Politie in Barcelona schiet mogelijk terrorist neer: riep 'Allahoe Akbar'

Geen categorieaug 20 2018, 12:10
Europa is weer wakker geschud door een mogelijke terrorist. In Barcelona heeft de politie een man neergeschoten die met een mes het politiebureau binnen liep. De man riep volgens de getuigen 'Allahoe Akbar', waarna die uiteindelijk werd neergemaaid.

De man ging vanochtend vroeg het politiebureau van zijn woonplaats Cornella de Llobregat binnen. De agenten probeerden hem het bureau uit te werken, maar toen dat niet lukte werd hij doodgeschoten.

De omgeving van het politiebureau is afgesloten, meldt correspondent Rop Zoutberg. De politie bekijkt camerabeelden en ze willen vooral weten of de man alleen handelde of dat het om een geplande actie gaat.

Men heeft nog niet meer informatie over de man, maar het is een Algerijn. Dit soort acties, zij het geslaagd of niet, worden steeds normaler in Europa. Ik merk het bij mezelf. Waar ik eerst nog vol schrik en walging dit soort artikelen las, lijk ik steeds gevoellozer te worden. Misschien word ik niet gevoellozer, maar lijkt het qua gevoel 'normaler' te worden.
Dat wil ik helemaal niet en dat zou ook niet moeten mogen. We moeten alert blijven, we moeten dit niet normaal gaan vinden, anders worden we hopelozer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten