snapshot2

Nederland narcostaat: industrie van 18,9 miljard euro

Geen categorieaug 25 2018, 13:00
Toch iets waar we écht in uitblinken in Nederland: de drugsindustrie. In 2017 werd er voor zo'n 18,9 miljard euro aan xtc en amfetamine geproduceerd. Dit bedrag ligt waarschijnlijk veel hoger. Via het AD.
De verwachting is dat zo'n 3 tot 5 miljard van dit bedrag verdwijnt in de zakken van Nederlandse drugscriminelen zelf. Vooral in Noord-Brabant wordt er veel geproduceerd en de provincie is zo langzamerhand op weg naar grootste drugs producerende provincie van Europa.
Nederland is een ideaal land voor criminelen. Een ideaal vestigingsklimaat bestaande uit goede infrastructuur, veel boerderijen en afgelegen ruimten samen met een tekort aan opsporingsambtenaren en een lage strafmaat.
Problematisch is het echter dat zulke bedragen natuurlijk ook meer geweld met zich meebrengen. Zo langzamerhand loopt Nederland het risico om een soort jaren '30 Chicago te worden wanneer drugsbendes met elkaar dreigen te concurreren. Dat wordt een soort Narco's met Nederlandse achtergrond.
Minister Grapperhaus heeft 100 miljoen uitgetrokken voor een plan om de hele productie 'gewoon keihard die hele economie op te rollen'. Volgens een van de onderzoekers moet er echter ook meer mankracht naar het Openbaar Ministerie en de rechtbanken. Ook zou China een van de hoofdverantwoordelijken zijn wat betreft export van grondstoffen.
De afval dumpt men in onze bossen en buitengebieden, levensgevaarlijk. Grapperhaus moet dus duidelijk meer geld los zien te peuteren en laten zien hoe hij z'n huidige 100 miljoen denkt in te gaan zetten. Zou heel mooi zijn als het hem lukt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten