Hoera! Hittegolf des doods is woensdag definitief voorbij - dan weer lekker veel Hollandse regen

Geen categorieaug 06 2018, 15:00
Zet de rubberen kaplaarzen alvast maar klaar, en haal de paraplu's uit het vet. De transformatie van Nederland tot Sahara is woensdag voorlopig voorbij. We gaan toe naar de dagenlange regen, temperaturen rond de 20 graden en weer slapen zonder te hoeven baden in het zweet. Feest!
Dames en heren, het heeft weken geduurd maar aanstaande woensdag is de hittegolf uit de hel eindelijk voorgoed verleden tijd. We gaan dan weer toe naar een normale Hollandse zomer waarop op sommige dagen heus de zon wel kan schijnen, maar het ook flink veel regent. Dus weer natte deurmatten in plaats van droge wespennesten. En weer een extra dekentje op het bed, in plaats van in je Adamskostuum je helemaal het leplazarus zweten.
Ja, mensen, we zouden het bijna ontvangen als een klein wonder:

"Nog twee dagen zweten en dan komt aan de hittegolf waarschijnlijk een einde. Wat dan volgt is dagenlang echte regen, zoals we die al een behoorlijke tijd niet meer hebben gehad.

Daarna keldert de temperatuur flink. “Het ziet ernaar uit dat dit het laatste wapenfeit van deze hittegolf wordt. Want woensdag en daarna gaat de temperatuur echt naar beneden.” Aan het einde van de week wordt het ‘maar’ 24 graden met hier en daar een bui."

's Nachts gaat het zelfs weer 13 graden zijn. Dertien graden, ongelooflijk, wat is dit voor land? Eén of ander Noord-Europees land met een zeeklimaat ofzo?! Je zou het bijna niet geloven, maar we krijgen ons oude Nederland weer terug. Eindelijk. Het werd eens tijd. En om met de legendarische Herman van Veen te spreken: spetter, pieter, pater, lekker in het water. Ga maar vast naar huis; ik kom een druppel later!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten