Frans Timmermans waarschuwt ons weer voor nationalisme

Wie Frans Timmermans opzoekt en beluistert kan niet anders dan een gevoel krijgen alsof er ieder moment een nieuwe Hitler aan staat te komen en er een nieuwe Auschwitz in de steigers staat. ‘Kies voor de EU of je wordt getroffen door het Nazi-virus!’ Via The Post Online.

Timmerfrans is zolangzamerhand een ‘broken record’ geworden. Altijd maar dezelfde dramatische speech over hoe goed de EU is en dat het de Nazi’s buiten de deur houdt. Extremisme, nationalisme en verdeeldheid zijn Frans’ grootste obstakels des levens.

Het ironische is natuurlijk dat Frans zelf extreem voor maar één oplossing is, zelf wil dat wij van een politieke macht als de EU gaan houden en zelf verdeeldheid zaait door zo’n beetje alles wat tegen de EU in huidige vorm is als proto-Nazi’s bestempeld. Volgens Frans dreigen wij als Europa dezelfde fouten te maken als vlak voor de Tweede Wereldoorlog.

In plaats van de schuld te zoeken bij de correcte factoren zoals zeg maar, een Hitler, een Stalin, een verdrag van Versailles, een Grote Depressie en het dreigende communistische gevaar, zoekt Frans het juist bij mensen die liefde voor hun land, gemeenschap, cultuur en tradities hebben. Die moeten maar wat minder van hun land houden en wat meer van de EU. Ook stelt Fransje nationalisme gelijk aan imperialisme, alsof liefde voor je land direct haat voor andere landen betekent en je die maar wilt onderwerpen.

Duik eens wat dieper de geschiedenisboeken in Timmerfrans, niet iedere nationalist is direct een Nazi in wording.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. rexm

  Laat hij eerst eens een cursus volgen bij Poetin, Hoe wordt ik een groot staatsman.
  Frans carnaval kraamt weer wat onzin uit en vlucht dan weer in de gouden kooi.

  1. Frits Jansen

   Poetin is een heel erg handige man, die zich niet laat meeslepen door emoties. Wat dat betreft is hij een volstrekte tegenpool van Donald T.

   Poetin is populair in Rusland omdat hij de orde herstelde na de chaotische periode-Jeltsin. en omdat hij de Russen een zekere welvaart gaf. Maar die welvaart is wankel: de economie van de Russen is erg eenzijdig op olie en gas gebaseerd. Als die instort kan Poetin maar beter zijn biezen pakken en asiel aanvragen in Voorschoten, waar zijn dochter woonde.

 2. Tengo Kawana

  Frans heeft gewoon gelijk. Nationalisme, zeker als het doorschiet naar volksnationalisme, is een groot kwaad.
  Het is een ziekte die steeds weer de kop opsteekt.

  1. Koos sssss

   citaat: “Het is een ziekte die steeds weer de kop opsteekt.”

   Vermits er sprake is van extreme wantoestanden, zoals in de jaren ’20 in Duitsland.

   1. Frits Jansen

    U haalt de boel door elkaar.
    Nationalisme lijkt onschuldig, maar is het niet, want trots op eigen land betekent automatisch minachting voor andere landen.

    De wantoestanden in Duitsland baanden het pad voor een dictator, al had Hitler nooit een kans gehad als hij net geholpen was door een wereldwijde economische crisis. En wat doet een dictator welhaast onvermijdelijk? Nationalisme aanwakkeren.

    De griezelige parallel met de huidige tijd is dat de democratie faalde in het toenmalige Duitsland. Niet omdat de burgers te weinig te vertellen hadden of zo, maar omdat er veel te veel partijen waren en de kabinetten elkaar in hoog tempo opvolgden. Daarom kwam in de Duitse grondwet van 1949 een 5% drempel voor politieke partijen, en kan een regering niet zomaar tussentijds aftreden. Het idee is dat de kiezer de regering een mandaat heft gegeven voor vier jaar, DUS dat de regering tegenover de kiezer de plicht heeft dat mandaat vol te maken.

 3. Capo

  Timmermans, het knipmes van Saudi Arabië.

  https://i.imgur.com/3d6zzQw.gifv

 4. fockingworst

  Ons papagaaitje wil weer even Lorre doen.
  Jammer dat een groot deel van het volk weet dat Fransje graag zaken doet met de echte nazis petro porosjenko.

  Plagiaat
  De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft vrijdag enkele controversiële wetten aangenomen. Met deze wetten wil het land breken met zijn Sovjetverleden. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) bestempelt de wetten in een bericht op Twitter als ‘zeer zorgelijk voor de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid’ in Oekraïne.

  De wetten voorzien onder meer in de ‘erkenning van de strijders voor de onafhankelijkheid van Oekraïne tegen de Sovjetbezetters’. De leden van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN) en het Oekraïense Opstandelingenleger (UPA) worden op die manier officieel als onafhankelijkheidsstrijders erkend. Het gaat om organisaties die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkten met de nazi’s. Beruchte nazicollaborateurs zoals Stepan Bandera, Andrii Melnyk en Roman Sjoechevitsj zijn in ere hersteld.

  Voor Polen zijn de nieuwe wetten een bittere pil: Oekraïeners die samenwerkten met de nazi’s hebben tussen 1943 en 1944 tienduizenden Polen gedood. Deze nazicollaborateurs waren het roerend eens met Hitlers antisemitisme en racistische theorieën. Ze namen bovendien actief deel aan het Holocaust-programma.

  Rusland heeft hevige kritiek geuit op de wetten. Het land beschuldigt Kiev ervan totalitaire methodes toe te passen en het land richting de afgrond te duwen.

  De krant Jerusalem Post schrijft dat de waarschuwing van Poetin dat Rusland bedreigd wordt door fascisten en neonazi’s in Kiev ‘wel eens waar zou kunnen zijn’. Op Euromaidan vorig jaar werden bijvoorbeeld opvallend veel vlaggen van OUN en UPA gehesen.

 5. AS210854

  Natuurlijk is Frans voor de EU. Zo opgevreten als hij eruit ziet komt van bonbons uit België , wijn en champagne en kaas uit Frankrijk , braadworst en bier uit Duitsland , pasta en pizza uit Italië , gebak en vlaaien uit Nederland. Ga zo maar door. Fransen denkt lang leve de EU. En dat alles ook nog voor een salaris en pensioen waar je U tegen zegt.

  1. Onslow

   Yorkshire Pudding uit Engeland.

  2. Capo

   Baklava uit Turkije.

 6. Vraagtekentje

  We kunnen niet genoeg gewaarschuwd worden voor Timmerfrans!

 7. Floris

  Wie neemt deze graaiende volgevreten windbuil nog serieus.

  1. Capo

   Ik sla inderdaad over!

 8. Ni28

  Als je het met de linkse EU kerk oneens bent wordt je gelijk tot fascist gebombardeerd. Op een toch wel een behoorlijk communistische wijze. Een vorm van indoctrinatie.

  1. Capo

   @Ni28: Inderdaad, dat is Pavlov! De begrippen ‘racist’ en ‘fascist’ zijn door linksaf gekaapt en daarmee ontdaan van hun lading.

   1. Ni28

    Ik denk dat bij de oppertrol de vloer behoorlijk nat is.

 9. henk vintage

  Europeanisme is de overtreffende trap van nationalisme. Even aan Frans vragen met zijn talenknobbel of Europeanisme wel een goed woord is voor Europees Dictatorschap.

  1. Capo

   Goed opgemerkt Henk, langzaam maar zeker wordt de burger monddood gemaakt en gebeuren er dingen waar jij en ik niet om hebben gevraagd.

 10. EllyD18

  Zo af en toe probeert hij interessant over te komen en kraamt er wat nietszeggende onzin uit. Hij zit daar tenslotte ook niet om vliegen te vangen.

  1. sjun

   De PvdA pater van Brussel preekt vooral voor de Linkse Kerk. Verstandige mensen laten hun wortels en Oikos niet langer door Brusselse bedilzucht wegmaaien. Polen, Hongaren, Tsjechen, Slowaken en Roemenen moeten Frans ook al niet en daar helpen geen zes talen aan. Te verwachten valt dat meer Europese natiestaten volgen.

 11. A3aan

  Natuurlijk, Frans roeptoetert wat over nationalisme wat een, gedwongen, liefde voor de EU in de weg staat, half Nederland over de zeik en intussen heeft niemand door dat Rutte in opdracht van Druncker betaalt door Soros Nederland aan de islam verkoopt.

 12. DolleDries

  Mijn zorgen

  Op de stelling: Terug naar de wortels van de islam?, antwoordt 54,5% van de Nederlandse moslims bevestigend.
  Op de stelling: Slechts één interpretatie van de islam?, antwoordt 74,3% van de Nederlandse moslims bevestigend.
  Op de stelling: Religieuze wetten zijn belangrijker dan seculiere wetten, antwoordt 70% van de Nederlandse moslims bevestigend.

 13. Roughwood

  Sfeermakerij. Daarin is de gehele Europese Commissie afgestudeerd. Alle 28, Timmerfrans incluis.

 14. Benny

  De koning van Marokko, erdogal van turkije roepen hun landgenoten in het europa van ons nationalistischer te denken. En wat doen we in Nederland nationalisme tot iets duivels maken ….terweil nationalisme er gewoon bij hoort als je van je land houd….dus dat verklaart een hoop ….links houd niet van nl

  1. Floris

   Ja Benny, nationalisme is in de ogen van links alleen fout als het blank nationalisme is. Net zoals in hun ogen alleen blanken racistisch kunnen zijn.

   Links = ernstige hersenrot.

  2. van Urk

   Die Timmerfrans toch..Nationalisme is niet voorbehouden aan natiestaten. De wil en de wens om tot een Europees gemeenschap te behoren getuigt niet zozeer van kosmopolitisme, multiculturalisme of Europeanisme maar van een waarlijk nieuw Europees nationalisme. Niet het nationalisme van natiestaten, maar van Europa, Brussel en de Europese commissie zelf. Die vaststelling noopt ons tot een kritisch perspectief op het alom bekende Europese ideaal. http://www.bestuurskunde.nl/2016/09/26/europese-natie-europees-nationalisme-brussel/

 15. Gerlos

  Ach die Fransje Timmermans is net een grammefoonplaat met steeds het zelfde linkse riedeltje, elke keer dat leuter verhaal vanuit het gedrocht EU, Fransje je wordt echt niet meer serieus genomen, spijt me voor je.

  1. van Urk

   Frans ziet het verschil niet tussen nationalisme en patriottisme waar Nederland meer van nodig moet hebben. Hoe meer men het gevoel van patriottisme begint te krijgen hoe gauw het door figuren als Linkse Frans weer verward wordt met nationalisme. http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/01/goedaardig-patriottisme-is-terug-in-nederland-444179/

 16. Pindas

  Frans is gevaarlijk maar dat is de site van DDS OOK!!!!Mensen pas goed op want deze site is NIET beveiligd!Je kunt van alles kwijtraken.DDS BEVEILIG JE SITE!

 17. Pjotter

  Geen vader en land om lief te hebben, Fransje je ben een dwaallicht.

 18. H.Vaes

  Onze Frans….Wat moeten we er toch mee.
  Ons waarschuwen voor de gevaren die ook oa hij zelf gecreëerd heeft.
  De grenzen wagenwijd openhouden , massa.s tuig binnenhalen en dan heb ik het niet over de echte vluchtelingen, wat er overigens maar enkele zijn in verhouding met de gelukszoekers. De islam ….het grootste gevaar van al…. verdedigen en er diep voor buigen….. We moeten er maar mee leren leven volgens onze brave Frans.
  En juist hij….wil ….ons….waarschuwen……..
  Flikker toch op man en ga verder met witte voetjes halen en heulen met de vijand.

 19. lanex

  Ik word onpasselijk van Timmermans, deze joker is een schande voor dit land. Het eeuwige gejank van dat fascisten hoofd kan ik bijna niet meer verdragen. Man ga toch met pensioen, wegwezen!

 20. sjun

  Daar is niks mis mee Frans. De ellende begon dan ook toen er zo midden jaren dertig op Europese schaal werd gedacht en gepoogd werd dit in de jaren veertig aan anderen op te dringen. Kennelijk heeft men niets geleerd. Eerder al mislukyte een experiment met bijeengedrongen volken met elk hun eigen mentaliteit in Joegoslavië en vandaag de dag zien we hetzelfde op grotere schaal binnen Europese natiestaten door Brusselse bedil en schraapzucht gebeuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.