Venezolaanse politicus opgepakt na aanslag op president Maduro!

Geen categorieaug 08 2018, 16:00
Gaat lekker daar in Venezuela! Bevolking vlucht en verhongert, sterke twijfels bij de verkiezingsuitslag en nu dus een aanslag op de president én de verdachte komt van de oppositie! Via de Telegraaf.
Oppositiepartij Primero Justicia meent dat parlementariër Juan Requesens en zijn zus Rafaela in het holst van de nacht zijn ontvoerd door de Venezolaanse geheime dienst. President Maduro heeft de politicus al eerder in verband gebracht met de aanslag en noemde hem 'een psychopaat'.
Er is maar weinig over van de beschaafdheid daar. Julio Borges, ook een oppositieleider, was volgens Maduro ook mogelijk betrokken bij het incident. Ze zouden president Maduro hebben willen omleggen met drones gekoppeld aan explosieven.
De zus van Requesens is inmiddels weer op vrije voeten. Juan loopt mogelijk nog meer gevaar. Er bestaat in het land zoiets als de Grondwetgevende Vergadering, een orgaan gekoppeld aan de regering die er mede voor kan zorgen dat de juridische onschendbaarheid van parlementariërs kan worden opgeheven. Dit zouden ze bij de verdachte parlementariërs willen doen.
Het gaat dus weer flink mis in het land, of nou ja, het gaat nog 'misser' dan normaal zonder enige uitzicht op verbetering. Binnen de kortste keren breekt daar een burgeroorlog uit met de potentie om over te slaan op de rest van z'n omgeving. Omliggende landen zullen dan maatregelen moeten treffen om de situatie te stabiliseren. Doen zij het niet dan is Trump vast niet te beroerd om in te grijpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten