VN: ‘Topmilitairen van Myanmar moeten worden vervolgd voor genocide’

Het internationaal onderzoeksteam van de VN voor Mensenrechten heeft geconcludeerd dat topmilitairen van Myanmar voor genocide. De islamitische minderheid, de Rohinqya, wordt volgens het team systematisch uitgeroeid op basis van hun achtergrond. De vraag is nu of de VN ook genoeg middelen hebben om dit bevel door te zetten.

Vorig jaar vluchtten honderdduizenden Rohingya vanuit Myanmar naar Bangladesh voor oplaaiend geweld. De Rohingya worden in Myanmar niet als officiële burgers erkend en daarom onderdrukt.

“Militaire noodzaak kan nooit een rechtvaardiging zijn voor lukrake moordpartijen, groepsverkrachtingen van vrouwen, aanvallen op kinderen en het platbranden van volledige dorpen”, schrijven de VN-onderzoekers in hun rapport.

Het staat buiten kijf dat er iets grondig mis gaat in dat land en de islamtische minderheid onderdrukt wordt. De vraag is uiteindelijk of Myanmar mee gaat werken met deze procedure. Het land hoeft maar Rusland of China aan te kijken en dan is het gedaan. De communisten in China doen er ook alles aan om religieuze minderheden te onderdrukken en Rusland gaat vaak genoeg met China mee in diplomatische kringen.

Dat is ook gelijk de kern van het probleem met de Verenigde Naties. Ze hebben heel veel goede bedoelingen in die organisatie, maar uiteindelijk bestaat het bij de gratie van de lidstaten. Als die er niet in mee gaan, zeker de grotere landen, dan is zo een internationale organisatie gelijk niets meer. Ik verwacht dan ook niet echt grote acties op basis van dit onderzoek. Eerder diplomatisch gekibbel en dan waait het weer over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. DolleDries

  Verrek is het een keer andersom met islamieten is de VN helemaal van streek.

 2. sjun

  Terugslaan om de eigen bevolking tegen een invasie, plundering, beroving, verkrachting en moord te beschermen blijkt te werken. Aangezien de VN door islamiseerders gekocht is en mede is bevolkt door hun politiekcorrecte helpertjes viel een eenzijdige jeremiade te verwachten. De contributie aan die club kan wel worden teruggebracht om dat anders en beter in eigen land te gaan besteden en de opvang van Zuidafrikaner boeren die door genocide in eigen land bedreigd worden gerealiseerd te krijgen.

  1. Tengo Kawana

   Sjun lijkt hier genocide, moordpartijen en verkrachtingen goed te praten.

   Niet prettig om te lezen.

   1. Capo

    “Niet prettig om te lezen.”

    Dat weet je wat je te doen staat Willem!

    1. Original NL

     Capo…..“Niet prettig om te lezen.” volgens willem.
     Het is integendeel juist zalig om te lezen!!!

     1. Capo

      @Original: Je zult begrijpen dat ik dat beaam, beste forumcollega! 😉

    2. Bloem

     Heren, sinds wanneer wordt er weer gereageerd op de antisemitische Dopper?

     1. Original NL

      Sinds bekend is dat deze psychopaat al 15 jr zijn behoefte op allerlei fora doet, en d.m.v. zijn sokpoppen zichzelf blijft bevredigen.
      Dopper zal nooit verdwijnen door alleen te negeren…
      Jammer dat er geen god is!!!

     2. Bloem

      Beste Original NL, wat doen we dan met zijn antisemitische teksten en voorliefde voor kleine kinderen?

     3. Capo

      @Original: “Jammer dat er geen god is!!!”

      😛

   2. Elu Thingol

    Sjun meent mogelijk op het alom bekende Rioolforum te verblijven.

   3. sjun

    Willem H is weer eens helemaal niet op de hoogte. Zelfs als schoolpleindebater kun je tegenwoordig beter op de hoogte zijn. Voorbijgaand aan de propaganda in de mainstream media dan maar:
    https://www.youtube.com/watch?v=AmaHrMiQre0

 3. Pecunia

  Gevalletje oorzaak en gevolg, nog knap van de oorspronkelijke bewoners dat zij die islamieten zo lang de lengte hebben gegeven, eens is het incasserings-vermogen op.

 4. Ritter

  Myanmar: Sinds 1947 vermoorden Rohingya-moslims boeddhisten

  1. Original NL

   Dus geen vervolging maar onderscheidingen voor deze militairen!!

   1. Original NL

    Het leger hoort ook de eigen bevolking tegen religieuze dombo’s te beschermen!! Hulde..!!!

    1. Pecunia

     Wij zullen dat waarschijnlijk niet meer meemaken maar dat gaat ook hier en onze omringende landen gebeuren, sommige lieden zijn bijzonder moeilijk wakker te schudden. Religie is zo achterhaalt.

     1. Original NL

      ….Betaalmiddel.
      …..sommige lieden zijn bijzonder moeilijk wakker te schudden. ..
      Zoals de W.H. DDS trollenbrigade!!

     2. Rosasolis

      @ Pecunia, Helaas verbied de islam ieder vorm van geboorte controle.
      Dus in Myanmar worden de meisjes vroeg uitgehuwelijkt als kind-bruidjes, en kort daarna begint hun leven van slavin-en fok koe, van ieder jaar een kind, totdat de menopause eindelijk een einde heeft gemaakt aan al die jaren van kinderen fokkerij…Als zij tenminste niet hebben gestorven tijdens de zoveelste zwangerschap, of tijdens een vreselijke bevalling.
      Maar hoe kan een regering geboorte beperking dwingen? In Nederland zijn er nog steeds grote gezinnen. Mijn buurman is een kind uit een gezin van 15 kinderen. De V.N. moet veel meer doen om primitieve landen te overtuigen dat een vrouw een hoge bijdrage aan onze samenleving kan geven, zonder te gedwongen te worden om alleen maar Een doel in het leven te krijgen: veel zonen te baren voor de islam!
      Maar omdat al die kinderen zijn terug gekeerd naar Myanmar behoren een nieuwe kans te krijgen in het leven, via onderwijs. En de VN
      moet zorgen voor gratis voorbehoedsmiddelen overal in 3de wereld landen. Overbevolking van vele werelddelen, en hun enorme problemen met het overleving gaat onze planeet Aarde vernielen. Kortom: hoe kan welke regering dan ook voorkomen dat een vrouw baart meer dan 10 kinderen? China heeft het gedaan voor vele jaren. Dat een echtpaar alleen een kind mocht krijgen. En omdat vaak werd vermeld dat het een meisje zou zijn, werd dit embryo vaak vernield. Wat gebeurde verder met die vrouwen die gedwongen werden als 2de rangs burger te zijn omdat zij een dochter zouden krijgen, is niet bekend. Ik ben gelukkig dat ik nooit zwanger was geweest. Ik kreeg als kind van 5 jaar een blindedarm barsten. Ik lag wekenlang in het ziekenhuis met dagelijks zoveel penicilline injecties op mijn armen en dijen. Dus van die jaren geleden ellende kan ik zeggen:
      bah! ik hoefde geen lichamelijke gedoe met zwanger worden, en ik hoefde niet zwanger te worden. Mijn man hield van mij, en vond niet dat ik moest alweer door de gehele medische ellende gaan om zwanger te worden om een kind te baren. Ik heb geleerd van een kleine boodschap van Jezus van zijn laatste preek vanaf de Olijfberg:
      Treur niet jullie kinderloze vrouwen. Jullie zijn helemaal vrij om de evangelie te verkondigen. Maar Jezus heeft niet gezegd dat dit moet geregeld zijn door alleen mannen.

  2. Duke

   De media berichten het liever eenzijdig. De moslims zijn slachtoffer en de boeddhisten zijn slecht. Sinds Myanmar moest zelfs Lubach verkeerde info brengen en zich negatief over het boeddhisme uitlaten. Er worden vieze spelletjes gespeeld om iedere kritiek op de islam de kop in te drukken.

 5. Rosasolis

  De regering van Myanmar is zeer corrupt. Hoe kunnen zij duizenden kinderen onderwijs weigeren?… volgens recente berichten Zal dit land binnenkort de nieuwe 2de Syrie gaan worden?

  1. Dubbele Komma

   Als je de islam zonder iets te doen verder laat etteren in een land breekt er inderdaad oorlog
   Uit.

   Zo rolt de islam pas 1400 jaar.

   1 gewaarschuwd mens telt voor 2

   1. Capo

    De islam pak je niet zonder handschoenen aan, het is een levensgevaarlijke ideologie, zo blijkt andermaal.

 6. DolleDries

  De islam is niet zo maar een religie als andere religies. De islam is juist geprogrammeerd om andere religies te vernietigen. De IS-strijders die terug willen naar de tijd van Mohammed laten aanhangers van andere religies niet leven, tenzij ze nog waarde hebben als slaaf. Precies zo deed Mohammed dat ook.

 7. Elu Thingol

  Een tweede versie van Neurenberg is voor deze massamoordenaars nog te goed.

  1. Original NL

   Ben het niet vaak met je eens stinkhol maar idd een tweede versie van nürnberg voor islammongolen is hier op zijn plaats!!

   1. Elu Thingol

    Ik had het over de militairen van Myanmar, dus, even u tegemoetkomend, de boeddhismongolen.

    1. Dubbele Komma

     Bhoedisten slaan nog geen vlieg dood. Kun je nagaan wat de islam daar heeft geflikt om de bhoedisten zo over de rooie te krijgen!

     1. Elu Thingol

      Misschien geen vliegen, maar wel heel veel mensen. Weest u toch niet zo naïef.

     2. Pecunia

      @Elu Thingol

      Hoeveel Mensen hebben die boeddhisten zoal uitgemoord volgens jou voordat poep de ventilator raakte?

     3. Elu Thingol

      @ Pecunia

      Hoeveel mensen de Boeddhisten hebben gedood is te lezen in de stukken van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking, die van de Trump-regering, de VN, Amnesty, en nog tien organisaties.

     4. Pecunia

      Ik bedoel dus voor de kruik barstte als je dat beter begrijpt.

     5. Pecunia

      Een te lastige vraag waarschijnlijk.

  2. Dubbele Komma

   De massamoordenaars van de islam horen inderdaad voor een tribunaal! Dat klopt

 8. DolleDries

  In de Duitse stad Chemnitz verzamelden gisterenmiddag zo’n 1000 tot 1500 woedende mensen zich in een protestmars tegen het vele migrantengeweld in de stad. Aanleiding was een dubbele moord ’s ochtends op twee Duitsers door een groep Noord-Afrikaanse migranten. De door links gecontroleerde media berichtten natuurlijk over een ‘extreemrechtse demonstratie’ van ‘hooligans’, maar het ging hier hoofdzakelijk om een grote groep gewone boze burgers, inclusief ouderen en tieners (1), die de snel toenemende onveiligheid in hun samenleving door massa immigratie niet meer pikken. Desondanks vuurde de politie traangasgranaten op hen af.

  In de nacht van zaterdag op zondag keerden twee jonge vrouwen van het Stadsfeest terug naar huis. Ze werden achtervolgd en lastig gevallen door een groep Noord-Afrikaanse migranten, en riepen vervolgens om hulp. Een Cubaanse Duitser en twee van oorsprong uit Rusland afkomstige Duitsers schoten hen te hulp, waarop de groep migranten hen aanvielen, en de Cubaanse Duitser met 25 messteken vermoordden. Een van de andere Duitsers raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij na enkele uren overleed. Over het lot van zijn vriend is niets bekend.

  1. Elu Thingol

   Dries heeft weer ergens teksten gejat.

   1. Original NL

    Beter goed gejat dan dom geluld..stinkhol!!

    1. Original NL

     En dries wordt het door de islammongolen steeds gemakkelijker gemaakt!! Toch dries?!

     1. Dubbele Komma

      Sjah. Dries heeft zn teksten over moordende islamieten zo voor het opscheppen!

      Hoef je niet echt diep voor te graven!

     2. Original NL

      Er is elke dag wel iets “leuks” over de migranten te melden..moord,verkrachting etc etc…!

    2. DolleDries

     Ach, zolang de Tengo bende niet reageert op de inhoud.

   2. Tengo Kawana

    En ongetwijfeld van een smerig islamofoob blog.

    1. Dubbele Komma

     Moslims doden niet enkel de ‘zaterdag’ en ‘zondag’ mensen. Er zijn door de moslims minstens 50 miljoen hindoes vermoord. En mogelijk nog een groter aantal boeddhisten zijn omgekomen door toedoen van islamitische legers.

    2. Bloem

     Dopper lijkt hier genocide, moordpartijen en verkrachtingen goed te praten.

     Niet prettig om te lezen.

     1. Tengo Kawana

      Nee, heer Bloem, ik verzet me juist in het goedpraten ervan.

      Dat is wat sjun hier doet.

     2. Bloem

      U ontkende eerder nog dat u Dopper was? en nu reageert u in zijn plaats. Hoe zit dat nu?

     3. Tengo Kawana

      Het is me bekend dat sommige dwazen me hier zo aanspreken.

     4. Capo

      @Bloem: “U ontkende eerder nog dat u Dopper was? en nu reageert u in zijn plaats. Hoe zit dat nu?”

      Heb je even?, dan leg ik het jou wel uit. Je kunt van een notoire leugenaar als w̲̲i̲̲m̲̲h̲̲u̲̲t̲̲t̲̲e̲̲n̲̲ geen waarheid verwachten.

     5. Floris

      Iedereen weet dat W I M hier actief is geweest als Dopper. Door het te ontkennen zet hij zichzelf vreselijk voor schut.

      De man kan het liegen gewoon niet laten.

      Checklist W I M:

      Factor 1 (primaire psychopathie)

      – Oppervlakkige charme en welbespraaktheid

      – Gevoelens van grandiositeit

      – PATHOLOGISCH LIEGEN

      – Manipulatief en sluw gedrag

      – Gebrek aan berouw of schuld

      – Ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties)

      – Kil en/of gebrek aan empathie

      – Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag

      W I M voldoet aan alle checkpunten. STUK VOOR STUK.

      W I M’s reactie: Geen van de checkpoints uit jouw Readers Digest psychologische test is op mij van toepassing, Floris, hoewel ik mij een compliment als welbespraaktheid met genoegen laat aanleunen.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/welkom-in-amsterdam-anno-2018-muurschildering-anne-frank-na-twee-dagen-al-ondergeklad-door-vandalen/

     6. Tengo Kawana

      Je wordt met de dag meer geobsedeerd en zieliger, Floris.

      Is het zo lastig om stevig weerwoord in een internetdiscussie te verdragen?

      Zoek hulp.

     7. Floris

      W I M is weer op een leugen betrapt, maar probeert nog iets terug te doen.

      De man kent geen enkele schaamte.

     8. Capo

      Die is raak Floris, die kan zo op een stoeptegel voor de ingang van het DDS-forum!

      +++++

     9. Original NL

      Bloem versus dopper …Bloem wint in de eerste ronde door knock out!!!!
      Dopper pruttelt op de grond liggend nog wat onzin…en wordt afgevoerd!!!

    3. Original NL

     ….En ongetwijfeld van een smerig islamofoob blog….
     LOL…islammongool!!!

     1. Capo

      Zo beschouwd is Willem eigenlijk een bigot en kun je hem vergelijken met Ben Affleck. Mooie bijdrage Sjun!

     2. Floris

      Het filmpje laat goed zien dat islamkritiek door linksen niet rationeel maar emotioneel wordt beantwoord.

      Het is een pavlov-reactie.

      Harris legt precies de vinger op de zwakke plek: links heeft gefaald door partij te kiezen voor een barbaarse religie die in alles haaks staat op waar links vroeger voor heeft geknokt.

      Het is on-be-grijpe-lijk.

     3. Capo

      Jij hebt het filmpje in elk geval gekeken. Dat zie ik de linksaffers, de moslimknuffelaars en de islampleitbezorgers sowieso niet doen!

     4. Original NL

      Idd capo, prima stukje van sjun….!

   1. sjun

    Interessant stuk Dubbele Komma. Opmerkelijk dat er niet eens bewustmakend een actualiteitenrubriek mee gevuld is omdat er nog steeds moordpartijen in naam van islam en haar onaanraakbaar verklaarde boodschapper Mohammed plaatsvinden. Slechts terugslaan zoals is Myanmar gebeurde beschermt de oorspronkelijke bevolking tegen zulke afslachting.

    1. Tengo Kawana

     Het dat terugslaan met genocidale moordpartijen en massale verkrachtingen ziet Sjun als een passend antwoord.

     1. Kees

      Jij zou liever theedrinken?

 9. ruudjeenjose

  Ach die arme moslims.En ze hebben ook zo?n vriendelijk geloof.kots grote kost.

 10. nogmaals

  @lars Bentheim
  Hoe kun je zeggen dat “…de VN heeft heel veel goede bedoelingen….”
  Misschien ten tijde van de oprichting en op papier maar in de realiteit van tegenwoordig zijn de goede bedoelingen van de VN vooral gericht op de islam.

  1. Floris

   Meer resoluties tegen de rechtsstaat Israël dan tegen alle schurkenstaten bij elkaar opgeteld.

   Dan weet je genoeg.

   Een corrupte bende van moslims, negers en linkse mafklappers. En het domme westen financiert dat zooitje nog ook.

 11. DolleDries

  Vijfentwintig keer hebben de daders met een mes in hun Duitse slachtoffer ingestoken, tot hij dood was. Nu is het officieel wie de vermeende moordenaars zijn: een 23-jarige Syriër en een 22-jarige Irakees. De aanklager heeft zojuist arrestatiebevelen aangevraagd voor de twee ‘vluchtelingen’. Naast de overleden man, die slechts 35 jaar oud was, verwondden de migranten ook twee andere Duitsers ernstig.
  In het officiële Duits zegt het Openbaar Ministerie: De twee mannen worden ervan beschuldigd in de nacht op zondag “zonder rechtvaardige reden” een 35-jarige Duitser meerdere malen met een mes te hebben gestoken. Met andere woorden, de moord heeft zonder enige reden plaatsgevonden.
  Het onderzoek naar het motief en het verloop van het misdrijf wordt echter voortgezet, kondigde de autoriteit aan. Beide migranten werden zondag in voorlopig hechtenis genomen en zullen maandag voor de rechter worden gebracht. Deze beslist uiteindelijk of de verdachten in voorlopige hechtenis zullen worden gehouden.
  Ondanks deze beestachtige daad blijven de mainstream media en de politiek zich bezighouden aan de 1000 demonstranten die gisteren spontaan demonstreerden tegen de moord. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft het bloedbad zelfs omgedraaid in een verklaring die door regeringswoordvoerder Seibert werd afgekondigd als “een klopjacht op buitenlanders”.

  1. Original NL

   Idd dries een paar spandoeken is veeeel erger dan moord op de eigen bevolking!!
   Merkel de quisling van germany!!

 12. Frits Jansen

  Is DDS de kluts kwijt? Verdienen die Birmese slachters niet alle lof, omdat ze moslims naar de andere wereld helpen? Moet Rutte niet ook eens aan genocide denken, als middel om de voortwoekerende islamisering een halt toe te roepen?

  1. Capo

   @Ahmed Jansen: Jij speelt vals, jij bent een Nedermoslim en islampleitbezorger.

   1. Frits Jansen

    Als je moslims haat moet je toch blij zijn als iemand ze uitmoordt? We moeten het niet te ingewikkeld maken. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

 13. Gerlos

  Mocht het zo zijn dan stoppen met deze goedbedoelde acties van alle lidstaten.

 14. nienke

  Ach ach de VN. maakt zich weer druk, het gaat hier natuurlijk om moslims.
  Hoeveel moorden hebben zij al op hun geweten VN.
  Als er vele christenen worden vermoord hoor je de VN niet.

 15. AS210854

  Misschien dat de VN een stukje verder moet kijken. De moslims hebben als eerste de bevolking aangevallen en deze hebben dit niet gepikt en hebben dit gelijk goed aangepakt .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.