Nederland gaat gebukt onder langste hittegolf OOIT

Het hitteplan is van kracht.

Dit is nogal wat:

Het zuiden en oosten van Nederland krijgen te maken met de langste hittegolf die ooit in Nederland is gemeten. Het is in die delen van Nederland al 22 dagen achter elkaar warmer dan 25 graden Celsius. Het Europese hitterecord van 48 graden kan vandaag sneuvelen. Het RIVM meldt dat het hitteplan weer van kracht is.

De hittegolf begon 22 dagen geleden. Aangezien het morgen weer lekker warm wordt zitten we dan op 23 dagen, en dat is dan de langste hittegolf sinds 1901. Toen begonnen we dit soort dingen te meten.

En dat is niet alles: de komende dagen blijft het namelijk sowieso warm, dus het oude record wordt compleet en totaal vernietigd.

Het goede nieuws? Ondertussen is het eigenlijk al helemaal niet zo heet meer. Het is warm, ja, maar 25 graden of daaromtrent is gewoon goed te doen. Daarom is de grote vraag dus: hoe ga jij nog een weeklang van dit weer genieten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

96 reacties

 1. Suzanne

  Heeft natuurlijk niets met de opwarming van de aarde te maken.

 2. Ni28

  Het is een droge warmte dus je went eraan beter dan die klamme zomers die wij hebben tot nu toe gekend. Deze type warmte zoekt men op exotische plaatsen en nu hebben wij het zelf. Erger probleem is het tekort aan water die op de duur schrijnend kan worden als de hitte erg lang aanhoudt.

 3. Tengo Kawana

  Maakt u zich geen zorgen, mensen, met de opwarming van de aarde heeft deze hittegolf niets te maken.

  Trump heeft het zelf gezegd.

  1. denk eens na

   alweer vergeten hoe koud de afgelopen winter was??

   1. denk eens na

    de afgelopen winters 8 jaar heeft 6 keer het ijselmeer dicht gelegen zo dat je er op kon schaatsen

    1. Onno

     Wat stelt dat IJsselmeer nu nog voor. Een dijk van Enkhuisen naar Lelystad en een groot deel ingepolderd. Dat was met de Zuiderzee een ander verhaal. De goeie ouwe tijd, toe maakte je nog een heuse zeereis van Volendam naar Elburg.

   2. Tengo Kawana

    Enorm koud was het. We hadden een Elfstedentocht en Nederland lag weken dichtgesneeuwd.

    1. denk eens na

     ja want vroeger was er ieder jaar een elfsteden tocht , toch?

     1. denk eens na

      je moet de afgelopen 10 jaar bekijken.

     2. denk eens na

      winter 2018 . er staat toch duidelijk dat februari zeer koud was.

     3. Tengo Kawana

      Misschien is dit te moeilijk voor je.

      Nadenken is wel een goed idee, maar ik betwijfel of je dat kunt.

     4. denk eens na

      dus februari was niet koud??

     5. Capo

      “Misschien is dit te moeilijk voor je. Nadenken is wel een goed idee, maar ik betwijfel of je dat kunt.”

      Je bent lekker op stoom Ernst, snap je nu ook waarom de meeste mensen hier jou zo leuk vinden?

     6. Vit

      En waarom je geen vrienden hebt?

     7. denk eens na

      Als ernie echt zijn nick verandert heeft in een oude oer neger , dan is hij bevangen door de hitte of hij is links radicaal aan het worden , bijde zijn ook mogelijk.

  2. Fortiori

   Sterker nog, Baudet heeft nog staan bekvechten met Riemstra onder applaus van DDS dat er niets aan de hand is. Het kan verkeren zei Brederode. Trouwens Baudet geniet ervan zo in z’n nakie.

   1. Antidotum

    @Fortiori

    De foto van Baudet is inmiddels door fb verwijderd.
    Te aanstootgevend. 🙂

    1. Capo

     Gelukkig dat er los van FB ook nog internet bestaat!

     http://www.fvd.nl

   2. swetsnek

    LAMZAK HEEFT BAUDET ER MAAR WEER EENS BIJ GEHAALD MAN WAT BEN JIJ EEN ZIELIG VENTJE

  3. Antidotum

   Tengo

   De CO2 uitstoot bleek in 2017 zeer hoog.
   Mogelijk dat dit te maken heeft met de huidige hittegolfperiode
   De laatste was in ’76.
   Weerdeskundigen voorspellen een terugkerend blijvend warmte probleem in de zomermaanden, daarbij aangegeven dat het minstens 200.000 jaar duurt voordat de aarde zich weer heeft hersteld.
   Laten we hopen dat het niet waar is en de zomers in het vervolg weer normaal verlopen.

   1. Tengo Kawana

    Ja, de oorzaak is het broeikaseffect als geval van een te hoge CO2 uitstoot.

    Er zijn idioten die dit ontkennen, waaronder Trump.

    1. Capo

     @Tengo: “Er zijn idioten (…), waaronder Trump.”

     Trump wil never, never, never become president of The United States. 🙂

    2. Original NL

     Er zijn idioten die beweren dat de klimaatverandering mensenwerk is.
     Door wat windmolens en zonnepanelen gaan wij dat niet tegenhouden.
     Het klimaat is niet stabiel..nooit geweest.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Klopt, Original NL. Er zijn altijd verschuivingen geweest. Zelfs Een zonnewind kan al een draai aan het klimaat geven.

      Dit neemt niet weg dat de mens lekker z’n gang kan gaan met vervuilen en kapot maken van de aarde.

     2. Capo

      multinicker

  4. Rosasolis

   @ Tengo. Het heeft wel te maken met Climate Change. Lees National Geographic
   een keer.

  5. Bloem

   Heerlijk die warmte, zeker voor alle kansenparels die slecht tegen de kou kunnen is dit een geweldige opsteker. Wat loopt iedereen nu te klagen, we hebben gewoon een zomer aangepast op de multiculturele samenleving

   1. cornholio

    Zeker Bloem! En nu de oogsten dreigen te mislukken moeten we vooral meer immigranten binnenhalen. Kunnen we lekker niet die bekjes vullen! Of zou het komen, zoals Guzman het zegt………https://www.youtube.com/watch?v=oCLr2CAPeRs. Laat die horrorwinter maar komen! En tegen die tijd de kraakpanden afsluiten van gas, water en elektra! Ze hebben geen idee wat ze met ons land aan moeten!

 4. DolleDries

  Ja als je gaat meten dan krijgen je natuurlijk uitschieters.

  1. EU kok

   Helemaal juist Dries.
   Al dat meten en vastleggen heb je niets aan.
   Gewoon 3 soorten weer: warm-koud-regen.
   Lijkt mij ook voldoende.

 5. Rosasolis

  Ik heb nooit zo’n droge zomer meegemaakt. Mijn tuin is vol met allerlei onkruid.
  In onze regio hebben wij een plaag van Wilde Wingerd en nog erger: Ambrosia, die veroorzaakt veel ellende voor hooikoorts lijders. Je kunt niet in dit extreem warme weer je tuin gaan opknappen. Beter wachten tot de herfst komt.

 6. Uiterst Links

  Maar met de opwarming van de aarde heeft dit niets te maken aldus de DDS idioten.

  Toch zullen er hier heel wat zure rechtse oude mannetjes en white trash hier rondhangen die de vraag niet zullen weten wanneer ze voor het laatst zo’n zomer meegemaakt hebben

  1. Viertel

   Nee, linkse koekenbakker, deze hete zomer heeft inderdaad niets met de opwarming van de aarde te maken. Verschil tussen weer en klimaat dus. Om het simpel uit te leggen (linksmensen zijn nu eenmaal niet de slimsten): Het is vorige week 38 graden geworden. Zonder klimaatverandering zou het 36 graden zijn geworden. Dat is nog steeds bloedheet. Snappie?

   1. Uiterst Links

    Ik weet wel wat het verschil is tussen weer en klimaat onbenulletje. Weer is dat het vandaag 37 graden is buiten. Klimaat is dat we afgelopen eeuw haast nooit met dergelijke temperaturen te maken hadden en dat het tegenwoordig als norm geldt

    1. DolleDries

     Dat de zeespiegel wat stijgt is al 10000 jaar aan de gang heeft niets met de mens te maken

     1. Blue monday

      Niet aan doen Dries….nog een centimetertje of 10 erbij, heeft niemand last van.

    2. swetsnek

     JULI 1976 LIMBURG 41 GRADEN

     1. Blue monday

      Zoals al jouw bronnen…nepnieuws…
      Zeker bij Tante Toos in de volle zon gemeten met een thermometer van de aktion.

      Record is Warnsveld 1944, 38,6 graden.

      Feiten willen we, harde feiten

  2. DolleDries

   Klopt er is geen opwarming en een zeespiegel stijging. Ik weet nog 1976 was het ook zo heet en droog maar toen hadden die linkse idioten nog geen klimaat sprookje.

    1. Uiterst Links

     Blijkbaar niet op de hoogte van de feiten maar dat zijn wij van uw soort gewend

     https://www.rtlnieuws.nl/nederland/knmi-2018-hoort-bij-droogste-jaren-ooit

     1. DolleDries

      IK weet niet wat je bedoelt met soort biologisch gezien wordt ik door artsen als mens aangemerkt of ben jij van een ander soort.

     2. Uiterst Links

      Tja deze ontkenners zullen voortaan ook meer moeten betalen voor hun boodschappen. Zou toch mooi zijn om ze de volle rekening van de crisis te laten betalen.

     3. Original NL

      @Linkse lamzak.
      ..maar dat zijn wij van uw soort gewend…
      En wij kotsen op uw soort!!

   1. EU kok

    Quote:Klopt er is geen opwarming en een zeespiegel stijging
    .
    Inderdaad, de zeespiegel stijgt helemaal niet.
    Ze hebben de dijken elk jaar een paar centimeter verlaagd.

    1. Uiterst Links

     🙂

 7. Capo

  Gebukt?

  Ik heb meer moeite met de islamisering van mijn land.

  1. EU kok

   Precies Capo.
   Even wachten en er komt een licht langs welke weet te vertellen dat deze extreme warmte veroorzaakt wordt door de vluchtelingen stroom uit islamitische landen.
   Ik gok op Ritter of Dwaze Dries.

   1. Elu Thingol

    De moslims hebben de zon meegenomen uit warme Afrikaanse landen.

    1. Capo

     @Elu: Het zal door de warmte komen dat jij het verschil niet kunt duiden tussen een moslim en de islam.

     1. Elu Thingol

      @ Capo

      Jawel, ik ben bekend met het verschil.

    2. Tengo Kawana

     Dat is juist. De opwarming van de aarde is veroorzaakt door het halal-slachten door de moslims.

     1. Holland

      Quispel en humor. Het blijft moeilijk.

     2. Capo

      @Holland: Maar wel herkenbaar. 😉

   2. Capo

    @EU Cock: Met Ritter of Dolle Dries heb ik geen moeite, ik heb wel moeite met de islamisering van mijn land en de stroom aan vers islamitisch bloed welke die islamisering kracht bij zet. Islam is namelijk een totalitaire ideologie die de oorlog heeft verklaard aan het westen. Ben jij van het gebroken geweertje? Ik gok van wel…

 8. Capo

  Een ander peilbaar feit: met de stijging van de zeespiegel stijgt ook de milieubelasting met het idee dat daardoor het waterpeil zakt. De echte reden is natuurlijk dat de overheden de burger uitknijpt en besteelt omdat 0,1% van de wereldpopulatie aan de financiële touwtjes trekt.

 9. fusilier

  In 1976 heeft het van mei tot september bij ons in het oosten van Nederland niet geregend. Van klimaatgekkies hadden wij toen nog nooit gehoord.

  1. DolleDries

   Die zijn ook later geboren.

 10. DolleDries

  Het wereldklimaat veranderde regelmatig. Gedurende miljarden jaren. De menselijke invloed op het klimaat is verwaarloosbaar klein
  Ja, er is sprake van klimaatverandering. Maar niet in de vorm die de klimaat-eindtijd-profeten ons willen wijsmaken. Want het klimaat verandert onafgebroken. Er was nog nooit een tijdperk waarin het klimaat gedurende een langere periode doorgaans constant bleef. Er deden zich grote en kleine ijstijden voor, zo was er zelfs – klimatologen hebben dit onlangs pas ontdekt – een periode waarin de wereld volkomen bevroren en feitelijk een ijsplaneet was.

  Is een planeet echter eenmaal bedekt door een ijslaag, dan is er voor hem nog nauwelijks hoop om weer tot leven te komen – mocht iets dergelijks eerder geheerst hebben. Want de gesloten ijslaag kaatst de warmte van de zon nagenoeg volkomen terug in het heelal. De Aarde had geluk: enorme vulkanische uitbarstingen bevrijdden haar van haar gesloten ijs-pantser – en het leven kon zich opnieuw ontwikkelen.
  Het wereldklimaat is dus onderhevig aan regelmatige verandering. Dat is één van de voornaamste regels van de klimatologie. Nog in het Krijttijdperk was het CO2-gehalte bijna tien keer zo hoog als voorheen. Heeft het de Aarde schade berokkend? Integendeel: het was de tijd van de verreweg grootste biomassa der hele Aardgeschiedenis. De tijd van 30 meter hoge varens, van reusachtige bomen, van oerwouden, die de halve planeet bedekten. En het was de tijd van de dinosauriërs.
  Vergeleken met natuurlijke klimaatrampen in het verleden is de huidige klimaatverandering nauwelijks het benoemen waard
  Alleen al in de laatste 1 miljoen jaar smolten de poolkappen meermaals – om dan vervolgens, bij een nieuwe ijstijd,wederom te bevriezen. Het heeft de natuur niet geschaad. Ze heeft tot op heden overleefd. En ook het uitsterven van diersoorten is niet beperkt tot de menselijke invloed. Plant- en diersoorten zijn regelmatig uitgestorven – en in hun plaats hebben zich onafgebroken nieuwe, beter aangepaste soorten ontwikkeld.
  Onafhankelijk van dit natuurlijke uitsterven van soorten was er sprake van meerdere fasen in de Aardgeschiedenis, waarin het leven op Aarde nagenoeg volledig zou zijn uitgeroeid. De meest bekende impact is wel de inslag van een enorme komeet in de Golf van Mexico, 65 miljoen jaar geleden. Bijna 90% van het leven werd in verband met de daaropvolgende verduistering van de planeet, geweldige vuurregens door de op Aarde terugvallende gloeiende meteorieten, die door de impact het heelal in geslingerd werden, en een daaropvolgende, honderden jaren durende temperatuurdaling, uitgeroeid.
  Slechts op het land levende wezens, die kleiner waren dan 40 centimeter, voorlopers van de holbewoners, overleefden deze supercatastrofe. Het was het geboorte-uur van de zoogdieren. Of, om het profaan uit te drukken: Zonder deze impact van 65 miljoen jaar geleden zouden wij, mensen, er niet geweest zijn.
  Waarom bepaalde klimaatwetenschappers de leugen van een huidige klimaatcatastrofe ondersteunen
  De huidige opwarmingsfase is, vergeleken met die in het meest recente verleden, nagenoeg verwaarloosbaar klein. Serieuze klimatologen weten dit. Het is de vraag waarom er zoveel klimatologen zijn die het tegendeel beweren. Welnu, de reden is simpel: Klimaatonderzoekscentra lopen aan het handje van regeringen en kapitaalkrachtige NGO’s. Die hebben er primair belang bij om alleen die instituties te financieren die hun politieke klimaatleugen de gewenste “wetenschappelijke”onderbouwing bezorgen. Wie het tegendeel beweert, of zelfs bewijst, wordt de financiële middelen ontzegd.
  Waartoe dient de klimaatleugen?
  De klimaatleugen is een werktuig van linkse regeringen om hun bevolkingen in voortdurende schuld te houden – en aldus beter te kunnen manipuleren. Ze is de seculiere variant van de kerkelijke Erfzonde – waarmee de kerk haar gelovigen 2000 jaar lang succesvol kon kwellen.
  Dat een omzetting van de wereldeconomie – weg van fossiele brandstoffen naar vernieuwbare energieën – een juiste weg is, doet niets af aan bovengenoemde feiten.

  1. Heinz

   Dries, prima stuk wetenschap gedeeld.

   Duidelijk dat het scheppingsverhaal velen op het verkeerde been heeft gezet met grote gevolgen.

   ..

   http://www.flabber.nl/artikel/15-dieren-waarvan-je-blij-bent-dat-ze-uitgestorven-zijn-45578

   Toch is de mens van invloed geweest op het verdwijnen van o.a. de Dodo door jacht. En ook nu nog dreigen er diersoorten te verdwijnen.Helaas.

   1. DolleDries

    Mooie site.
    De bevolking groei is ook enorm dit gaat jammer genoeg ten kosten van veel mooie beesten. Het klinkt misschien hard maar moet explosieve stijging van bewoners in Afrika niet aan de natuur over laten in plaats van te helpen.

 11. fusilier

  De wetenschap is een prachtig iets, zolang je er je brood niet mee hoeft te verdienen.

 12. Capo

  De zeespiegelstijging in Den Helder is de afgelopen 100 Jaar niet meer dan 15 cm gestegen. De Deltacommissie onder leiding van Cees Veerman ( de man die overal verstand van heeft) voorspelt een maximale zeespiegelstijging van maar liefst 135 cm voor het eind van de eeuw. Best wel grappig…

  1. Heinz

   @Lugar, dan wordt het tijd om te verkassen naar de Holterberg, nabij Raalte. Tot aan Amersfoort staat alles onder water. En als bij IJmuiden de sluizen open gaan is het effect nog groter.

   1. Capo

    @Heinz: Juist om die reden kennen wij waterwerken? Ik ben liefhebber van de kust en Nederland kan dat gelukkig aardig bolwerken.

   2. swetsnek

    NIKS ERVAN GEWOON IN JE KUTSTAD BLIJVEN 40 45 HEBBEN JULLIE HIER AL GENOEG OP LOPEN VRETEN

   3. Original NL

    Dus snel terug in die Heimat Heinz!!

 13. Heinz

  Dijkverzwaring is aan de orde van de dag. Rijkswaterstaar is druk bezig om ons land tegen het wassende water te beschermen. Een rondje langs de Lek, Waal toont dat aan. Ook de kust, de duinen (NH) en afsluitdijk krijgen de aandacht. Naar mijn bescheiden mening heeft dit toch wel iets te maken met de stijging van de zeespiegel.

  1. Capo

   @Heinz: Ik geloof ook dat er niemand is die ontkent dat de zeespiegel stijgt? Cijfers wijzen dat uit. Punt is alleen dat die cijfers nogal schromelijk worden overdreven. Bovendien, ook niet onbelangrijk, daalt de bodem in Nederland vanwege indijking en gaswinning.

   1. Heinz

    @Capo, daar ga ik in mee.

   2. Tengo Kawana

    De bodem in Nederland daalt overwegend door inklinkend veen.

    1. denk eens na

     Nee er staan te veel moslims in ons veen daar door klinkt het in

 14. Vit

  De continu stijging van co2 is in ieder geval onrustbarend.

  https://www.scientias.nl/co2-concentratie-atmosfeer-tikt-410-ppm-aan/

  1. DolleDries

   Ik vind het nogal dubieus wat daar gepresenteerd wordt.

   1. Vit

    Het is niet het eerste de beste vakblad en men gaat (hoe toepasselijk) niet over een nacht ijs.

 15. Rosasolis

  Meer hete nieuws vandaag: zojuist is bekent dat Daniele Gatti, dirigent van onze Koninklijke Concertgebouw Orkest vandaag ontslagen is! Wegens aanrandingen van vrouwen in het K.C.O. Gedurende de laatste maanden, nadat Gatti dirigent werd van de
  K.C.O. hebben een aantal vrouwelijke orkestleden geklaagd tegen het bestuur van de K.C.O. over aanrandingen van dit huidige Don Giovanni dirigent, tijdens de repetities.
  En in de kleedkamers. Deze zeer getalenteerde vrouwen waren zeer beledigt en bang.
  Zij vormden een groep die naar het bestuur gingen, maanden geleden. Dus lang voordat er gisteren een artikel in het Washington Post verscheen over 2 zeer bekende concert zangeressen, een Amerikaanse en een Duitse, met klachten over aanrandiging
  van Daniele Gatti in hun kleedkamer. De namen van deze vocalisten zijn in de muziek wereld zeer bekend… Dus gingen gingen die dappere K.C.O. leden samen met hun bewijzen uit Amerika naar het bestuur van de K.C.O. Om het bewijs te tonen van het
  wangedrag van een internationele dirigent, die geen enkele respect heeft voor vrouwen! Zodat hij werd vandaag ontslagen. Deze K.C.O. vrouwelijke leden hebben getoond dat het gaat om 1. muziek, en 2. hun recht om hun kunst in alle rust en vrede
  door te geven! En omdat ik ook voor een aantal jaren als solo vocalist ook dit probleem heb meegemaakt, kan ik zeggen tegen alle getalenteerde vrouwen: dit gedoe van de wolven hoef je nooit te accepteren. Ook niet als je heel arm ben. Zoek steun van een
  paar bekenden in je kringetje. En ga dan jullie elkaar steunen…Nooit zielige mannetjes dirigenten die je kleedkamer zomaar binnentreed. Hou je mobiel bij om 112 te waarschuwen. Er zijn nu 3 zeer bekende vrouwelijke dirigenten in Nederland:
  Candida Thomas, Natalie Stutzmann, en nu ook Karina Camellakis die de nieuwe dirigent is van onze Radio Filharmonische Orkest. Deze grote dirigenten zullen nooit zulke discriminatie tegen wie dan ook toelaten tijdens onze concerten, achter de schermen. En daarom worden steeds meer getalenteerde vrouwen bewust worden dat zij niet helemaal alleen staan met hun talent. Kortom: het moet nu eindelijk afgelopen zijn met
  de wolven die geen enkele respect en waardering voor vrouwen hebben.
  Deze ouwe Kl. zakken houden helemaal niet van vrouwen, en zien onze talent niet als belangrijk deel van wat zij denken is: onze culturele maatschappij. Wij vrouwen zullen NOOIT meer accepteren en omgaan met deze vrouwen- misbruikers en jaloerse vrouwen haters. Kortom, er zijn nu in Nederland nu 3 zeer talentvolle vrouwelijk dirigenten, die zeer hoge leidingen hebben over koren en orkesten Deze vrouwelijke dirigenten doen het geweldig. Er zijn nooit problemen.

  1. DolleDries

   Veel vrouwen bieden zich ook aan om hoger op te komen ik kan me best voorstellen dat zo man de kluts kwijt raakt.

   1. Blue monday

    Ook hier weer duidelijk dat Dries er een nogal verknipt wereldbeeld op na houdt…

    Alle moslims dragen bomgordels, alle vrouwen bieden zich aan om hogerop te komen.

   2. Suzanne

    Ach, mannetje toch!

    1. Capo

     multinicker

 16. Vit

  Had co2 maar een kleurtje, paars of zo.

 17. Gerlos

  Hebben die lieftallige moslim vrouwen niet te warm vanwege hun vodden die ze om hun lichaam dragen, ik zou als ik die dames was een kort rokje met een wijd t shirt dragen en een strooie hoed. Staat veel beter in ons straatbeeld dan die soepjurken en stofdoeken op hun hoofd.

  1. Vit

   Wat zal dat stinken daaronder.

   1. Elu Thingol

    De oude mannen leven zich uit op internet.

    1. Vit

     Deze oude man heeft dat niet nodig, ons aller halve tamme wel.

  2. Frits Jansen

   Die kleding is bedacht in reactie op een woestijnklimaat. Na eeuwenlange ervaring.

 18. Groen Rechts

  Dat het zo lang warm en droog blijft komt natuurlijk door al die windmolenparken op zee die de verkoelende Westenwind tegen houden.
  overigens.. In 1947 was het nog veel warmer en hadden we 4 hittegolven, maar het KNMI heeft de temperatuur van die zomer flink omlaag bijgesteld om het klimaatsprookje levend te houden.

 19. Ries

  Niet zo zeuren mensen. Gewoon wachten tot het frisser wordt.

 20. dinaro

  Ja, records zijn er om gebroken te worden…
  Ik heb hier sinds 1976 op gewacht, duurde
  alleen wat lang.
  In zuid-Spanje regent het niet vanaf april tot eind september.
  Nu denkt links dat ze gelijk hebben.
  Klimaat verandering door de mens.
  Over een maand ‘regenen we mss wel weer plat’.
  Ook klimaat verandering….

 21. Frits Jansen

  Onder deze omstandigheden blijkt het nut van doorgaans als “islamitisch” aangeduide woestijnkleding.
  Achter een boerka met hittewerende voering is het nu heerlijk toeven, ook in Nederland.
  Ik wacht tot er dooien vallen door het boerkaverbod.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.