeërs branden in de Hel!!

 17. Capo

  Nederlandse bedrijven moeten de portemonnee trekken om de hogere kosten van de afschaffing van de dividendbelasting te betalen. Het kabinet is het daarover eens geworden, melden bronnen rond het Binnenhof.

  https://www.ad.nl/politiek/bedrijfsleven-draait-op-voor-dividendstrop~a9bfa247/

  Rutte zegt gewoon sorry en de gemiddelde stemmer doet weer hetzelfde kunstje?

  1. Karel de Grote

   De kiezer heeft er helemaal niet voor gekozen, want het stond bij geen van de partijen in het verkiezingsprogramma.

 18. Karel de Grote

  Een volgende regering kan gewoon besluiten om de dividendbelasting weer in te voeren

  1. Capo

   En het kwartje van Kok…

   1. Pecunia

    Dat tijdelijke kwartje van Kok is nooit opgeheven.

    1. Capo

     Dat zeg ik, daarom zal de dividend belasting ook niet worden teruggedraaid. Het Kabinet zal zelfs vallen als het niet wordt afgeschaft.

     https://www.ad.nl/politiek/christenunie-leider-segers-kabinet-valt-als-dividendbelasting-blijft~a46ced87/

     1. Pecunia

      Eerst is de CU tegen afschaffing en nu stelt Segers dat het kabinet valt als het niet wordt afgeschaft, het is gelukkig niet ingewikkeld. Maar ja het is nog vroeg en heb mijn hersens nog niet bij elkaar geraapt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.