Bommelding in Tilburg: verdachten worden nog steeds vastgehouden voor dreiging met aanslag

Bommelding in Tilburg: verdachten worden nog steeds vastgehouden voor dreiging met aanslag

Gisteren werd Tilburg opgeschrikt door een bommelding bij het station. Door deze bommelding lag het treinverkeer uren plat en was het station ontruimd. Uiteindelijk werd een viertal mannen aangehouden. Deze mannen zitten nog steeds vast voor het dreigen met een terroristisch misdrijf. Er wordt waarschijnlijk ook onderzocht wat de achtergronden zijn van de mannen en hun persoonlijke connecties en netwerk.

De vier mannen die gisteren op het station van Tilburg zijn opgepakt vanwege een bommelding, worden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf. De vier zitten vast en worden verhoord.

Een politiewoordvoerder wil niet veel kwijt over de verdenking, maar verwijst desgevraagd naar artikel 285, lid 3 van het Wetboek van Strafrecht waarin de maximale straf voor het bedreigen met een terroristisch misdrijf beschreven staat, namelijk een gevangenisstraf van zes jaar.

Of het nu een mislukte grap was, of een serieuze melding, die mannen hebben een kans om zes jaar te moeten brommen in de cel. Dit is natuurlijk Nederland, dus er zullen verzachtende omstandigheden zijn, dus minder lang. Alsnog, het dreigen met een aanslag moet serieus genomen worden, want het frustreert de samenleving en werkt ontwrichtend.

Als het een serieuze dreiging is, dan kunnen we dit in een rijtje plaatsen met andere potentiële aanslagen en meldingen of bedreigingen. Het wordt steeds erger in Nederland. Misschien niet drastisch, maar we kunnen er niet van wegkijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties