Ze kunnen het wel! Duitsland stuurt migranten terug

Kijk aan, vlak over de grens schaffen ze das eindelijk een beetje de goeie kant uit. Migranten vanuit Duitsland worden eindelijk teruggestuurd. Via NU.nl.

De Duitse regering heeft een akkoord bereikt met de Spaanse regering om een aantal migranten die via Spanje naar Duitsland zijn gekomen, terug te nemen. Ja, er is dus nog steeds een migratieprobleem op Europees niveau máár er zit beweging in!

Italië en Griekenland zijn ook al door Merkel benaderd. Ze wil met deze landen een vergelijkbaar akkoord sluiten zodat Duitsland weer een beetje meer…Duits wordt. Ondanks het feit dat dit eigenlijk al de te bewandelende route had moeten zijn, kon het nog wel eens lastig worden om de andere twee landen zover te krijgen om de migranten weer terug te nemen.

Om een of andere (linkse) reden is Spanje namelijk bereid om heel hard te deugen en z’n grenzen open te zetten voor migranten, ondanks de bende in het land economisch gezien. Italië en Griekenland kampen echter al veel langer met de druk door de migranten en zitten behoorlijk met ze in de maag. Het lijkt me dan ook moeilijk voor te stellen dat Italië en Griekenland zomaar akkoord gaan met het ‘terughalen’ van migranten uit Duitsland. Niet zonder de garantie dat er hulp wordt geboden om ze terug naar het land van herkomst te krijgen óf te verspreiden naar andere locaties.

Al met al is dit dus een sprankje hoop dat Duitsland weer ‘normaal’ gaat doen maar er zal nog veel moeten veranderen om het migratiebeleid echt op een realistische manier in te vullen (lees: volk terugsturen en weghouden).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. lIN-T

  Dat wordt deporteren want ze niet voor niets naar het rijkste EU land gekomen.

 2. EllyD18

  Merkel staat onder grote druk, allemaal eigenbelang.

 3. Tengo Kawana

  De beheersing van het immigratievraagstuk kunnen we het beste Merkel toevertrouwen.

  1. Original NL

   Multinicker, je bent uitgekotst!!!!

  2. Ni28

   Hoeveel miljoenen immigranten wilt u in Europa hebben, Quispel de kok?

  3. Ni28

   Hoeveel miljoenen immigranten wilt u in Europa hebben?

 4. Vraagtekentje

  To little, to late!

  1. Fortiori

   Ik zal u op weg helpen. Niet om de post, alleen de taal. Het is too ipv to

   1. Adriaan

    @Fortiori, iemand op taalfouten wijzen, is een hinderlijke gewoonte. Ernst Quispel deed dat ook zo graag. Zelf maakte hij er dikwijls een potje van.

   2. Vraagtekentje

    Fijn dat u mij er op attendeert, dat ik 1x te weinig op de o heb gedrukt.

    1. Steve Van der Vekens

     Een enorme meerwaarde zulks iemand!

    2. Fortiori

     Is goed 🙂

 5. Adriaan

  Merkel heeft toentertijd een grote fout gemaakt door te zeggen Wie schaffen das. Nu blijkt dat het Duitsland ook teveel wordt. Ik mag hopen dat ze het tij kan keren.

  1. swetsnek

   Denk het niet Adriaan er is veel te lang getreuzeld

   1. Adriaan

    @swetsnek, ik vrees dat je gelijk gaat krijgen.

  2. Fortiori

   Klopt, wie moet zijn wir. Maar dat terzijde. Het is een EU vraagstuk en vereist EU aanpak. De leiding die mevr Merkel daaraan geeft bevestigt haar karakterstructuur. Een staatsvrouw van grote klasse.

   1. Adriaan

    @Fortiori, uiteraard Wir (spellingcontrole maakte er wie van). Merkel is een staatsvrouw en heeft karakter, buiten kijf, maar of ze van grote klasse is? Daar heb ik zo mijn twijfels over.

   2. Holland

    Quispel kan zich door zijn autisme niet werkelijk in andere rollen inleven en maakt daardoor steeds dezelfde fout: hij plaatst keer op keer (bijna) dezelfde tekst uit naam van een andere nick.

    De zinnen “De leiding die mevr Merkel daaraan geeft bevestigt haar karakterstructuur. Een staatsvrouw van grote klasse” zijn ondubbelzinnig en onbetwistbaar van Ernst Quispel’s hand. Woord voor woord.

    Conclusie: ook Fortiori = Quispel. De man blijkt steeds nog gekker dan gedacht.

  3. Original NL

   En ik mag hopen dat de “Duitser” zijn verstand gaat gebruiken en merkel incl cdu tot een splintergroepje reduceren!

 6. ReJa

  @Wout Willemsen. Van Duitsland naar Spanje en het gaat volgens u “eindelijk een beetje de goeie kant uit”? Een verlichting van de lasten voor 1 land maar concreto verandert er dus niks, het is en blijft dus gewoon broekzak vestzak operatie.

 7. Ni28

  Hoeveel zijn er dan teruggestuurd, een of twee?

 8. Duke

  Merkel hoort berecht te worden wegens medeplichtigheid aan massa-aanrandingen, (massa)verkrachting en (massa)moord (Keulen, kerstmarkt, etc.). Neurenberg is een gepaste plaats daarvoor.

 9. Steve Van der Vekens

  Als je even je rug omdraait, zijn er weer enkele duizenden Europa binnen gesmokkeld.
  Wie gelooft nog dat dat mens iets goeds voor haar bevolking in gedachten heeft?
  Het feit dat ze nu beginnen spreken (!) over terugsturen, heeft duizenden Europeanen het leven gekost, en dat zal het blijven doen zolang je alleen maar aan symptoombestrijding doet. Je kan ze naar een ander EU-land sturen, maar dat is geen oplossing en ik hoop dat de Duitse burgers zulke halfgare oplossingen niet meer aanvaarden.

 10. Gerlos

  Dit is en druppel op een gloeiende plaat, maar misschien een hoopvol begin.

 11. A3aan

  Kan Angela Merkel niet terug gestuurd worden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.