School in Rotterdam blijkt een grote chaos te zijn: seks op toilet en dealen in de gang

Elke tiener doet af en toe wel wat rebels en ik zal de laatste persoon zijn die zal aangeven dat die een heilig boontje is geweest in het verleden. Op het MBO van Zadkine en Albeda in Prins Alexander in Rotterdam maken ze het echter wel heel erg bont. Sterker nog, het is ‘bij de beesten af’: ondermijnen van gezag, anarchie, dealen en seksen. Het is een representatie van de straatcultuur van Rotterdam in het schoolgebouw.

Leefbaar Rotterdam wil daar korte metten mee maken, dus raadslid Jari Esbeukman heeft schriftelijke vragen gesteld:

„Een deel van het personeel verzaakt les te geven doordat ze de leerlingen niet aankunnen, sommige andere leraren boeken wel klaslokalen maar komen niet opdagen, weer andere pokeren met elkaar onder werktijd.”

Een deel van de leerlingen zou alle regels naast zich neer hebben gelegd en doen waar ze zin in hebben. „En daarmee verziekt een kleine groep raddraaiers het voor de rest die deze opleiding wil doen en recht op goed onderwijs heeft.”

Een geliefde bezigheid tussendoor is ’seks op de toiletten’, stellen klokkenluiders aan Esbeukman. „Ondanks de vele beveiligers is er geen controle op wie binnen komt en wie niet. Er zijn schoolpassen maar als die kwijt zijn krijg je een nieuwe en die is anoniem.”

Er wordt ook niet bijgehouden wie er wel en niet zijn, er wordt absentiefraude gepleegd, aldus de klokkenluiders. „Daarom wil ik dat de wethouder een onderzoek uitvoert naar de afwezigheidsregistratie.”

Uiteindelijk kan de gemeente natuurlijk niet veel doen, want daar is de institutie helemaal niet verantwoordelijk voor. Wat Esbeukman denkt te kunnen bereiken, is vooralsnog een raadsel. Toch is het goed dat hij dit probleem op de kaart zet, want het geeft goed weer in wat voor gezagsproblemen dit soort scholen in verzeild zijn geraakt.

Rotterdam heeft al veel problemen met het kwaliteit van het onderwijs en zeker op MBO scholen. De stad loopt zelfs het risico wederom een verloren generatie voort te brengen door dit soort problemen op scholen. Niet alleen op MBO’s maar ook op scholen die VMBO onderwijs geven. De lokale politiek kan hier niet zo veel aan doen, maar hopelijk geeft dit wel een sterk signaal af richting de landelijke politiek. Er moet nu ingegrepen worden, voordat het helemaal uit de hand loopt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ni28

  Dat er geen grote sterren de school verlaten merk je steeds vaker in de praktijk. Worden wij eens een domme land?

 2. Ego-non-solus

  “Wat Esbeukman denkt te kunnen bereiken, is vooralsnog een raadsel.”

  Voor 30% van de reguliere reageerders (ik bedoel hen met serieuze inhoud) is dat volledig duidelijk, die toestanden moeten stoppen.
  Voor de overige is dit een blog om zich weer fijn uit te kunnen leven. Maar gelukkig, op deze blog hoef ik dat nu zelf niet meer te zien.

 3. henk vintage

  De werkgevers gaan hier met een grote boog omheen lopen.
  Zonder opleiding en met een gegeven diploma.

 4. Florissa

  Daarbij nog een enorm aantal geleerden importeren uit Afrika ,en we hebben straks te maken met een overschot aan professors ,nee de regering is goed bezig ,waar ze zich druk over maken is het plannen van reces en het thema transgenders ,schop er 100 ministers uit ,en we missen er niet een van

  1. denk eens na

   Ze pakken alle chirurgen hun banen af,…..

 5. denk eens na

  L aat me raden , een zwarte school? –

 6. Viertel

  Over Marokkanen gesproken: De Marokkaan Marcouch krijgt in Spanje een koekje van eigen deeg. En maar janken, maar dat zijn we van dat soort gewend. Meneer is nota bene burgemeester van een links provinciestadje in NL.
  https://www.destentor.nl/binnenland/arnhemse-burgemeester-slachtoffer-van-etnisch-profileren-in-spanje~af1a9b53/

 7. Frits Jansen

  Een verloren generatie omdat buitenstaanders met een valse schoolpas seks hebben op de toiletten.
  Als dat geen teken is dat de islam ons overrompelt …

 8. Gerlos

  Ik neem aan dat er geen moslims op deze school les krijgen, dat źou een schande zijn en dit past natuurlijk ook niet bij hun islamitische opvoeding en zou een schande zijn voor hun ouders.

 9. Koos sssss

  citaat: “voordat het helemaal uit de hand loopt.”

  Een Haags gemeenteraadslid pleegt zelfmoord, nadat ze beweert verkracht te zijn en bedreigd te worden door kansenparels.
  Op een school in Rotterdam is de volledige anarchie uitgebroken. De daders worden in het bericht uiteraard uit de wind gehouden…….. , want framing. En dat zegt genoeg over de daders; getint import, dat niet wil deugen.

  Ik kan Lars volgen, dat hij op de glijdende schaal niet zo gauw nog ergens van flauwvalt.
  Maar wij zijn nu toch echt in de situatie beland, waarin het helemaal uit de hand gelopen is.

 10. Koos sssss

  Overigens ironisch. Haal jij je kids 2 dagen eerder van school, dan staat de onderwijsinspectie klaar om jou op de bon te slingeren.

  En bij dit soort misstanden, die wel even iets verder gaan kijkt de onderwijsinspectie gewoon even de andere kant uit.

 11. Parrizaan

  Prachtig die multirnucenels D66 en groenlinks pvda geestesziekten soros lieden

 12. Troelstra

  Hoeveel procent van de leerlingen is allochtoon? Dat verklaart wel weer het een en ander.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.