Transgenders vieren feest in Duitsland: binnenkort is er een ‘derde geslacht’ mogelijk

Okee, niet alleen transgenders, maar ook non-binairen, queers en 3855 andere vormen van seksuele identiteiten. Enfin, daar gaat het niet om. Het gaat er om dat in Duitsland het dadelijk mogelijk is om niet aangemerkt te worden als ‘man’ of ‘vrouw’, maar ook als ‘divers‘. Dit gebeurt op het moment dat het niet duidelijk is bij de geboorte of het een man of een vrouw is.

De wetswijziging volgt na een besluit van het Duitse grondwettelijk Hof van vorig jaar november. Toen werd bepaald dat er een derde geslacht moest komen, omdat het verbod op discriminatie nu geschonden zou worden. De rechters kwamen destijds tegemoet aan een klacht van iemand die als vrouw geregistreerd staat, maar bij wie uit een chromosomenanalyse bleek man noch vrouw te zijn.

Volgens de Duitse minister van Justitie Katarina Barley, die de wet opstelde, is het de hoogste tijd dat de wetgeving nu wordt aangepast. “Niemand zou gediscrimineerd moeten worden op basis van hun seksuele identiteit. Deze benaming geeft mensen die zich niet bij een geslacht thuis voelen een stukje waarde en positieve identiteit.”

Het is dus klaar, identiteitspolitiek is een wezenlijk onderdeel geworden van het Duitse politieke discours. Als het een onderdeel is geworden van het Duitse politieke discours, dan is het vrijwel zeker dat de rest van Europa het ook gaat overnemen. Duitsers zijn in dit opzicht erg conservatief, maar de Duitse sociaal-democraten, de SPD, hebben toch hun zin gekregen. Chapeau.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Elu Thingol

  Ik heb een beetje medelijden met de Duitsers. Zo overmatig politiek-correct, met huid en haar overgegeven aan Europa; zichzelf altijd op de tweede plaats stellend, en dat om de verschrikkelijke historie van zich te werpen.

  Wanneer leren ze nu dat, op de oude generatie Europeanen na, geen Europeaan de huidige Duitsers nog kwalijk neemt wat hun voorouders uitspookten? Dat de Nederlanders, Fransen en Britten ook veel bloed aan de handen hebben?

  1. B. Pascal

   der, die of das? ik heb heb het nooit begrepen, tot nu.

   Half wijf – half man = das man und das vrouw

   1. Original NL

    @Pascal…
    Half wijf – half man = das man und das vrouw
    Nein ..einfach der Ding!

 2. Capo

  Als je het doet moet je het natuurlijk goed doen. Verder met de compleet idiote genderwaanzin!

  https://www.youtube.com/watch?v=mGDhMvdr3TA

  Helaas in het Engels:

  – Gentlemen,
  – ladies,
  – agender,
  – androgyne,
  – androgynous,
  – bigender,
  – cisgender,
  – cis female,
  – cis male,
  – cis men,
  – cis women,
  – cisgender females,
  – cisgender males,
  – cisgender men,
  – cisgender women,
  – females to males,
  – FTM, gender fluid,
  – gender nonconforming,
  – gender questioning,
  – gender variant,
  – genderqueer,
  – interse*,
  – males to females,
  – MTF,
  – neither,
  – neutrois,
  – non-binary,
  – other,
  – pangender,
  – trans,
  – trans*,
  – trans females,
  – trans* females,
  – trans males,
  – trans* males,
  – trans men,
  – trans* men,
  – trans people,
  – trans* people,
  – trans women,
  – trans* women,
  – transfeminine,
  – transgender,
  – transgender females,
  – transgender males,
  – transgender men,
  – transgender people,
  – transgender women,
  – transmasculine,
  – transse*ual,
  – transse*ual females,
  – transse*ual males,
  – transse*ual men,
  – transse*ual people,
  – transse*ual women,
  – people of spirit,
  – womyn,
  – womyn*,
  – two-spirit,
  – three-spirit,
  – four-spirit,
  – Anderen…

  #genderwaanzin

  1. DolleDries

   Het is nu wachten op het vierde geslacht.

   1. Capo

    @Dries: Halal geslacht?

    1. Vraagtekentje

     Dat is niks nieuws helaas in EUropastan.

  2. Antidotum

   Capo

   Weer voer erbij voor de moordzuchtige islam.
   Deze ontwikkeling is uiteraard een doorn in het oog van Allah, moslims zullen daarom deze derde categorie mensachtigen meer dan verafschuwen.
   De islam kent geen relativeringsvermogen, laat staan dat ze iets begrijpen van de ontwikkeling van het menselijk brein.
   Immers, in de Quran staat alles wat een moslim moet weten.
   De rest is flauwekul.

   1. Capo

    @Antidotum: Uiteraard houd ik de islam verre van mij, ik verafschuw het zelfs!

    Mijn bezwaar richt zich vooral tegen het feit dat een absolute minderheid een megapodium krijgt omdat een politiek-correcte elite vindt of denkt dat er uitzonderingen moeten bestaan voor het feit dat er 7 miljard mannen en vrouwen zijn die alleen voor nakomelingen kunnen zorgen omdat ze man of vrouw zijn. Zo is het bedoelt en zo is het georganiseerd. Ik word “pis” link van het “gezeik” over gendertoiletten! Donder op zeg, je kunt nog kiezen ook! Er zijn twee smaken, meer smaken zijn er niet, wel uitzonderingen.

    Zo, dat is er weer uit. 😛

    1. Siemien

     @Capo helemaal mee eens, ikzelf wordt kots en kotsmisselijk van die “identiteitscrisisgeslachtsneutrailiteit”.
     En weet je wat nog veel erger is? men vindt het heel normaal allemaal, sterker nog, we zijn in Nederland geestelijk zo verschrikkelijk arm dat we leegtes opvullen met dit soort onzin..

     1. Tengo Kawana

      Meent Siemien dat we mensen in Nederland die lijden onder transgenderproblemen niet moeten helpen en respecteren?

    2. palko

     Inderdaad Capo, wat simpel is moet gewoon simpel blijven. Als je met een piemeltje wordt geboren, was je en ben je een man. En blijf je het ook. En word je met een vagina geboren dan was je, ben je en blijf je een meisje.

     1. Capo

      @Palko: Waar het precies vandaan komt is mij niet altijd duidelijk. Maar is heerst een politiek-correct idee dat je de minderheid voortdurend in de spotlights moet zetten en ze daarbij, misschien zelfs ongevraagde, oplossingen moet bieden. Vervolgens vallen en duikelen ze daar in Den Haag over elkaar heen terwijl het volk er niets van begrijpt omdat je toch al kon kiezen welk toilet je wilde gebruiken om jezelf, met gebruik van de voorbips of zwengel, te ontladen van urine.

  3. Ni28

   Degeneratie van de mensheid is hiermee aldus begonnen. Ooit moest er van komen maar wie dacht dat het in Duitsland wordt?

  4. Steve Van der Vekens

   WTF? Daar scheelt er toch nogal wat aan.

 3. Tengo Kawana

  Ik sluit me aan bij het ‘chapeau’ van Lars.

  1. meijer61200

   Capo; Dit is slechts een kleine selectie? haha.

   1. Capo

    @Meijer: 60 verschillen terwijl je in feite twee keuzes hebt.

 4. Ni28

  Wie heeft het voor het zeggen, de biologen of de politici? Een nieuwe geslacht wordt bepaald door evolutionaire loop en niet door politici en maatschappijwerkers. Het langzaam verdwijnen van de Y chromosoom bij mannen zou er ooit toe kunnen leiden maar ook dan waarschijnlijk niet want de belangrijkste bestanddelen van de Y chromosoom zullen elders opschuiven en niet verdwijnen, zoals de wetenschap verwacht. Maar in de theorie zou de man kunnen verdwijnen want de man houdt alleen de chromosoom X en de vrouw heeft dan XX. Dan verdwijnt de mensheid tenzij de vrouw een hermafrodiet wordt. Leuk voor de Dolle Mina’s. Of moeten de politici het anders bepalen.

  1. Capo

   De feminisering van ons land is wel in volle gang, het beste kun je dat zien aan onze lagere scholen, tegenwoordig worden die basisscholen genoemd. Er staan alleen nog parttime huppeljuffies voor de klas en alle jongens moeten zittend plassen. Al op jonge leeftijd worden de jongens aangemoedigd in zichzelf te kijken of daar misschien een Jos Brink huist, en als het even kan worden ze aangemoedigd om uit de kast te komen want Jos Brinken zijn zo lief en zo vrouwelijk. De meeste huppeljuffies vinden dat gewéldig. De

   Tweede Kamer zit trouwens vol met dat soort parttime huppeljuffies, die vinden het héérlijk dat er steeds meer Jos Brinkjes bijkomen. Trouwens, de moeder van Frank Govers had een schoonzoon, de moeder van Joop Braakhekke, de moeder van Paul de Leeuw heeft een schoonzoon…

   https://www.youtube.com/watch?v=W1sx3h3YQOQ

   1. Frits Jansen

    Mijn huisarts, een wat slonzige man, ging onlangs met pensioen. Opgevolgd door twee pittige meiden. En mannen met een vrouwelijke huisarts blijken langer te leven want ze durven bij een seksgenoot niet te klagen, zodat ze met gevaarlijke kwalen blijven doorlopen.
    Feminiering? Liever een pittige tante dan een slappe lui. Duidelijker kan ik het niet zeggen.

  2. Frits Jansen

   Het is in de loop van de geschiedenis van de aarde een paar keer gebeurd dat een reuzenmeteoriet alle hogere leven vernietigde zodat “we” met een schone lei opnieuw konden beginnen.
   Het wordt tijd dat dit weer eens gebeurd. Al was het maar omdat de fabrikanten van mobieltjes uit hun ideeën lopen.

   1. Steve Van der Vekens

    Het is 5 keer gebeurd, de massa-extincties. Het kan inderdaad weer gebeuren. Wanneer kleinere zoogdieren dit overleven, (als) dan kan de evolutie aan een ‘nieuwe ronde’ beginnen.
    De ‘beerdiertjes’ hebben alle massale extincties overleefd.
    De planeet zou dus weleens niet aan de mens kunnen toebehoren, maar aan de beerdiertjes.

 5. meijer61200

  Nog héél even en je kunt via Marktplaats leuters kopen per strekkende meter.

 6. Gerlos

  Maakt niet uit met of zonder piemel of borsten of met piemel en borsten, alles mogelijk.

 7. slayer

  ik hoop dat er hier ook meer keuzes komen ,ik heb namelijk bloemkool oren en voel me eigenlijk meer bloemkool dan mens .
  hopelijk kan ik me in de toekomst laten registreren als groente…..

 8. Capo

  Ik wil ons hier ook een compliment geven! We reageren in dit artikel niet op multinicker en zijn supporters! Klasse! Samen staan we sterk.

 9. HEM

  Ik vind het gebruik van het woord “Arschloch” als scheldwoord dan ook niet meer kunnen.

  1. Tengo Kawana

   Eens.

 10. Frits Jansen

  Als ik maar niet met een vrouw van twee meter hoef te trouwen met de baard in de keel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.