Amsterdams 'sisverbod' werkt voor geen meter

Geen categorieaug 25 2018, 14:00
Wat voor velen (lees: niemand) als een totale verrassing kwam is dan plots realiteit, het sisverbod van de gemeente Amsterdam, werkt niet. Twee jaar na de invoering is er nog niemand aangehouden of is er sprake van aangifte geweest. Via Het Parool.
De Stichting Stop Straatintimidatie (SSS, haha) is teleurgesteld in de slappe aanpak van de gemeente Amsterdam. Deugpartijen D66 en GroenLinks die nu beide daar de tent runnen, beschouwen het sisverbod als discriminerend en geen prioriteit. Zowel waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen als voormalig burgemeester Van der Laan deden (of konden) niet veel om het verbod daadwerkelijk van de grond te krijgen.
De boete staat op €190,- maar een manier om straatintimidatie te registreren blijft uit. Dus de politie doet er maar niks mee. Een mapje 'straatintimidatie' aanmaken is blijkbaar te moeilijk. Ook zou men de daders op heterdaad moeten betrappen om tot een boete te komen. Dat lukt natuurlijk niet met de huidige tekorten.
Rotterdam schijnt het daarentegen een stuk beter te doen. Zij hebben een app gelanceerd waarmee melding kan worden gemaakt van straatintimidatie. Dit leidt niet tot aangiftes maar brengt wel zogenaamde 'black spots' in beeld. Waarom ze het niet gewoon hotspots noemen is mij ook een raadsel maar goed, het werkt blijkbaar. Vijftien straten zijn inmiddels omgedoopt tot 'black spot' op basis van 1400 meldingen.
Halsema meent dat Amsterdam liever eerst test voor ze met handhaven beginnen. Dit zegt ze in reactie op het nieuws vanuit Rotterdam. Klinkt alsof ze gewoon verder wil treuzelen op dit punt en haar tijd en energie op de extremistische organisaties wil richten. Ook prima, zeg dat dan gewoon.
In de tussentijd worden de dames in de steden nog steeds gewoon nagefloten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten