Ze kunnen het wel! Duitsland stuurt migranten terug

Geen categorieaug 08 2018, 15:00
Kijk aan, vlak over de grens schaffen ze das eindelijk een beetje de goeie kant uit. Migranten vanuit Duitsland worden eindelijk teruggestuurd. Via NU.nl.
De Duitse regering heeft een akkoord bereikt met de Spaanse regering om een aantal migranten die via Spanje naar Duitsland zijn gekomen, terug te nemen. Ja, er is dus nog steeds een migratieprobleem op Europees niveau máár er zit beweging in!
Italië en Griekenland zijn ook al door Merkel benaderd. Ze wil met deze landen een vergelijkbaar akkoord sluiten zodat Duitsland weer een beetje meer...Duits wordt. Ondanks het feit dat dit eigenlijk al de te bewandelende route had moeten zijn, kon het nog wel eens lastig worden om de andere twee landen zover te krijgen om de migranten weer terug te nemen.
Om een of andere (linkse) reden is Spanje namelijk bereid om heel hard te deugen en z'n grenzen open te zetten voor migranten, ondanks de bende in het land economisch gezien. Italië en Griekenland kampen echter al veel langer met de druk door de migranten en zitten behoorlijk met ze in de maag. Het lijkt me dan ook moeilijk voor te stellen dat Italië en Griekenland zomaar akkoord gaan met het 'terughalen' van migranten uit Duitsland. Niet zonder de garantie dat er hulp wordt geboden om ze terug naar het land van herkomst te krijgen óf te verspreiden naar andere locaties.
Al met al is dit dus een sprankje hoop dat Duitsland weer 'normaal' gaat doen maar er zal nog veel moeten veranderen om het migratiebeleid echt op een realistische manier in te vullen (lees: volk terugsturen en weghouden).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten