Franse feministen willen ansichtkaarten met (half)naakte vrouwen verbieden

men-cant-be-feminists
Foto:

Er zijn heel wat problemen in Frankrijk, zoals de fundamenteel veranderende economie, grootschalige migratie, krimp in de periferie, maar de feministen hebben daar een nog groter probleem gevonden: ansichtkaarten. De feministen in Frankrijk willen namelijk ansichtkaarten met (half)naakte vrouwen verbieden.

,,De seksistische en soms zelfs pornografische beelden versterken het stereotype van de vrouw als te consumeren wegwerpobject onder het mom van ontspanning en vermaak”, aldus een verklaring. Sabine Salmon, voorzitter van Femmes Solidaires, stelt het nog scherper. ,,Zulke voorstellingen zijn het begin van een mentaliteit die tot aanrandingen kan leiden en geweld tegen vrouwen vergoelijkt.” Femmes Solidaires heeft een adviserende rol bij de VN en verenigt in totaal zo’n 190 vrouwenorganisaties.

In Frankrijk is op social media in elk geval nu een stevige discussie aan de gang, waarbij er ook grapjes worden gemaakt met ‘sexy’ mannen op ansichtkaarten.
Wat ik vooral interessant vind, is dat vrouwen zonder enige academische kennis, morele en biologische uitspraken durven te maken over hoe het mannelijk brein werkt en wanneer ze overgaan op seksueel geweld. Alsof het een niet te stoppen proces is als zulke afbeeldingen worden tentoongesteld.
Ik wil hiermee niet zeggen dat vrouwen niet kunnen weten hoe mannen denken, wel zeg ik dat zulke uitspraken zoals deze feministische organisatie doet, vaak vol pseudo-wetenschappelijke onzin zit. Het is niet wetenschappelijk, maar politiek. Het is een politiek doel, anders zouden ze niet spreken van een verbod. Allemaal wat overdreven als je het mij vraagt.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  De feministen gaan te ver. Vroeger bestormden ze naakt een vergadering van mannen.

  1.   

   Waar “de feministen” zich druk over zouden moeten maken, geven ze geen gehoor aan.
   Dit is doorslaan, op een belachelijke wijze. En dit doet het feminisme meer kwaad dan goed.

  2.   

   “De feministen gaan te ver.”

   Ze hebben de islam omarmd…

 2.   

  Wederom de islamisering van Europa in beeld .Binnen kort de mini rok verboden , en alle vrouwen een nylon hoofddoek op met 35 graden

 3.   

  Gek eigenlijk, aanzichtkaarten van vrouwen in boerka zijn nergens te vinden. Waarom eigenlijk niet?

  1.   

   Wat zou er gebeuren als dat soort kaarten uit Dubai, Qatar of Saoudi Arabie kwamen, want het is een geweldige ‘religie’ daar wil je toch wel reclame voor maken? Lang leve het feminisme. Ze ogen wat verward.

 4.   

  Ik wil een verbod op alle mensen, die ergens een verbod op willen hebben.

 5.   

  Ik lees nergens dat ze die kaarten willen verbieden.

  1.   

   @Sjonnie Kawana: Jij leest nergens, ziet nergens en hoort nergens, en dat komt omdat je een multinicker bent, Suzanne. Jouw alter ego, de naam kan hier niet worden gepubliceerd, spreekt precies eender en daarom val je áltijd door de mand WlM.

  2.   

   W,I.M.P.I.E. kan jij dan begrijpend lezen?

   1.   

    @Mari: Fijn dat je hem ook in de peiling hebt! ;)

    1.   

     PAUZE yah!
     Offtopic iedereen aan een andere nick? moet ik nou ook de mijne veranderen?

     1.   

      @Mari: Nee hoor, nergens voor nodig! ;)

     2.   

      Het is hier wel de gewoonte, Mariposa, Capo is ook al aan zijn tiende Nick toe.

     3.   

      Tengu geeft meer aan, dat er iets goed mis is met jou dat je alweer een andere nick hebt ;)

  3.   

   Tja, lezen is moeilijk: De Franse vrouwenrechtengroep Femmes Solidaires heeft een campagne gelanceerd om ansichtkaarten met naakte of halfnaakte vrouwen erop te verbieden. (Bron AD)

 6.   

  Wie verstuurt er nog aanzichtskaarten? :-)
  Het komt mij voor dat de meer strijdbare dan verstandige dames zich nuttiger voor de feministische zaak zouden kunnen inzetten.

 7.   

  “Het is een politiek doel, anders zouden ze niet spreken van een verbod.”

  Uuhh, duhhh, maatschappelijke verandering en actiegroepen dienen toch per definitie een politiek doel? Welke malloot heeft dit artikel geschreven die moet misschien zelf eerst even een academische achtergrond vergaren voor dit soort uitspraken te doen.

 8.   

  Die feministen zijn totaal de weg kwijt.
  Juist nu in het islam tijdperk zouden ze
  het moeten toe juichen die ‘leuke ansichtkaarten’.
  Die wijven hebben zeker verder niks te doen?
  Jawel, zat te doen. Wat te denken van al die
  kopvodden vrouwen.
  Ga die bekeren!!

 9.   

  Mijn sympathie van al dit soort activistische clubjes is tot het nulpunt gedaald, dus kom op met die mooie plaatjes van schaars geklede dames of heren maar niet van de moslim dames met hun soepjurken en hoofddoekjes, afschuwelijk.

 10.   

  Goed plan, maar dan wil ik ook 50 procent vrouwen zwetend aan het teerwerk aan de straten zien. En bij de vuilnisophaaldienst heb ik ze ook nog nooit gezien. Ook geen Sylvana look-a-likes trouwens. Zullen we over deze ongehoorde ongelijkheid ook eens een #metoo opzetten? Takkewij…..

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!