Hoera! Hittegolf des doods is woensdag definitief voorbij – dan weer lekker veel Hollandse regen

Zet de rubberen kaplaarzen alvast maar klaar, en haal de paraplu’s uit het vet. De transformatie van Nederland tot Sahara is woensdag voorlopig voorbij. We gaan toe naar de dagenlange regen, temperaturen rond de 20 graden en weer slapen zonder te hoeven baden in het zweet. Feest!

Dames en heren, het heeft weken geduurd maar aanstaande woensdag is de hittegolf uit de hel eindelijk voorgoed verleden tijd. We gaan dan weer toe naar een normale Hollandse zomer waarop op sommige dagen heus de zon wel kan schijnen, maar het ook flink veel regent. Dus weer natte deurmatten in plaats van droge wespennesten. En weer een extra dekentje op het bed, in plaats van in je Adamskostuum je helemaal het leplazarus zweten.

Ja, mensen, we zouden het bijna ontvangen als een klein wonder:

“Nog twee dagen zweten en dan komt aan de hittegolf waarschijnlijk een einde. Wat dan volgt is dagenlang echte regen, zoals we die al een behoorlijke tijd niet meer hebben gehad.

Daarna keldert de temperatuur flink. “Het ziet ernaar uit dat dit het laatste wapenfeit van deze hittegolf wordt. Want woensdag en daarna gaat de temperatuur echt naar beneden.” Aan het einde van de week wordt het ‘maar’ 24 graden met hier en daar een bui.”

’s Nachts gaat het zelfs weer 13 graden zijn. Dertien graden, ongelooflijk, wat is dit voor land? Eén of ander Noord-Europees land met een zeeklimaat ofzo?! Je zou het bijna niet geloven, maar we krijgen ons oude Nederland weer terug. Eindelijk. Het werd eens tijd. En om met de legendarische Herman van Veen te spreken: spetter, pieter, pater, lekker in het water. Ga maar vast naar huis; ik kom een druppel later!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Archetype01

  slaap prima ook met deze hitte 😛

  1. Henk-Jansen

   Nou dan ben je een van de weinigen, ik lig de hele nacht te woelen in bed dankzij deze hitte.

   1. Archetype01

    mja ik werk teveel.. dus slaap altijd makkelijk 😉

   2. nogmaals

    Je moet ook niet woelen, daar krijg je het warm van !

   3. Ni28

    Misschien komt het door jouw geweten en niet de hitte. Ik denk dat Quispel ook slecht slaapt. Kunt je hem vanavond vragen.

   4. Bloem

    En over een paar dagen liggen figuren zoals u weer te klagen over de natte koude zomer. Klagers hebben geen nood zei met vroeger altijd.
    Helaas, de beste zomer sinds decennia is voorbij

  2. Ni28

   Dat komt door de droge warmte waar menig toerist op zoek naar is. Met de vochtige, klamme hitte zouden we niet slapen.

 2. Ni28

  Het weer doet straks geen Afrika meer na. De politiek zou hier een voorbeeld aan moeten nemen.

 3. Vit

  Ik heb na ruim 20 jaar al een paar dagen de zee gezien (Kijkduin), zegge en schrijve 1 burkini en heel veel mono.

  Anneke dote: Vandaag lag er een vrouw met knalrode tieten, dus zei ik tegen degene die naast haar lag moet zij niet wat aan die jongens doen? Ze stootte haar dus aan en zei die man wil je even insmeren oops, verder gaat het verhaal niet verdikke.

 4. TotDeSchijtOnsDood

  Waar is die aarde-opwarming als je’m nodig hebt 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.