Beveiliger van Wilders, Faris K., voor de rechter vanwege lekken van info

Geen categorieaug 06 2018, 9:00
Geert Wilders is een van de meeste gehate mensen op deze wereld. Dan heb ik het dus over haat vanuit radicaal-linkse hoek en islamitische hoek. Hij wordt niet voor niets al zo lang beveiligd. Als je Wilders zou zijn, dan zou je willen dat je je ook geen zorgen hoefde te maken om je beveiliging, want dat zou al helemaal geen leven zijn.
Toch is ook de beveiliging van Wilders niet waterdicht. Zo zijn er een aantal bewakers geweest die zich niet aan de regels gehouden hebben. Bijvoorbeeld zijn beveiliger Faris K., die lekte informatie naar buiten, ook over de komst van de dochter van Barack Obama, maar ook over specifieke informatie over de beveiliging van Wilders en zijn woning.
Wilders heeft terecht geschokt gereageerd en hij reageerde nog meer geschokt toen bekend werd dat twee andere collega's van Faris waren ontslagen vanwege witwassen. Als je nog geen eens je eigen beveiliging kan vertrouwen, hoe weet je dan dat je je leven dan nog zeker bent? Niet. Zeker voor Wilders is dat een heel eng scenario.

Wat bewoog Faris K. om zeer vertrouwelijke informatie te lekken? „Het was vooral stoerdoenerij. Opscheppen. Hij heeft nooit het doel gehad om opzettelijke schade aan te richten”, zegt zijn advocaat Peter Plasman. Maar ook al waren het maar vriendinnetjes naar wie K. lekte, de informatie had wel via hen anderen kunnen bereiken.

Zielig figuurtje. Je moet je functie serieus nemen. Politici horen al niet beveiligd te worden, maar als ze dat wel worden vanwege hun mening, dan kan je dit soort fratsen niet uithalen. Belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten