Gemeenten 'dichten' loonkloof tussen man en vrouw: vrouwen verdienen meer

Geen categorieaug 06 2018, 10:00
Huh, wat? Leest u dat nu goed? Zekers, want gemeenten hebben de loonkloof tussen mannen en vrouwen gedicht door een loonkloof te creëren tussen mannen en vrouwen. Gemeenten hebben het voor elkaar gekregen om vrouwen meer te laten verdienen dan mannen. Wie hoor je daar over? Niemand.

Mannelijke gemeente-ambtenaren verdienden gemiddeld 3653 bruto per maand, uitgaande van een fulltime werkweek. Vrouwen verdienden 3679 euro, schrijft Trouw op basis van de personeelsmonitor van A+O fonds gemeenten en onderzoeksbureau Panteia.

Veel gemeenten hebben gericht beleid gevoerd door bijvoorbeeld meer vrouwen op leidinggevende functies te krijgen, zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. In 2016 hadden vrouwen nog 22 procent van de leidinggevende functies, in 2017 was het percentage gestegen naar 40. Een verklaring is dat de afgelopen jaren relatief veel mannen bij de gemeente met pensioen gingen.

Dit beleid is natuurlijk gebaseerd op de mythe dat mannen meer zouden verdienen in het algemeen dan vrouwen voor dezelfde functie. Dat die mythe al tientallen keren ontkracht is, dat maakt allemaal niet uit. De overheid stelt beleid op, om die zogenaamde kloof te dichten.
Opzettelijke verhoging van salarissen of het gericht benoemen van vrouwen op hogere functies, alleen maar omdat ze vrouw zijn. Dat is de reinste discriminatie, maar niemand hoor je daar over. Het is hypocriet en ronduit walgelijk. Ik kan mij niet voorstellen hoe je dit in je hoofd kan goedpraten en er geen cognitieve dissonantie optreedt.
Petje af hoor overheid, je hebt het weer eens goed weten te verpesten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten