Gemaskerde jongeren terroriseren Zweden: 88 auto's in brand gestoken

Geen categorieaug 14 2018, 13:00
Zweden heeft het moeilijk de afgelopen jaren. De migratie zorgt voor veel frictie, de opmars van extreem-rechts en extreem-links is niet tegen te houden en ook heeft het land van gemaskerde jongeren die het land terroriseren met vandalisme en pyromanie.

,,We hebben vaker te maken gehad met brandstichtingen'', zegt politiechef Ulla Brehm tegen SVT.se. ,,Maar ik weet niet of we dat op dezelfde avond en in zo'n kort tijd op zoveel verschillende plekken hebben gehad.'' De eerste meldingen kwamen gisterenavond even voor 21.00 uur bij de politie binnen.

In Trollhättan rukte de politie uit om de brandweer bij te staan, toen tijdens de bluswerkzaamheden de onrust voortduurde. Agenten werden daarbij 'onder vuur' genomen met stenen. ,,Jongeren, met hoodies en een bedekt gezicht, bekogelden de agenten'', vertelt politie-inspecteur Claes Dahlström.

De Zweedse premier Stefan Lofven heeft woedend gereageerd op de brandstichtingen: ,,Waar zijn jullie in vredesnaam mee bezig?'', vroeg hij zich in een radio-interview af. Lofven geeft aan 'echt heel boos' te zijn en zegt dat de maatschappij streng moet optreden tegen de relschoppers.

Erg goed dat de Zweedse premier harde uitspraken doet over de brandstichtingen, maar uiteindelijk helpt dat natuurlijk niet. De oorzaak van die gecoördineerde brandstichtingen moet achterhaald worden. Vaak worden dit soort brandstichtingen gelinkt aan opstandige jongeren met een migratieachtergrond, zoals in de stad Malmö al heel vaak is gebeurd. Niemand weet echter nog of dat nu ook het geval is.
Als dat wel het geval is, dan is de kans groot dat het niet op die manier benoemd worden. In Zweden is de politieke-correctheid omtrent dat soort onderwerpen zo stevig, dat achtergronden en informatie omtrent geloof en identiteit niet publiekelijk wordt gedeeld.
Uiteindelijk maakt dat alles ook niet uit, want Zweden blijft met het probleem zitten en heeft serieuze problemen met gezag en autoriteit. Het wordt niet gerespecteerd en zelfs stelselmatig ondermijnd door het softe beleid dat al jarenlang gevoerd wordt. Doe eerst iets aan het gezag en het respect voor de autoriteiten, dan kunnen ze verder gaan met de volgende stappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten