Twee jaar cel voor homo-schopper Damrak Amsterdam

Geen categorieaug 15 2018, 16:00
Een 27-jarige man is vandaag veroordeeld voor het schoppen en slaan van twee homoseksuele mannen in juni vorig jaar. Hij krijgt twee jaar gevangenisstraf. Dat meldt NU.nl.
De rechtbank oordeelde dat het om poging tot doodslag en zware mishandeling ging. Drie andere verdachten zijn eerder al veroordeeld en kregen straffen tot 40 maanden cel.
Deze man die nu veroordeeld is kon pas in april aangehouden worden. Men was er namelijk niet zeker van dat hij wist dat de twee slachtoffers homoseksueel waren. Dat is ook meteen het rare aan die 'hate-crime' zaken waar de daad érger wordt bestraft als er een bepaalde intentie achter zit. Iemand schoppen is erg maar iemand schoppen omdat hij homo is, is blijkbaar nóg erger.
Een van de slachtoffers was verkleed als dragqueen en dit was blijkbaar genoeg voor de mannen om te zeggen dat ze homo's dood wilden maken. Duidelijk uitgesproken intenties dus die al snel werd opgevolgd door geweld. Een van de jongens sprong zelfs in de lucht om een trap tegen het hoofd van een van de slachtoffers te kunnen geven. Dit werd door de rechtbank gezien als poging tot doodslag. Wat voor soort jongens het zijn staat nergens in het artikel beschreven. Ze heten vast geen van allen 'Henk de Vries'.
Het aparte is dus dat dit gewoon op het Damrak plaatsvond, zeg maar het eerste wat je tegenkomt als je het station uitloopt. Ook direct een van de meest openbare plekken. Zorgelijke ontwikkeling...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten