Nederland narcostaat: industrie van 18,9 miljard euro

Toch iets waar we écht in uitblinken in Nederland: de drugsindustrie. In 2017 werd er voor zo’n 18,9 miljard euro aan xtc en amfetamine geproduceerd. Dit bedrag ligt waarschijnlijk veel hoger. Via het AD.

De verwachting is dat zo’n 3 tot 5 miljard van dit bedrag verdwijnt in de zakken van Nederlandse drugscriminelen zelf. Vooral in Noord-Brabant wordt er veel geproduceerd en de provincie is zo langzamerhand op weg naar grootste drugs producerende provincie van Europa.

Nederland is een ideaal land voor criminelen. Een ideaal vestigingsklimaat bestaande uit goede infrastructuur, veel boerderijen en afgelegen ruimten samen met een tekort aan opsporingsambtenaren en een lage strafmaat.

Problematisch is het echter dat zulke bedragen natuurlijk ook meer geweld met zich meebrengen. Zo langzamerhand loopt Nederland het risico om een soort jaren ’30 Chicago te worden wanneer drugsbendes met elkaar dreigen te concurreren. Dat wordt een soort Narco’s met Nederlandse achtergrond.

Minister Grapperhaus heeft 100 miljoen uitgetrokken voor een plan om de hele productie ‘gewoon keihard die hele economie op te rollen’. Volgens een van de onderzoekers moet er echter ook meer mankracht naar het Openbaar Ministerie en de rechtbanken. Ook zou China een van de hoofdverantwoordelijken zijn wat betreft export van grondstoffen.

De afval dumpt men in onze bossen en buitengebieden, levensgevaarlijk. Grapperhaus moet dus duidelijk meer geld los zien te peuteren en laten zien hoe hij z’n huidige 100 miljoen denkt in te gaan zetten. Zou heel mooi zijn als het hem lukt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Frits Jansen

  De enige reële optie is om al dat spul acuut te legaliseren. Dan zakt de prijs in en zoken criminelen andere wegen om zich te verrijken.
  ik ben een keer beroofd door een junk en dat was net gebeurd als zijn spul vrij verkrijgbaar was geweest.
  Laten de juns zichzelf te gronde richten en niet argeloze voorbijgangers die ze kunnen beroven.

 2. Westerling

  Welke idioot laat zich beroven door een junk.

  1. hans-e-pans

   Frits Jansen, lees ik.

 3. Bes Tolen

  Gebrek aan intelligentie en goede wil bij politiek en overheid zorgt voor criminaliteit. Je kunt er niet zoveel aan doen tenzij je zorgt dat betrouwbare en verstandiger mensen de leiding krijgen in dit land. Mensen, die weten door te pakken, die weten waar ze het over hebben. Dat vraagt om een heel andere dan nu, vraagt om gerichte, zorgvuldige, degelijke aanpak. Die komt er niet omdat de categorie, die het meest geschikt is altijd wordt onderuit gewerkt. Wordt platgedrukt.
  Ook hier door. De laatste tijd erg in. De foute top gaat altijd onderhandelen met de vertegenwoordigers van grote groepen. Mensen, die veel minder van de materie weten en veel minder kunnen. Die zijn ook de favorieten van vakbonden, die er sinds jaar en dag voor zorgen dat de positie van de kleine meest geschikte categorieën systematisch wordt ondermijnd zodat deze niet aan bod komen. [Dat zijn de mensen, die individueel het meeste aan de welvaart toevoegen]. Zij leveren als categorie al meer dan dertig jaar in.
  Ook de media spelen een rol. Zij hebben een gemakkelijke bevooroordeelde kijk op wat er werkelijk wordt gevraagd en wat er van terecht komt. Dat verschil is namelijk veel te groot. De frustratie bij echt hogere categorieën is dan ook altijd groot. Het land lijdt er zwaar onder. Bijvoorbeeld als er fatsoenlijk normaal wat opgetreden op immigratiegebied waren er massa’s vreemdelingen niet binnen gekomen en andere niet gebleven of te wel terug gestuurd. Laat ik stelen, minstens de helft van wat hier naar binnen is gehuppeld. Dus zou het land anders nog rustig aan haar opbouw kunnen werken. Nu is het een puinhoop is met de groepen grootste schreeuwers, die hun zin krijgen. Onderwijs, gezondheidszorg, andersoortige zorg om enkele categorieën te noemen waarbij ondoorzichtig is wat er gebeurt maar die al enkele tientallen jaren zich sterk uitbreiden, profiteren volop. Mee door gebrek aan controle en ook weer door de massa immigratie, die juist zorgt voor de misstanden, zorgt voor totaal onoverzichtelijke ontwikkelingen.
  Ondertussen treedt nu de laatste jaren de gemoedstoestand in van wat kan het nog schelen, niet meer de moeite waard, verloren zaak.

  1. hans-e-pans

   Het opsporen volgens de wet en dan ook nog de wet uitvoeren kost geld, dat is juist waar de afgelopen regeringen van Mark R. geld op bespaard hebben. Men noemt dat ook wel korte termijn denken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.