Paus Fransiscus haalt nog een keer hard uit naar seksueel misbruik in de katholieke kerk

Geen categorieaug 20 2018, 14:00
Het zal natuurlijk nooit meer de gruwelijke daden van de priesters en bisschoppen terugdraaien, maar de harde woorden van paus Fransiscus zullen als de Vuist van God hard neerkomen op de Geestelijke Wereld van de katholieke kerk. Wat gechargeerd gezegd, maar ik meen het wel als ik zeg dat het een zeer goede zaak is dat Fransiscus zo hard en direct is over het seksueel misbruik en de doofpotten in de katholieke kerk.

Paus Franciscus heeft hard uitgehaald naar seksueel misbruik binnen de katholieke kerk. Dat staat in een brief van de paus, die gericht is aan alle katholieken. Ook veroordeelt Franciscus hoge geestelijken die misbruikzaken in de doofpot stoppen.

In de brief die Franciscus nu heeft geschreven, vraagt hij vergeving voor het leed dat slachtoffers is aangedaan.

Hij hekelt de cultuur binnen de katholieke kerk die lange tijd mogelijk maakte dat daders hun gang konden gaan. "De reputatie van de kerk was het belangrijkst, er werd niet omgekeken naar de kinderen", schrijft de paus.

Gedane zaken nemen geen keer, dus als er nog meer kinderen zijn misbruikt in het verleden, zullen die in de toekomst ook opduiken. Het enige wat de paus kan doen is het streng herhalen van deze woorden. Zodat het in de toekomst voorkomen kan worden. Echte concrete maatregelen blijven nog uit, tenminste, wat wij kunnen waarnemen. Maar Fransiscus kennende zal hij het niet hierbij laten zitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten