Frans Timmermans waarschuwt ons weer voor nationalisme

Geen categorieaug 22 2018, 15:00
Wie Frans Timmermans opzoekt en beluistert kan niet anders dan een gevoel krijgen alsof er ieder moment een nieuwe Hitler aan staat te komen en er een nieuwe Auschwitz in de steigers staat. 'Kies voor de EU of je wordt getroffen door het Nazi-virus!' Via The Post Online.
Timmerfrans is zolangzamerhand een 'broken record' geworden. Altijd maar dezelfde dramatische speech over hoe goed de EU is en dat het de Nazi's buiten de deur houdt. Extremisme, nationalisme en verdeeldheid zijn Frans' grootste obstakels des levens.
Het ironische is natuurlijk dat Frans zelf extreem voor maar één oplossing is, zelf wil dat wij van een politieke macht als de EU gaan houden en zelf verdeeldheid zaait door zo'n beetje alles wat tegen de EU in huidige vorm is als proto-Nazi's bestempeld. Volgens Frans dreigen wij als Europa dezelfde fouten te maken als vlak voor de Tweede Wereldoorlog.
In plaats van de schuld te zoeken bij de correcte factoren zoals zeg maar, een Hitler, een Stalin, een verdrag van Versailles, een Grote Depressie en het dreigende communistische gevaar, zoekt Frans het juist bij mensen die liefde voor hun land, gemeenschap, cultuur en tradities hebben. Die moeten maar wat minder van hun land houden en wat meer van de EU. Ook stelt Fransje nationalisme gelijk aan imperialisme, alsof liefde voor je land direct haat voor andere landen betekent en je die maar wilt onderwerpen.
Duik eens wat dieper de geschiedenisboeken in Timmerfrans, niet iedere nationalist is direct een Nazi in wording.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten