EU laat haar tanden zien aan Saudi-Arabië: eist informatie over opgesloten activisten

Nee joh, dat is een grapje. De Europese Unie laat helemaal niet haar tanden zien. Ze vraagt gewoon netjes en beleefd om informatie omtrent  vrouwelijke activisten. Daarnaast heeft het gezicht van de Europese Unie, Frederica Mogherini, vriendelijk uitgelegd aan het land waarom mensenrechtenbeschermers en activisten zo belangrijk zijn. 

We moeten niet alleen de negatieve aspecten zien, want het is goed dat de EU ook eens opstaat tegen het Arabische land. Het is natuurlijk een blamage wat daar gebeurt met vrouwen en activisten. De kroonprins wil het land progressiever maken en heeft al veel hervormingen doorgevoerd, maar hij stuit ook op veel boze conservatieve gelovigen en religieuze kopstukken. Daardoor lijkt het land te lijden aan een institutionele vorm van schizofrenie.

Het heeft nu al gezorgd voor een rel tussen Canada en Saudi-Arabië. Toen het eerstgenoemde land de vrijlating eiste van een aantal activisten, heeft het laatsgenoemde land ervoor gezorgd dat elke diplomatieke band werd verbroken.

Saudi-Arabië zet de Canadese ambassadeur in Riyad het land uit en roept zijn eigen ambassadeur in Canada terug. De Canadese ambassadeur moet binnen 24 uur het land verlaten, maakte het Saudische ministerie van Buitenlandse Zaken bekend. Ook worden alle nieuwe handels- en investeringstransacties met het land verbroken en worden alle onderwijs-uitwisselingen gestaakt.

Canada en de Europese Unie willen nu samen optrekken om zich in te zetten voor mensenrechten, maar voorlopig is er nog vrij weinig gebeurd dan diplomatieke geharrewar en ‘eisen’. Zo lang ze netjes en lichtelijk passief blijven optreden, dan kan ik u vertellen dat het Arabische land helemaal niets gaat doen en zal dreigen met het dichtdraaien van de oliekraan. Kijken wat er dan gebeurt.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. henk vintage

  Moet je die achterlijke dozen zien zitten met de hoofddoek.
  Oh, oh, wat laten wij onze tanden zien.

  1. Top

   Inderdaad! En het lachertje “de Eu laat de tanden zien?” Liever niet! Op die verrotte bek met grafsteentjes, genaamd ‘het Europese gebit’, zit echt niemand in dat land te wachten. Zelfs na een grondige sanering van het Eu gebit, zal er voor altijd een lijkenlucht uitgeademd worden, die voor een fatsoenlijk mens niet te harden is.

   1. Capo

    @Top: Als ik aan EU tanden denk dan zie ik de buigende Timmermans.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/06/timmermans-buigt-diep-voor-saoedi-arabi/

  2. Dubbele Komma

   Toen ik de kop van het artikel las moest ik al keihard lachen,Hahaha.

   😀

 2. Two Ravens Black Kettle

  Volgens de door en door corrupte EUSSR (en het islamitisch krankzinnigenhuis genaamd de VN) heeft alles en iedereen mensenrechten.
  Alles en Iedereen
  Behalve de burgers van Europa.
  Die moeten zich laten omvolken en zijn de bron van al het kwaad in de wereld.

  Maar helaas blijven 80% van der NL’rs op de Omvolkingspartijen stemmen.
  NLrs leiden collectief aan Stockholmsyndroom en het virus van identity Politics en Virtue signalling.
  Blind als grottenvissen.

 3. DolleDries

  Er is er maar en die zijn tanden laat zien en dat is Trump.

  Hopelijk begint trouwens Wilders geen sticker actie want dan is heel politie Nederland weer over ze zeik .

 4. Ni28

  De EU is vooral bezig om Trump dwarsbomen. Er is enige ontwikkeling in SA en laten wij hopen dat de Saudische prins niet vetmoord wordt door zijn vele tegenstanders. Met hem maakt SA een kans al lijkt het bijna onwaarschijnlijk. Zo maar uit de vroege middeleeuwen in moderne tijd stappen kunnen de verwaarloosde hersenen niet verwerken. Trump pakt het beter aan dan de EU of Canada. Zonder schoferen, zakelijk. Democratie is geen export product, zorg liever dat je in eigen Europa democratie bewaart. Die wordt nu gesloopt.

  1. Ritter

   Ni28

   “De EU is vooral bezig om Trump dwarsbomen.”
   ———–

   Dat is in een notendop waar het op neer komt.

   Want als het echt om “mensenrechten” gaat zou de EU tekeer moeten gaan tegen Iran die alle mensenrechten schend. En dat doen ze niet. Integendeel. De EU werken nauw samen met Iran om de sancties te omzeilen.

 5. DolleDries

  Een groep advocaten die verbonden zijn aan de Turkse dictator Erdogan hebben een officiële aanklacht ingediend tegen een aantal Amerikaanse officieren die werkzaam zijn op de NAVO luchtmachtbasis Incirlik. De advocaten adviseren Erdogan om de basis in beslag te nemen en de Amerikaanse militairen te arresteren vanwege hulp aan terroristen, en met name Erdogans aartsvijand Fethullah Gülen. Wat de situatie extra gevaarlijk maakt is de aanwezigheid van Amerikaanse kernbommen op de basis, waarmee Erdogan zijn megalomane oorlogen voor het herstel van het islamitische Ottomaanse rijk flink kracht bij zou kunnen zetten.

  In 2016 liet Erdogan een false flag staatsgreep plegen, zodat hij in Turkije al zijn vijanden –iedereen die het openlijk niet met hem eens is, inclusief leraren, journalisten, rechters, agenten, etc.- kon laten ontslaan, arresteren of doen verdwijnen. Aartsvijand Gülen, die volgens Erdogan achter de coup zou zitten, zit echter veilig in de VS. De Turkse despoot eiste al meerdere malen zijn uitlevering, maar Washington weigert dat.
  Erdogan geeft president Trumps verhoogde importbelastingen de schuld van de onophoudelijke waardevermindering van de Turkse lira, maar heeft die geheel en al aan zichzelf te wijten. De dictator nam namelijk de controle over de centrale bank over, en besloot om de geldpersen op volle toeren aan te zetten, zodat de rente laag zou blijven en de economie een ‘boost’ kreeg.
  Eurozone banken kwetsbaar voor instorting Turkije
  Het geld uitdelen en het stimuleren van de bevolking om zoveel mogelijk te lenen en uit te geven miste zijn uitwerking niet. De waarde van de Turkse munt daalde dit jaar al ruim 40%. Dat baart ook Europa de nodige zorgen, want grote eurozone banken hebben flink wat leningen uitstaan in Turkije.
  Als Turkije instort, dan krijgt Europa een nieuwe bankencrisis voor zijn kiezen, die veel moeilijker op te lossen zal zijn dan de vorige. Als Europa Turkije (weer) financieel helpt, dan geeft het de gevaarlijkste dictator ter wereld nog meer macht en controle, en zal hij de EU nog vaker kunnen chanteren met het loslaten van miljoenen migranten dan nu al het geval is.
  Riskeert Erdogan oorlog met de VS?
  Hoe dan ook, zoals een echte tiran geeft Erdogan steevast het buitenland de schuld, is het niet Israël, dan wel Griekenland, Cyprus of Europa. Nu heeft hij zijn pijlen gericht op de VS, zeker nadat Trump het niet pikte dat een Amerikaanse christelijke voorganger werd gearresteerd, zogenaamd wegens ‘hulp aan terroristen’. De hogere importheffingen voor Turkse goederen zorgden voor een nog snellere daling van de toch al zo geplaagde lira.
  Mocht Erdogan het advies van zijn advocaten opvolgen, de luchtmachtbasis Incirlik binnenvallen en inderdaad Amerikaanse officieren laten arresteren, dan kan hij van Trump een buitengewoon krachtige en agressieve reactie verwachten. Het zal niet meteen op een hete oorlog tussen de twee NAVO landen met de grootste legers uitlopen, maar dat gevaar zal wel degelijk serieus moeten worden genomen, zeker als bedacht wordt dat op de basis nog steeds Amerikaanse B-61 kernbommen liggen opgeslagen.
  Experts waarschuwen al jaren dat die bommen moeten worden weggehaald, omdat Turkije onder Erdogan steeds onstabieler, onvoorspelbaarder en daardoor gevaarlijker wordt. Wij schrijven al jaren dat Turkije opnieuw de grootste bedreiging voor de vrede in het Midden Oosten zal worden, en daarmee ook van de wereldvrede. Erdogan ligt met zijn Ottomaanse visioenen en zijn aan waanzin grenzende oorlogsretoriek in ieder geval flink op koers om die verwachting waar te make

 6. Ritter

  “Daarnaast heeft het gezicht van de Europese Unie, Frederica Mogherini, vriendelijk uitgelegd aan het land waarom mensenrechtenbeschermers en activisten zo belangrijk zijn. ”
  —————–

  Maar met Iran, waar de bevolking in opstand komt tegen de religieuze dictatuur die maling heeft aan de mensenrechten, doet de EU gewoon zaken. En graag zelfs.

  Dus nogal hypocriet van de EU.

 7. Ritter

  Op dit moment vinden er protesten plaats in Iraanse steden van burgers die meer vrijheid willen.

  De EU zwijgt hierover en heeft geen enkele steun uitgesproken voor de demonstranten die meer mensenrechten willen in het land.

  Dus hoe kan men nu de EU serieus nemen als ze zwijgen over de situatie in Iran.

 8. Vit

  “Zo lang ze netjes en lichtelijk passief blijven optreden, dan kan ik u vertellen dat het Arabische land helemaal niets gaat doen en zal dreigen met het dichtdraaien van de oliekraan. Kijken wat er dan gebeurt.”

  Dat dichtdraaien van de oliekraan zal niet gauw gebeuren gezien hun levensstijl die daaraan vast zit, zelfs de politie rijdt daar in Lamborghini’s. Ik denk eerder dat zij zullen zien aankomen dat wij hun olie bijna niet meer nodig hebben als wij op waterstof gaan rijden, te drinken is het niet want het smaakt vreselijk kan ik je verklappen.

  Verder kunnen zij helemaal niets, volgens mij zelfs geen fiets in elkaar zetten.

 9. Gerlos

  Wat een wanvertoning deze mutsen met hun stofdoek op hun hersenloze hersenpan.

 10. Rosasolis

  De mensenrechten situatie in Saudi-Arabie is zeer achterlijk, en vooral tegen enige vrijheid of ontwikkeling van vrouwen. Volgens activisten die regelmatig schokkende rapporten naar Canada sturen gebeuren nog steeds de meest primitieve straffen dagelijks aan vrouwen. Gisteren was er een artikel in Trouw hierover. Volgens de rapporten uit Canada worden vrouwen in Saudi-Arabie nog steeds gestenigd, of krijgen ze zweepslagen, of worden ze thuis in een kleine kamer voor wekenlang opgesloten. Dagelijks worden vrouwen vreselijk geslagen door hun echtgenoten, broers, ooms, etc.
  Er zijn geen Safe Huizen in S. Arabie. En de rechters handelen alleen volgens de primitieve middeleeuws Sharia wet. Dat helemaal niet bestaat voor de rechten van vrouwen. EU vrouwen die of politieke of zakelijke functies hebben met midden-oosten
  landen moeten DURVEN in al die landen te verschijnen gewoon westers gekleed.
  Een bescheiden grijze, of donker blauwe pak met een gewone bloes, of een eenvoudige
  jurk met kraag, en gewone degelijke pumps. Met een gewone verzorgde kapsel, kort
  of in een knot. De enige uitzondering is al zij uitgenodigd zijn voor een bezoek aan een moskee. Maar voor gewone zaken moeten alle niet-moslim vrouwen onze westerse Europese maatschappij vertegenwoordigen, die niet islamitisch is. Onze politieke en zakelijk mannen dragen gewone westerse kleding…zij vergaderen en rondlopen niet in moslim kleding…Zij is nu gepensioneerd, maar ik denk niet dat Neelie Kroes zou rond
  lopen in S. Arabie of Iran in een burka met hoofddoek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.