Pegida-leider Edwin Wagensveld krijgt 750 euro boete wegens illegale demonstratie

Geen categorieaug 14 2018, 17:00
De leider van Pegida Nederland heeft vandaag een boete van €750 euro opgelegd gekregen van de rechtbank in Almelo. Edwin Wagensveld hield namelijk een illegale demonstratie in Enschede. Hij meldde dit niet vooraf aan de gemeente. Via The Post Online.
In november hield Wagensveld een demonstratie in Enschede namens de anti-islambeweging. Dit leverde hem een boete op die hij weigerde te betalen. Het Openbaar Ministerie legde daarom de zaak voor aan de rechter. Als hij zou blijven weigeren moest hij 15 dagen zitten. Wagensveld vroeg of het dan direct mogelijk was om vastgezet te worden in plaats van te betalen.
Volgens Wagensveld was er namelijk helemaal geen sprake van een illegale demonstratie. Hij verscheen in een wit gewaad met een aantal teksten voor de rechter.
Wagensveld en anderen hadden een met bloed besmeurd kruis op een bouwterrein waar een moskee zou komen, neergezet. Nu vraagt Wagensveld zich af wat daar precies verboden aan is en of het inderdaad een 'verboden demonstratie' was, want dan zouden de anderen ook voor de rechter moeten verschijnen.
Wagensveld zal dus nu de boete moeten gaan betalen maar blijft voet bij stuk houden en gaat vaker in Enschede demonstreren. Echt spannend is dat niet want Enschede is redelijk rustig wat dat betreft. Laat hem dat maar mooi doen, waait vanzelf over.
Of Wagensveld nog in hoger beroep gaat is nog niet bekend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten