Donald Trump is voor sancties tegen iedereen die de Amerikaanse verkiezingen wil beïnvloeden

Al sinds de campagne van de presidentsverkiezingen wordt Donald Trump beschuldigd van het collaboreren met de Russen. Volgens critici is de Republikeinse kandidaat op het zadel geholpen door Poetin en zijn cohorten van Russische hackers en propagandameesters. Trump ontkent dit uit alle macht en stelt nu zelfs dat er hevige sancties moeten komen tegen partijen die de Amerikaanse verkiezingen beïnvloeden.

President Trump stemt in met sancties tegen landen of buitenlandse personen die Amerikaanse verkiezingen proberen te beïnvloeden, bijvoorbeeld door het hacken van stemcomputers of het verspreiden van propaganda of onjuiste informatie.

Inlichtingen- en veiligheidsdiensten moeten daar actief onderzoek naar doen. Als er aanwijzingen zijn, moeten ze die informatie overdragen aan verschillende ministeries, die sancties kunnen instellen als ze dat nodig vinden.

We weten natuurlijk niet zeker of hij dit doet als een soort vorm van compensatie, of dat hij politiek gedwongen is. In elk geval doet Trump er goed aan om eindelijk verantwoordelijkheid te tonen in deze zaak en dus ook maatregelen te willen treffen. Dat haalt de aandacht natuurlijk niet af van de hetze tegen Trump, maar het geeft wel aan dat hij sancties wil leggen op iedereen die uit het rapport van speciaal aanklager Mueller komt. Dat is niet meer dan logisch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Bloem

  Gaan ze hopelijk ook buitenlandse inmenging in het campangeteam aanpakken. Volgens mij hebben o.a. Twan Huijs, Eva Jinek en mw. Hachi zich bemoeid met democratische presidentscampanges.

  1. DolleDries

   Voor Hachi was het grote vermoeden een vlucht onder de jongeheer van Pechtholt vandaan.

  2. Ni28

   🙂

  3. Peter Loosduinen

   Het mes snijdt aan twee kanten en is dus een goede zaak.

 2. Tengo Kawana

  Het staat vast dat Russen intervenieerden in de Amerikaanse verkiezingen en Trump de overwinning bezorgden en nagenoeg vast dat Trump daarin nauw samenwerkte met de Russen.

  Deze sancties voert hij met grote tegenzin en onder grote druk uit.

  1. Bloem

   Oooh, kunt u dat bewijs laten zien heer Dopper?
   De FBI en andere inlichtingendiensten zoeken zich namelijk een ongeluk naar dat bewijs.
   Indien u ze het bewijs nou eens overhandigd, bereikt u wereldfaam en zal niemand u ooit nog in twijfel trekken. U zult een held worden op het wereldtoneel.
   Overigens het achterhouden van bewijs is strafbaar heer Dopper, u kunt dus maar beter haast maken met het aanleveren van dit bewijs bij de Amerikaanse overheid. Deze jongens zijn niet mild indien u de rechtsgang belemmerd.

   1. DolleDries

    Mee eens
    Hier alles keurig op een rijtje.

    http://verenoflood.nu/?s=The+memo

   2. Elu Thingol

    Bloem heeft de bokaal gewonnen van de meest zuigende reactie van de maand. Gefeliciteerd. Er staan nog twee bokalen klaar: de meest domme en de meest onbeschofte. Vergeet ik nog dat wie deze maand het meeste bagger weet te kopiëren en te plakken op het forum, off-topic, met duizend euro naar huis gaat.

    1. Capo

     Aldus het smeltend sneeuwvlokje.

    2. Holland

     Ach wat lief, Elu het poedeltje springt meteen weer in de bres voor zijn baasje. Zoveel trouw moet beloond worden. Tengo: werp je hondje een kluifje toe.

     1. Elu Thingol

      De bokaal van de meest domme reactie is inmiddels ook uitgereikt. Er is nog één bokaal en duizend euro over. Wie volgt?

     2. Capo

      @Holland: Elu Sneeuwvlok is een hondstrouwe deurbelbutler. Druk op de deurbel van Tengo en Elu Sneeuvlokje doet open. Aandoenlijk inderdaad, aandoenlijk en een voorbeeld van hondentrouw.

     3. Holland

      Helemaal correct Capo. Bloem geeft een reactie op Tengo en Elu het kleine keffertje doet open en probeert Bloem te bijten. Tengo en Eluutje hebben inderdaad een symbiotische relatie, zoals de baas en zijn hond. Zouden ze al op elkaar lijken?

     4. Bloem

      Beste Elu, dat is niet bepaald netjes van u, de meest onbeschofte gaat linea recta naar een van de aliassen van dhr. Dopper of uzelf. Wel jammer dat u prijzengeld beschikbaar stelt dat u nooit wil uitreiken. Eigenlijk is dat al onbeschoft genoeg

     5. Capo

      @Bloem: “Wel jammer dat u prijzengeld beschikbaar stelt dat u nooit wil uitreiken.”

      Dat doen beftekkels, net als zijn grote competente bestuurder des vaderlands, minister president Mark Rutte!

     6. DolleDries

      Zo club Martijn geeft wel binding.

     7. Elu Thingol

      Het valt me op dat Duo Penotti en diens dienstknecht Capo Bloem de laatste tijd voortdurend een reddingslijn toegooien. Met als gevolg dat zij zelf voortdurend in de modder wegzakken. Hoe het ook zij: voor Russische inmenging is het bewijs geleverd. Bent u ervan op de hoogte waaruit de inmenging bestond?

     8. Bloem

      Beste Capo, Holland en Dries, ik krijg hoe langer hoe meer de indruk dat Guus en Dopper of één en dezelfde persoon zijn of elkaar in ieder geval persoonlijk kennen. Elu doet altijd net of hij erg beschaafd en beschaafd is en onthoudt zich van abjecte uitspraken zoals bijvoorbeeld Dopper over Joden en Israël. Elu is altijd de eerste die vervolgens op het forum verschijnt om zijn abjecte vriendje hulp te bieden of zich in ieder geval agressief te keren tegen degene die heertje Dopper aanspreekt op zijn nare uitspraken. Ook nu weer is het Guus Geluk die zijn maatje Dopper bijspringt op het moment dat hij in het nauw komt na zijn uitspraak die kant nog wal raakt.

     9. Capo

      @Bloem: Jij weet het, ik weet het en wij weten het. Het is de trollencirkel. Natuurlijk zijn Guus en Willem bekende van elkaar, dat heeft Jan Kelderman al eens aangetoond.

     10. Bloem

      “Het valt me op dat Duo Penotti”
      Op de één of andere manier denkt dhr. Guus in zwart/wit patronen. Waarbij er een hiërarchisch patroon waar te nemen zou moeten zijn.
      Zou de keurige Guus er stiekem toch racistische sentimenten op na houden. Daarop heb ik hem nog nooit eerder kunnen betrappen, dit is echter wel een erg pregnante uitspraak. Laten we hopen dat hij het niet nog erger maakt.

     11. Elu Thingol

      Bloem, ik ben beschaafd, maar de volgende zaken triggeren bij mij een zekere onbeschaafdheid…

      – zuigen,
      – trollen,
      – onzin kletsen en niet weten waarover men praat.

      U kunt er rekening mee houden dat waar personen ook zuigen en trollen ik de aanval zal inzetten.

     12. Capo

      @Sneeuwvlokje: “U kunt er rekening mee houden dat waar personen ook zuigen en trollen ik de aanval zal inzetten.”

      Nee, jouw trouwe metgezel en mede sneeuwvlokje Willem Tengo blijft altijd buiten schot, maar dat is logisch want er heerst een causaal tussen jullie beide. Jij beschermt een notoire leugenaar die al meer dan 15 jaar de Nederlandse forums bevuilt.

      Michael van der Galien
      21 februari 2015 at 22:40

      Dames en heren, we houden nieuwe reageerders de komende tijd nauwlettend in de gaten. Als we op basis van verschillende informatiebronnen (analyse van comments, ip-adressen, emailadressen, en meer) denken dat er een stroman van Jacobus (Tengo) bij is gekomen wordt die meteen geband. Enige oplettendheid van jullie is daarbij welkom.

     13. Elu Thingol

      Hier ga ik niet meer op reageren. Einde discussie en terug tot de inhoud.

      1) De Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen is wel degelijk bewezen. Deze bestond uit het hacken van computers en het doorspelen van de voor Clinton belastende informatie aan derden. Nota bene onder het oog van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. Ook werden er trollen ingezet op social media, waarbij Clinton als het kwaad zelve werd afgeschilderd.

      2) De samenspanning met de Russen is weliswaar niet bewezen, maar gedegen journalistiek onderzoek heeft een web van connecties tussen de Russen en Trump vastgelegd, die eenvoudigweg té groot is om te worden genegeerd. Het onderzoek van Mueller zal uitwijzen of er bewijs is voor deze samenzwering. Maar zelfs als Mueller geen bewijs aantreft, is er nog steeds de mogelijkheid dat die bestaat, aangezien de Russen zelden bewijs achterlaten.

     14. Bloem

      “Deze bestond uit het hacken van computers en het doorspelen van de voor Clinton belastende informatie aan derden” Met andere woorden er is bewezen belastende informatie, die tegen haar gebruikt is door haar politieke opponenten. Dhr. Trump krijgt aan de lopende band de meest uiteenlopende onbewezen beschuldigingen rond zijn oren.

      “De samenspanning met de Russen is weliswaar niet bewezen” Toch staat volgens de heren Dopper en Guus onomstotelijk vast dat het zo is. Hiervoor dragen ze zelfs boeken en artikelen aan waarin dit bewijs te vinden is. Curieus.

      “Maar zelfs als Mueller geen bewijs aantreft, is er nog steeds de mogelijkheid dat die bestaat, aangezien de Russen zelden bewijs achterlaten” Met andere woorden dhr. Trump is volgens de heren Dopper en Guus schuldig ook al wordt er door de beste en machtigste inlichtingendiensten geen splinter bewijs gevonden.

      Daarmee diskwalificeert dhr. Guus de belangrijkste en machtigste inlichtingen diensten ter wereld. Ze zijn immers niet in staat bewijs te vinden dat nota bene in, door onze forum trollen aangedrgen, artikelen en boeken te vinden is. Men hoeft maar een boekenwinkel in te lopen en daar kan men het bewijs volgens hen gewoon tegen een schappelijke prijs kopen. De Nederlandse overheid heeft miljoenen geïnvesteerd om een lijst te bemachtigen met daarin namen van zwart spaarders. Het budget van de Amerikaanse inlichtingendiensten is vele malen groter en toch zijn ze niet bereid om een paar tientjes uit te geven voor een boek waarin al het bewijs wordt aangeleverd?

      Beste Guus, leidt u aan hoogmoedswaanzin of heeft u gewoon moeite met de realiteit?

     15. Elu Thingol

      Bloem schreef:

      Met andere woorden er is bewezen belastende informatie, die tegen haar gebruikt is door haar politieke opponenten. Dhr. Trump krijgt aan de lopende band de meest uiteenlopende onbewezen beschuldigingen rond zijn oren.

      Wat is dit nu weer voor een argument? Het gaat er niet om dat er informatie is tegen Clinton, het gaat er om dat deze informatie is geopenbaard door Russische hackers, teneinde haar te beschadigen. Het is Russische inmenging en een aanval op de Amerikaanse democratie. U, als voorvechter van de democratie, als voorstander van referenda, zou dit toch moeten veroordelen? Maar belangrijker nog: er is wél bewijs dat het heeft plaatsgevonden.

      Bloem schreef:

      Toch staat volgens de heren Dopper en Guus onomstotelijk vast dat het zo is. Hiervoor dragen ze zelfs boeken en artikelen aan waarin dit bewijs te vinden is. Curieus.

      Ik heb nergens het woord onomstotelijk gehoord. Wel de term nagenoeg. Zoals gezegd is er veel informatie beschikbaar over tal van lijntjes tussen het campagneteam van Trump en de Russen. Onder meer Luke Harding, die zelf ervaring heeft met de Russen (zij drongen eens zijn hotelkamer binnen toen hij zelf afwezig was), heeft er uitvoerig over geschreven.

      Weet u: ik denk dat u zelfs ontkennen zult dat Trump heeft samengewerkt met de Russen als dat onomstotelijk vast is komen te staan.

     16. Bloem

      “Weet u: ik denk dat u zelfs ontkennen zult dat Trump heeft samengewerkt met de Russen als dat onomstotelijk vast is komen te staan.”

      Beste Elu wanneer er duidelijk en verifieerbaar bewijs op tafel komt, kan wat mij betreft het recht zijn weg vinden. Wie ben ik om dat dan tegen te spreken. Tot die tijd geldt één ieder is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Wat u doet is iemand veroordelen voordat er bewezen is.

      M.b.t. mw. Clinton is in ieder geval bewezen dat zij strafbare feiten had begaan. Het zou i.d.d. best kunnen dat dit door Russische hackers naar buiten is gebracht. Misschien waren het ook wel Belgen of Chinezen, dat zal mij een zorg zijn. Feit blijft dat mw. Clinton iets geflikt had, wat niet door de beugel kon en dat dit door de inlichtingendiensten bewezen is.

      Dat mw. Clinton daarmee stemmen heeft verloren, is geheel op haar eigen conto te schrijven. Wat u meent is dat wanneer een misdadiger door de schuld van een informant door justitie gepakt wordt, de informant en iedereen die daar voordeel uit trekt veroordeeld dient te worden.

      Overigens de democraten hadden de verkiezingen makkelijk kunnen winnen indien men Bernie Sanders naar voren had geschoven als kandidaat. Voor deze man was veel meer draagvlak in de Amerikaanse samenleving. Men heeft voor Trump gekozen omdat het alternatief waardeloos was.

     17. Elu Thingol

      Ik begrijp dat de Russen van Bloem computers mogen hacken en middels trollen desinformatie kunnen verspreiden, dientengevolge het Amerikaanse democratische proces verstorend, omdat het toch maar mevrouw Clinton betreft.

      U bent geen democraat, maar een anti-democraat.

     18. Bloem

      Beste Guus,
      Lieverd kunt u uitleggen wat u hiermee bedoeld en waar u dit op baseert?:
      “Ik begrijp dat de Russen van Bloem computers mogen hacken en middels trollen desinformatie kunnen verspreiden, dientengevolge het Amerikaanse democratische proces verstorend, omdat het toch maar mevrouw Clinton betreft. U bent geen democraat, maar een anti-democraat.”

      Allereerst zult u op mijn computer weinig belastend materiaal tegen mw. Clinton aantreffen. Het is een onsympathieke en leugenachtige betweter. Tegen de democratische partij heb ik niets. Sterker nog Dhr. Bill Clinton kon als president wel op mijn sympathie rekenen, het is sneu voor hem dat hij zo’n nare echtgenote heeft. Overigens maakte mw. Clinton zich weinig zorgen over de desinformatie die volgens u door trollen is verspreid. Het was juist de informatie over aantoonbaar strafbare feiten die haar de das hebben omgedaan, tegelijk met haar impopulariteit onder het Amerikaanse volk.

      Met alle respect, anti-democraat?? Indien u doelt op politieke voorkeur, volgens mij hebben zijn wij in Nederland en hebben wij helemaal geen 2 partijen stelsel zoals in de VS. Het zal mij werkelijk een biet zijn wie daar de lakens uitdeelt. A hebben wij daar in Nederland helemaal geen invloed op en B denkt u nu werkelijk dat het een dusdanige impact heeft dat u er echt beter of slechter van wordt.

      Wanneer u doelt op de definitie van van Democratie, kan ik deze bal direct terugkaatsen. U was namelijk tegen de directe democratie en het referendum, terwijl ik mij daarover altijd voorstander heb getoond.

      Als laatste komt het op mij tamelijk kinderachtig over om te roepen dat u een betere democraat bent dan andere. Roept u in de kroeg ook “ik heb een grotere dan Dopper” In ieder geval een groter ego, dat zal ik u niet ontzeggen. Ik hoop dat u beschikt over bretels of een degelijke riem, de broek die u zich aangemeten heeft is vele malen te groot.

     19. Elu Thingol

      Bloem, u lijkt nig steeds onvoldoende ingelezen. De Russen hebben informatie over Clinton aan derden toegespeeld, met als primaire doel haar campagne te beschadigen. Rusland heeft zich dus in de democratische presidentsverkiezingen gemengd.

      Dat u dit weigert te veroordelen (“ja, maar Clinton…”) toont aan hoeveel u opheeft met de democratie. De Russen mogen hacken en trollen, de democratie beschadigen, het kan Bloem allemaal niet schelen.

  2. Holland

   Er staat helemaal niets vast. Het enige dat vaststaat is dat Tengo zijn dikke duim weer gebruikt om zijn leugens en laster te spuien, gebaseerd op een paar boekies van gesjeesde journalisten.

   Tengo is dan ook -zoals iedereen weet hier op DDS- een onverbeterlijke domoor en een pathologische leugenaar.

   1. Tengo Kawana

    Wat vaststaat is dat de Russen zich actief hebben bemoeid met de Amerikaanse verkiezingen. Dat wordt zelfs door Trump niet ontkend.
    Er bestaan zeer ernstige verdenkingen met betrekking tot de ‘collusion’ van het team van Trump met de Russen. Inmiddels heeft zijn zoon en zijn advocaat Cohen daar al het een en ander van toegegeven. Het lijdt geen twijfel dat de harde bewijzen door Mueller zullen worden geleverd.

    1. Bloem

     Beste heer Dopper, toon dan het bewijs dat u meent te hebben. Deel het met de FBI, die willen dat bewijs dolgraag hebben. Mijnheer Müller zal u rijkelijk belonen. wat houdt u tegen?

     1. Tengo Kawana

      Bloem lijkt me geen lezer, maar als het gaat over de boven elke twijfel verheven collusion van Trump met de Russen adviseer ik hem de boeken van Luke Harding en Craig Unger te lezen. Het zal de ogen openen over een beerput zonder weerga die de komende maanden helemaal open zal gaan.

     2. nogmaals

      Quisling, die hier regelmatig heeft aangetoond dat hij is gezakt voor het begrijpend lezen examen, komt als bewijs voor zijn leugens met het advies om wat, door trumphaters geschreven, fictie te lezen. Vervolgens haalt hij zijn glazen balvan stal om weer eens een toekomstvoorspelling te doen. Waarschijnlijk dezelfde bol waarmee hij of zijn multinicks toentertijd successievelijk voorspelde(n) dat Trump geen schijn van kans maakte bij de voorverkiezingen en de uiteindelijke strijd tegen de door de gevestigde orde ondersteunde clintonheks.
      Ga eerst maar een andere bol kopen, en kom dan pas terug.

     3. Bloem

      Ik vraag u niet om een verdediging en een boekenlijst die u adviseert, U meent echter dat het vast staat, lever dan onomstotelijk bewijs aan. Dat hoeft niet hier op het forum, geef het aan de FBI. Indien in uw boekenlijst onomstotelijk bewijs te vinden is, dan zullen ze daar vast in geïnteresseerd zijn. Tot nu toe heeft men namelijk niets kunnen bewijzen.
      Tot nu toe heeft u ons alleen gefêteerd op aannames en suggesties.

 3. Fortiori

  De Russen hadden er baat bij om een President in het witte Huis te te hebben om er zo min mogelijk last van te hebben. De buitenland politiek van de Russen is uitgekiend. In dat spel past Trump, je kunt meer achter de hand houden bij hem. Het Finse onderonsje was in handen van Vladimir Putin.

  1. nogmaals

   Tengo Quisling is in het nauw gedreven vanwege zijn leugens die hij, herhaaldelijk desgevraagd, zoals gewoonlijk niet kan bewijzen. En Heinz springt, met een fout naamplaatje, op de bakfiets om Quisling de landverrader te ondersteunen met wat nietszeggend gewauwel.

 4. Elu Thingol

  De inmenging begon in de ambtsperiode van afzwaaiend president Obama. Obama heeft vervolgens sancties ingesteld, Poetin op de vingers getikt en diplomaten het land uitgebonjourd. Trump komt een beetje laat met deze sancties. Hij had er in de eerste maanden van zijn presidentschap, als duidelijk signaal dat het trappen van de Amerikaanse democratie niet wordt getolereerd, al mee moeten komen.

  1. Bloem

   Beste Elu, mijn complimenten, de Nederlandse politiek kan een strategische beleidsmaker als u goed gebruiken. Misschien kunt u zich blij onze premier melden om hulp te bieden. Immers onze eigen beleidsmensen maken er momenteel een potje van. Stef Blok zal dankbaar gebruik maken van uw buitenland visie. Met uw briljante geest kunnen we van Nederland weer een speler van importantie maken op het wereldtoneel.

   1. Capo

    @Bloem: Ik zal zeker niet op Elu Sneeuwvlokje stemmen, maar bij Mark zal hij wel hoge ogen gooien. Met zijn hondentrouw kan hij hem inderdaad flink beffen.

    1. Bloem

     De heren lopen over van zelfvertrouwen en poneren de ene na de andere kul visie op dit forum. Wanneer ze menen dat ze het beter weten dan de gemiddelde wereldburger is het curieus dat ze nog niet in de politiek zijn komen bovendrijven. In plaats daarvan hangen ze rond op een forum waar hun visie geen gehoor vindt. Wanneer ze werkelijk zo slim zijn gaan ze in het land zalen toespreken met hun visie en ideeën om die te realiseren. Ik heb de heren nog nooit bij, hun grote helden, Jinek, Pauw of Huis gezien. Vermoedelijk zouden ook deze hen kostelijk uitlachen.

     1. Tengo Kawana

      Dat laatste kan Bloem niet weten.

      🙂

     2. Bloem

      Beste Dopper,
      Meent u hiermee dat u wel aan tafel heeft gezeten?

 5. DolleDries

  Daarom ook die Soros uit de EU flikkeren net zo als in Hongarije

 6. Ni28

  Het staat vast. Wil de trol die deze worden gebruikt met echte bewijzen komen en niet aan de hetze meedoen en leugens verspreiden?

 7. Ritter

  “Volgens critici is de Republikeinse kandidaat op het zadel geholpen door Poetin en zijn cohorten van Russische hackers en propagandameesters.”
  ———————-

  Deze “critici” kunnen niet verkroppen dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen en proberen hem op allerlei manieren te frustreren en tegen te werken; o.a. met een beschuldiging van vermeende (!) samenwerking van Trump en de Russen tijdens de verkiezingen.

  Ondertussen na meer dan een jaar grondig onderzoek is er geen enkel bewijs gevonden dat er samenwerking heeft plaatsgevonden tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen. Geen grammetje bewijs.

  En eigenlijk geloofd niemand meer in de VS dat die samenwerking heeft plaatsgevonden.

  Dit onderzoek naar de vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen is daarom duidelijk politiek gemotiveerd; om Trump te beschadigen.

  1. Bloem

   Beste Ritter, dan hadden ze beter Halbe Zeilstra in het zadel kunnen helpen. Aan Trump hebben ze helemaal niets. Zelfs al zou hij de intentie hebben, met de huidige verdachtmakingen is hij wat dat aangaat vleugellam. Volgens mij piepen de democraten nog wanneer hij Rusland binnenvalt en Poetin uit het zadel wipt. Dan roepen ze, zie je wel hij moest van Poetin af omdat hij teveel wist?!?!

 8. Tengo Kawana

  In de tussentijd daalt de waardering voor Trump in de V.S. met de dag.

  https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/?ex_cid=rrpromo

  1. nogmaals

   Quisling doet weer een vergeefse poging om de aandacht af te leiden van de vraag om zijn leugens te bewijzen. Hoe triest allemaal!

   1. Ni28

    Die simpele ziel doet graag aan wensdenken bij gebrek aan realiteit.

    1. Capo

     Ceder Consult Den Haag

     1. Capo

      Uit 2014 alweer…

      Ik zie dat je hier nog regelmatig over me zit te mopperen maar zoals je weet kan ik daar op dit forum niet meer op reageren. Als je het debat met me aandurft zul je dat moeten doen op http://network.forum2go.nl/ waar je je al aanmeldde.

      Ik debatteer daar mee onder de nickname GerritB

      Groet,
      Graatsma

  2. Ad Infinitum

   De kans dat hij ook wordt uitgehakt in het graniet bij de 4 presidenten acht ik klein. Zeer klein meen ik te zeggen.

   1. Tengo Kawana

    Trump zal over een paar maand roemloos uit het ambt treden en de Amerikanen zullen zich dan de nare vraag stellen wat een groot deel van hen in hemelsnaam bezielde om deze charlatan tot president te kiezen.

    1. Bloem

     Beste Dopper, Het is een wonder dat Trump er al zo lang zit. Hij heeft inmiddels zoveel shit over zich heen gekieperd gekregen. Eigenlijk lijkt hij een beetje op u, ondanks alle tegenwerking die u hier ondervind blijft u maar terugkeren om uw mening te ventileren. Niemand die het serieus neemt niemand die erop zit te wachten. Behalve dan uw alter ego’s en uw schildknaap Guus

     1. Tengo Kawana

      Beste heer Bloem, het is inderdaad een wonder dat Trump er nog steeds zit.

      De shit waar u over spreekt kwam niet in de laatste plaats uit uw strontkar. Vanwege uw lasterlijke beschuldigingen van antisemitisme in mijn richting heb ik elk respect voor u verloren.

     2. Capo

      Pisvlekje!

     3. Holland

      Je bent een antisemiet Tengo. En een Palestijnen-lover. Maar dat is bijna synoniem aan elkaar.

     4. Tengo Kawana

      Een tijdje geleden meende de heer Holland nog dat ik met mijn uitlatingen op de rand van antisemitisme bevind. Inmiddels weet hij kennelijk meer en kaffert hij me, net als malle Bloem, uit voor antisemiet.

      Het wordt tijd deze heren een tijdje in de koelkast te zetten.

     5. Bloem

      Beste Dopper, de waarheid is kennelijk hard aangekomen. Deed het zeer toen u aan uzelf moest toegeven dat u dergelijke sentimenten heeft?
      Respect? In uw geval denk ik dat het zelfs aan iedere vorm van zelf respect ontbreekt. Lees uw reactie hieronder nog maar eens goed na, over respect gesproken.

      Uw reactie (nr.6) gisteren bij het onderwerp “Meedogenloze kansenparel slaat twee vrouwen aan gort gewoon omdat het kan” http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/09/meedogenloze-kansenparel-slaat-twee-vrouwen-aan-gort-gewoon-omdat-het-kan/
      “Nazi’s plachten Joden ook aan te duiden als ratten. In plaats van zoutzuur gebruikten ze echter Zyklon b om de doelgroep uit te roeien. Op dat punt waren weer wat humaner”

      U bent goed bezig. Wanneer uw bewijs t.a.v. de Russische inmenging net zo groot is als uw stelling dat u geen antisemiet bent, veel sterke met uw armzalige leven.

    2. Holland

     Toen Trump koud in het Witte Huis zat voorspelde ziener Tengo Kawana dat Trump beslist binnen enkele maanden afgezet zou worden. Zeker weten.

     In dezelfde luchtfietserij volhardt hij nog steeds nadat Trump al 20 maanden zijn ambt vervult. Patient Tengo is volledig verstrikt in zijn eigen hersenspinsels en -kronkels.

     Ook tijdens de tweede succesvolle ambtstermijn zal waarzegger Tengo strak en stijf volhouden dat Trump ieder moment kan aftreden of afgezet wordt.

     Zielig en aandoenlijk tegelijk.

 9. ruudjeenjose

  Wat een verademing deze President. Wij hebben rutte die verraadt ons en geeft ons land aan die gore islam.

 10. WWW

  Begin maar met Saoudi-arabie en Israel.

 11. Onno

  Er zijn twee Presidenten die kunnen rekenen op een flinke aanhang in ons land, uitgezonderd de heer Rutte. Dat is Trump en Erdogan. Alleen je hebt er zo weinig aan. Sheridan is voor mij de grootste.

  1. Tengo Kawana

   Veel reaguurders op dit blog vereren buitenlandse dictators en verachten de eigen democratisch gekozen bestuurders.
   Die situatie hadden we ook indertijd met de NSB en die verloedering herhaalt zich nu.

   1. Holland

    Tengo doet een SylvanaSimonsje. Zijn eigen kruit is op.

    1. sonar

     Holland ,en hij ratelt maar door en door,daaruit blijkt dat tengo kalebas een hersenloos figuur is omdat zijn eigen visie de waarheid is , dom dommer en het domst is dat figuur.

    2. Bloem

     Beste Holland,
     Onze antisemiet meent het volgende: “Die situatie hadden we ook indertijd met de NSB en die verloedering herhaalt zich nu”

     Gisteren deed hij nog deze uitspraak: “Nazi’s plachten Joden ook aan te duiden als ratten. In plaats van zoutzuur gebruikten ze echter Zyklon b om de doelgroep uit te roeien. Op dat punt waren weer wat humaner”

     Moeten we hem uitleggen waar de NSB voor stond of laten we hem aanmodderen?

     1. Holland

      Bloem, het heeft meen ik geen enkele zin om wat dan ook aan Tengo uit te leggen, want hij snapt het niet of doet er toch niets mee. De man zit geharnast vast in zijn eigen overtuigingen en opvattingen. Iets wat je vaker tegenkomt bij extreemlinkse deugmensen die geen enkele twijfel kennen en iedereen die het niet met hen eens is beschouwen -en uitschelden- als nazi, fascist en racist. Onverbeterlijk volk.

     2. Elu Thingol

      Het wemelt hier van de mensen die geharnast vastzitten in hun eigen overtuigingen. De islam is de duivel, links is de duivel, de EU moet kapot en Trump/Orban/Poetin zijn grote helden. Niet doorheen te breken.

     3. Capo

      “De islam is de duivel…”

      Klopt, het is een satanische ideologie.

     4. Elu Thingol

      Trouwens: hoe noemen alle rechts-populistische deugmensen die het niet met hen eens zijn?

      – Trol
      – NSB-er, landverrader, etc etc.
      – Moslimknuffelaar, islamlover, islampleitbezorger, etc etc.

     5. Floris

      “Het wemelt hier van de mensen die geharnast vastzitten in hun eigen overtuigingen. De islam is de duivel, links is de duivel, de EU moet kapot en Trump/Orban/Poetin zijn grote helden. Niet doorheen te breken.”
      ——————————————————————
      Dominee Elu is niet zo van de nuance. Ik zal hem een beetje helpen:

      1) De duivel bestaat niet.

      2) Islam is de meest mensonterende en mensonvriendelijke religie die ooit is bedacht. Met afstand.

      3) Links is de hoofdschuldige aan bijna alles wat er in het westen mis is gegaan.

      4) Links is hierin gesteund door een groot segment christenen van het type Merkel. De combinatie links & christendom is de meest schadelijke die er bestaat.

      5) De EU hoeft niet kapot maar moet worden gereorganiseerd en wordt bemand door mensen die beantwoorden aan die schadelijke combinatie. Die mensen moeten eruit worden geschopt en vervangen door realisten van het type Farage.

      6) Trump, Poetin en Orban hebben gemeen dat ze in de eerste plaats opkomen voor hun eigen volk. Dat is te prijzen, ook al valt er het nodige op hen aan te merken. Met name op Poetin, want dat is gewoon een cynische dictator. De andere twee zijn dat niet.

     6. Elu Thingol

      Dank voor de nuance, Floris, dat waren de opvattingen waar ik op doelde.

     7. Floris

      En met welke van die opvattingen ben je het niet eens?

     8. Tengo Kawana

      “Links is de hoofdschuldige aan bijna alles wat er in het westen mis is gegaan.”

      Er ging ook veel goed. We leven over het algemeen in de meest vredige, veilige en welvarendste staten.

      Ook de schuld van links?

     9. Elu Thingol

      Floris, ik ben het niet eens met elk van die opvattingen. Hoewel – de islam is inderdaad geen vriendelijke religie, maar de deugmensjes plakken er zaken aan vast als het verbieden van de islam.

     10. Elu Thingol

      In vergelijking met veel andere regio’s op deze wereld heeft de sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zittende West-Europese bestuurlijke elite het inderdaad goed gedaan.

     11. Floris

      “Floris, ik ben het niet eens met elk van die opvattingen.”
      ——————————————————————
      Waarom kom je dan op een forum waar de overgrote meerderheid die opvattingen in grote lijnen wél deelt?

      Het lijkt me zo zinloos voor jou.

     12. Floris

      “In vergelijking met veel andere regio’s op deze wereld heeft de sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog zittende West-Europese bestuurlijke elite het inderdaad goed gedaan.”
      ——————————————————————-
      Tot aan begin jaren 70 wel. Daarna kwam de klad erin (generatie van 68). Het duurt natuurlijk even voor de afbraak zichtbaar wordt, want de uitgangspositie was uitermate sterk.

      Inmiddels is er een situatie bereikt waarin op alle terreinen waar de politiek invloed op heeft achteruitgang valt te constateren.

      Ik geloof niet dat ik die waslijst nog op hoef te sommen.

     13. Elu Thingol

      Floris schreef: “Waarom kom je dan op een forum waar de overgrote meerderheid die opvattingen in grote lijnen wél deelt?”

      Waarom komen Trumpfans op een site die niet bekendstaat als de Trump-fanclub?
      Waarom komen Wilders-fans op een site die Wilders heeft uitgemaakt voor een facist?
      Waarom komen Poetinfans op een site die niet bekendstaat als de Poetin-fanclub?
      Waarom komt e*treemrechts op een site die clubs als Pegida genadeloos in de hoek zet?

      En waarom gaan ze elke keer los op DDS als zij kritisch is op Trump, Poetin, Wilders, en Pegida?

      Tja, zo kan men zich wat afvragen.

     14. deelszon

      @Floris dit noemt men trollen, de zaak net zo lang blijven als mogelijk is, zuigen, antisemitische en vooral islamverheerlijkende sympathieën spuien dat is wat ze eigenlijk doen…en vervolgens geen antwoord geven op je vraag..

 12. Ad Infinitum

  Het boek van Craig Unger: Bron: AD

  Een passage >Unger (69) is een bekende naam in de Amerikaanse onderzoeksjournalistiek. Zijn boek De familie Bush en het huis Saud, verschenen in 2004, was een bestseller. Hij legde daarin bloot hoe de slimme Saoedi’s zich inkochten bij potentiële Texaanse presidentskandidaten. Die strategie betaalde zich uit in twee Golfoorlogen en de Republikeinse vijandigheid naar Iran, de aartsvijand van Saoedi-Arabië. Voor Het huis Trump, het huis Poetin dook Unger in de diepgewortelde banden tussen Donald Trump en de Russen. Al in de jaren tachtig testte de KGB onder anderen een ‘ordinaire New Yorkse projectontwikkelaar’ op zijn eventuele nut voor het Kremlin. Een meesterzet, aldus Unger. Zonder de hulp van de Russische maffia en Poetins geheime diensten zou Donald Trump nooit de president van de Verenigde Staten zijn geworden, meent de schrijver.

  1. Tengo Kawana

   Ja, Unger is, net als Harding en Woodward, een journalist met een solide reputatie die zijn analyse met talloze bronnen en feiten ondersteunt.

   Zijn boek bracht me tot de overtuiging dat er wel degelijk sprake is van een nauwe samenzwering tussen Trump en de Russen maar bovenal dat Trump tot zijn nek in de corrupte oligarchenstaat zit van Rusland.

   De komende maanden zullen deze feiten op een schokkende wijze via Mueller officieel boven tafel komen waarmee een beerput van onvoorstelbare omvang zichtbaar zal worden.

   1. Bloem

    Dat u nog tijd heeft om zoveel te lezen, u bent 24/7 actief op dit forum.
    Of u leest ze niet aandachtig of u doet het stiekem met een samnvatting

    1. Floris

     Dominee Tengo leest geen boeken. Alleen Wikipedia en linkse bagger-sites.

     Hij doet zich graag erudiet voor, maar is dat juist niet.

    2. Capo

     Ik hou er zelfs rekening mede dat Ad Infinitum & Willem Tengo dezelfde zijn.

     1. Floris

      Er is ook nog steeds rekening mee te houden dat Willem Tengo en Elu dezelfde zijn. Ik bedoel, wie verlaagt zich nu tot deurbelbutler van een psychopaat?

      Je ziet ook duidelijke overeenkomsten tussen de twee:

      – Ze beschouwen zichzelf als moreel hoogstaand, maar zijn dat beslist niet.

      – Ze hebben het allebei vreselijk hoog in de bol maar uit alles blijkt dat ze niet al te intelligent zijn.

      – Ze lopen als een hondje achter de Lügenpresse aan. Slikken alles zonder zelf na te denken.

      – Ze maken allebei de indruk autistisch te zijn (asperger).

      – Ze hebben allebei dezelfde onsportieve manier van discussiëren: selectief omgaan met de feiten, omkeren, liegen en zo brutaal als de neten anderen daarvan beschuldigen.

      En er zijn nog meer overeenkomsten te noemen.

      Je weet dat er diverse sterke aanwijzingen zijn die Willem Tengo linken aan een obscuur bureautje dat voor de overheid werkt. Als Elu geen sokpop is, is de kans aanwezig dat hij daar werkt.

     2. Capo

      Het is sowieso twee handen op één vadsige trollenbuik.

     3. Tengo Kawana

      Ik zie dat Floris al weer enorm druk is met de inhoudelijke discussie.

      🙂

     4. Kees

      Beiden zijn stumperts, jezelf de hele dag ( en avond) zitten ergeren in plaats van iets leuks te doen, van het leven te genieten! Nee, ze worden gedreven door haat en dat is altijd slecht.

 13. Rosasolis

  Terwijl er dagelijks veel over de corruptie van Trump wordt geschreven, wordt er te weinig aandacht besteed aan de komende belangrijke nationale Amerikaanse verkiezing besteed. Begin november is er de verkiezing voor de Congres in Amerika, (te vergelijken met onze 2de kamer verkiezing). Als ik het goed heb, zijn er nu 4 partijen. Omdat de Democranten nu bijzonder hoog in de peilingen staan zullen ze wellicht dit verkiezing kunnen winnen.
  De Amerikanen kennen geen coalitie regering. De partij die de meeste stemmen krijgt is bij hun de winner, en de rest gaan naar de oppositie. Maar dan kan de winnende partij een Motie van Wantrouw, tegen Trump eisen. (Impeachment). Als de Democraten van de hele parlement voldoende stemmen krijgt, dan gaat dit gebeuren. Nogmaals, de huidige parlement heeft 4 grote partijen, en hoewel zij niet allemaal in een coalitie regering komen, kunnen zij wel allemaal gaan stemmen voor een impeachment van Trump. En als er genoeg stemmen voor een impeachment van
  Trump komen, dan gaat het gebeuren. Trump is niet de leider van de wereld,
  er is te veel wantrouwen tegen dit onstabiele narcist in zijn eigen land. Ook in zijn eigen Republican regeringsleden en partij leden. Hij heeft te veel trouwe Republican medewerkers uit hun functie gesteurd. Die niet langer onder Trump konden en wilden werken. Wat merkwaardig is: dat Trump eerder lid van de Democrate Party was, en pas ging zich melden bij de Republicanen toen hij begon zijn campanje voor de presidents verkiezing. Hij heeft te veel eerlijke Republican vertegenwoordigers vernederd, uitgescholden, ronduit slecht behandeld, en wat het ergste is, deze trouwe regerings medewerkers belemmert in hun werk!
  Daarom zal Trump als een blok baton vallen. Omdat hij een narcist is die dicator wil worden, en geen respect heeft voor wie dan ook die durft een andere mening tegen HEM te hebben. Normaal kijk ik niet naar CNN nieuws, omdat ik een radio mens ben. En ook hoef ik niet te kijken naar de domme rapporten dit je kan via vele domme internet sites krijgen.
  Ik ben al jarenlang een trouwe abonnee van dagblad Trouw, die gedurende enkele dagen berichte over een grote schandaal van onze hulp verlening in Syrie. Dat er te weinig onderzoek is geweest, te weinig begeleiding, en te weinig aandacht besteed aan wat er gebeurt was met onze steun van goederen
  …zoals autos en andere dure producten, zoals medicijnen, voor de regering van Syrie?

  Voor al jullie echt nieuwsbewust abbonees van DDS kan ik aanbevolen dat je dagblad Trouw nu dagelijks leest. Vooral als dit onderwerp zal jullie interesseren.
  Een geweldige krant die met zowel actuele artikelen als fotos van de waarheid laat zien.

  1. Floris

   Rosa blijft onvermoeibaar reclame maken voor het vodje Trouw.

   1. Ad Infinitum

    DDS gebruikt vaak Trouw, AD, Volkskrant als bron.

    1. Rosasolis

     @Ad Infinitum. Inderdaad DDS gebruikt heel vaak Trouw als nieuws bron.
     Trouw is een volle, dikke krant, met behalve nieuws, ook vele interessante artikelen heeft. Echt waarde voor je geld als abonnee.
     Af en toe vind ik een gratis nummer van AD in mijn brievenbus. Dit krant geeft, behalve veel nieuws over sports, heel erg weinig over nationale en wereld nieuws. De Volkskrant is niet zo slecht, maar lang niet zo uitgebreid als Trouw.

   2. Holland

    En voor het CDA.

   3. Rosasolis

    @Floortje. Wanneer heb jij ooit Trouw gelezen?

    1. Holland

     Floortje?!? Dit lijkt verdacht veel op een Tengo-plagerijtje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.