Laffe klaphark steelt voedselbank leeg; €1500 aan goederen is foetsie

Geen categorieaug 23 2018, 20:00
Stelen is altijd slecht. Maar wie steelt van de allerarmsten is pas écht een ontiegelijke laffe zak hooi. Helaas is dit geen fictie, maar voor de Voedselbank Haaglanden bittere realiteit. Eén of andere harteloze plee met uitwerpselen vond het nodig om voor anderhalf duizend euro aan spullen als shampoo en tandpasta te jatten die bestemd waren voor de allerarmste gezinnen.
Al besteel je Bill Gates of Mark Zuckerberg: je bent natuurlijk altijd immoreel bezig. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer spullen dan jij, en daar heb je gewoon mee te dealen. Ja, jaloezie is erg vervelend, maar je zult het er mee moeten doen. Je wil toch ook niet dat iemand die minder heeft dan jij ook weer van jou gaat stelen? Nou dan. Van andermans spullen afblijven, dus.
Maar waar je je het nog wel enigszins kan voorstellen dat mensen uit afgunst, jaloezie of pure succeshaat plannen smeden om de allerrijksten te beroven is het echt onbegrijpelijk dat er op deze aardkloot dus ook lieden rondlopen die juist de minst bedeelden het weinig beetje dat ze hebben ook nog afhandig maken.
Toch is dat precies wat er gebeurd is bij de Voedselbank Haaglanden, dat alle voedselbanken in de regio Den Haag van goederen voorziet voor gezinnen die dat broodnodig hebben. Die allerarmsten van de samenleving zitten de komende tijd nu zonder shampoo en tandpasta:

"Inbrekers hebben bij het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden voor ongeveer 1500 euro aan persoonlijke verzorgingsspullen gestolen. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag, vertellen medewerkers van de voedselbank donderdag.

De relatief kostbare verzorgingsmiddelen, zoals tandpasta en shampoo, waren opgeslagen in een container op het terrein aan de Boomaweg in Den Haag. Via dit distributiecentrum worden wekelijks veertien voedselbanken bevoorraad. De inbrekers hebben een hek geforceerd en containers opengebroken."

Hopelijk gaan de verantwoordelijke boeven zich nu héél snel een beetje schamen. En als ze de lucht die ze inademen waard zijn, brengen zij de gestolen spullen allemaal weer terug. Stelletje ongelofelijke non-valeurs.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten