Brekend: PVV-raadslid Willie Dille eindigt eigen leven na verklaring van verkrachting door moslims

Brekend: PVV-raadslid Willie Dille eindigt eigen leven na verklaring van verkrachting door moslims

Het is vandaag duidelijk geworden dat raadslid Willie Dille voor de PVV gisteren is overleden door zelfdoding. Na veel ophef rondom een filmpje dat zij had geplaatst op Facebook, gaf zij aan dat zij deze week nog bedreigd was en vreesde voor haar leven. Veel mensen verklaarden haar voor gek, maar worden nu geconfronteerd met haar zelfdoding.

In het filmpje op Facebook vertelde ze dat ze verkracht is door moslims en dat het in opdracht van Arnoud van Doorn is gedaan, de fractieleider van de islamistische Partij van de Eenheid. Daarnaast gaf ze aan dat ze zou stoppen met het werken in de politiek, omdat ze herhaaldelijk bedreigd is en vreest voor haar eigen leven en die van haar naasten.

'We gaan binnenkort je keel doorsnijden en laten je doodbloeden', zou daarbij zijn gezegd. ,,Ik ben gewoon bang dat ze mijn kinderen, mijn logees pakken. Daar kan ik niet mee leven. Ze vinden vrouwen helemaal niks. Ze vinden mij helemaal niks.''

Het raadslid zegt dat ze moet blijven strijden, maar dat haar kinderen haar nodig hebben en dat ze voor haar leven vreest. ,,Daarom heb ik besloten ermee te stoppen.'' Ze biedt op de beelden excuses aan haar naasten aan. ,,Het gaat gewoon niet meer.''

Natuurlijk werd er gemixt op gereageerd, zo wel met berichten van steun als zeer negatieve berichten. Ze werd voor gek verklaard, racist, of een leugenaar. Alhoewel ze zelf niet meer bereikbaar was voor commentaar, heeft de Haagse PVV wel een verklaring naar buiten gebracht:

,,Het beeld dat nu wordt geschetst als zou Willie een labiel gekkie zijn, wil ik met kracht ontkennen. Vriend en vijand zullen bevestigen dat Willie een ijzersterke vrouw is die zich niet gek laat maken. Het filmpje is gemaakt na een jaar van ellende, geen enkele steun van politie of burgemeester. Willie is een zeer sociaal, gedreven ,intelligent politica die nooit zal stoppen het vrije woord te verdedigen en die de strijd tegen de Islam zal voortzetten. De laatste bedreiging was echter de spreekwoordelijke druppel maar van stoppen is geen sprake. De wijze waarop sommige media hierover berichten is ronduit walgelijk en geeft blijk van een zeer foute vooringenomenheid. Niet alleen Willie is geweld aangedaan, maar daarmee ook de vrijheid van meningsuiting. Media die dit niet serieus nemen moeten zich kapot schamen. Een uitgebreide reactie op het gebeuren zal komen als de rust wat is weergekeerd. Het verzoek is dan ook Willie nu met rust te laten."

Met de zelfmoord van Dille krijgt dit verhaal een geheel nieuw hoofdstuk en zullen de tegenstanders van de PVVer zich nog eens achter de oren moeten krabben. Ze pleegt niet zomaar zelfmoord en dit is al het zoveelste voorbeeld van een rechtse politicus die bedreigd wordt vanwege zijn of haar denkbeelden. Hoe veel waarschuwingen moeten er nog komen? Natuurlijk moet alles eerst boven water komen, voordat er conclusies kunnen worden getrokken. Laat duidelijk zijn dat haar zelfdoding aangeeft dat er veel meer aan de hand is, of zij nu gelijk had, of dat ze geestelijk niet meer in orde was.

Voor het filmpje van Dille kunt u HIER terecht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties