Twee jaar cel voor homo-schopper Damrak Amsterdam

Een 27-jarige man is vandaag veroordeeld voor het schoppen en slaan van twee homoseksuele mannen in juni vorig jaar. Hij krijgt twee jaar gevangenisstraf. Dat meldt NU.nl.

De rechtbank oordeelde dat het om poging tot doodslag en zware mishandeling ging. Drie andere verdachten zijn eerder al veroordeeld en kregen straffen tot 40 maanden cel.

Deze man die nu veroordeeld is kon pas in april aangehouden worden. Men was er namelijk niet zeker van dat hij wist dat de twee slachtoffers homoseksueel waren. Dat is ook meteen het rare aan die ‘hate-crime’ zaken waar de daad érger wordt bestraft als er een bepaalde intentie achter zit. Iemand schoppen is erg maar iemand schoppen omdat hij homo is, is blijkbaar nóg erger.

Een van de slachtoffers was verkleed als dragqueen en dit was blijkbaar genoeg voor de mannen om te zeggen dat ze homo’s dood wilden maken. Duidelijk uitgesproken intenties dus die al snel werd opgevolgd door geweld. Een van de jongens sprong zelfs in de lucht om een trap tegen het hoofd van een van de slachtoffers te kunnen geven. Dit werd door de rechtbank gezien als poging tot doodslag. Wat voor soort jongens het zijn staat nergens in het artikel beschreven. Ze heten vast geen van allen ‘Henk de Vries’.

Het aparte is dus dat dit gewoon op het Damrak plaatsvond, zeg maar het eerste wat je tegenkomt als je het station uitloopt. Ook direct een van de meest openbare plekken. Zorgelijke ontwikkeling…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Capo

  De beloning voor goed gedrag eraf, 12 maandjes?

 2. Elu Thingol

  Twee jaar voor poging tot doodslag. Absurd.

 3. Steiner

  “Wat voor soort jongens het zijn staat nergens in het artikel beschreven. Ze heten vast geen van allen ‘Henk de Vries’.”

  https://www.parool.nl/amsterdam/tot-5-jaar-geeist-voor-homomishandeling-damrak~a4573099/

 4. Gerlos

  Het zal toch weer geen mos… zijn, de lievertjes. De rechter waarschijnlijk een D66 figuur heeft weer een straf uitgesproken wat nergens op slaat, minimaal 5 jaar

 5. sjun

  Dat de leefomgeving ter stede hooguit twee jaar van zo’n individu bevrijd is baart me meer zorgen. Het geeft nog maar eens aan dat gedegen voorbereiding op en bereidheid tot terugslaan een beter alternatief is.

 6. Jantje

  In Tsjechië pakken ze kopschoppers hopelijk wel goed aan.
  Hier zijn de rechters compleet van het padje met die belachelijk lage straffen.

 7. meijer61200

  Wel fijn dat hun uitkeringen gewoon worden overgemaakt! Hoor zojuist dat de “regering” al sinds 2011 (!!) aan het onderzoeken is of deze kunnen worden gestopt tijdens de detentie. Dat zooitje in de Kamer is natuurlijk 24-7 druk bezig met “geschokt en verbijsterd”zijn, en het vorstelijk vullen der zakken, maar ze moeten hier toch even tijd voor maken lijkt mij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.