Knetterdronken Dave Roelvink is gevaar op de weg, beledigt politie vervolgens omdat die ingreep

Man. Man. Man.

Dave Roelvink is volgens De Telegraaf afgelopen zaterdagavond klemgereden door de politie in Amsterdam. De politie kwam in actie omdat hij, aldus het bericht, veel te hard reed, bumperkleefde, en — oh ja — andere automobilisten opzij wilde gebaren met behulp van lichtsignalen. Met andere woorden, hij probeerde andere weggebruikers uit de weg te bonjouren.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar het wordt nóg erger. De reden dat hij zo asociaal reed is namelijk… dat hij 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Meneer had dus lekker gedronken… en was vervolgens achter het stuur gaan zitten.

Op de A10 werd een snelheid gehaald van 180 kilometer per uur. De maximale snelheid is daar 100 kilometer per uur. Midden in de Coentunnel stopte hij plotseling op de vluchtstrook en riep iets onverstaanbaars naar de motoragent. Na even stilgestaan te hebben ging de auto weer rijden. Korte tijd later stopte de bestuurder zijn wagen opnieuw op de vluchtstrook, aldus de politie. Dit keer stapte hij uit en reageerde hij agressief tegenover de motoragent.

Dave is ondertussen vrijgelaten, maar is zijn rijbewijs “voorlopig” kwijt.

Gezien de feiten zou je denken dat Dave zich kapotschaamt. Helaas is niets minder waar. Als reactie op de berichtgeving in de media heeft meneer namelijk laten weten dat de politie wat hem betreft veel te “heftig” reageerde. Hij werd zowaar tegen de grond gewerkt. En waarom? Alleen omdat hij onbeschoft en dronken was! Nou ja, zeg!

Dave heeft inmiddels via Instagram Stories gereageerd op zijn hardhandige arrestatie, zaterdagnacht door de politie. Hij erkent dat het ’heel stom’ is om met drank op te rijden. Maar hij vindt het hele gebeuren ook wel weer wat meevallen, verklaart hij in een video waarin hij nota bene weer achter het stuur heeft plaatsgenomen, al staat de auto weliswaar stil. „Op het filmpje ziet het er allemaal heel heftig uit. Ik vind dat de politie ook wel wat te heftig heeft gereageerd.”

De story is ondertussen alweer verwijderd, maar het zegt natuurlijk alles over deze gast dat hij dit online zette.

Wat dronkenschap achter het stuur betreft moeten we in Nederland écht de wet maar eens aanpassen. Iemand die beschonken plaats neemt achter het stuur neemt het risico dat hij anderen verwondt en mogelijk zelfs doodt. Het is een ongekend vreselijke misdaad en moet ook als zodanig bestraft worden. “Na drie uur weer vrij” past daar niet bij. Als je dronken rijdt dien je je rijbewijs 10 jaar te verliezen, en voor een paar maanden in de gevangenis te verdwijnen. Niemand heeft het recht om spelletjes te spelen met de levens van anderen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Capo

  Dave… 😛

  1. Dubbele Komma

   Dat stuk hersenloze schimmel moet je gewoon nooit zijn rijbewijs meer teruggeven.

   Waar haalt dit stuk nageboorte zijn arrogantie vandaan? Wat heeft dit stuk Neukfout nou bereikt in zn leven?

   Stuk stront. Zal wel groen links stemmen..

   1. Tengo Kawana

    En nu maar hopen dat dit ledigen van uw onderbuik u opluchting geeft.

    1. Dubbele Komma

     Ik zou het liefst mn onderbuik ff willen leegschijten over jouw neo nazi gezicht…

     Socialistische maaghond!

     😀

     Kneus! Met al je nep accounts!

     1. Tengo Kawana

      Iedereen heeft recht op zijn eigen verlangens.

     2. Dubbele Komma

      Miljoenen doden heb je op je naam met je nazi vrinden…

      Kanker gewoon dood!

      😀

      Smerige socialistische rioolrat!

     3. Tengo Kawana

      Ik wens je een spoedig herstel toe, Komma.

     4. Capo

      Multinicker voeren is nooit verstandig Dubbele Komma, al heb je natuurlijk wel groot gelijk. Grote kans dat zijn multinick-kloon Cock ook nog wel even om de hoek komt kijken, Tengo heeft een hele rij klaarstaan, allemaal met hetzelfde wachtwoord.

     5. Buurvrouw

      U heb een rare hobbie. Zou er naar laten kijken as je t mijn vraagt zit ter een schroeffie los.

     6. Capo

      @DK: Kijk even naar het taalgebruik van blauwe maandag. Het is een nick van Tengo, logisch want hij hemelt zichzelf op.

    2. Blue monday

     Dubbele komma mag wel wat meer op zijn taalgebruik letten, zo ver heb ik zelfs types als Vit en de hoofdletterkoning nog niet zien gaan….

     Wel weer typerend dat de extreem rechtse vriendjes dit taalgebruik goedkeuren en iemand zoals Tengo, die de taal goed beheerst en nooit gaat schelden blijft stalken.

     Maar nu ben ik wel benieuwd wat een maaghond is….toch weer wat anders dan een halve tamme….

 2. Heinz

  Onder verkeersdeelnemers bevinden zich vele idioten die door onvoorspelbaar gedrag het gemunt hebben op de levens van anderen.

  1. sjun

   Niet enkel onder verkeersdeelnemers, er komen er ook nog ‘wat’ vanuit het Zuiden en Oosten deze kant op zoals al eens in Baflo duidelijk werd. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/agent-baflo-werd-in-schouder-en-gezicht-geraakt~bd188014/

  2. nogmaals

   Heinz = Fortiori = bakfietser
   Heeft last van trafficofobie !

 3. Bloem

  Van der Galien oppert een straf van 10 jaar rijbewijs inleveren bij drank op achter het stuur. Zelf drink ik geen drup wanneer ik weet dat ik nog ga rijden. In de wetenschap dat de straffen en de risico’s die je daarmee loopt al onvoorstelbaar zwaar zijn, geen drup ook niet 1 glas (want zoals velen menen dat dit is toegestaan). Het maakt niet uit wat voor straf de overheid ook bedenkt, de straf dat je moet leven met de gevolgen als het mis gaat is zwaarder dan welke straf die een overheid bedenken kan. Het is dus belangrijker deze boodschap over te brengen en te voorkomen dat burgers met een slok gaan rijden. Overigens is het in NL ook verboden op de fiets te stappen met een slok op. Graag zou ik zien dat dit juist als alternatief gesteund zou worden.

  1. Capo

   @Bloem: “Zelf drink ik geen drup wanneer ik weet dat ik nog ga rijden.”

   Ik drink helemaal geen alcohol, da’s nog makkelijker. Overigens gaat het in het strafrecht niet alleen om alcohol, het gaat in principe om iedere stof die de rijvaardigheid nadelig beïnvloedt.

   1. Rechtsaf

    @Capo ik ben voor een algeheel verbod op elk geestverruimend middel die de hersenen beïnvloed.
    Probleem in Nederland (lees: Den-Haag) is, dat als er geld aan verdiend kan worden men het niet zo nauw neemt met de gezondheid haar burgers, schijnheilig het roken aan banden leggen maar wel de wiet/cannabisteelt legaliseren..

    Verder kunnen de straffen voor rijden onder invloed, op welk voertuig dan ook, niet hoog genoeg zijn

    1. Heinz

     Met een simpele dashboard camera zijn er voldoende momenten vast te leggen waarbij levensgevaarlijke toeren uitgehaald worden. Los van het telefoneren en wisselen van rijstrook over dubbele streep wat meer regelmaat is dan uitzondering.
     Goed voor een forse bekeuring. En onder invloed rijden al helemaal. U heeft het gelijk aan uw kant.

    2. slayer

     @rechtsaf
     ik ben voor legalisering van alle geestverruimende middelen ,mensen zijn zelf verantwoordelijk ,ander kan je ook wel alcohol ,frisdrank ,rood vlees ,suiker ,de snackbar en ander fast food ,autos en wat er verder al niet slecht voor de mens is gaan verbieden.
     en dds ,laal nieuws over dave roelvink lekker aan rtl boulevard over….

 4. Pedrito

  Van wie zou Dave Roelvink die chronische aso-behoefte aan aandacht hebben ?

 5. Rechtsaf

  Terecht natuurlijk..

 6. Duckday

  Rijbewijs in nemen die knul denkt boven de wet te leven Ook een ZEER grote boete geven laat hem maar voor de rechter komen ook die grote bek snoeien dit kan niet meer

 7. DolleDries

  Ach ze hebben weer aandacht en daar gaat het deze tokkie familie om.

  1. Blue monday

   Zegt dolle Dries Roelvink over zijn zoon.

 8. Karel de Grote

  Volgens Wiki; Dave Roelvink is een Nederlands model, dj en mediapersoonlijkheid.
  Wauw, ik heb nog nooit van dat huftertje gehoord, simpelweg omdat ik niet naar rotzooi op de RTLlen kijk. Rijbewijs ontnemen en 5 jaar dwangarbeid, lijkt me een geschikte straf

 9. Roughwood

  Het feit dat de media in NL een podium geven aan legio talentloze eencelligen die helemaal niets hebben te melden, en waarvan de familie Roelvink exponent is, laat zien hoe diep we hier inmiddels zijn gezonken…

 10. Frits Jansen

  “Na drie uur weer vrij” is wel terecht.
  Het punt is dat strafrecht ver ingrijpt in iemands leven: dwangmiddelen, leedtoevoeging.
  Daar past uiterste zorgvuldigheid bij, die de volkswoede kan opwekken.
  Na arrestatie mag iemand over het algemeen maar zo lang worden vastgehouden als nodig voor het onderzoek, want hij is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Ook zo iets wat tegen de volkswoede ingaat – maar wel past in een beschaafde rechtsstaat.
  Vindt u ons strafrecht niet streng genoeg? Dan zal de Sharia u bevallen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.