Franse feministen willen ansichtkaarten met (half)naakte vrouwen verbieden

Geen categorieaug 06 2018, 8:00
Er zijn heel wat problemen in Frankrijk, zoals de fundamenteel veranderende economie, grootschalige migratie, krimp in de periferie, maar de feministen hebben daar een nog groter probleem gevonden: ansichtkaarten. De feministen in Frankrijk willen namelijk ansichtkaarten met (half)naakte vrouwen verbieden.

,,De seksistische en soms zelfs pornografische beelden versterken het stereotype van de vrouw als te consumeren wegwerpobject onder het mom van ontspanning en vermaak”, aldus een verklaring. Sabine Salmon, voorzitter van Femmes Solidaires, stelt het nog scherper. ,,Zulke voorstellingen zijn het begin van een mentaliteit die tot aanrandingen kan leiden en geweld tegen vrouwen vergoelijkt.” Femmes Solidaires heeft een adviserende rol bij de VN en verenigt in totaal zo'n 190 vrouwenorganisaties.

In Frankrijk is op social media in elk geval nu een stevige discussie aan de gang, waarbij er ook grapjes worden gemaakt met 'sexy' mannen op ansichtkaarten.
Wat ik vooral interessant vind, is dat vrouwen zonder enige academische kennis, morele en biologische uitspraken durven te maken over hoe het mannelijk brein werkt en wanneer ze overgaan op seksueel geweld. Alsof het een niet te stoppen proces is als zulke afbeeldingen worden tentoongesteld.
Ik wil hiermee niet zeggen dat vrouwen niet kunnen weten hoe mannen denken, wel zeg ik dat zulke uitspraken zoals deze feministische organisatie doet, vaak vol pseudo-wetenschappelijke onzin zit. Het is niet wetenschappelijk, maar politiek. Het is een politiek doel, anders zouden ze niet spreken van een verbod. Allemaal wat overdreven als je het mij vraagt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten