Opvarenden Aquarius worden door zes landen opgevangen

Zes Europese landen verdelen de 140 opvarenden van de beruchte Aquarius. De Spaanse krant El País meldde dat op gezag van bronnen in de Spaanse regering. Via RTL Nieuws.

Spanje zal zelf het leeuwendeel van de vluchtelingen opvangen, zo’n zestig. Duitsland heeft ook nog het een en ander te ‘schaffen’ maar vooralsnog is onduidelijk hoeveel dat er zullen zijn. Portugal is ook goed voor dertig en Frankrijk deugt ook lekker mee. Over Nederland is nog niets bekend.

Opvallend is dat zo’n beetje de helft van de opvarenden alleen reizende kinderen zijn. Deze werden vrijdag voor de kust van Libië opgepikt.

Vanuit Italië die net als Malta de Aquarius weigerde, wordt gesproken van een ‘taxidienst’. De Aquarius zou onder het mom van ‘reddingsoperaties’ juist mensensmokkel in de kaart spelen.

Op zich geen rare gedachte want mensensmokkelaars kunnen hun ‘lading’ in principe gewoon leeg kiepen op zee zodra ze de Aquarius zien varen. Scheelt hun tijd, geld en risico, ze blijven namelijk op internationale wateren.

Dit is dus exact waarom Italië en Malta het schip weigerden en waarom Spanje flink roet in het eten gooit door ze wél te accepteren. Zorg nou toch eens voor eenheid op dit gebied en dat die eenheid gericht is op het pertinent weigeren van vluchtelingen en migranten. Dan is van Spanje tot Griekenland en Hongarije in één klap duidelijk dat men niet meer welkom is én dat het geen zin heeft de oversteek te wagen. En dan is óók duidelijk dat Merkel helemaal niets meer ‘schafft’ en niet de eenduidige leider van dit continent is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. Floris

  Ze leren het nooit, de deugmensen die Europa aan het weggeven zijn.

  Mogen hun kinderen op hun graf spuwen.

  1. Capo

   @Floris: “Ze leren het nooit…”

   Wij leren het wel! Met tevredenheid zie ik dat het massaal negeren van multinicker c.s nu goed van de DDS-grond begint te komen. Het proces is onomkeerbaar. 😉

   1. Rechtsaf

    @Capo overigens is het wel een fijn dingetje dat négeren 😉

    1. Capo

     @Rechtsaf: Inderdaad, het maakt een bezoek aan DDS een stuk eenvoudiger en het zorgt ervoor dat je meer oog krijgt voor de intenties van multinicker en zijn supporters.

 2. Elu Thingol

  Doorgaans ben ik geen fan van “meer, meer Europese Unie” om problemen op te lossen. Meer EU betekent enkel dat de problemen groter worden. 😉 Echter, zoals Wout hier uitdrukt, is er met betrekking tot migratie een duidelijke eenheid nodig: dat niet iedere lidstaat op eigen houtje handelt.

  Het is noodzakelijk tot een alomvattend compromisplan te komen. Elke lidstaat moet zich er vervolgens aan houden.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Zolang de Virtuew Signalling clowns op de landverraders blijven stemmen moeten we Europa als verloren beschouwen.
  Portugal snap ik wel
  Ze krijgen miljoenen van Frau Merkel en de terroristen en gelukszoekers migreren toch door naar Berlijn.

 4. Tengo Kawana

  Een prachtig staaltje van Europese solidariteit.

  Ik word hier blij van.

 5. Equilibrium

  Waarom meer e.u. voor dit probleem?
  Als iedereen weigert ze op te nemen is het klaar.

  1. Tengo Kawana

   Je hebt meer EU nodig om de instroom gecoördineerd te beheersen en tot een eerlijke verdeling van de op te vangen vluchtelingen te komen.

   1. van Urk

    Maar goed om te weten dat de vluchtelingen meteen de regeltjes van de EU in de wind zullen slaan en later zelf hun indeling gaan coordineren. Ik weet nu al dat de vluchtelingen in Spanje en Portugal stiekem richting Duitsland en Nederland vertrekken.

    1. Capo

     @van Urk: Afgelopen vrijdag 10 augustus is, op aangeven van Adriaan, met een grote meerderheid besloten om Tengo (multinicker) en zijn supporters voortaan te negeren. Multinicker is al meer dan 15 jaar actief op de verschillende Nederlandse forums om daar, met gebruik van verschillende (ook nu nog) actuele nicks de boel te verzieken en te verstieren.

     Doe je ook mee? Iedere reactie aan zijn adres is er één teveel. Samen staan we sterk!

     1. EU kok

      quote:Samen staan we sterk!
      .
      Heerlijk om die EU gedachte hier te lezen.
      Niks individueel, gezamenlijk kunnen we de problemen oplossen.

     2. Ni28

      Gewoon blijven herinneren aan de strijd tegen de trollen die door moet gaan. En laat je niet provoceten, mensen door de domme opmerkingen van de trollen, je ziet tenminste met wie je te maken hebt. Day schorem kunt je makkelijk missen.

     3. Capo

      @Ni28: ” Dat schorem kun je makkelijk missen.”

      Dat schorem kunnen we inderdaad makkelijk missen, multinicker voorop!

    2. Elu Thingol

     Hoog tijd dat van Urk kennis neemt van de historie van “Capo”.

     omschrijving trol “Capo”

     “Capo” verscheen meer dan negen maanden geleden op dit forum onder de nickname “Ba*z”. Als gebruiker viel hij direct op door enerzijds diens adoratie ten opzichte van Thierry Baudet (hij kopieerde teksten van FvD letterlijk naar het forum) en anderzijds door zijn hyperactiviteit. Vaak navigeerde Baaz van ’s morgens vroeg tot middernacht over het forum.

     Vervolgens verscheen hij onder zijn dubbelnick “Rechtsaf”. Met deze nick viel hij zijn eerste nick, dus: “Baaz”, herhaaldelijk bij, alsof het twee verschillende personen betrof. Deze nick werd ook ingezet om afgeronde discussies over de islam opnieuw aan te zwengelen, teneinde het populistisch rechtse geluid te verkondigen. “Rechtsaf” wordt thans nog ingezet om anderen uit te schelden dan wel te besmeuren. (Voorbeelden: Jij moet je islamitische rotsmoel houden, vals betichten van antisemitisme, etc.).

     “Baaz” ontwierp “Siemien” als een nieuwe alias. Siemien moest een rechtspopulistisch-christelijk geluid laten horen. Met “Siemien” viel hij zijn hoofdaccount “Baaz” ook bij, alsof het twee verschillende personen aan het woord waren.

     Nog een vierde persoon verscheen ten tonele, waarvan niet zeker is of hij ook in verband kan worden gebracht met “Capo/Baaz”, maar van wie het wel waarschijnlijk is. Het betreft “eRik2017”, een gebruiker die naast veel herrieschoppen weinig toevoegde, en uiteindelijk werd verbannen. “eRik2017” kwam terug als “W**elsunCode”: dit account was evident bedoelt om te provoceren, aangezien er op dat moment een andersdenkende genaamd Code actief was. Sinds vorig jaar is “eRik/W**elsunCode” niet meer gesignaleerd, hetgeen natuurlijk doet vermoeden dat “Baaz” klaar was met dat typetje en het heeft “gede-activeerd”.

     Kort daarna werd personage nummer vier gelanceerd, genaamd “Abri079”. Dit figuur doorspekte zijn commentaren met kleinerende opmerkingen ten opzichte van andersdenkenden.

     Hoofdaccount Baaz werd er uiteindelijk afgegooid. Kennelijk een bericht té veel geplaatst; de redactie was het zat. “Zout” kwam opdraven als nieuw hoofdaccount. Toen deze er ten langen leste eveneens werd afgegooid noemde “Zout” zichzelf “Pit”. Onder “Pit” begon hij dubbelaccounts aangemaakt om te trollen. Zo immiteerde hij met de nickname “Control” andere gebruikers, op een wijze dat reageerder Floris op een gegeven moment in de veronderstelling was met Ernst van doen te hebben, maar in werkelijkheid was het dus “Capo” die zat te zieken.

     Ook Pit werd er door de redactie afgegooid. Terug kwam hij als Lugar, met als dubbelaccounts Thee, Dirk van Jurie en gister. Onder deze nick werd hij lange tijd niet echt serieus genomen. Af en toe gooiden Holland en consorten hem een koekje toe als hij hen weer eens met een inhoudsloze reactie nawauwelde.

     Nu is het dus Capo. Capo heeft zich inmiddels ontpopt tot de nieuwe Websitegestapo. Hij hangt de internetmoderator uit. Het is misplaatst dat uitgerekend dit individu de ander de maat neemt wat multi- en dubbelnicks betreft. Zelf is hij immers consequent actief onder meerdere nicks en heeft hij in het verleden herhaaldelijk geprovoceerd en gestookt. Dat ging toen weken achtereen door.

     Hierbij is te noteren dat “Capo” “geniet” van zijn rol als “politie-agentje”. Waarom zou hij immers de “trollen” niet negeren, zoals hij dat van anderen vraagt? Het beeld rijst van een man die in zijn eigen wereldje leeft. Dat is ook af te leiden uit het glashard liegen als hij met zijn andere nicks wordt geconfronteerd. Anderzijds is er een mogelijkheid dat “Capo” geniet van de controle en macht die hij op het internet bezit, hetgeen er wederom op wijst dat “Capo” in zijn “eigen wereldje” leeft.

     Ter aanvulling: Capo is hierboven in gesprek met zijn alter ego Rechtsaf.

     On-topic

     Volgens mij is er zoiets als een regel dat de migrant in het eerste land asiel moet aanvragen, en als hij dat heeft gedaan, wordt teruggestuurd als hij is doorgereisd.

  2. Dubbele Komma

   De balkanlanden en Polen gaat geen islam huisvesten,en gelijk hebben ze.

   Dan zij de Polen die de islam mede hebben verslagen bij het beleg van Wenen is de rest van Europa gelukkig niet in de handen gekomen van die enge bloeddorstige ideologie.

   Gelukkig hebben deze landen geleerd van het verleden,en willen ze perse niks met de islam te maken hebben.

   Uit welk land komt het croissantje? En waarom werd het gebakken?

   Wij van het avonland hadden ook gewaarschuwd moeten zijn voor de ideologie van de hel. En verkrachtingsgolven en aanslagen moet je je mede Europese landen niet willen opdringen!

   Opheffen dat kut-EU!

   En de vrijheid terug om je grenzen te bewaken! En de vrijheid van meningsuiting te behouden!

   We willen niet in jullie dictatuur leven socialistische staatsmongolen!

   1. van Urk

    Kon men nou geen andere zes landen verzinnen om ze te verdelen ¿ Kan er gewoon al zes opnoemen; Algerije, Tunesie, Marokko, Egypte, Libie, Westelijke Sahara.

 6. Ritter

  En zo blijft de stroom illegalen aanhouden………..omdat de illegale “beloond” worden met opname in een Europees land.

  Zolang illegalen worden opgenomen door Europese landen zal dat een stimulerende werking hebben op de illegalen.

  Immers het “gratis geld” ( sociaal stelsel) heeft een sterke aanzuigende werking op de illegalen migranten.

 7. Ritter

  “Spanje zal zelf het leeuwendeel van de vluchtelingen opvangen, zo’n zestig.”
  —————-

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die worden aangetrokken door het “gratis geld” (ons sociaal stelsel) wat in Noord/West Europa is te halen.
  —————–

  Schokkende gelekte cijfers: slechts 7% van de migranten die Europa bereikt is echt vluchteling
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/schokkende-gelekte-cijfers-slechts-7-van-de-migranten-die-europa-bereikt-is-echt-vluchteling-93-is-klaploper/

  1. Tengo Kawana

   Dat percentage van 7% waar Ritter al maanden mee schermt is flagrant in strijd met de feiten.

  2. Dubbele Komma

   Ja het is verschrikkelijk Ritter, ik las zelfs op andere media dat het maar 3 procent was.

   En dat verbaast me helemaal niks.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Mocht er weer een moordenaar tussen zitten, weer een verkrachter, weer een geweldpleger dan hoop ik dat deze ‘breinchirurg’ ditmaal geen kind ‘trakteert’ maar iemand die zegt dat er allemaal niks aan de hand is.
  Allemaal hysterie is.
  De dode kinderen
  De afgeslachte baby’s
  Onvruchtbaar verkrachte 11 jarige meisjes
  Priesters met doorgesneden kelen.

  Ik hoop dat de volgende slachtoffers geen onschuldigen mensen zijn.

  1. Meester Kong

   @TRBK
   Meisje, je logde ooit in op DDS met een facebook/twitter account zodat iedereen kon genieten van je zieke geest.

  2. Dubbele Komma

   Ik hoop het met je mee,TRBK.

   Misschien worden ze dan eens wakker die socialistische fascisten die anderen graag in de islamitische ellende storten!

   1. dinaro

    Ja, TRBK,
    Het is te hopen dat die socialistische
    bende er zelf achter komen.
    Harder kun je ze niet raken.

  3. Capo

   @TRBK: Het wachten is inderdaad op nog een schandaal, Frau Merkel weet er inmiddels alles van.

   1. Meester Kong

    Capo “geniet” van zijn rol als “politie-agentje” en glashard liegt als hij met zijn andere nicks wordt geconfronteerd. Dit doet vermoeden dat “Capo” in zijn eigen wereldje leeft en totaal niets met de realiteit heeft.

 9. DolleDries

  De Zweedse premier Stefan Löfven is kwaad en verbijsterd over de zeker tachtig auto’s die in de nacht van maandag op dinsdag in brand zijn gestoken in Zweden.
  ‘Mijn vraag aan deze mensen is: wat zijn jullie in godsnaam aan het doen?’ zegt een boze Löfven dinsdag in een reactie.

  Een hele domme man die Stefan

  1. van Urk

   Inderdaad. Stefan moet deze vraag aan zichzelf en aan zijn collega,s gaan stellen. Die autobranden is geen nieuw fenomeen in Zweduela.

   1. Meester Kong

    @Urkie
    Zit jij ook onder de knoet van commander Capo.

   2. Capo

    @Urk: Keurige reactie, volhouden! 😉

   3. Dubbele Komma

    @van urk:

    Schijnt dat de blonde Zweed dit al decennia doet als de scholen weer beginnen ofzo…

    Tenminste dat proberen de Zweedse socialisten je uit te leggen.

  2. Meester Kong

   @DD
   Verdomme zet er dan boven -offtopic

   Je schijt heel DDS onder off topic reaguursels.

   1. Dubbele Komma

    Wat een verschrikking dolledries,zo zie je maar waar de linkse waanzin toe leid.

    Ellende door heel Europa.in 4 jaar tijd duizenden slachtoffers. En nu weer in Zweden.

    Oh wat heeft Trump weer gelijk!

    1. Meester Kong

     @DK
     Samen heerlijk zwelgen in je eigen gelijk.
     Daar gaat DDS niet van groeien….

    2. DolleDries

     Inderdaad komma dit had Trump ook prima gezien maar wie niet op de linkse gekkies na.

     1. Dubbele Komma

      @ dolledries:

      Dit soort volk moet je uit de beschaving weren!

      Opzouten!

      Die schepen moeten aan de ketting!

   2. Elu Thingol

    ++++

  3. Rechtsaf

   @DD en het gaat nog veel erger worden

 10. dinaro

  Ben blij dat Hongarije het goede voorbeeld
  geeft.
  Hoe het niet moet doet de rest wel.
  Kijk eens naar Zweden vandaag.
  Als er geen EU was geweest had het
  er een stuk beter uit gezien.

  1. Dubbele Komma

   Dinaro:

   +100

   Spijker,kop,RAAK!

 11. dinaro

  @Capo,

  Gaat lekker zo!
  Viel mij ook al op.

  1. DolleDries

   Het is ook stuk een rustiger.

   1. Capo

    @Dries: Inderdaad, Adriaan’s oproep was een goede zet!

    1. Adriaan

     Big 🙂

 12. Ni28

  Ouders sturen kinderen op zee want het is zieliger en fus kansrijker en straks reizen de grote families ze na. De ngo’s helpen de illegale handel en de EU landen doen vrolijk mee. Totdat Afrika leeg is.

  1. Adriaan

   Ni28, ik vrees dat Afrika nooit leeg zal lopen. Ze verwachten daar een giga bevolkingsgroei deze eeuw. En een heel groot deel komt naar Europa, want daar gaat het toch zo goed. 250.000 vacatures alleen al in Nederland. Wat een feest. Vast wel werk te krijgen voor ongeschoolden. Maar ze zijn wel zo slim dat ze dondersgoed weten dat ze in Europa een bed, een bad en een brood krijgen. Altijd meer dan ze nu hebben. Dus hop op de hop on/hop off boot.

 13. Gerlos

  Het enige juiste was geweest om deze asiel/gelukszoekers terug te brengen naar hun vertrekpunt. Wanneer leren ze nu eens de figuren van de veerboten.

  1. Floris

   De figuren van de veerboten zijn linkse snowflakes, die leren het nooit.

   Dat is op zich niet het ergste want deze mafklappers kunnen gemakkelijk gestopt worden. Schepen aan de ketting en klaar is Kees.

   Het zijn de politici die dit toelaten die het zouden moeten leren maar ook daar zien we weinig tot geen voortschrijdend inzicht.

  2. Dubbele Komma

   Precies,Gerlos.

   Het Australische model.

   Terugslepen en boot vernietigen.

 14. Fortiori

  Ik zou kiezen voor Portugal. Lissabon en Porto zijn mooie steden. Het leven is er niet al te duur en het klimaat is aangenaam. Een karweitje doen is al gauw mogelijk en men is niet zo zwaar op de hand.

 15. Fortiori

  In een land als Portugal waar het sterftecijfer hoger ligt (ruim een kwart) dan het geboortecijfer is aanwas van de bevolking dringend gewenst. sterftecijfer 11,1 en geboortecijfer 9 per 1000

 16. Two Ravens Black Kettle

  “The past was erased, the erasure was forgotten, the lie became the truth.”

  George Orwell, 1984.

  1. Original NL

   @TRBK..
   …..The past was erased…….
   De pogingen daartoe hebben we de afgelopen jaren mogen meemaken.
   Helden des vaderlands van hun voetstuk gooien..straatnamen veranderen etc etc.

 17. Capo

  Maar nu dit is gelukt gaan we rustig wachten op de volgende vracht, die som is snel gemaakt. Waar zijn de politici die ons moeten beschermen tegen deze bootladingen vol jonge Afrikaanse mannen die hard nodig zijn om hun eigen land op te bouwen?

  1. Vit

   @Capo

   Het is ook al niet de bedoeling om hier te komen werken, de tam-tam heeft goed gewerkt dat wel.

   1. Capo

    @Vit: Inderdaad, en tegelijkertijd vraag ik mij af waarom onze “machthebbers” hier niet tegen optreden. Duitsland bijvoorbeeld, niet de minst kleine in de EU, heeft z’n poorten gewoon wagenwijd open gezet, ten koste van de 14 jarige Susanna uit Mainz.

    https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/10/moord-op-meisje-door-asielzoeker-is-pijnlijk-voor-de-duitse-autoriteiten-a1606067

    1. Vit

     @Capo

     En dat voor het NRC, welke redacteur zal het licht hebben gezien?

     1. Capo

      @Vit: Zelfs de NRC kan niet om de feiten heen!

     2. Vit

      Ik ken iemand die feiten niet onderkent, hij heeft zelfs een stukje over de verkrachtingen in Keulen geschreven in ‘De Correspondent’ (grinnik).

      Maar ik een tukje doen dus tot morgen weer.

     3. Capo

      Welterusten Vit, tot morgen!

    2. sjun

     Het was dan ook niet het enige meisje dat er geofferd werd op het globalistische altaar van de ‘verrijkende’ multikul. Bij ongewijzigd beleid is niet de vraag of maar wanneer de meer oorspronkelijke bevolking bescherming van haar leefomgeving zelf ter hand neemt. Gemoedelijker zal het dankzij geïmporteerde cultuur en daarbij meekomende mores niet op worden.

     1. Capo

      @Sjun: En dit blijft ook niet het enige meisje dat misbruikt werd. Frau Merkel heeft iets uit te leggen.

 18. Capo

  Want: “Opnieuw heeft een uitgeprocedeerde asielzoeker een jong Duits meisje verkracht. De woede bij een deel van onze oosterburen over criminele buitenlanders neemt hierdoor toe.”

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2433860/verkrachting-wekt-woede

 19. DolleDries

  In Perigueux, een stadje in het zuid-westen van Frankrijk, zijn maandagavond 4 gewonden gevallen nadat een Afghaanse asielzoeker willekeurige mensen begon neer te steken. Twee broers van 64 en 68 jaar moesten met zware verwondingen worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De Afghaan werd gearresteerd en zit in voorhechtenis.
  Maandagavond begon de 19-jarige Afghaanse asielzoeker voor zijn huis in het Zuid-Franse Perigueux willekeurige autobestuurders die voorbijreden aan te vallen. Getuigen zagen de man “slaan en schoppen met zijn handen en voeten naar verschillende auto’s”. Hij droeg geen shirt en zou ook voorbijkomende meisjes hebben lastiggevallen

  1. fockingworst

   Het gaat maar door die verrijking

 20. palko

  Wat je als land niet binnenlaat hoef je ook niet weg te sturen. Dus Nederland, voor eens en voor altijd stoppen met het toelaten in welke procedure dan ook van wie dan ook. De vuilnisbak van ons al veel te druk bevolkte landje is allang vol. Vooral Afrikanen maar ook inwoners van het Midden Oosten voegen totaal niets toe aan onze samenleving. En de weinigen die op basis van opleiding en vakkennis wel iets toevoegen worden uitgenodigd vanuit het vaderland te solliciteren op één van de vele, beschikbare banen in ons land.

  1. EU kok

   Palko stelt:En de weinigen die op basis van opleiding en vakkennis wel iets toevoegen worden uitgenodigd vanuit het vaderland te solliciteren op één van de vele, beschikbare banen in ons land.
   .
   Dat betekent dus dat het Nederlandse bedrijfsleven in die landen personeelsadvertenties plaatst.
   Het bedrijfsleven(VVD) is dus verantwoordelijk voor de weergave aldaar van die grote honingpot in Nederland.
   Weer wat geleerd.

 21. Lex

  Ha de Taxi boot vaart weer. Een schrik voor Europa.

  Kansarme gelukzoekers die veelal geen recht op verblijf hebben maar uiteindelijk in Bed Bad en Brood terecht komen en jaren blijven hangen er uiteindelijk een verblijfsvergunning krijgen door een of ander Generaal pardon.

  1. Ad Infinitum

   Het is een zaak van beschaving. Humaniteit. Wij wijzen met de vinger naar landen die het niet zo nauw nemen in dezen. Het ligt niet in onze “gids” cultuur om mensen moedwillig te laten verkommeren.

  2. sonar

   Er is maar een oplossing die soort boten naar de kelder schieten en die figuren van die boot opsluiten en laten werken voor de bevolking als genoegdoening.
   En ook het leugenachtige en het oplichters zooitje genaamd regering zoals Vereniging van dieven,Dief 66,Centrale Dieven Actie,Centraal Uitverkoop,en de hulptroepen GL.SGP.SP.

   1. Heinz

    Hier is sprake van een slecht werkende sonar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.