Europese Commissie en Mark Rutte zwaar chagrijnig vanwege financieel dreigement uit Italië

Vanuit Europa is niet positief gereageerd op het dreigement uit Italië om geen afdracht meer te betalen aan de Europese Unie als de andere landen niet helpen om de migratie uit Afrika tegen te houden. Mark Rutte heeft zelfs aangegeven niet te veel over na te denken, omdat hij niets kan met dit soort dreigementen. Uiteindelijk isoleert Italië zich dus meer, dan dat het land steun krijgt vanuit Europa. 

Dat valt ook te verwachten. Je vangt natuurlijk meer vliegen met honing. Daarnaast is Italië op dit punt niet in de positie om dit soort taal uit te slaan. Het heeft een hele horde aan landen tegenover zich die zich niet laat koeioneren. Al heeft Italië wel gelijk als het aangeeft dat de Europese landen te weinig doen. Het migratievraagstuk splijt Europa in stukken. Land tegen land.

Ook premier Mark Rutte is geen fan van de harde taal van Italië. Rutte wil vrijdag tijdens de ministerraad weinig woorden vuil maken aan het Italiaanse dreigement, omdat ‘ik het dan heel groot maak’. Maar het helpt volgens hem niet, want ‘volgens mij wil Italië een oplossing voor het migratievraagstuk, nu openen ze een nieuwe discussie’.

Op Nederland hoeft Italië echter niet te rekenen, aldus Rutte. Hij wil niet ‘schip voor schip’ migranten van Italië overnemen zolang de mensensmokkelroute over de Middellandse Zee niet is geblokkeerd. Hij vreest dat het opnemen van migranten dan juist nieuwe aantrekt. België wil Italië evenmin te hulp schieten.

Spanje accepteert nog steeds migranten en de route via de Middellandse Zee blijft maar meer mensen aantrekken. De beste manier is om geen enkele migrant meer toe te laten in Europa en procedures omtrent verblijfsvergunningen af te handelen in centra in Noord-Afrika. De Europese Unie reageert te sloom en inadequaat op deze problemen, dus de frustratie aan alle kanten zal blijven toenemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. A3aan

  Daar ben ik nog niet zo zeker van dat Italië niet in de positie is harde taal te uiten. Als Italië al die migranten in Italië aan land laat gaan stromen die vanzelf door naar de “rijkere” landen, immers de Italiaanse vetpot is zo vet niet, daarvoor moeten zij verder naar het westen reizen waar men, uitgezonderd Brussel, nu niet bepaald reikhalzend naar uitziet.

  1. Dubbele Komma

   Ik hoop dat dit het begin van het einde voor de EU is!

   Kappen ermee!

  2. Dubbele Komma

   HIER WORD IK VROLIJK VAN!
   ER IS HOOP DAT WE VAN DIE LIEGENDE GLADJAKKER AFKOMEN!

   https://www.geenstijl.nl/5143552/twee-meloenmiljard-christenunie-dreigt-met-kabinetscrisis-over-dividendbelasting/

 2. poldi

  Laat Italië hun poot maar flink stijf houden.
  Het wordt tijd dat het hele verdeinmodel immigratie instort, het is gewoon een compleet nieuwe industrie geworden.
  Niets meer betalen aan de EU, is het enige harde signaal wat je nog kan geven om de immigratie ellende te keren..
  Laat die hele EU maar uit elkaar vallen, brengt niets dan ellende. Want uit elkaar vallen gaat het, dat kan ik je u al voorspellen.

 3. poldi

  Italië heeft groot gelijk. Want in wezen laat de EU ze maar door modderen. Vlak trouwens niet uit wat een rotzooi en ravage die gelukszoekers in Italië achterlaten. En wat lees ik nou ineens, ik citeer: Op Nederland hoeft Italië echter niet te rekenen, aldus Rutte. Hij wil niet ‘schip voor schip’ migranten van Italië overnemen zolang de mensensmokkelroute over de Middellandse Zee niet is geblokkeerd. Verbazingwekkend. Zou deze geblokkeerd worden dan?? Tot nu toe is daar niets van te merken volgens mij. En dan zou ik daar als EU maar eens serieus aan gaan werken. Die NGO’s, UNCHR en AZG aanpakken als ze weer mensen overvaren. Binnen de EU landen veel geschreeuw en weinig lol. Allerlei zaken denken ze af te kunnen kopen met geld. Maar met geld stop je deze puinzooi niet.

  1. Rosasolis

   @ Poldi. Ja de EU moet de mensensmokkelroute over de Middellandse zee blokkeren. Maar dit kan alleen als er een oplossing voor dit situatie is. Hopelijk krijgen we binnenkort meer te horen over de definitieve plannen van de EU om de kampen te bouwen langs de middellandse zee landen. Maar hoe lang gaat het duren voordat de regeringen van die landen de EU plannen willen accepteren en goed keuren? Wanneer
   komt de groene licht voor de bouw van die kampen? Spanje kan niet honderden
   Afrikaanse “migranten” opvangen. En Hongarije veroorzaakt dat zij sterven van honger en ziektes, in hun zeer onmenselijke opvang centers. Ik was geschrokken toen ik dit bericht over Hongarije las vandaag in Trouw.

  2. penis aqua di rosa

   Zolang er gedoneerd wordt aan deze (de originele bevolking) minachtende organisaties, zolang zal dit doorgaan. Als de geldstroom ophoudt, zijn de mogelijkheden om Europa binnen te komen minimaal en ik wacht met smart op dat moment.
   Ik was gisteren aanwezig in de outlet Roermond en schrok met rot van de verhouding native Nederlanders en personen uit het Midden-Oosten/Noord-Afrika, Ik ben zuinig, heb er mijn leven keihard voor gewerkt maar word door de EU nu bestolen middels niet indexeren, belasting etc etc, maar personen uit de door mij genoemde landen schroomden niet om Prada schoenen en heeeeeeeeeeeeel dure tassen en kleding te kopen. Ik vraag me dus af hoe dit kan? De hoofddoeken parade overheerste. Maar ook het onopgevoede gedrag van hun koters, schreeuwen, hun zin doordrijven, rennen, vliegen etc etc . Mij zien ze daar niet meer.

 4. Capo

  Chagrijnig? Waarom? Ze trekken gewoon een nieuwe belastingverhoging uit de kast en Nederland betaald het gelag. Italië heeft slechts een staatsschuld van 132,0% (2016).

 5. Rechtsaf

  Ik vraag mij dan af waarom ze niet die rottige grenzen gewoon dicht smijten dan heb je dit gezeik ook niet..

 6. Rechtsaf

  Ehen Rutte en Juncker vinden elkaar heel erg lief natuurlijk…

  1. Capo

   En ze zoenen elkaar!

 7. Ni28

  Italië moet vooral Duitsland “dankbaar” zijn voor de huidige situatie. Zij moeten de migranten gewoon terug sturen waar zij vandaan komen en zich niet meer laten misbruiken. Niet dreigen maar doen. Dan pas zal de stroom stoppen. Zolang regeringen en ngo’s illegale migratie blijven steunen lukt het niet. Het woord illegaal moet weer zijn oorspronkelijke betekenis terugkrijgen. En illegaal grenzen oversteken moet weer een criminele daad voorstellen en geen wanhoopsdaad.

 8. Rosasolis

  Hopelijk krijgen we binnenkort nieuwe berichten over de definitieve plannen van de EU om opvang kampen te bouwen en beheren in landen langs de middellandse zee. Italie en Malta hebben ieder recht om de wekelijks honderden illegale migranten te weigeren. Gisteren was er alweer een boot aangekomen in een haven in zuid- Sicilie met 200 mannen. Dit boot ligt nog steeds in de haven met al die mannen aan boord. Wat Italie doet is veel menselijker dan Hongarije. Een recente report in Trouw meld dat de opgesloten illegalen in Hongarije geen voedsel hebben gekregen voor 5 dagen. Velen van deze mensen zijn nu ziek. Dagelijks sterven velen; vooral kinderen. De Rode Kruis is nu bezig om een oplossing te zoeken, maar de regering van Hongarije is onmenselijk geworden.

  1. Tengo Kawana

   Hongarije ontwikkelt zich tot een criminele staat.

   1. fockingworst

    @tengo roept weer eens wat zonder enig vorm van onderbouwing naar de collegakloon rosasolis.
    Precies wat een trol doet.. enkel boze reacties proberen uit te lokken..
    Wij trappen er niet meer in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.