Voorzitter Palestijnse voetbalbond bestraft vanwege oproep tot verbranding shirt van Messi

Voorzitter Palestijnse voetbalbond bestraft vanwege oproep tot verbranding shirt van Messi

De internationale voetbalbond, FIFA, heeft de voorzitter van de Palestijnse voetbalbond bestraft vanwege bizarre uitlatingen. De voorzitter, Jibril Rajoub, had mensen opgeroepen om het shirt van Messi te verbranden als Argentinië in Jeruzalem tegen Israël zou voetballen. Die oproep is niet positief ontvangen door de rest van de wereld.

De Argentijnse voetbalbond besloot na dagen van protesten, bedreigingen en provocaties aan het adres van vooral Messi de vriendschappelijke interland af te zeggen. Er was ook een pro-Palestijnse betoging geweest bij het voetbalcomplex in Barcelona, waar de Argentijnse selectie zich voorbereidde op het WK. Er waren onder meer Argentijnse vlaggen te zien die waren besmeurd met rode verf. Ook in Buenos Aires waren er protesten.

Rajoub was destijds zeer ingenomen met het afzeggen van de interland. Hij gaf een persconferentie met op de achtergrond een oude foto van hem samen met Messi, met daaronder een bedankje namens de Palestijnen.

Altijd fijn als politiek een onderdeel wordt van de voetbalwereld, want dan vervormt een onschuldig spelletje als voetbal tot een gepolitiseerde internationale tumor. Ik vraag mij dan vooral af hoe de internationale gemeenschap zal reageren op het moment dat het Eurovisie Songfestival zich afspeelt in Israël, in Jeruzalem. Hoe reageert men dan? Komen er dan internationale demonstraties, over de hele wereld? De onschuld raakt verloren op het moment dat dit soort spelletjes gepolitiseerd raken. Zonde

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties