Italië wil af 'zwarte strandverkoper'

Geen categorieaug 18 2018, 9:00
Italiaanse minister Salvini is flink bezig met een 'grote schoonmaak' en dus moeten ook de Italiaanse stranden een beurt krijgen! Hij wil af van de zonnebril-, bloemen- en vliegspeeltje verkopers. Via de Telegraaf.
2,5 Miljoen euro trekt Salvini uit voor politiemensen om z'n beleid uit te voeren. Het geld is bedoeld voor extra agenten, overuren en allerlei andere middelen en moet dus vooral worden gebruikt om de 'zwarte strandverkopers' tegen te gaan.
In het artikel van de Telegraaf spreken ze alleen over de typetjes die zich netjes gedragen en zich niet opdringen, alsof het een soort ambachtelijk en verbindend beroep is waar de strandverkoper een sleutelfiguur van de lokale samenleving is, maar niets is minder waar.
Iedereen kent de figuren waar Salvini tegen ageert wel. Opdringerige mannen die hun koopwaar met een soort 'laatst aangeraakt' tactiek proberen te slijten. Als je dan 'Nee dankjewel' zegt wordt je mompelend uitgescholden of kijken ze dwars door je heen. In Spanje en Portugal zie je ze voornamelijk langs de stranden, Italië kent ze ook bij stations en pleinen. Moeilijk van af te komen en verdwenen als sneeuw voor de zon bij de eerste sirene die de hoek om komt.
En natuurlijk, af en toe zo'n strandverkoper is heus niet erg. Wanneer ze zich echter zó opdringen en als een sprinkhaan plaag om je heen beginnen te bewegen, dán wordt het vervelend. Salvini zal er ook wel de nodige ervaring mee hebben gehad want het moge toch duidelijk zijn dat hij niet z'n beleid uitstippelt om die lieve verkopertjes die de Telegraaf beschrijft weg te bonjouren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten