Australische senator wil af van migratiedebat door referendum verbod op moslimmigratie

Geen categorieaug 15 2018, 15:00
Eens in de zoveel tijd duikt er een figuur het podium op die er met de botte bijl ingaat. Senator Fraser Anning is zo iemand en wil simpelweg een referendum over een verbod op moslimmigratie! Via The Post Online.
De man gebruikte zijn maidenspeech gisteren voor een oproep tot een volksstemming over het migratievraagstuk. Zelf prees hij het strikte migratiebeleid van het 'blanke Australië' en zoekt naar de (vast opzettelijk gekozen term) 'eindoplossing'.
Premier Malcolm Turnbull zat natuurlijk direct hoog in de gordijnen want zo'n term schuurt natuurlijk aan het antisemitisme van de Nazi's. Wat dus in eerste instantie een prima voorstel lijkt, wordt zwaar verpest door zulke terminologie erin te verwerken.
Oppositieleider Bill Shorten drukt precies goed uit hoe de situatie daar nu is en zegt: "Je moet het wel heel bont maken om door iedereen veroordeeld te worden, maar senator Anning is erin geslaagd precies dit te doen.” Het gaat namelijk ook wel wat verder dan onervarenheid in de politiek of een ongelukkig gekozen term.
Iedereen verliest met dit soort onkunde. Het onderwerp en het debat is besmeurd, het voorstel wordt niet meer serieus genomen en internationaal slaat Australië nu een modderfiguur door Anning, die nog geen jaar in het Australische parlement zit. Maar eens kijken hoe lang hij het nu nog volhoudt. Hij vormt namelijk een alliantie met nog een aantal zelfstandige parlementsleden dus is niet zo ver verwijderd van de uitgang van het parlement, zeg maar...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten