Opvarenden Aquarius worden door zes landen opgevangen

Geen categorieaug 14 2018, 18:00
Zes Europese landen verdelen de 140 opvarenden van de beruchte Aquarius. De Spaanse krant El País meldde dat op gezag van bronnen in de Spaanse regering. Via RTL Nieuws.
Spanje zal zelf het leeuwendeel van de vluchtelingen opvangen, zo'n zestig. Duitsland heeft ook nog het een en ander te 'schaffen' maar vooralsnog is onduidelijk hoeveel dat er zullen zijn. Portugal is ook goed voor dertig en Frankrijk deugt ook lekker mee. Over Nederland is nog niets bekend.
Opvallend is dat zo'n beetje de helft van de opvarenden alleen reizende kinderen zijn. Deze werden vrijdag voor de kust van Libië opgepikt.
Vanuit Italië die net als Malta de Aquarius weigerde, wordt gesproken van een 'taxidienst'. De Aquarius zou onder het mom van 'reddingsoperaties' juist mensensmokkel in de kaart spelen.
Op zich geen rare gedachte want mensensmokkelaars kunnen hun 'lading' in principe gewoon leeg kiepen op zee zodra ze de Aquarius zien varen. Scheelt hun tijd, geld en risico, ze blijven namelijk op internationale wateren.
Dit is dus exact waarom Italië en Malta het schip weigerden en waarom Spanje flink roet in het eten gooit door ze wél te accepteren. Zorg nou toch eens voor eenheid op dit gebied en dat die eenheid gericht is op het pertinent weigeren van vluchtelingen en migranten. Dan is van Spanje tot Griekenland en Hongarije in één klap duidelijk dat men niet meer welkom is én dat het geen zin heeft de oversteek te wagen. En dan is óók duidelijk dat Merkel helemaal niets meer 'schafft' en niet de eenduidige leider van dit continent is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten