Image

Weigeren om hand te schudden? Prima, geen staatsburgerschap voor jou!

Geen categorieaug 18 2018, 10:00
Twee islamitische mensen hebben het Zwitsers staatsburgerschap niet gekregen omdat ze weigerden de hand te schudden met het tegengestelde geslacht. Daar waren ze in de stad Lausanne niet van gediend en dus wezen ze de aanvraag af. Zo meldt de Telegraaf.
Het stel werd een aantal maanden geleden door de gemeente ontvangen en begeleid bij het proces om het staatsburgerschap te mogen ontvangen. Na bijna alle aspecten van de weg naar Zwitsers staatsburgerschap te hebben afgevinkt ging het dan toch mis bij het stukje 'integratie'.
Er wordt nogal geheimzinnig gedaan over de identiteit van de mensen maar de burgemeester gaf aan dat het ging om 'handweigeraars'. Dat beperkt het aantal mogelijke opties behoorlijk en dus kwam Zwitserse krant Der Landbote met de suggestie dat het om streng islamitische mensen gaat.
Het stel heeft dertig dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing. Of ze dat gaan doen en of dat überhaupt zin heeft moet nog maar blijken. Ergens valt er namelijk best wel wat te zeggen voor zo'n beslissing. Integratie moet namelijk wel gericht zijn op gedeelde normen en waarden, met verschillen die te overbruggen zijn. In hoeverre daar bij het schudden van een hand sprake van is, valt over te twisten. Ergens moet ook gewoon een grens worden getrokken en die heb ik liever te ruim dan te krap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten