Oud-filmproducent Weinstein wil het strafproces stopzetten: bewijs voor relatie

Geen categorieaug 04 2018, 15:00
De #MeToo rage is begonnen in de Verenigde Staten, met de ontmaskering van filmproducent Weinstein. Na dit geval kwam er een zondvloed aan #MeToo gevallen en is de hele wereld ontwaakt vanuit een soort droom. In genoeg gevallen lag het ook in een grijs gebied, of werd de twittertrend misbruikt om wraak te nemen tegen personen.
Nu is de oer-#MeToo verdachte, Weinstein, tegen de trend ingegaan en wil hij dat het strafproces tegen hem wordt stopgezet. Hij heeft namelijk 'bewijs' dat hij een relatie had met een van de personen die hem betichtte van #MeToo-praktijken.

Het gaat om mails die gedurende vier jaar zijn verstuurd, vanaf 2013. In dat jaar zou de betreffende vrouw door de Hollywoodmagnaat verkracht zijn.

De advocaten van de oud-producent zeggen dat ze weten dat verkrachting ook binnen een relatie voorkomt, maar uit de toon van de mails zou blijken dat de vrouw verliefd op Weinstein was en veel van hem hield. Zo schrijft ze dat ze niet kon wachten om Weinstein aan haar moeder voor te stellen.

Dit is natuurlijk maar een vrouw van de tientallen vrouwen die hem hebben beticht van seksuele intimidatie of verkrachting. Toch is het vrij verrassend dat hij met deze zet komt. Het gaat dan vooral om strafvermindering, maar niet om het moreel vrijpleiten van zichzelf.
Dat is wel een fundamenteel verschil in dit proces. Naar mijn weten is hij niet op zijn knieën gaan zitten en heeft die ook niet om vergiffenis gesmeekt. Neen, hij wil zo weinig mogelijk straf krijgen en dat bewijst dat hij fundamenteel niet begrijpt wat er aan de hand is. Machtsmisbruik en verkrachting, walgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten