'Inrijden op gemeentehuis in Bemmel was geen aanslag, maar een wanhoopsdaad'

Geen categorieaug 23 2018, 14:00
Familieleden en mensen die de man die een auto inreed op het gemeentehuis in Bemmel kenden, geven aan dat het geen aanslag was. De man, Hans van M., was erg verward volgens hen. Deze actie was niets meer dan een actie gericht tegen zichzelf Het ging volgens sommigen sinds kort weer wat beter, maar het einde van zijn relatie en de financiële problemen werden hem uiteindelijk te veel.

Zijn familie spreekt met klem tegen dat de daad een aanslag was. De vrachtwagenchauffeur was "een tikkende tijdbom", zegt een vrouw tegen Omroep Gelderland. "Het probleem met verwarde personen: ze zijn volwassen en men kan wettelijk pas ingrijpen als iemand een gevaar vormt voor zichzelf en anderen."

De familie is geschokt door het heftige incident, maar zegt de vrouw: "Hans ondernam nooit iets tegen anderen. Het waren altijd wanhoopsdaden, waarbij hij zichzelf het leven probeerde te ontnemen. Ook het inrijden op het gemeentehuis was gericht op zichzelf."

Een ex-collega vertelt: "Hans had al vaker de politie gebeld om te zeggen dat hij zichzelf zou verdrinken of zichzelf met een pistool door z'n kop wilde schieten. Dan stond de politie bij hem op de stoep. Hij heeft wel eens vastgezeten en ook in een inrichting gezeten. Hij vertelde dat hij geen hulp kreeg voor zijn problemen."

Een vorm van zelfdestructie met als gevolg de ellende van anderen? Er wordt terecht vaak vraagtekens gezet achter 'verwardheid', als het gaat om een actie die lijkt op een aanslag. In dit geval kan het zeker waar zijn. Toch moeten we voorzichtig zijn met zo snel conclusies trekken. De motivaties van een persoon zijn moeilijk te achterhalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten