Het OM forceert strafrechtelijk onderzoek binnen de kerkgemeenschap van Jehova Getuigen

jehovadeur
Foto: Jehova's aan de deur... oh nee! Bron: Steelman / Wikimedia Commons

De gemeenschap van de Jehova Getuigen is potdicht en de buitenwereld heeft bijna geen idee wat er zich binnen die gemeenschap afspeelt. Het Openbaar Ministerie wil een strafrechtelijk onderzoek starten binnen de organisatie, omdat er nu al meerdere mensen aangifte hebben gedaan. Het gaat om seksueel misbruik en ik ben benieuwd wat er allemaal in die beerput zit. Eenmaal geopend valt er niets meer toe te dekken.

Vorige maand riepen alle partijen in de Tweede Kamer op tot een onderzoek naar het seksueel misbruik binnen het kerkgenootschap. De Kamer wilde dat omdat het bestuur van de Jehovah’s Getuigen weigerde het seksueel misbruik binnen de kerk te onderzoeken.

Volgens de leiding heeft Jehovah’s Getuigen de laatste jaren zelf al maatregelen genomen om kinderen te beschermen en er zou een gering aantal slachtoffers zich hebben gemeld.

Zo gaat dat binnen de gemeenschap, ze willen alles zelf oplossen Toch zijn er alsnog heel veel meldingen binnen gekomen van seksueel misbruik. Dan moet de metaforische deur gewoon opengetrapt worden en gekeken worden wat er zich binnen die gemeenschap afspeelt. Ik vrees het ergste, want organisaties die alles er aan doen om dingen geheim te houden, hebben ook heel veel te verbergen.

Binnen de Rooms-Katholieke Kerk is er in het verleden al een beerput opengegaan en zijn er verschrikkelijk veel voorbeelden van seksueel misbruik naar boven gekomen. De Moederkerk is in dat opzicht nog een stuk transparanter en men neigt zich anoniemer te voelen en dus ergere dingen te doen als je denkt dat er niemand meekijkt. Dat moet ook zo bij de Jehova Getuigen zijn. Ik vrees dus het ergste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Het is de gebruikelijke usance bij gelovigen. Je kunt kinderen gebruiken voor je eigen seksuele fantasieën. Het is te walgelijk voor woorden. Je zou toch van je geloof afgaan.

  1.   

   @Adriaan: Wat denk jij, is het misbruik van kinderen alleen voorbehouden aan ‘gelovigen’?

   https://www.volkskrant.nl/sport/-doodvonnis-voor-turnarts-na-30-jaar-durend-seksueel-misbruik~b69b58cc/

   1.   

    @Capo, ik denk dat gelovigen het merendeel vormen. Uiteraard zijn er ook ongelovige randdebielen.

   2.   

    Capo heeft gelijk.
    Er wordt gesuggereerd dat misbruik gelieerd is aan een kerk, maar het komt overal voor in de maatschappij.

    1.   

     P.L.; Zeker! Kindermisbruik komt overal voor, kijk maar naar de kindbruidjes van een jaar of 12 die volledig worden uitgewoond door dat tinnef uit de zandbak. Maar verhoudingsgewijs komt het veel meer voor binnen het misdadige pedofielen syndicaat van de Katholieke kerk. Hoor zojuist dat de “heilige vader” in zijn witte jurkje tranen met tuiten huilt, terwijl deze duivel al vele jaren op de hoogte is.

  2.   

   Het misbruik van kinderen komt bij gelovigen niet vaker voor dan bij ongelovigen.

   1.   

    Binnen een gesloten gemeenschap komt het zeker vaker voor, vaak zijn dat toch bolwerken van geloof.

    Men beschermt elkaar en voelt zich door de groep beschermt.

    1.   

     Ik moet je gelijk geven, Blue Monday. Ik heb er wat op zitten googelen en factoren als gesloten gemeenschappen, celibaat en autoritaire verhoudingen blijken kindermisbruik in de hand te werken. Met name de Katholieke Kerk springt er op dit punt negatief uit.

     1.   

      Ik sluit mij hierbij aan. Tijdens bijbelstudie worden ‘hete’ onderwerpen behandeld.

     2.   

      En de islam springt er voor een keer keurig uit!

    2.   

     Was er vroeger sprake van georganiseerd kindermisbruik door de RK kerk, is tegenwoordig die afwijking geheel overgenomen door zichzelf nog verhevener voelende religieuze groepen zoals de bible belt en naar nu blijkt de Jehovas.

     1.   

      EU soep, er is nog niets gebleken, dat zal onderzoek moeten aantonen, maar waar rook is is vuur.

    3.   

     @Blue monday, inderdaad bij gesloten gemeenschappen is het aantal gevallen vaak enorm. Tientallen, honderden, zelfs in Amerika duizenden. Beerputten die nu na jaren worden geopend. Voor zover ik begrijp zijn het allemaal redelijk oude gevallen. Recentelijke ben ik nog niet tegengekomen. Gelukkig.

     1.   

      @Adriaan: Blue monday is een actieve multinicksupporter, als je hem te eten geeft krijgt je multinicker c.s er gratis bij, maar dat wist je stiekem al. ;)

     2.   

      Adriaan krijgt een officiële waarschuwing van Capo, een gele kaart.
      Als dat maar goed afloopt.

     3.   

      @Adriaan: Multinicker of zijn supporter, zie hierboven. ;)

  3.   

   Adriaan; Wat is dat toch? Gelovigen en kindermisbruik? Uiteraard is dit deels te wijten aan dat achterlijke celibaat. De hoogste tijd dat ze in het Pedo-hoofdkwartier in het Vaticaan de normen eens gaan aanpassen. Goed dat het OM nu de Jehova’s gaan aanpakken!

 2.   

  Grof schandaal in Nederland !!!
  Verzekering draait op voor haar ’rehabilitatie’ Barbie
  De eerste dagen van haar verblijf in Schotland – kosten 5000 euro per week, betaald door haar verzekeraar – worden benut om vast te stellen hoe hoog haar nood is.
  Aan Zorgverzekeraars Nederland de volgende mail verstuurd :
  Zeer geachte heer / mevrouw,

  Graag wil ik weten welke ziektekostenverzekeraar 80.000 euro gaat besteden aan een “bekende”Nederlander.

  Onlangs moest ik voor een medicijn dat voorgeschreven was door mijn huisarts een eigen bijdrage betalen.

  Mijn hoogbejaarde moeder van 95 jaar ligt in een verplegingshuis met in de nachturen als verpleegkundigen anderhalve man en een paardenkop die verantwoordelijk zijn voor alle patiënten.

  Ook moet zij overdag soms lang wachten om naar het TOILET te gaan.

  Ik denk dat er iets goed mis mee is als inderdaad de kosten van mevrouw SAMANTHA DE JONG opgehoest worden door een bij u aangesloten verzekeraar !!!!

  Naar aanleiding van het onderstaande bijgevoegde bericht heb ik de volgende vragen:

  Bent u hiervan op de hoogte en klopt het dat mevrouw Den Jong op kosten van de betalende verzekeraars een therapie in Schotland gaat volgen?

  Wat vind u van deze zaak ??

  1.   

   Ik weet niet of deze feiten kloppen, Peter. Heb je een bron waarop je die baseert?

  2.   

   @Peter Loosduinen: Een korte waarschuwing is hier op z’n plaats. Tengo c.s. (multinicker) is een bewezen multinicker. Een multinicker is iemand die meerdere gebruikersnamen aanmaakt die hij tegelijkertijd gebruikt. Als je hem voert laat je hem leven.

   Actuele nicks van multinicker: Svetlana = Becker = Johnny Roest = Suzanne = Tengo = JanKlaasen = Onno = Elu = Duijndam = Fortiori = Hermann = Ad Infinitum = Ky = Eminem2 = Karel de Grote = Steiner = Natte scheet = HEM = FransjeKoolen = Etc…

 3.   

  Moslims pakken dat beter aan. In strenge moslimlanden mogen vrouwen hun rondingen niet laten zien in het openbaar, en zitten ze in aparte wagons in treinen en metro’s.
  Het heeft er ook mee te maken dat vooral Iraanse vrouwen meestal ontzettend mooi zijn, dus zonder boerka zijn ze letterlijk onweerstaanbaar. Daarom moet de kleding ondubbelzinnig het signaal afgeven: afblijven!

  1.   

   Een aantal jaren geleden stond er een foto op de cover van Elsevier’s weekblad van 2 jonge Moslima’s met fleurige hoofddoeken. Twee guitige koppies. Vandaag de dag zie ik in trein, bus, en tram, jongedames met de heggenschaar geknipt, gebleekt haar en een lik rode menie erin.

  2.   

   Fritsie heeft weer jeuk zo te lezen, en stelt daar iedereen van op de hoogte! Is je mama niet thuis dan?

   1.   

    @Meijer: En Fritsie wordt geflankeerd door een multikloon.

   2.   

    @meijer..
    Fritsie werd al opgewonden van ss..

  3.   

   Het systeem van islam schuift de verantwoording voor schandalig en misdadig gedrag van haantjes gewoon door naar vrouwen en maakt daarmee omkerend van slachtoffers daders. Terwijl het daders van verantwoording voor zelfbeheersing ontslaat. Je zult zulke slavernij en seksespecifieke beknotting en achterstelling maar goedpraten in een poging islam en haar zwavelzure misogyne vruchten wit te wassen.

 4.   

  Goede zaak dat het OM dit eindelijk op pakt! Nu maar hopen dat er een stevige rechtzaak volgt, en dat tuig langdurig wordt opgeborgen. Wel te hopen dat het OM daarna in volle vaart actie gaat ondernemen tegen het enorme kindermisbruik onder de islam aanhangers. Links fulmineert tegen alles en nog wat, maar over het walgelijke uithuwelijken van hele jonge meisjes hoor je ze dan weer niet natuurlijk, uit angst voor grof geweld van de haatbaarden in hun kekke jurkjes. Links is een goor hypocriet zooitje, maar dat is bij ieder weldenkend mens bekend.

  1.   

   Voor alle duidelijkheid: Jehova’s getuigen zijn geen moslims. Het zijn Christenen, en daar kun je dus ook behoorlijk last van hebben.

 5.   

  Het mocht want het stond in het grote leugenboek en er bestaat nog idioot boek dat heet geloof ik de koran of zoiets komt uit eeuwen geleden en schijnt nu nog populair te wezen.

 6.   

  Niks te forceren, het OM mag optreden tegen verdachten, d.w.z. mensen tegen wie een redelijk vermoeden van schuld bestaat. Dat moet wettelijk dan wel blijken uit feiten of omstandigheden, dus puur lidmaatschap van Jehova’s getuigen is niet genoeg.

  1.   

   Wat mijn opvalt is dat Monday helemaal aan het doordraaien is.

   1.   

    @DolleDries, dat viel mij dus ook op, vandaar mijn reactie.

 7.   

  Men moet de pedofielen veel harder aan pakken. Voor wat jaren terug met het opheffen van de vereniging Martijn was een rondzwervende Tengo hier toen onder een van zijn vele andere namen fel voor om de vereniging wel te handhaven want dwarsliggen is zijn motto hier. Het is onbegrijpelijk dat die viezerik niet voor zijn leven geblokkeerd is toen hier door te pleiten voor het legaal maken van kindermisbruik.

  1.   

   De begrijpelijke aversie tegen pedofilie werkt averechts. Het is technisch uitstekend mogelijk om “virtuele kinderporno” te maken die nauwelijks van echt te onderscheiden is, maar waar geen kind aan te pas is gekomen. Door die ook te verbieden wordt pedofielen de mogelijkheid ontnomen om (ongevaarlijk) te masturberen bij zo’n plaatje, waardoor ze zich gaan vergrijpen aan kinderen. Want seksuele afwijkingen zijn hooguit te onderdrukken maar niet te genezen, evenmin als homoseksualiteit.

   Dit heeft trouwens niets met Jehova’s getuigen te maken. Overlast van deze salafistische gristenen voorkom je met een extra knop op je bellenbord met de tekst “Jehova’s getuigen hier bellen”. Uiteraard is die knop niet aangesloten.

 8.   

  Ik wil ons een compliment geven, dat mag ook wel eens een keer! We reageren in dit artikel niet op multinicker en zijn supporters! Klasse! Samen staan we sterk.

 9.   

  Ook zoeen geloof wat alleen maar uit is op macht, geld en kindermisbruik.

 10.   

  Werkelijk schandalig, wat bezield deze laffe misdadigers hun frustraties op kinderen los te laten.
  Maar bij de islam worden al eeuwig hele jonge meisjes het doelwit van oudere mannen die al op hun 12e of 13e met zo’n knakker moeten trouwen.
  Kindhuwelijken dat vind ik net zo goed kinderen verkrachten en daar hoor je niemand over.
  Nog steeds worden er jonge meisjes hier in Nederland naar het land van herkomst in de vacantie meegenomen om daar in het huwelijk te treden.
  Na de vacantie merkt men dat zo’n meisje niet meer aanwezig is op school.
  Maar hierover zijn de monden en ogen gesloten en hoort men er niets over.
  Kindhuwelijken zijn net zo verschrikkelijk als wat die schoften van een priesters doen alleen er zit verschil in het geloof.
  Bij de islam wordt dit in de doofpot gestopt.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!