Pegida-leider Edwin Wagensveld krijgt 750 euro boete wegens illegale demonstratie

De leider van Pegida Nederland heeft vandaag een boete van €750 euro opgelegd gekregen van de rechtbank in Almelo. Edwin Wagensveld hield namelijk een illegale demonstratie in Enschede. Hij meldde dit niet vooraf aan de gemeente. Via The Post Online.

In november hield Wagensveld een demonstratie in Enschede namens de anti-islambeweging. Dit leverde hem een boete op die hij weigerde te betalen. Het Openbaar Ministerie legde daarom de zaak voor aan de rechter. Als hij zou blijven weigeren moest hij 15 dagen zitten. Wagensveld vroeg of het dan direct mogelijk was om vastgezet te worden in plaats van te betalen.

Volgens Wagensveld was er namelijk helemaal geen sprake van een illegale demonstratie. Hij verscheen in een wit gewaad met een aantal teksten voor de rechter.

Wagensveld en anderen hadden een met bloed besmeurd kruis op een bouwterrein waar een moskee zou komen, neergezet. Nu vraagt Wagensveld zich af wat daar precies verboden aan is en of het inderdaad een ‘verboden demonstratie’ was, want dan zouden de anderen ook voor de rechter moeten verschijnen.

Wagensveld zal dus nu de boete moeten gaan betalen maar blijft voet bij stuk houden en gaat vaker in Enschede demonstreren. Echt spannend is dat niet want Enschede is redelijk rustig wat dat betreft. Laat hem dat maar mooi doen, waait vanzelf over.

Of Wagensveld nog in hoger beroep gaat is nog niet bekend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Elu Thingol

  Een terechte uitspraak.

 2. Dubbele Komma

  Ja,maar dat is logisch want die Turken die de erasmusbrug blokkeerden,en bij die andere demonstraties in Rotterdam.. ..

  Oh wacht…

  1. Capo

   @DK: Niet voor niets kennen we sindsdien de term ‘toeterturken’

   De boete voor onnodig onnodig claxonneren/toeteren: € 95 euro indien verkeerd signaal, € 260 – 380 euro in geval onnodig geluid veroorzaken.

   https://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/123823-verkeersboetes-2018-overzicht-hoogte-bekeuringen.html

 3. Dubbele Komma

  Logisch, want als pegida ergens demonstreert en hier ziet zwart van de socialistische tegendemonstranten zonder vergunning dan….

  Oh…. wacht

 4. Two Ravens Black Kettle

  “all animals are equal but some are more equal than others”

  -afzender; de Nederlandse Rechtsstaat-

 5. DolleDries

  Leven van linkse politica werd ‘een nachtmerrie’ nadat zij de waarheid had verteld over de islamitische verkrachtingsbendes in het VK
  Posted op augustus 14, 2018 door Rommel in Nieuws // 0 Comments

  Het was een van de grootste schandalen die het Verenigd Koninkrijk ooit op zijn grondvesten heeft doen laten schudden. De islamitische kindermisbruikers-bendes van Rotherham. Kwetsbare tienermeisjes werden gelokt, verhandeld en verkracht door bendes van islamitische mannen. De mishandelingen die zich direct onder onze neus afspeelden, waren bekend bij de autoriteiten die ervoor kozen een oogje dicht te knijpen en geen actie ondernamen.
  Sarah Champion, gemeenteraadslid voor Rotherham, schreef een jaar geleden een krantenartikel voor The Sun, waarin ze het probleem van de uitbuiting van blanke meisjes door Britse moslimmannen aan de orde stelde.
  In een interview met The Telegraph omschrijft ze de response als een nachtmerrie.
  “Sociale media werd gek. Het was een tsunami”, zegt Champion. “Ik had extreemrechts op me hielen die beweerde dat ik de kinderverkrachtingen had verdoezeld, dat ik in feite zelf een verkrachter was [Rotherham had een linkse gemeenteraad in de tijd dat de bende’s actief waren], terwijl extreemlinks me een racist noemde”.
  Ze had de enorme omvang van de reacties nooit verwacht, hoewel ze dacht dat het wel wat golfbewegingen zou teweegbrengen. Sinds het jaar van de dreigementen komt zij in aanmerking voor politiebeveiliging op het hoogste niveau. De mate van verontwaardiging over haar woorden heeft er bijna toe geleid dat haar leven uit elkaar viel.
  Een week na haar artikel zag zij zich genoodzaakt ontslag te nemen als Shadow Secretary of State for Women and Equalities.
  In maart publiceerde de actiegroep ‘Just Yorkshire’ een rapport waarin ze beweerde dat moslims in Rotherham als gevolg van haar artikel het slachtoffer zijn geworden van racistische mishandelingen, wat weer een golf van bedreigingen tegen Champion tot gevolg had.
  Het is gebleken dat de terughoudend van de politie en andere autoriteiten om de bendes in Rotherham en elders te onderzoeken, uit angst om ‘racistisch’ te worden genoemd, het misbruik van de meisjes heeft mogelijk gemaakt.
  Hoewel de minister heeft verklaard dat etniciteit duidelijk belangrijk is om te begrijpen hoe bendes werken, heeft zij alle parlementsleden die Aziatische bendes in hun kiesdistricten hebben gehad, overgehaald om een partijoverschrijdende werkgroep op te richten die met succes lobbyde voor minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid voor onderzoek.
  De gebeurtenissen in Rotherham, Rochdale, Telford, Newcastle, Oxford en overal waar seksuele uitbuiting van kinderen plaatsvindt, vertonen dezelfde patronen.
  Sarah heeft ook veel steun ontvangen. Sinds haar artikel en in de nasleep van de onthulling dat het ministerie van Binnenlandse Zaken visa heeft goedgekeurd voor mannen die naar Groot-Brittannië komen in gevallen met gedwongen huwelijken, heeft Karma Nirvana, een toonaangevende hulpdienst voor Aziatische meisjes in Derby, gezegd dat ze “schouder aan schouder staan met Sarah Champion en andere politici in alle partijen die eerlijk spreken over deze kwestie”.
  Ondanks de nachtmerrie van het afgelopen jaar weegt de steun die Sarah heeft ontvangen zwaarder dan de bedreigingen. Ze heeft geen plannen om af te treden en zal haar zoektocht naar bescherming voor de Britse meisjes voortzetten: “Dat is het vreemdste, het plichtsbesef en de verantwoordelijkheid die je voelt bij deze baan”, zegt ze. “Ik heb nog een lange weg te gaan”.
  Sarah Champion’s artikel in The Sun:

 6. Blue monday

  Gevangenisstraf is populair bij dit tuig, hopende dat het een martelaar van ze maakt.

  Wat een sneue vent… deurwaarder op af sturen en gewoon de auto inpikken.
  Zal em leren!

 7. gummybears

  Volgens mij bestaat er niet iets als “iilegale demonstratie”, en hoef je volgens mij ook geen vergunning te hebben voor een demonstratie en hoef je ook niet in conclaaf met politie of wie dan ook. Een boete krijgen voor een illegale demonstratie, vreemd.

  De media en ook hier, moeten eens duidelijk zijn in hun berichtgeving, ongeacht de demonstrant. Het is namelijk een grondrecht, artikel 9 en kan slechts in een aantal gevallen beperkt worden in zijn uitvoering, zie http://www.nederlandsegrondrechten.nl/grondrechten/190-artikel-9

  Dat sommige mensen het prima vinden dat iemand hier (volgens mij) wordt bestraft is verontrustend, het is namelijk ook hun grondrecht.

  1. Frits Jansen

   Je hoeft inderdaad geen toestemming te vragen voor een demonstratie, al begrijpt oom agent dat niet altijd.
   Maar je moet een demonstratie wel tevoren melden, en dan kunnen ook regels worden gesteld, bijv.: geen veldslag met de tegenstander. Een demonstratie is geen burgeroorlog, maar een manier om aandacht te vragen.
   Opzettelijk net dien of je de regels niet begrijpt is anarchie. Het kenmerkt Pegida als aandachtsjunks.

 8. Gerlos

  Belachelijk wat er wordt met twee maten gemeten zie ook de reacties van de diversen trollen, Nederturken Toeterturken . Er blijken in ONS LAND teveel D66 rechters te zijn, misschien daarom dat er met twee maten uitspraak wordt gedaan.

 9. DolleDries

  Veel Turken hebben, na genaturaliseerd te zijn tot Oostenrijkse staatsburgers, hun Turkse staatsburgerschap weer opgeëist – wat in Oostenrijk zonder toestemming verboden is.
  Het is de regeringspartij Freiheitliche Partei Österreichs, FPÖ, die beweert dat tot 100.000 Turken de nationaliteitswet van het land met betrekking tot dubbele staatsburgerschap schenden om te mogen stemmen bij Turkse verkiezingen. Als men zonder toestemming een tweede staatsburgerschap verkrijgt – wat alleen in uitzonderlijke gevallen wordt gegeven – verliest men automatisch de Oostenrijkse.
  Iets meer dan een jaar geleden presenteerde de FPÖ een lijst van 100.000 mensen die naar verluidt de nationaliteitswet hebben overtreden. De namen zouden zijn verkregen uit de Turkse kiezerslijsten.
  Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de gemeenten vervolgens de opdracht gegeven de individuele gevallen te onderzoeken en enkele weken geleden werden in twee administratieve rechtbanken de eerste beslissingen genomen – drie personen werden hun Oostenrijkse staatsburgerschap afgenomen.
  Wanneer de Turkse autoriteiten niet meewerken, wordt ervan uitgegaan dat het aan het individu zelf is om te bewijzen dat hij geen Turks staatsburger heeft.
  De zaken zullen in hoger beroep worden onderzocht.
  Tot nu toe zijn ongeveer zeventig Turken met dubbele staatsburgerschap ervan op de hoogte gesteld dat zij het Oostenrijkse staatsburgerschap dreigen te verliezen.

 10. meijer61200

  Wat een sneu zooitje die “rechters”; Hoezo “links”.?
  Als er binnenkort dobbernegers uit Eritrea worden aangesteld als rechters binnen ons bestel, zal het ongetwijfeld beter gaan, ben ik van overtuigd. Dat volk heeft immers wat van de wereld gezien, en niet jarenlang onder een steen geleefd, zoals deze “66 kliek. Zijn die boetes á €320,- al geïnd bij de Túttertürken?? De vraag stellen is hem beantwoorden. Nederland is een verloren land, dankzij uitschot als Rutte. Ik doneer dan ook graag aan Wagensveld met een bijdrage. Crowdfunding? Iemand?

 11. Tengo Kawana

  “Wagensveld en anderen hadden een met bloed besmeurd kruis op een bouwterrein waar een moskee zou komen, neergezet. ”

  Wat een vies varken is die Wagensveld.

  Wie betwijfelt nog in ernst dat Pegida een smerige neonazi-club is?

  1. fockingworst

   Neonazi’s hebben een afkeer tegen joden net zoals de islamieten..
   Wagensveld niet.
   Tengo raakt verstrikt in zijn trollenbosje.

  2. sjun

   Wat hebben jouw Neo-NationaalSocialisten precies met het christelijke kruissymbool te maken Willem? Je lijkt toch eoorlijk door een nood om aandacht bevangen door hier zulke quatsch te plempen.

   1. Tengo Kawana

    Neo-nazis benadrukken graag de christelijke symboliek als contrast tegen het in hun ogen inferieure Jodendom.

    Ik moet hier werkelijk ook álles uitleggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.