Politie in Barcelona schiet mogelijk terrorist neer: riep ‘Allahoe Akbar’

Europa is weer wakker geschud door een mogelijke terrorist. In Barcelona heeft de politie een man neergeschoten die met een mes het politiebureau binnen liep. De man riep volgens de getuigen ‘Allahoe Akbar’, waarna die uiteindelijk werd neergemaaid.

De man ging vanochtend vroeg het politiebureau van zijn woonplaats Cornella de Llobregat binnen. De agenten probeerden hem het bureau uit te werken, maar toen dat niet lukte werd hij doodgeschoten.

De omgeving van het politiebureau is afgesloten, meldt correspondent Rop Zoutberg. De politie bekijkt camerabeelden en ze willen vooral weten of de man alleen handelde of dat het om een geplande actie gaat.

Men heeft nog niet meer informatie over de man, maar het is een Algerijn. Dit soort acties, zij het geslaagd of niet, worden steeds normaler in Europa. Ik merk het bij mezelf. Waar ik eerst nog vol schrik en walging dit soort artikelen las, lijk ik steeds gevoellozer te worden. Misschien word ik niet gevoellozer, maar lijkt het qua gevoel ‘normaler’ te worden.

Dat wil ik helemaal niet en dat zou ook niet moeten mogen. We moeten alert blijven, we moeten dit niet normaal gaan vinden, anders worden we hopelozer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Barcelona heeft geleerd, wellicht kan Nederland nog wat van Barcelona leren.

  1. Capo

   Hopelijk is dat niet te laat, er moet nogal geïnvesteerd worden!

   1. struisvogelpolitiek

    Ik heb gehoord dat nog ergens 2 miljard op de plank liggen bestemd om de beter gesitueerden in de kont de duwen. Is misschien een optie.

 2. Adriaan

  @Lars, gelukkig merk je zelf op dat je niet wilt dat je dit normaal gaat vinden. Dat is het ook niet en dat zal het ook nooit worden. Deze gestoorde is de weg kwijt. Hij wist op voorhand dat als je met een mes gaat zwaaien op een politiebureau, dat je leven wel aan zijn eind kan komen. Deze verwarde man verlangde kennelijk naar zijn maagden. Hij zag het leven op aarde niet meer zitten Al dat geweld, altijd maar de islam in het slechte daglicht plaatsen. Dat is ook niet niets. Deze man hoeft in elk geval alle ellende die nog gaat komen, niet meer mee te maken.

 3. DolleDries

  Volgens mij zocht hij alleen maar een bar.

  1. Top

   Nee hoor, hij schreeuwde in zijn eigen taal, “waar kan ik mijn messie laten slijpen?” En dan wordt je dood geschoten? Het wordt steeds gekker.

 4. Roughwood

  Wat overdreven, was alleen een beetje verward…

 5. Capo

  De islamisering van Spanje! Haal er gewoon nog veel meer binnen dan gaat het vanzelf.

 6. Capo

  En wij hebben Sigrid Al-Qaq

  https://i.imgur.com/tuC7GLf.jpg

 7. sjun

  Het geeft nog maar eens aan hoe verstandig het is dat burgers zichzelf bewapenen om in elk geval gelijke kansen te hebben in geval van een aanval.

  1. Tengo Kawana

   Is Sjun voorstander van vrij vuurwapenbezit?

  2. Jan Kelderman

   Eens Sjun. Een mens moet zich kunnen verdedigen als hij dreigt afgeslacht te worden.

  3. Elu Thingol

   Nederlanders zullen nimmer massaal wapens aanschaffen. Vrij vuurwapenbezit zal hoogstens het tuig aantrekken. We zijn geen Amerikanen.

   1. Jan Kelderman

    Hoe weet jij dat Elu Thingol? Is daar een onderzoek of enquete naar geweest?

    1. Tengo Kawana

     Ik zie dat er meer mensen zijn die menen dat we allemaal een vuurwapen moeten aanschaffen.

     Gevaarlijke waanzin, noem ik dat.

     1. Mariposa78

      Ik ben het voor de verandering eens met onze Űber troll.
      Waarom dan?
      Vraag je jezelf al af.
      Nou het is echt heel simpel hoor! hij is gewoon bang dat hij en anderen zoals hij, als eerste het licht uit hun ogen geschoten word.
      En dat is ook logisch want hij is voor de vrije meningsuiting, behalve als deze niet met zijn mening overeen komt dan mag jouw geweld aangedaan worden want je vraagt er tenslotte om.

    2. Elu Thingol

     Ik ken Nederland, maar u heeft een punt: zeker weten doen we het niet.

   2. Rosasolis

    Elu Thingol. Dit klopt. Alleen burgers die lid zijn van een jagers vereniging mogen, nadat zij een officiele registratie bewijs hebben, in bezit van een geweer komen.
    Nederland heeft een zeer strenge wet over vuurwapen bezit. Binnenkort zullen wij de domme mannetjes in groen zien, die op de jaagt gaan voor hazen en konijntjes,
    en op de Veluwe voor wilde zwijnen. Zielig vindt ik het. Maar anders dan de boswachters die soms hun werk moeten doen.

  4. Capo

   @Sjun: Maakt 4 op een rij!

  5. Fortiori

   Maar het aanschaffen en gebruik laat u aan anderen over voor het eventuele risico van gevolgen.

  6. Blue monday

   Sjun aapt de kromme kronkels van de NRA na….

   Gelijke kansen bieden is de oplossing, alsof Sjun met zijn blote ongetrainde knokkeltjes wel even Badr Hari tegen de vloer kan werken.

   Net als zijn proppenschieter in zijn eentje tegen 10 goedgetrainde en zwaarbewapende terroristen.

   Erger is het nog dat ik een verward type als Sjun niet vertrouw met een wapen, net zo min als een Amsterdamse tasjesrover die vrij over een wapen zou kunnen beschikken.

   1. Tengo Kawana

    Het zijn over het algemeen ook de wat minder evenwichtige types die vuurwapens aanschaffen.

    Het zijn dezelfde dwazen die menen dat Nederland een stuk veiliger wordt als we allemaal vuurwapens gaan aanschaffen.

 8. JFW.Partij.JanmaatFortuynWilders

  Ik zit er sterk over na te denken om een vuurwapen aan te schaffen voor mijn moedertje, aangezien er zoveel tuig rondloopt in dit landje.

 9. Fortiori

  In ieder geval moet je op je tellen passen als je op een bureau aangifte wil gaan doen van bijv. diefstal. Maar laat je bestek thuis. Verder schiet dit verhaal tekort op meer info.

 10. Adriaan

  Wat een reacties. Mensen denken er aan om zich te gaan bewapenen. Heb ik al lang gedaan, beste vrienden. Ik laat me toch niet piepelen door een stelletje islamklootzakken, c.q. aanhangers, wegkijkers, angsthazen, doemdenkers, verkeerde vragenstellers en verkeerde conclusietrekkers.

  1. Tengo Kawana

   We hebben in Nederland slechts één geval van wat een een islamitische terroristische aanslag gehad en dat was 14 jaar gelden.

   Voor sommige dwazen is dat kennelijk voldoende reden om alle Nederlanders met vuurwapens uit te rusten.

   1. Blue monday

    En een wapen had hem niet gered vrees ik.

    Had het hem zeker gegund en gehoopt in dit geval dat hij de kop van die terrorist had afgeblazen, maar fysiek was Theo van Gogh een wrak, kansloos tegen een jonge afgetrainde idioot.

  2. Capo

   – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.
   – 1954: De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.
   – 1956: In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.
   – 1971: Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
   – 2004: Theo van Gogh wordt afgeslacht door een moslim, hij zou de profeet hebben beledigd
   – 2007: Cabaretier Ewout Jansen krijgt afzeggingen en minder boekingen omdat hij grappen maakt over moslims. Na een optreden op een vmbo-school kwamen drie scholieren op Jansen af. Eén van hen: ‘De islam is geen gewelddadige godsdienst. Als je dat nog één keer zegt, ram ik je in elkaar.’ Cabaretiers blijken beducht voor het maken van islamgrappen.Youp van ’t Hek: ‘Ik let wel op mijn woorden. Ik denk wel na.’
   – 2011: Supermarkt Aldi wijst een sollicitant af wegens het dragen van een hoofddoek, maar keert op zijn schreden terug als de broer van de sollicitant de publiciteit zoekt.
   – 2014: W!m van de Camp, europarlementariërs voor het CDA, meldt op Twitter: ‘In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor de Islam als bond­genoot van het Christendom’.
   – 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.
   – 2018: In Nederland zijn nu meer dan 1 miljoen moslims en meer dan 450 moskeeën, de teller loopt door

   1. Capo

    @Adriaan: Bovenstaande reactie is uiteraard een aanvulling op jouw reactie. Tengo Kelderman Multinicker is een notoire leugenaar en ziet de verdere islamisering van ons land met plezier tegemoet.

 11. fusilier

  Natuurlijk ben ik voor vrij wapen bezit van de eigen bevolking, zolang de staat ons niet beschermd tegen ongecontroleerd binnenlopen van oorlogscriminelen uit diverse islamitische landen.

  1. Capo

   @Fusilier: Dus jij hebt geen vertrouwen in de overheid? Heb je wel eens aangifte gedaan?

  2. Tengo Kawana

   Triest.

   Gelukkig heerst deze opvatting alleen bij een kleine extremistische minderheid.

  3. Capo

   @Fusilier: Het kan niet anders of deze overtuiging zal bij een steeds grotere meerderheid van de bevolking gaan leven.

  4. Capo

   De politie in Spanje is wel wat gewend (ETA). Midden jaren ’80 zag ik de politie daar al lopen met machinegeweren.

   1. Blue monday

    Capo ziet het als een groot voorrecht dat Spanje al decennia met terreur te maken heeft gehad.

    Ik kan wel raden als er een gek met een zwaard en zonder te luisteren gebeurd als je een politiebureau binnenstapt.
    De instructies in Nederland zijn glashelder en we weten dat onze politie daar ook naar handelt.

  5. fockingworst

   Je kan gewoon een mooie pcp buks kopen met 9mm kaliber.
   Als je de goeie koopt net zoveel kracht als een vuurwapen.
   Paar magazijntjes erbij.
   Familie van mij heeft er een op 200 meter haal je met gemak met 1 schot een koe of vergelijkbaar neer.
   Volledig legaal zonder vergunning.

 12. Gerlos

  Opgeruimd staat netjes en ik slaap er geen minuut minder om. Ik zou zeggen ga zo door.

 13. henk vintage

  In Nederland wordt zo’n moslim die naar zijn maagden verlangt in zijn been geschoten.
  Ze vinden zijn verlangen niet gerechtvaardigd, toch sneu voor de Nederlandse moslim met behoefte aan zijn maagden.

  1. Tengo Kawana

   Dit informeert ons bovenal over het grote verlangen van Henk naar maagden.

   🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.