Amerikanen verzamelen massaal 'airmiles' voor de hereniging van migrantenfamilies

Geen categorieaug 12 2018, 10:00
In de Verenigde Staten is er veel ophef over de manier waarop Donald Trump zijn 'zero-tolerance' beleid uitvoert. Het scheiden van ouders en kinderen heeft geleid tot veel protesten en negatieve aandacht in de media. Dat niet Trump, maar de vorige president, Obama, aan te wijzen valt als de 'schuldige' voor het opzetten van dit beleid maakt blijkbaar niet uit.
Het feit blijft dat veel Amerikanen het niet eens zijn met het federale beleid en daarom er alles aan willen doen om het beleid te veranderen. De Amerikanen staan bekend om hun assertieve houding en vrijwilligersprojecten en vrijwillige donaties. Dit keer hebben ze wel iets heel speciaals bedacht om te doneren: airmiles.

Beth Wilensky twitterde deze week over haar man, die veel reist. Nadeel is dat hij veel weg is, voordeel is dat hij met al zijn vliegreizen veel frequent flyer-miles bij elkaar spaart. Dankzij deze miles konden een man en zijn 3-jarige zoon, die van elkaar gescheiden waren bij de grens, naar familieleden worden gevlogen.

Mensen die ook airmiles wilden doneren, konden Wilensky een berichtje sturen, schreef ze. Dat heeft ze geweten: haar bericht werd inmiddels ruim 32.000 keer geretweet. Al snel verwees ze mensen direct door naar organisaties als Miles4Migrants en Michigan Support Cycle. De eerste organisatie had voorafgaand aan de tweet zo’n 3.1 miljoen frequent flyer miles ontvangen van gulle gevers. Inmiddels is dat aantal in minder dan een week verviervoudigd, meldt de oprichter van Miles4Migrants op Twitter.

Wat je mening ook is over migratie en migranten, het blijft geweldig om te zien dat Amerikanen zoiets snel en goed op touw kunnen zetten en het ook voor elkaar krijgen om het succesvol te maken. De solidariteit en vrijwilligheid van de Amerikanen zijn ongeëvenaard in de wereld. Als ik dit soort artikelen lees zie ik de zure gezichten van Nederlanders voor me die elk dubbeltje omdraaien en als eerst kijken naar wat de overheid kan doen. Natuurlijk is dat een karikatuur, maar u begrijpt vast wel wat ik bedoel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten