Wat?! Noord-Korea maakt zich zorgen over houding VS

Geen categorieaug 04 2018, 14:00
Het klinkt wat vreemd, ja. Noord-Korea maakt zich zorgen over de houding van de Verenigde Staten en hun sanctiebeleid. Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho vindt het hardere geroep om handhaving van sancties 'alarmerend'. Via NU.nl.
Het is volgens de minister niet terecht dat de Verenigde Staten steeds vaker en harder roept dat de sancties op het land moeten worden gehandhaafd. De Noord-Koreaanse overheid is volgens hem namelijk vastbesloten om de afspraken na te komen.
De Verenigde Staten denkt daar natuurlijk heel anders over en de Amerikaanse inlichtingendiensten beweren dat Noord-Korea helemaal geen open kaart speelt. Zo zouden ze liegen over het aantal kernwapens waarover ze beschikken én over de bases waar deze zijn gestationeerd. Het meest zorgwekkende is nog wel dat Noord-Korea volgens de CIA nog steeds kernwapens produceert.
Iedereen heeft natuurlijk hoop dat Noord-Korea zich eindelijk eens aan de afspraken houdt en Kim Jung-un eens een keer normaal gaat doen maar dat lijkt er vooralsnog niet op. Of de inlichtingendiensten correcte informatie hebben moet trouwens ook nog maar blijken. Het is echter wel aannemelijk dat Noord-Korea zich simpelweg niet aan de afspraken houdt, z'n eigen onderhandelingspositie kracht wil bijzetten of iets anders van plan is. Trump is echter duidelijk geweest en komt niet over als de man waar je maar gewoon 'A' tegen zegt en wegkomt met 'B' doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten