Weigeren om hand te schudden? Prima, geen staatsburgerschap voor jou!

Twee islamitische mensen hebben het Zwitsers staatsburgerschap niet gekregen omdat ze weigerden de hand te schudden met het tegengestelde geslacht. Daar waren ze in de stad Lausanne niet van gediend en dus wezen ze de aanvraag af. Zo meldt de Telegraaf.

Het stel werd een aantal maanden geleden door de gemeente ontvangen en begeleid bij het proces om het staatsburgerschap te mogen ontvangen. Na bijna alle aspecten van de weg naar Zwitsers staatsburgerschap te hebben afgevinkt ging het dan toch mis bij het stukje ‘integratie’.

Er wordt nogal geheimzinnig gedaan over de identiteit van de mensen maar de burgemeester gaf aan dat het ging om ‘handweigeraars’. Dat beperkt het aantal mogelijke opties behoorlijk en dus kwam Zwitserse krant Der Landbote met de suggestie dat het om streng islamitische mensen gaat.

Het stel heeft dertig dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing. Of ze dat gaan doen en of dat überhaupt zin heeft moet nog maar blijken. Ergens valt er namelijk best wel wat te zeggen voor zo’n beslissing. Integratie moet namelijk wel gericht zijn op gedeelde normen en waarden, met verschillen die te overbruggen zijn. In hoeverre daar bij het schudden van een hand sprake van is, valt over te twisten. Ergens moet ook gewoon een grens worden getrokken en die heb ik liever te ruim dan te krap.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Adriaan

  Dat gaat als een lopend vuurtje. In Zweden kreeg zo’n handenschuddenweigeraarster 3.800 euro smartengeld. Die moslims zijn toch niet gek soms?

  1. Ni28

   Maar de Zweden wel. En iemand die dit wil goedpraten al helemaal.

 2. Tengo Kawana

  Als we het niet handenschudden willen hanteren als grond voor het weigeren van het staatsburgerschap zullen we dat in een wet expliciet moeten vastleggen .

  Dat gaat wel ver.

  1. HEM

   Dan moeten we ook expliciet in de wet gaan vastleggen dat het afsnijden van halzen ook verboden is, als er een religieuze reden aan ten grondslag ligt?

   1. Tengo Kawana

    Dat is al het geval.

   2. Bloem

    Beste hem, u reageert op een onverbeterlijk figuur dat hier middels vele namen actief is op dit forum om de sfeer te verpesten. Laat hem s.v.p links liggen discussie met hem heeft geen zin

    1. Capo

     @Bloem: “onverbeterlijk figuur”

     aka multinicker

     1. Bloem

      Antisemiet, dopper en kindervrind

     2. Capo

      @Bloem: Ik citeer: ‘ik zie…’ En hij blijft maar doorgaan.

     3. Bloem

      Beste Capo, hij sputtert en reutelt, net zolang tot er weer iemand zo naïef is om op zijn leugens en antisemitische boodschappen zal reageren. Momenteel gaat het nog erg goed. De wanhoop groeit, getuige dat hij het gisteren weer poogde met een nieuwe nick.
      Als we volhouden moet het toch lukken om hem te demotiveren op dit forum rond te blijven hangen als een hepatitis virus dat de omgeving waarin het verblijft langzaam doch gestaag probeert te vernietigen

     4. Capo

      @Bloem: Uiteindelijk moet het iemand iets uitmaken dat niemand je nog moet, m.u.v. zijn twee supporters en mede multinickers Bloempje = EU kok en Svetlana = Natte Scheet = Eugenie de la Fleur = Uiterst Links

   3. Dubbele Komma

    @HEM.

    natuurlijk in de wet vastleggen,mensen die geen handen schudden gaan het gif van de islam alleen maar verder verspreiden,en daar is geen enkel land in de geschiedenis op vooruit gegaan.

    Zwitserland heeft natuurlijk gewoon gelijk in deze…

    Next….

 3. Ben Zine

  Heel verstandig van Zwitserland om grenzen te stellen, daar geef je een goed en duidelijk signaal mee af. Met pleasen en op je rug gaan liggen geef je een verkeerd signaal af. Heel simpel eigenlijk, maar kennelijk voor veel mensen toch moeilijk te begrijpen.

  1. Capo

   @Ben Zine: Zwitserland is dan ook een land van de Zwisters, voor de Zwitsers en door de Zwitsers. Een land naar mijn hart, en dat zou toch zo moeten zijn voor iedereen die wil dat het volk heerst, want dat is de letterlijke betekenis van democratie.

 4. Capo

  Hatzikideetje… Het is dat Zwitserland mijn geboorteland niet is, anders zou ik daar toch graag willen wonen. Geen hand geven? Ophoepelen naar een land waar dat gebruikelijk is. De wereld laat haar oren al meer dan genoeg hangen naar de islamitische dwangdram.

  1. Tengo Kawana

   Wenst Capo de invoering van een wet waarin handenschudden dwingend wordt voorgeschreven?

  2. Rechtsaf

   @Capo niet alleen geen staatsburgerschap ook gelijk de uitkeringen stoppen en op het vliegtuig naar het land van herkomst..

   1. Capo

    @Rechtsaf: Dit soort dingen zijn trouwens zeer eenvoudig te voorkomen. De regering moet het tegengaan van de islamisering in woord en in daad tot regeringsbeleid moeten gaan rekenen. Nu wordt ons rechtssysteem belast met mekkermohammedanen die hun ‘religieuze’ gelijk willen halen. Het onfatsoenlijke ‘geen handen schudden’ is een daad van islamisering, dus tegengaan!

 5. HEM

  Tja, dat krijg je in een land met referenda!

 6. DolleDries

  Waar ik wel een hekel aan heb is dat bij iedereen kussen, tegenwoordig hangt iedereen bij elkaar op de wang.

  1. struisvogelpolitiek

   @DolleDries
   Juncker heeft daar een handje aan en bij de maffia.

   1. Ni28

    Bij beiden is het de kus des doods.:)

   2. Rechtsaf

    @SVP Jucker is homoseksueel..

    1. struisvogelpolitiek

     Je zal als hetero maar gekust worden door iemand met een kegel van hier tot ginder. BAH!!!
     🙂

     1. struisvogelpolitiek

      Bij mij alleen: Lekkere wijven. 🙂

    2. Capo

     @Rechtsaf:

     Correctie: Hij is een alcoholistische homoseksueel.

     1. Capo

      @Rechtsaf:

      Of beledig ik nu een ‘bevriend’ staatshoofd? 😛

     2. Rechtsaf

      @Capo ja mijn fout, homoseksueel is wel goed geschreven toch? 😉

     3. Capo

      @RA: Zeker, maar ik ben geen taalneuqertje, dus al zou het niet juist zijn dan zou je mij daar niet over horen.

     4. Rechtsaf

      @Capo ik zeg het met een knipoog bro, maar je hebt helemaal gelijk Juncker is een alcoholistische homoseksueel..

 7. Ritter

  Zo kan het dus ook. Als je je niet wil aanpassen, vertrek dan.

  Daar kan o.a. Zweden een voorbeeld aan nemen. Een moslima die weigerde bij een sollicitatiegesprek een man de hand te schudden in Zweden, heeft € 3800,- schadevergoeding gekregen.

  1. Tengo Kawana

   De vraag blijft wat dan de juridische grond is voor uitzetting.

  2. Ni28

   Precies, je respecteert de wet of niet. Dat is reden genoeg om staatsburgerschap te weigeren. Blijf dan maar in het M.O.

   1. Capo

    @Ni28: Inderdaad, een klein beetje nationalistische trots kan geen kwaad. In Nederland, en ook in Zwitserland, geven wij elkaar een hand. Niet goed? wegwezen!

    Maar weet je wat nog veel kwalijker is, en het is een trend, Mohammedanen komen naar het vrije westen, dat is voor de meesten al een groot probleem omdat de islam niet is te verenigen met ons vrije westen, om vervolgens moord en brand te schreeuwen over vermeende discriminatie, geholpen door (onbegrijpelijk) linksgekkies die door het vuur gaan bij het beschermen en uit de wind houden van de islam en alles wat daarmee samenhangt.

    Het is bekend dat veel Mohammedanen zich niet willen conformeren met onze waarden, onze normen en zelfs niet met onze wet- en regelgeving. Vervolgens gaan diezelfde Mohammedanen wel naar onze rechters om hun zogenaamde religieuze vrijheden te bevechten. Vreemd, want islam is geen religie, het is er alleen een onderdeel van.

    1. Ni28

     Dit is een voorbeeld van hoe moslims hun uitzonderingspositie afdwingen op basis van geloof.

 8. Fortiori

  Het schudden van handen als norm voor een geslaagde integratie roept wel mogelijkheden op voor nieuwe immigranten. Al handenschuddend het staatsburgerschap bemachtigen links en rechts kost weinig inspanning.

  1. Tengo Kawana

   Ja, dit maakt wel goed duidelijk waarom handenschudden een lastig toepasbaar criterium is.

  2. Top

   Maar de moslim, die volgens die leer, ‘van geen handen schudden’, dit toch denkt te moeten doen, komt dan wel in een spagaat terecht. En ik ken een paar van die orthodoxe lijpe kezen en die doen echt geen water bij de wijn, want groepspressie. Dus niet accepteren van een handje? het helpt best wel een beetje.

 9. Ritter

  Nederland anno 2018
  ———–

  Tieners persen op grote schaal af in Zuidoost
  https://www.parool.nl/amsterdam/tieners-persen-op-grote-schaal-af-in-zuidoost~a4603118/

  1. FLP

   Zuidoost snel en krachtig optreden van de burgermeester is hier nodig. 500 agenten inzetten en een samenscholingsverbod voor iedereen onder de 20 jaar, oneee ik dacht dat ik in Zwitserland woonde. Ik droomde en ik word wakker in de nachtmerrie genaamd Hollandistan..

 10. Ni28

  Zo hoort het ook en dat weten ze in Zwitserland het best. Als je al aan het begin laat zien dat je de regels van je nieuwe land aan de laars lapt dan moet het niet jouw land worden. Dit kleine gebaar verraadt de grote consequenties voor het land later. De Zwitsers zijn slim en de rest in West Europa dom. Zo simpel is het. Zwitserland laat eigen democratie niet kapot maken door een stel autocraten.

  1. Bloem

   Het uitschot heeft nog een beroepsmogelijkheid. Het laatste woord is dus nog niet gevallen in dezen. Wat niet wegneemt dat dit initieel een fantastische ontwikkeling lijkt.

   1. Capo

    @Bloem: En héé, waar hebben we het over? Geen hand willen schudden! Wat is het volgende?

    Die Zwitsers zijn niet achterlijk hoor, daar kunnen de likkende islamisten in de Tweede Kamer nog wat van leren.

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/europees-hof-staat-zwitsers-verbod-op-minaretten-toe~bf93c410/

    1. Bloem

     Beste Capo, Nogmaals het is een goede ontwikkeling waarvan ik hoop dat deze zich snel over de rest van Europa zal verspreiden. Het verzet tegen de islamisering van het vrije westen is voorzichtig gestart in Landen zoals Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Polen. Zelfs Italië begint voorzichtig wakker te worden. Hopelijk dooft het verzet niet als de vlam van een nachtkaars onder druk van de EU. Het alternatief is overigens, getuige de geschiedenis, dat de Europeanen vroeg of laat belanden in een bloederig conflict om het groeiend islamitisch juk van zich af te werpen.

     1. Capo

      “Het alternatief is overigens, getuige de geschiedenis, dat de Europeanen vroeg of laat belanden in een bloederig conflict om het groeiend islamitisch juk van zich af te werpen.”

      Ik ga het in elk geval niet accepteren!

 11. Bloem

  Goede onwikkeling, wanneer je jezelf al afzet tegen de meest basale, gangbare fatsoens- en omgangsregels, kun je onmogelijk in de westerse samenleving integreren en wordt iedereen er gelukkiger van om dit soort uitschot de toegang tot die samenleving te ontzeggen. Goede beslissing van deze burgervader. Helaas, ze kunnen nog beroep aantekenen tegen de beslissing, het zal dus wel weer terug gedraait worden.

  1. Bloem

   Gedraaid

   1. Steve Van der Vekens

    Ergens zal het ophouden.

 12. Ni28

  Handen niet willen schudden door geloofsovertuiging is heel wat anders dan omdat iemand zijn handen niet wast.

  1. van Urk

   Vrouwen zijn in die culturen niet goed genoeg om ze een handgroet te geven maar wel voor goed genoeg voor andere doeleinden. http://www.telegraaf.nl/nieuws/2450167/seksslavin-stuit-in-duitsland-op-verkrachter

 13. Gerlos

  Enige en juiste beslissing waar heel Europa een voorbeeld aan moeten nemen, ook die linkse clubs die nog steeds hun ogen sluiten over de mislukte intregatie van de MULTI CULTI SAMENLEVING.

  1. Rechtsaf

   @Gerlos maar héél Europa, buiten de oost-Europese landen zit met hun hoofden in elkaars reet als struisvogels en vooral ook heel diep…

 14. Steve Van der Vekens

  Het is natuurlijk het principe dat erachter schuilt dat afstotend is.
  Zulke mensen wil je niet in je land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.