Honderden kranten voeren actie tegen Trump met speciale uitgave: 'wij zijn geen vijand'

Honderden kranten voeren actie tegen Trump met speciale uitgave: 'wij zijn geen vijand'

De media en Donald Trump is niet echt een liefdevolle combinatie. Dat kan je bijvoorbeeld zien aan de persconferenties waarin Trump CNN-journalisten niet te woord wil staan. Trump heeft ook gezegd dat een aantal media de vijand van het volk is en die uitspraak is niet in de koude kleren gaan zitten, want honderden kranten zijn in actie gekomen tegen de Amerikaanse president.

Het is een initiatief van The Boston Globe. "Een centraal onderdeel van Trumps boodschap zijn de voortdurende aanvallen op pers", schrijft de krant vandaag in zijn hoofdcommentaar. "Journalisten zijn in zijn ogen geen medeburgers, maar 'vijanden van het volk'. Deze onophoudelijke aanval op de vrije pers heeft gevaarlijke gevolgen."

De president ondermijnt de Amerikaanse democratie, waarschuwt de krant. "De vrijheid van de pers is een fundamenteel principe in Amerika. Twee eeuwen lang heeft dat principe journalisten beschermd en diende het als voorbeeld voor andere vrije landen. Dat principe wordt nu bedreigd. Van Ankara tot Moskou, van Peking tot Bagdad: het zendt een alarmerend signaal uit dat je journalisten kunt behandelen als binnenlandse vijanden."

De kranten hebben dus allemaal ongeveer hetzelfde format, met als doel om te protesteren tegen de uitspraken van Trump en de burgers te overtuigen van het feit dat ze het beste met hen voorhebben. Een erg slimme en goede zet, maar het is de vraag of het ook echt overtuigend over komt. Het kan ook geïnterpreteerd worden als een wanhopige actie die ook nog eens bevestigt wat de meeste mensen denken: de media is tegen Donald Trump.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties