Hongaarse premier Viktor Orbán wil deelnemen aan Europese verkiezingen!

Viktor Orbán, premier van Hongarije, zegt mee te willen doen aan de Europese verkiezingen onder de vlag van de Europese Volkspartij (EVP). Via Elsevier Weekblad.

Orbán zegt dit in reactie op de vraag of de Fidesz-partij zich van de christen-democraten fractie zou afscheiden. Orbán heeft loyaliteit hoog in het vaandel staan zegt hij, en blijft dus liever onderdeel van de EVP.

De verkiezingen zijn in mei 2019, dit moet het jaar worden waar Orbán de ‘elites van ’68’ een draai om de oren geeft. Hij zal gaan strijden tegen wat hij het ‘Europees socialisme’ noemt (het huidige geouwehoer met de EU omtrent besluiteloosheid, bureaucratie en dat eeuwige getouwtrek bij iedere beleidsregel).

Het belangrijkste thema is volgens hem immigratie. Daarnaast wil hij ook af van wat hij de ‘Franse EU’ noemt en legt dit als volgt uit: “Het idee van de Fransen, is om het Franse leiderschap op te leggen aan de rest van de Europese Unie, en dit te financieren met Duits geld. Zo’n project verwerp ik. We willen geen Unie die door de Fransen wordt geleid.”

Het CDA en Guy Verhofstadt zitten flink met Orbán in de maag omdat ze hem ondemocratisch en denigrerend over de EU en ‘Europese waarden’ vinden spreken. Voor zover ik kan lezen wil de man alleen maar een ándere EU dan Verhofstadt en loopt het CDA een beetje te mekkeren. Maar goed, de man zal geheid ook fouten maken en andere beslissingen maken dan wij in Nederland gewend zijn, hij klinkt in ieder geval als een frisse wind!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Blue monday

  de EVP, waar Orban deel uit maakt, is de grootste vormgever van de EU, waar ook vriend Juncker bij hoort overigens.

  Nu lijkt het dat Orban wel degelijk dol is op de EU (want zonder al dat Duitse en Nederlandse geld is Hongarije gewoon een onderontwikkeld derde wereldland) maar zaait hij twijfel door een nieuwe zondebok aan te wijzen in de vorm van de Fransen.

  Prima zeg ik…minder Franse en meer Duits en dus Nederlandse macht naar Europa…als dat jouw oplossing is.

  1. Dubbele Komma

   Daarom: NEXIT!

   beste oplossing voor iedereen,blue Mongol!

   NEXIT!

 2. Tengo Kawana

  Hier kan het CDA natuurlijk goede sier mee maken. Een echte bruine populist in de gelederen.

  1. Stanly2000

   Natuurlijk Ernst!

  2. swetsnek

   ARROGANTE HUFTER

  3. Bloem

   Het CDA heeft een heuse historie van bruinhemden binnen de gelederen. Remember Aantjes

  4. Bloem

   We mogen blij zijn dat er nog weldenkende politici rondlopen in Europa. Het is dankzij mannen als Orban dat de kliek van Juncker en Verhofstadt geen volledig vrijspel krijgen om de Europese landen binnen een jaar naar de verdommenis te helpen.

 3. sjun

  Heel spijtig dat niet heel Europa in de gelegenheid gesteld word om een voorkeurstem voor deze man uit te laten gaan. Ook DAAROM is NExit de goedkoopste oplossing om de soevereiniteit in eigen land hersteld te krijgen.

  1. Henk-Jansen

   En wat denkt u precies dat die soevereiniteit ons oplevert?

   1. Duijndam

    Ons losmaken uit de Europese Unie is, zoals geïllustreerd door de Brexit die het Engelse volk voornamelijk onheil lijkt te brengen, is geen realistisch alternatief meer.

    Juist daarom het van grote importantie de EU als culturele waardengemeenschap stevig te vestigen op de fundamentele waarden onzer Westerse cultuur. Ik doel op de waarden die we sedert Renaissance en Verlichting verwierven terzake de burgerlijke vrijheden van godsdienst, meningsuiting en vereniging, de Trias Politica en de fundamentele gelijkwaardigheid van mensen ter zake geslacht, geaardheid en etniciteit.

    Om die reden is de politieke beweging en politiek-ideologische inzet van Orban uiteraard kwestieus. Bovendien spreekt de man met dubbele tong. Hij wenst zich immers enerzijds af te zetten tegen de fundamentele waarden onzer cultuur en anderzijds de lusten van deze landengemeenschap te willen incasseren. Ware hij consequent dan trad hij uit de Unie.

    We hebben slechts een zinnige lijn te volgen: het steviger verankeren van onze waarden, het tegengaan van ongebreidelde immigratie vanuit andere, inferieure, culturen en het gezamenlijk bouwen aan onze Europese samenwerking en verbinding.

    1. Holland

     Quispel, Quispel, wat ben je toch een zeldzame ouweho*r. Een braller eersteklas: …”Ik doel op de waarden die we sedert Renaissance en Verlichting verwierven terzake de burgerlijke vrijheden van godsdienst, meningsuiting en vereniging, de Trias Politica en de fundamentele gelijkwaardigheid van mensen ter zake geslacht, geaardheid en etniciteit….” Parbleu, dezelfde quatsch als altijd, maar dan verpakt in een archaische woordkeus om het interessant te maken.

     Niemand is gediend van deze linkspopulistische kul, niemand is het er mee eens (behalve je afgerichte beftekkels) en niemand doet er wat mee. Je kunt er stoppen, alles wat je doet is zinloos.

     1. Duijndam

      Op wie u doelt met Quispel (mogelijk op de eminente geleerde die de Dode Zee-rollen onderzocht) is me niet duidelijk maar voorts valt me slechts op dat u niet bereid of in staat bent tot Wen inhoudelijke reactie.
      Uw toonzetting maakt bovendien een zeer platte indruk. Vervelend maar ik merk dat op deze site schelden en kijven vaak meer regel dan uitzondering is. Op de ironie dat dezelfde geborneerde laagopgeleiden menen namens onze hoogcultuur te kunnen spreken heb ik bij eerdere gelegenheid reeds gewezen.

      Ik adviseer u uw mond te spoelen en het eens op de inhoud te proberen. Ik moet overigens bekennen daar geen hoge verwachtingen van te hebben.

     2. Floris

      Zinloosheid is de kern van het leven van deze sneue windbuil.

     3. Tengo Kawana

      Schitterend, Duindam. Dit is genieten!

     4. Floris

      Dit is zeker genieten. Ernst ontkent tegen beter weten in dat hij Duijndam is en vervolgens komt Ernst met z’n tweede alias Tengo Kawana zichzelf ondersteunen.

      Dit kinderachtige patroon herhaalt zich al jaren en steeds valt hij door de mand.

      Vandaag bleek ook dat Sletlana toch een alias van Ernst is. Hoeveel zal hij er nog meer hebben?

      Met trappelende beentjes van plezier zit de gek allerlei typetjes te spelen. Je moet er maar de tijd en de zin voor hebben.

     5. nogmaals

      Gelet op al zijn verwoede pogingen om ons land en volk te verraden, kunnen we beter Quisling zeggen i.p.v. Quispel.

     6. Tengo Kawana

      Ik zie dat Floris hier kennelijk al enige tijd in vetes op deze site is verstrikt. Best wel zielig.

     7. Tengo Kawana

      En in de tussentijd is Holland met de staart tussen de benen vertrokken en heeft Duindam dat juist voorspeld.

      Ik heb het hier reuze naar mijn zin!

     8. Capo

      @Holland: Hij is onvergetelijk, zelfs na zijn 30e nieuwe nick gaat hij door met multinicken…

    2. Stanly2000

     Duijndam
     “We hebben slechts een zinnige lijn te volgen: het steviger verankeren van onze waarden, het tegengaan van ongebreidelde immigratie vanuit andere, inferieure, culturen.”
     Het is net datgene wat de Eu niet doet! Onze waarden worden verkwanselt en de ongebreidelde immigratie wordt geen strobreed in de weg gelegd.
     Geef mij maar die landen die niet achter Brussel aanhollen en proberen de Eussr van binnen uit te veranderen. Meer Orbáns svp!

     1. Floris

      “Het is net datgene wat de Eu niet doet! Onze waarden worden verkwanselt en de ongebreidelde immigratie wordt geen strobreed in de weg gelegd.”
      ————————————————
      Inderdaad.

      Daar draait het voornamelijk om.

   2. Elu Thingol

    Bij een Nexit is de arbeider de l** en iedereen weet het. De arbeider raakt zijn baan kwijt, of moet de klappen ontvangen, kan de rekening betalen. En reken maar niet dat de populisten Nederland uit de modder trekken, want als de hel eenmaal is uitgebroken ligt Baudet ergens in z’n blote kont aan het zwembad zijn zakken te vullen met een nieuw baantje en kan de elite de door hen gemaakte rotzooi opruimen.

    1. Capo

     “De arbeider raakt zijn baan kwijt, of moet de klappen ontvangen, kan de rekening betalen.”

     Wat laat jij je bang maken Guus? Nederland komt prima op gang, er is niemand die zegt dat we niet kunnen of willen samenwerken. Nederland is een exportland en kan dat prima zonder de EU.

     1. Henk-Jansen

      Nederland is voor 70 procent van haar export afhankelijk van de EU. Dus nee, we kunnen niet zonder de EU!

     2. Holland

      Je ziet het verkeerd Henk-Jansen. Europa kan niet zonder Nederland, dus die 70% export blijft volledig in tact.

     3. Elu Thingol

      @ Capo

      Wat bent u naïef.

     4. Elu Thingol

      Europa redt het zonder Nederland, maar Nederland redt het niet zonder Europa.

   3. Henk-Jansen

    Ik ben het met jullie allebei eens maar ik was gewoon benieuwd met welke argumenten Sjun zou komen om zijn reactie te onderbouwen.

    1. Tengo Kawana

     Kennelijk zijn die niet voorhanden.

    2. Floris

     Henkie vroeg aan Sjun: “En wat denkt u precies dat die soevereiniteit ons oplevert?”
     ————————————————————–
     Zolang het kartel in stand blijft: NIETS.

     Maar als het politieke klimaat verandert en er paal en perk wordt gesteld aan de immigratie van parasieten, criminelen en kanslozen welke RAMP al jaren door de EU wordt gefaciliteerd dan is er van alles en nog wat te winnen.

     Economische belangen dienen niet altijd de boventoon te voeren. Leefbaarheid is minstens zo belangrijk, maar eventueel verlies aan handel wordt dan alvast wel gecompenseerd door het sluiten van de immigratie-kraan waarna het dweilen kan beginnen. Dat zal veel geld besparen.

     Maar er is nog iets anders: de euro. Dit is een zwakke munt juist omdat zoveel insolvabele landen zijn toegelaten. Dat is mijns inziens de allergrootste fout die gemaakt is.

     Deze achilleshiel kan instorten. Als dat gebeurt wordt Nederland meegezogen in de afgrond. Dan ben je beter af als je een eigen munt hebt.

     Beantwoordt dit je vraag een beetje?

     1. Henk-Jansen

      Dus u bent van mening dat geen enkel probleem in EU verband op te lossen is en alleen op nationaal niveau?

     2. Floris

      Nee, zeker niet. Ik ben op zich een groot voorstander van Europese samenwerking.

      Het is alleen volkomen verkeerd ingevuld. Door incompetente politici die in maakbaarheidssprookjes geloven.

      Het immigratieprobleem valt het beste in Europees verband op te lossen. Dus door het gezamenlijk sluiten van de buitengrenzen. Maar dat gebeurt dus niet en dat ligt mede aan de EU. De huidige EU is derhalve deel van het probleem en van hen valt ook geen adequate oplossing te verwachten.

      Niet alleen van de immigratie-ellende (en alles wat daarmee samenhangt) maar ook van de zwakte van de euro, de enorme schuldenberg en ga zo maar door. Zuid-Europa ligt aan het infuus van de traditioneel economisch sterke landen in het noorden en dat eenrichtingsverkeer moet een keer ophouden want het is geld dumpen in een bodemloze put.

      Een Noord-Europees samenwerkingsverband ware beter geweest.

 4. Fortiori

  Trouw komt vandaag met een onverhullende reportage over donaties die door Hongarije gretig worden geaccepeteerd (omdat het zo goed gaat). Zo geraakte het bewind in conflict met de donateur, Noorwegen, over de wijze waarop het geld besteed moest worden. Organisaties die opkomen voor de rechten van de mens. Maatschappelijke organisaties betalen een straf belasting van 25% over hun donaties. Al die donaties moeten gaan naar zangclubs, darts verenigingen, kerkelijke clubs, maar niet naar organisaties die zich kritisch opstellen tegenover het regerings beleid. Zonder die donaties en het EU geld is het zwaar gesteld met Hongarije. Een armlastig land.
  Vet geld is het enige wat telt voor Orbán c.s.

  1. swetsnek

   TROUW ????? HAHAHAHAHA

   1. palko

    Inderdaad, swetsnek, Trouw is (net als de Volkskrant en het NRC) in de loop der tijden verworden tot een landverraders nieuwsblaadje. Waarmee weldenkende, hardwerkende en fatsoenlijke burgers hun billen afvegen. Het schorremorrie uit Frankrijk probeert, zoals Viktor Orbán terecht beweert, zijn politieke wil aan Europa opleggen. Waarbij, uiteraard, alle rekeningen bij de andere EU-landen worden neergelegd. En in ieder geval niet bij Frankrijk. Van mij mag de Hongaarse premier zo Europa in, vanzelfsprekend wel namens de EVP. Immers Orbán is belijdend Magyár Reformatus, terwijl zijn echtgenote belijdend Rooms Katholiek is. De opvolger van Orbán loopt zich overigens al enige tijd warm in Hongarije. En kan, vind ik, het stokje van Viktor Orbán zo overnemen bij de Fidesz-partij. Ik doel daarbij op Peter Szijjarto, de Hongaarse minister van buitenlandse zaken. Geweldig en vermakelijk hoe Szijjarto er tijdens het wekelijkse parlementaire vragenuur in slaagt de vloer aan te vegen met het stinkende, linkse journaille.

   2. Henk-Jansen

    Tuurlijk jongen, ik zou eens op de inhoud ingaan in plaats van zo achterlijk te doen de hele tijd!

  2. nogmaals

   Heinz rijdt als bijverdienste, in aanvulling op zijn trollengeld, met een bakfiets vol smerig trouw-vullis door de wijk om linkse brievenbussen te vervuilen. Hij is al een paar keer gekanteld in een bocht naar links. Door het opgelopen hersenletsel weet hij meestal niet of hij Heinz of Fortiori heet.

   1. Tengo Kawana

    Was dit een poging tot ironische literatuur?

    1. nogmaals

     Was ik onvolledig? Had ik Heinz=Fortiori=Tengo moeten schrijven?

  3. Stanly2000

   Orbán is niet gek, organisaties die bedoeld zijn om je regering te ondermijnen (waar o.a. de NGO’s van de heer Soros al jaren mee bezig is) moeten volgens Fortiori hun gang maar kunnen gaan. Hoe gek kun je zijn!

 5. Rosasolis

  Er is helemaal geen “vervrissend wind” met Orban! De CDA heeft volkomen gelijk. Hoewel er hervormingen moeten komen in de EU parlement, V. Orban moet helemaal eraf blijven. Volgens een grote artikel in Trouw vandaag zijn er grote problemen in Hongarije. Vele mensen vinden het ultra-rechts beleid van Orban,
  in strijd het hun grondwetten, en behalve dit feit, velen vinden velen dat dit man Europa’s nieuwste dictator wil worden. Als je meer hierover willen lezen, Trouw heeft vandaag een grote artikel over Hongarije. Nogmaals, Orban heeft helemaal niets voor dit land gedaan, de armoede en werkloosheid wordt steeds erger. Terwijl hij nog steeds! onschuldige Syrisch vluchtelingen in compleet afgesloten vreselijke kampen vasthoudt! De Hongaarse burgers helpen om wat steun te geven aan deze langdurig opgesloten mensen wat hulp aan te bieden. Velen van de “gevangenen” zijn christenen.
  Volgens vele bronnen, waaronder de Rode Kruis, CDA, Open Deuren Nederland vinden dat V. Orban schuldig is aan een zeer onmenselijke beleid tegen ECHTE vluchtelingen. Kortom heeft dit nieuwe dictator deze mensen gewoon als gevangenen opgesloten in de meest afschuwelijke kampen ooit, sinds WW 2. En deze arme thuisloze mensen komen voorlopig niet zomaar loos… want dan zullen zij kunnen aan de wereld vertellen over de jarenlange ELLENDE dat zij hebben meegemaakt onder de zeer corrupte leiding van Orban en vriendjes. Het komt op neer dat de bevolking geen steun meer geeft aan dit domme dictator, en dat zij willen dat de vluchtelingen bevrijden worden en terug worden gestuurd naar veilige gebieden in Syrie. MAAR die afschuwelijke dictator Orban
  wil niet met welke organisatie dan ook samenwerken, om te zorgen dat deze Echte vluchtelingen kunnen teruggaan naar hun thuisland Syrie. Dit ramp met de echte Syrische vluchtelingen, en hun terugkeer naar hun thuisland gebieden steunen wij allemaal…Maar Orban heeft tot nu toe nooit gezegd: wat gebeurd NU met zijn kampen met al die Syriers die tijdens 4 – 5 jaar in zijn vreselijkije afgesloten kampen het hebben overleefd…En ga nu jullie Orban aanbieders mij vertellen dat dit een gewedlige dictator is!
  Hoeveel mensen en kinderen zijn er nu overleden, wegens het ZEER ERBAMELIJKE ZORG van Orban. Onschuldige mensen die helaas terecht kwamen in de kooien (letterlijk) van een haat regering o.l.v. van een hele domme vent. Want wanneer de regering van die heel erg domme Orban eindelijk gaat vallen, zullen heel veel schokkende verhalen los komen van gewone mensen en misschien ook van een aantal
  gewone Syriers die door de hel zijn gegaan in hongarije.

  1. netniet

   Alvorens mensen uberhaupt in Hongarije aan kunnen ko!en zijn ze door minstens 4 veilige landen gereist. Conform de Dublin-verordening kunnen ze zich niet direct melden aan de Homgaarse grens. Als Europa overlopen moet worden, wordt deze verordening niet nageleefd met Merkel voorop en nu het te druk wordt is deze oneens weer heel belangrijk.

   Gaat het nog met u ? De heer Orban heeft de verordening gewoon nageleefd. Daarnaast heeft hij een eerlijk verkiezingsprogramma gevoerd, dat hem meer dan de helft van de stemmen heeft opgeeverd en nu doet hij wat hij beloofd heeft. Dat is democratie zoals het hoort te zijn en dat heet nu een ware volksvertegenwoordiger.

   Dat er huilstruiken zijn in Hongarije en bij de Trouw die dat niet leuk vinden, dat is dan maar zo. Dat u, in uw goed recht, zich daarbij aan wit sluiten dat betekent echt helemaal niks.

 6. DolleDries

  Euro is ernstige fout en zal Europa niet verenigen, maar opbreken’
  ‘Gezien deze feiten kan zelfs de grootste euro enthousiasteling niet eerlijk zeggen dat de gezamenlijke munt een succes is geweest,’ concludeert Sinn. ‘Europa heeft zich duidelijk overstrekt. Helaas had de grote socioloog Ralf Dahrendorf gelijk toen hij concludeerde dat ‘de muntunie een ernstige fout is, een Don Quichotachtig, roekeloos en misplaatst doel, dat Europa niet zal verenigen, maar zal opbreken’.’
  Het is daarom heel lastig te zien hoe het nu verder moet. Sommigen –waaronder de eurocraten in Brussel- vinden dat de schulden van de eurozone ook officieel op één hoop moeten worden gegooid, waardoor met name de Duitsers, Nederlanders en Finnen tot in het oneindige –en ten koste van hun eigen welvaart- de veel te hoge uitgaven van de Zuid Europeanen moeten blijven financieren (wat via het Target systeem toch al jarenlang gebeurt).
  Anderen waarschuwen juist dat dit de EU in een nog dieper moeras van onverantwoordelijk financieel wanbeheer zal storten, met uiteindelijk zeer ernstige schade voor alle betrokken economieën. En dat terwijl we als Unie toch al zoveel moeite hebben om te concurreren met China, en inmiddels ook Rusland en Amerika. ‘Het derde decennium van de euro zal hoe dan ook zijn lot bepalen,’ besluit Sinn.
  Omdat er al 20 jaar vrijwel niets anders wordt gedaan dan op de pof leven, en er geen enkele aanwijzing is dat dit gaat veranderen –integendeel zelfs, de drang is juist naar nóg meer ‘Unie’, nóg meer ‘eenheid’-, kan dit niet anders dan in een gigantische waardedaling van de euro eindigen, en het permanente einde van onze welvaart zoals we die nu kennen, met ongetwijfeld grote maatschappelijke onrust, opstanden en mogelijk zelfs burgeroorlogen als onvermijdelijke reacties.

  1. Henk-Jansen

   Hier is een mooi voorbeeld van de tactieken die populistisch rechts gebruikt om het debat te verzieken. Dolledries haalt hier de Duitse econoom Hans-Werner Sinn aan. Normaal gesproken als een econoom een voorstander van vrijhandel, van de Europese Unie en van de euro worden economen weggezet als hans worsten die er niets van snappen en is alles wat ze zeggen ‘economengelul’ en onzin, behalve als ze een keer wat zeggen dat wel in het straatje van de populisten past. Dan blijkt hun mening opeens wel van belang te zijn. Hetzelfde kan gezegd worden over journalisten, wetenschappers en politici. Als de boodschap niet in het straatje past worden de boodschappers als achterlijk, corrupt, gehersenspoeld of als onderdeel van een complot weggezet. Het begint een gevaarlijke ontwikkeling te worden als we feiten niet meer belangrijk vinden en we de meningen van experts door de plee spoelen.

   1. Stanly2000

    Henk_Jansen ik herken deze tactieken die populistisch links gebruikt om het debat te verzieken. Als de boodschap niet in het straatje past worden de boodschappers als racist, nazi, gehersenspoeld of als onderdeel van een bruin complot weggezet.

    1. Henk-Jansen

     ‘en hullie dan’ is geen goed argument.

     1. Stanly2000

      Henk_Jansen, wie de schoen past …….!

   2. Elu Thingol

    @ Henk

    U haalt me de woorden uit de mond: dit is inderdaad hoe populistisch rechts rolt.

 7. Gerlos

  Orban president van het gedrocht EU, super.

 8. netniet

  Wat een fantastische man is dit toch. De geschiedenis gaat zich herhalen, de ware beschermers van een Europa volgens Joods-Christelijke waarden kwamen eerder uit het Oosten. Wenen 1683 is het meest spraakmakende voorbeeld. In het verlengde is Hongarije toen schoon geveegd na 150 jaar islamitische onderdrukking. Men mocht in Brussel eens wat respect opbrengen voor die geschiedenisboeken.

  1. IJsbrand Koudvuur

   “…De geschiedenis gaat zich herhalen, de ware beschermers van een Europa volgens Joods-Christelijke waarden (blabla ..).”

   Hier spreekt Netniet Wilders.
   Die leuke gristenen van toen, waar je het over hebt, hadden het niet zo op joden… wat maakt jou denken dat er hier dus ineens ook joodse waarden mee gemoeid zijn? Of komt het hun beter uit om de ‘islamisering’ erbij te betrekken?

   1. Floris

    @ Ijsbrand van Geelkerken: het woord joods valt en je springt er meteen bovenop. Hoezo obsessie?

    1. IJsbrand Koudvuur

     Het hersenloos napraten van Geert Wilders viel mij op…

     …maar ja, ’t is maar wat je wilt zien.

   2. Capo

    @Maranus: ‘islamisering’

    De islamisering moet jou wel aanspreken want naast het nazibewind van Adolf bestaat nergens ter wereld een grotere tegenstander van de joodse zaak dan binnen de islam. Wat dat betreft is de islam jouw bondgenoot.

  2. netniet

   Het is netniet met een kleine n. Behoudens dat ik zeker compassie kan hebben met de heer Wilders en de situatie van 14 jaar permanente beveiliging omdat hij zich verlaat op de vrijheid van meningsuiting, hetgeen hem is komen te staan op doodsbedreiging door aanhangers van een zekere religie van vrede, heb ik niet zoveel op met zijn partij. Dat hij niet op meer van dit soort aanhangers zit te wachten, dat is voor de gemiddelde mens toch niet zo vreselijk moeilijk te begrijpen ?

   Toen er in 1683 op de poorten van Wenen werd gebeukt nam keizer Leopold 2, de wijk en liet de stad achter met een ondermaatse bezetting. Het is toch echt aan koning Jan Sobieski 3 te danken dat de stad is ontzet en de islamitische oprukking verder Europa is gestuit. Toen Leopold terugkwam weigerde hij Sobieski de hand te schudden omdat hij voor Leopold de stad betreden had.

   In het verlengde is het gebied dat het huidige Hongarije schoongeveegd na 150 jaar islamitische onderdrukking. Me dunkt dat dit volk aan de hand van hun geschiedenis er een andere perceptie op nahoudt.

   Dus u kunt uzelf ook eens ergens in verdiepen in plaats van de panelen te vervuilen met ondermaatse uitingen van pseudo tevredenheid en het etaleren van uw onfatsoen, gestoeld op uw gebrekkige kennis. Fijne avond allemaal.

   1. Capo

    @netniet (met een kleine n): Dat heb je deksels geformuleerd, waarvoor mijn complimenten.

 9. Ben Zine

  Viktor kan op mijn stem rekenen.

  1. Henk-Jansen

   Als Viktor Orban de kandidaat wordt namens het EVP zult u op het cda moeten stemmen om op Orban te stemmen 😉

 10. Hermann

  Orbán wil veel, heel veel. Alleen hij dient te beseffen dat het niet alleen maar een kwestie is van eisen maar ook van geven. Onrealistisch denken is hem niet vreemd, de hand ophouden en dan vrijbuiteren zonder zich aan EU regels te houden. Daar komt hij nog wel achter eenmaal met de EVP.

 11. Karel de Grote

  Fransen zijn al eeuwen, mild corrupt en zakkenvullers, het heeft mij altijd verbaasd dat Merkel dat niet inziet, maar ja zij barst ook van de schuldcomplexen. Dus geen Frans-Duitse as a.u.b. Geef Orbán maar een kans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.