Heel Engeland boos op Boris Johnson om z’n ‘toon’

Lekker janken aan de andere kant van het Kanaal. Boris Johnson, voormalig Britse minister van Buitenlandse Zaken, schreef in een column waarom hij tegen een boerkaverbod is. De manier waaróp hij dat zegt levert hem echter felle kritiek op! Via The Post Online.

De Conservatieven zijn zo langzamerhand een beetje klaar met Johnson. Hij schreef namelijk een heel degelijk en keurig onderbouwd betoog over waarom hij tegen een boerkaverbod is. Z’n redenering komt neer op:

‘Ik vind het niks, zo’n boerka, maar vrouwen zijn oud en wijs genoeg om dat zelf te bepalen.’

Waar het echter mis gaat voor de Conservatieven en iedere burger met twee traanbuizen, is de volgende zinsnede:

“If you tell me that the burka is oppressive, then I am with you. If you say that it is weird and bullying to expect women to cover their faces, then I totally agree – and I would add that I can find no scriptural authority for the practice in the Koran. I would go further and say that it is absolutely ridiculous that people should choose to go around looking like letter boxes.”

Oei oei oei! Raar argument hoor! ‘Ja het is raar en lijkt op pesten. Nee, de koran zegt daar niks over. Sterker nog ik vind het belachelijk dat mensen er als brievenbussen bij willen lopen, maar het mág van mij wel!’

En waar miept heel het land over? Hoe Johnson het in z’n hoofd haalt om boerkavrouwtjes met brievenbussen te vergelijken. De absolute verschrikking en walging die gepaard gaat met zo’n uitspraak! Johnson is nu praktisch hoofdverantwoordelijke voor het aanwakkeren van vooroordelen!

Boerka’s vergelijken met brievenbussen is nu al racistische voor sommigen. Het moet niet gekker worden (maar dat wordt het wel). Tere zieltjes die het voor die zielige beledigde moslimvrouwtjes op moeten nemen om de vrede te bewaren…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Tengo Kawana

  Johnson is een verwarde populist.

  Dit soort akkefietje achtervolgen de man al jaren en het enige goede nieuws is dat het zijn kansen op het premierschap verkleint.

  De Conservatives zijn ernstig de weg kwijt maar zullen wel beseffen dat je zo’n clown niet PM moet maken.

  1. Capo

   “Johnson is een verwarde populist.”

   Alles beter dan een misselijke multinicker die hier z’n gal blijft spugen!

   1. Meester Kong

    Mike, het gaat je niet lukken ….

  2. bifbof

   Uw antwoord zal wel weer iets zijn als : argumenten of iets dergelijks .
   Het is goed . nu de totale waanzin uit uw antwoorden blijkt is het beter te stoppen .
   Tje en dat alles om een deuger te zijn , en zoals gezegd (ik geef het toe , door mij) niet 1Q84 . U ook weer naar mijn mening valt onder iq84 volgens sommigen IQ84

  3. Dubbele Komma

   “Geleend” commentaar van een reageerder die WEL op de hoogte is van de islamitische geschiedenis.

   In tegenstelling tot debieĺe W!M met al zijn nep-nicks :

   Hier wat cijfers aangaande de islamitische veroveringsdrift:

   Afrikaanse slachtoffers – 120 miljoen. Waarom zo hoog? Omdat voor iedere succesvol overgebrachte slaaf er 5 meer stierven. E.e.a. is o.a. vast gelegd door de bekende missionaris David Livingstone die zich hard maakte voor de afschaffing van de slavernij.

   Hier een passage uit The Last Journals of David Livingstone, in Central Africa, from 1865 to His Death: Continued by a Narrative of His Last Moments and Sufferings, Obtained from His Faithful Servants Chuma and Susi ; in Two Volumes, Volume 2

   “We passed a slave woman shot or stabbed through the body and lying on the path. [Onlookers] said an Arab who passed early that morning had done it in anger at losing the price he had given for her, because she was unable to walk any longer.”

   Christelijke slachtoffers – een geschatte 60 miljoen.

   Hindoestaanse slachtoffers – een geschatte 80 miljoen. Zoekt u anders eens op “Hindu Kush”, en dan heb ik het niet over de de bergketen die zo heet.

   Boeddhistische slachtoffers – een geschatte 10 miljoen. Alle boeddhisten die ooit in o.a. Afghanistan (Dit land was ooit geheel boeddhistisch! In 2001 in Bamiyan blies de Taliban twee 1700 jaar oude boeddhistische beelden op. Het waren de twee grootste Boeddha beelden ter wereld.), Turkije en verder langs de Zijderoute tot in India leefden zijn uitgemoord. Want alleen joden en christenen mochten blijven leven als dhimmies. Voor de rest was het bekeren of sterven.

   Joden bezaten op dat moment geen politieke controle over een geheel land en de slachtoffers worden dan ook geschat in de duizenden.
   Hier een weetje; Toen Mohammed Medina, dat half Joods was, bereikte waren binnen 3 jaar na zijn aankomst alle joden dood of verdreven. Hun bezittingen werden geroofd en onder de moslims verdeeld. Bron: Ibn Shaq – the life of the prophet Mohammed, ook wel de Sira genoemd. Het is één van de authentieke gezaghebbende islamitische bronnen. De andere zijn de Hadith Sahih Bukhari/ Sahih Muslim, de Koran en the Reliance of the Traveller oftewel de Sharia Wetgeving. De Sira vormt te samen met de Hadith de Sunnah – de weg van Mohammed.

   Totaal aantal slachtoffers van de jihad, die tot op de dag van vandaag aanhoudt – zo’n 270 miljoen.

   1. hans-e-pans

    Als de Islam in de westerse wereld de overhand zal krijgen, daar ziet het jammergenoeg naar uit, dan zal het wel niet bij de geschatte 270.000.000 slagtoffers blijven.

  4. sjun

   Johnson heeft de linkse kerk weer zitten door de geraffineerde beklijvende toon van zijn betoog. Juridisch valt er niks op aan te merken terwijl het uitstekend de invasieve cultuurverdringing in de publieke ruimte duidt.

 2. Ritter

  Ik weet haast wel zeker dat de “zwijgende” meerderheid het eens is met Boris Johnson.

  Maar ja, daar heeft de media geen interesse in.

  1. Capo

   @Ritter: Uiteraard, de msm is nog steeds linksaf. Net als Trump, die zou immers nooit president worden.

  2. Tengo Kawana

   Staatsmannen hebben niet tot taak de stem van de meerderheid te vertolken. Integendeel, meestal is dat de stem van de onnozele onderbuik.

   1. Capo

    “(…) de onnozele onderbuik.”

    Multinicker onderbuik, pisvlek!

    1. Original NL

     Het bekritiseren der symbolen van vrijheidsberoving door achterlijke religies uit shithole landen kan ik alleen maar toejuichen.
     Boris heeft groot gelijk…
     En quispel is een zieke multinicker!!!

     1. Capo

      “En quispel is een zieke multinicker!!!”

      Dat staat voorop, de discussie aangaan met een multinicker is kansloos, hij zal zichzelf namelijk altijd bijstaan in z’n zucht naar aandacht en bevestiging.

   2. Dubbele Komma

    Staatsmannen hebben tot taak om hun burgers te beschermen tegen een moorddadige ideologie die al 1400 jaar andersdenkenden uitmoord.

    Tot nu toe 290 miljoen doden door islam and counting….

   3. Vit

    @Tengo Kawana

    “Staatsmannen hebben niet tot taak de stem van de meerderheid te vertolken. Integendeel, meestal is dat de stem van de onnozele onderbuik.”

    Hoe verzin je het joh, het laatste zou je kunnen terugvoeren naar Rutte dat dan weer wel.

  3. Dubbele Komma

   Denk ik ook Ritter.

 3. DolleDries

  Leuke humoristische vergelijking. Met de aanranding van 1500 meisje waren deze zelfde mensen helemaal niet woedend sterker nog de media waren muis stil

 4. Tengo Kawana

  Ik denk dat deze affaire Johnson de kans op het partijleiderschap ontneemt.

  https://www.theguardian.com/politics/2018/aug/08/dominic-grieve-i-will-leave-party-if-boris-becomes-leader

  1. Dubbele Komma

   Het maakt geen flikker uit wat jij denkt W!M

   Je bent te dom om je reet af te vegen en bent daar nogal trots op met al je fake accounts!

 5. DolleDries

  http://verenoflood.nu/boris-en-de-burqa-babes/

  58% van de Britten is met hem eens

 6. Ries

  Het bericht was nog niet geplaatst of Sylvana-look-alike stamoudste Kawana begon weer te miepen, nadat hij snel in zijn peniskokertje was geschoten. Als het op deze manier hier verder gaat, hou ik het voor gezien. Ik roep alle weldenkenden op hetzelfde te doen. Laten we een dag bedenktijd nemen en de aftrap vrijdag realiseren. Domheid is niet te bestrijden, dus kunnen we die gasten beter boycotten.

  1. Dubbele Komma

   Ik sta achter je ries!

  2. bifbof

   Eens , het kan te ver gaan

  3. Adriaan

   @Ries, ik doe mee. Als we geen antwoord meer geven op deze malloten, is hun lol er snel van af. Sterker nog, ik begin er nu al mee.

   1. Capo

    +1

  4. Original NL

   Ben ik geheel met je eens Ries..laat ze doodvallen..negeren is de enigste optie!

 7. Diederik van Walsum

  Hebben die brievenbussen met die horretjes nog een andere naam? lol

 8. Frits Jansen

  Johnson heeft kennelijk nog nooit een vrouw in boerka gezien. Dan denk je niet aan een brievenbus maar aan een sprookje van 1001 nacht.
  Johnson wilde die vrouwen eigenlijk als “gleuven” aanduiden maar dat idee slikte hij gelukkig in.

  Afgetreden of niet, hij is en blijft de grote promotor van de Brexit, die Engeland te gronde zal richten.

 9. Ben Zine

  Helaas verlangt Theresa May (net zo’n suffe doos als Angela Merkel, het hadden zusjes kunnen zijn) excuses van Johnson, omdat hij met zijn uitspraken bepaalde mensen zou hebben “gekwetst” en “beledigd”. Kijk, met die policor poep moet je nou echt niet meer aankomen, wat een verschrikkelijk cliché… Als je nu NOG niet begrijpt dat je daar een verkeerd signaal mee uitzendt, en dat die “gekwetste” mensen misschien voor de verandering eens een keer geen lange tenen moeten hebben, dan begrijp je er werkelijk niets van. Theresa May heeft zich met die opmerking definitief gediskwalificeerd, wat een aanfluiting is dat mens toch, net als Merkel, je zit er gewoon met plaatsvervangende schaamte naar te kijken.

  1. Original NL

   ….Helaas verlangt Theresa May (net zo’n suffe doos als Angela Merkel, het hadden zusjes kunnen zijn) excuses van Johnson,
   Dat gaat boris dus echt niet doen!!

 10. Ries

  Voor de aftrap had ik vrijdag genomen om de neuzen van weldenkenden e e n kant uit te krijgen en dat is deze site te boycotten. Niet wegens de site maar wel om het eindeloze oeverloze gezeik om niets. Laten we ophouden om domheid verder nog te faciliteren.

  1. Original NL

   Heeft quisling dan niet eigenlijk gewonnen?
   DDS kapot maken is volgens mij zijn natte droom.

   1. Original NL

    BTW, héél engeland boos???
    Echt niet..!

   2. Capo

    “Heeft quisling dan niet eigenlijk gewonnen?”

    Dat gaat écht niet gebeuren!

 11. A3aan

  Heel Engeland boos op Boris, daar geloof ik geen barst van. Als je die moslima’s, als het tenminste vrouwen zijn je ziet het niet hè, over straat ziet schuiven dan ziet dat er toch uit zoals Boris het omschrijft.

  “K vind het trouwens nog netjes, van vuilniszak promoveren naar “letter boxes”.

  1. poldi

   @A3aan, ++++++++ !

 12. Ries

  Nee dan heeft Kwispelmans verloren.hij leeft op echo’s. Als die er niet meer zijn is Kwispeldoor exitus!

  1. Dubbele Komma

   Hij word ervoor betaald Ries,

   Geen psychopaat is zo vrijwillig debieĺ.

   De godganse dag complete onzin te ventileren.

 13. Vit

  Off topic

  “Het is weer bal in het land van het Oude Volk. Hamas vuurt maar weer eens raketten af op woonwijken en kindertjes in Sderot, Israël. Meestal komen die Palestijnse flutraketten neer op eigen kokosnoot of no man’s land. Maar deze was toch echt disproportioneel raak. (Van de overige 8 projectielen werden er 2 onderschept door de Iron Dome.) Hier gaat u helaas weer weinig over lezen in de MSM, dat pas wakker wordt als de Reuters- en ANP- telexen beginnen te ratelen dat Israëlische F16’s vernietigend hebben teruggeslagen, met hun superieure air power tegen die euroshopper-raketjes van Hamas. Nou… hup Juice! Bulldozer die haatzaaiers nu eens de Mediterrannee in. Later meer (dikke ontploffings in Gaza dat is).”

  Natuurlijk geen woord hierover in de MSM

  https://www.geenstijl.nl/5143307/filmpje-gaza-vuurt-raketten-af-op-israel/

 14. Duke

  Ze lijken op brievenbussen.
  Zou dat een reden zijn dat ze zoveel kinderen krijgen (Iedere Mohammed kan zijn ‘post’ er in kwijt) ?

 15. poldi

  “Heel Engeland boos op Boris Johnson om z’n ‘toon’”

  Wat een nepnieuws van DDS, ik weet welhaast zeker dat een grote en jammergenoeg zwijgende meerderheid Boris Johnson groot gelijk geeft.

  WEG met die vreselijke boerka’s
  WEG met die alsmaar voortwoekerende islamisering en
  WEG met al die linkse multiculti en islam knuffelaars !

   1. Steve Van der Vekens

    Dat taboe moet eens doorbroken worden, want die moslims eten de kaas van ons brood. Het zijn economische dieven.

 16. Ni28

  Terwijl de brievenbussen op straat aan het verdwijnen zijn lijkt een alternatief zich aan te bieden.

 17. Ni28

  Terwijl de brievenbussen op straat steeds meer verdwijnen biedt zich intussen een alternatief aan.

  1. cornholio

   Goede vergelijking! De gleuf van de brievenbus wordt dagelijks gevuld…zonder tegenspraak natuurlijk.

 18. Ni28

  Grote staatsmannen beschikken over humor de kleintjes over haat.

 19. Gerlos

  Ik vind het wel een goeie uitdrukking, een BOERKA is net een brievenbus , ik vind het ook belachelijk dat deze mensen als brievenbussen er bij lopen. Ik mag die Boris Johnson wel met zijn af en toe botte uitspraken.

 20. Steve Van der Vekens

  Onze wannabe-Trump.
  Loopt ook altijd achter de feiten aan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.