Laffe klaphark steelt voedselbank leeg; €1500 aan goederen is foetsie

Stelen is altijd slecht. Maar wie steelt van de allerarmsten is pas écht een ontiegelijke laffe zak hooi. Helaas is dit geen fictie, maar voor de Voedselbank Haaglanden bittere realiteit. Eén of andere harteloze plee met uitwerpselen vond het nodig om voor anderhalf duizend euro aan spullen als shampoo en tandpasta te jatten die bestemd waren voor de allerarmste gezinnen.

Al besteel je Bill Gates of Mark Zuckerberg: je bent natuurlijk altijd immoreel bezig. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer spullen dan jij, en daar heb je gewoon mee te dealen. Ja, jaloezie is erg vervelend, maar je zult het er mee moeten doen. Je wil toch ook niet dat iemand die minder heeft dan jij ook weer van jou gaat stelen? Nou dan. Van andermans spullen afblijven, dus.

Maar waar je je het nog wel enigszins kan voorstellen dat mensen uit afgunst, jaloezie of pure succeshaat plannen smeden om de allerrijksten te beroven is het echt onbegrijpelijk dat er op deze aardkloot dus ook lieden rondlopen die juist de minst bedeelden het weinig beetje dat ze hebben ook nog afhandig maken.

Toch is dat precies wat er gebeurd is bij de Voedselbank Haaglanden, dat alle voedselbanken in de regio Den Haag van goederen voorziet voor gezinnen die dat broodnodig hebben. Die allerarmsten van de samenleving zitten de komende tijd nu zonder shampoo en tandpasta:

“Inbrekers hebben bij het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden voor ongeveer 1500 euro aan persoonlijke verzorgingsspullen gestolen. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag, vertellen medewerkers van de voedselbank donderdag.

De relatief kostbare verzorgingsmiddelen, zoals tandpasta en shampoo, waren opgeslagen in een container op het terrein aan de Boomaweg in Den Haag. Via dit distributiecentrum worden wekelijks veertien voedselbanken bevoorraad. De inbrekers hebben een hek geforceerd en containers opengebroken.”

Hopelijk gaan de verantwoordelijke boeven zich nu héél snel een beetje schamen. En als ze de lucht die ze inademen waard zijn, brengen zij de gestolen spullen allemaal weer terug. Stelletje ongelofelijke non-valeurs.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Henk-Jansen

  Triest.

 2. Meester Kong

  Shampoo en tandpasta bij de voedselbank?

  1. hans-e-pans

   Ja, en nog meer waarvan je denkt waarom krijg je dit van de voedselbank.

  2. Rechtsaf

   @Kong ja daar snap jij natuurlijk helemaal niets van, je zou je eens moeten verdiepen in de armoede in Nederland..

 3. Heinz

  Deze mensen schamen zich nergens voor, diefstal van wie maakt ze niets uit. Die handel zal ergens wel weer op een rommelmarkt opduiken. Gaat om geld.

 4. Holland

  “Hopelijk gaan de verantwoordelijke boeven zich nu héél snel een beetje schamen. En als ze de lucht die ze inademen waard zijn, brengen zij de gestolen spullen allemaal weer terug. Stelletje ongelofelijke non-valeurs.”
  ————————————————————————————————–
  Foei jongens niet meer doen, zei hopman Engelbart.

  Natuurlijk is het triest schorem dat zoiets doet. Maar daarom hoeft Tim toch niet in Tante Betje taal te vervallen?

 5. nienke

  Hoop dat ze zich kapot schamen en alsnog de spullen terug brengen.
  Triester als dit kan toch niet.

 6. Duke

  Stelen van de allerarmsten, het zou zomaar een slogan van de VVD kunnen zijn.

  1. struisvogelpolitiek

   @Duke
   +++ 100

  2. Blue monday

   En FvD niet te vergeten. En van de Republikeinen en van Trump.

   Maar dat mag je hier niet zeggen, want volgens Breitbart is Trump heel sociaal
   En begaan met de armste 50% in het rijkste land ter wereld.

 7. DolleDries

  De tomaten hebben ze laten liggen.

 8. Blue monday

  Wat fijn dat onze rechtse extremisten zo begaan zijn met de voedselbanken..

  In de USA, onder de heilige president Trump en zijn sociale Republikeinse partij krijgen arme mensen heel soms een coupon om goedkoop voedsel in te slaan in plaats van een kleine uitkering.

  Met de VVD en FvD valt er zeker geen 1500 meer te stelen.
  Die jatten ze liever zelf van de burgers.

  1. wheelboy

   Bleu monday
   Waaruit blijkt dat de FvD steelt van de arme? voorop gezegd ben geen aanhanger van FvD . Dan foodstamps hebben de Amerikanen al decennia (ben ook geen Trumpfan) .

   Diegene die stelen van de burgers zijn (en ik zal het onderbouwen in tegenstelling tot jij)
   VVD CDA D666 CU SP GL PVDA SGP .Voorbeeld Kabinet .2 miljard weggeven en de burgers trakteren op 9% btw ipv 6% .
   SP, minima trakteren en de rest wat er boven zit inkomst afhankelijk maken van div dingen oa ziekenfonds . maw loont niet meer om te werken .
   GL, tax tax tax .Maar wel de asielsluisdeuren open zetten maw dit kost de burger bergen met geld .Waar komt dit vandaan Juist de werkende burger mag het ophoesten .En ook alles inkomst afhankelijk . Dan samen met D666 de eis stellen dat ze niet tekende voor 5 milard lasten verlichtingen als niet de energie prijzen omhoog gingen .Nou die stijgingen van belastingen op energie is er gekomen (u betaald ong 200% belasting op gas en 300% op electra).Maar die 5 miljard lasten verlichtingen kwamen er nooit ivm tegenvaller(100duizend syriers) .

   PVDA .Heeft in vorige kabinet laten zien hoe bezorgd ze waren voor de modale en eronder burger ,Bejaarden en zieken en uitkeringstrekkers mochten de grootste bezuinigingen op hun dak hebben .

   VVD ,PVDA btw verhoging belasting op water (idee GL) .En het CDA zie deze kabinet periode .

 9. sjun

  In welke ‘markthal’ zal het weer opduiken?

 10. Ni28

  Wat doet tandpasta en shampoo boj de voedselbank, dat staat hier echt! Die eet je toch niet? De trollen niveau is laag, dat wist ik, maar zo laag?

  1. Capo

   Ni28: Trollen maar vooral ook multinickers. Ik heb het een beetje bijgehouden, maar er zijn de afgelopen meer dan 10 nieuwe nicks door Tengo c.s. losgelaten waarmee hij de boel blijft oppoken. O ja, we kunnen hem ook negeren. Exposeren kan natuurlijk ook.

   1. Ni28

    Over het algemeen lees ik ze niet meer maar soms tijden het scrollen blijf ik hangen net op zo onzin tekst. De kans op onzin stijgt hier wel erg snel. Rechtse blog met linkse forum, het zou je maar overkomen als maker.

  2. AS210854

   Ni28 Helemaal niks aan toe te voegen. +++++++

   1. Ni28

    Behalve dat je zo onzin niet onopgemerkt kan laten al ontmoedigd het de trollen niet.

 11. EllyD18

  Oover klanten van de voedselbank kan ik een boek schrijven, maar dat praat deze diefstal niet goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.