Politie Limburg begint groot offensief tegen 'mobiel banditisme'

Geen categorieaug 01 2018, 17:00
Limburg, met name Maastricht, wordt al jaren geteisterd door drugscriminelen en dieven. De politie is er helemaal klaar mee en gaat vandaag een grote actie beginnen! Via de Telegraaf.
'Mobiel banditisme' noemt de politie het, rondreizende criminelen die voor ruim 250 miljoen euro bij elkaar roven en vervolgens de grens oversteken. In samenwerking met de Duitse en Belgische politie worden er grenscontroles uitgevoerd.
Hiermee trachten ze vooral 'mobiele inbrekersbendes en dievengildes' aan te pakken, zo laat een woordvoerder van de Limburgse politie weten. Het zou voornamelijk om Bulgaren, Roemenen en Albanezen gaan die meestal worden aangestuurd vanuit het buitenland. Plofkraken, inbraken en diverse vormen van diefstal zijn hun handelsmerk. Het schijnt om zogenaamde 'hit and run' acties te gaan die vanuit vakantieparken worden uitgevoerd.
Klinkt alsof ze relatief makkelijk aan te pakken zijn maar niets is minder waar. Ze worden vrij snel opgepakt, ja, maar ontspringen de dans door vrijlating in afwachting van hun rechtszaak. Blijkbaar kunnen ze niet in voorlopige hechtenis blijven waardoor de gedupeerden natuurlijk weer flink balen.
Wat er dan dit keer verandert is niet bekend. De politie kan ze alsnog wel weer op gaan pakken maar als ze niet langer blijven vastzitten tot ze moeten voorkomen is er natuurlijk nog niks wezenlijks anders. Het lijkt er dan ook op dat dit eerder een soort PR-stunt is dan daadwerkelijk effectief beleid waarmee de oorzaak van de overlast wordt aangepakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten