AIVD liet Groningen monitoren uit angst voor milieu-extremisten

In 2012 vond er een aardbeving plaats bij Huizinge waardoor het hele gasdebat werd ingeluid. De AIVD dook hier vrijwel direct bovenop uit angst voor extremistische milieuclubs die zouden kunnen aansporen tot geweld. Via Dagblad Van Het Noorden.

Ex-AIVD-analist Berrie Hanselman werkte destijds nog voor de dienst en meende dat er een reële kans zou zijn dat clubs als GroenFront! de arme Groningers zouden ophitsen en aanzetten tot gewelddadigheden. Hanselman heeft naar eigen zeggen veel ervaring met het analyseren van extreme (zowel linkse als rechtse) groeperingen.

Aanleiding voor het in de gaten houden van de Groningers was actievoerder John Lanting. Hij is een van de oprichters van GroenFront! en trainde diverse actievoerders in de kunst van de burgerlijke ongehoorzaamheid. Mocht je je dus afvragen hoe het toch komt dat je vaak van die debielen op televisie ziet die actief de politie provoceren en echt denken iets te bereiken, John Lanting lijkt een van de hoofdverantwoordelijken.

Een van de vragen die zo’n analist bij dergelijke situaties en groepen stelt is ‘wat als…’. Hij stelde de vraag wat er zou gebeuren als er nóg een aardbeving zou zijn geweest die dodelijke slachtoffers als gevolg had gehad. Niet geheel onrealistisch en zeker het overpeinzen waard.

Hanselman meende dat in zo’n situatie er diverse eenlingen het heft in eigen handen zouden kunnen nemen en uit woede overgaan tot sabotage van bijvoorbeeld belangrijke infra-structuur. Als zoiets zou zijn gebeurd dan heeft dat natuurlijk ook politieke implicaties maar daar wordt het al snel koffiedik kijken.

Hanselman geeft in het interview ook nog even mee dat hij de actiegroep Code Rood helemaal niet als geweldloos beschouwt (hoewel zij dat zelf wel zeggen) en een brandhaard voor agressieve eenlingen kan worden. Zonde dat hij met pensioen is, lijkt me een intelligente man met een goed oog voor dergelijke kwesties.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Tengo Kawana

  De zogenaamde milieu-actievoerders worden naar mijn mening in de kern door dezelfde motieven gedreven als de neo-nazi’s: de behoefte aan rellen en matten.

  1. Capo

   “naar mijn mening”

   Dat weet je nooit, jij bedient jezelf namelijk van multinicks en bent onbetrouwbaar als gesprekspartner. En dat ben je al meer dan 15 jaar.

   1. Holland

    Aldus de stalker-zonder-hersens, onze enige echte patient en paranoia-megalomaan: Capo de DDS-sloper.

    1. Capo

     @Hollandse Kelderman:

     – stalker-zonder-hersens
     – echte patient
     – paranoia-megalomaan
     – de DDS-sloper

     Of kun je het misschien in het Duits, dat past beter bij jou.

     1. Holland

      Je bent uitgeluld kleine smeerlap, dat is duidelijk. Dat komt omdat je niks bent, niks weet en niks kunt. Geen originele gedachten, geen creativiteit, zelfs een beetje schelden kun je niet. Je bent een ernstig zieke patient en je verdient verplichte opname: je bent een gevaar voor jezelf en DDS.

     2. Tengo Kawana

      Holland, je laat je verleiden tot het spel dat trol Capo het liefste speelt.

      Laat hem lopen, de redactie grijpt wel een keer in, in elk geval leidt het voeren van deze trol alleen maar tot nog meer narigheid.

     3. Capo

      @Jan Holland:

      – uitgeluld
      – kleine smeerlap
      – omdat je niks bent
      – niks weet
      – niks kunt
      – Geen originele gedachten
      – geen creativiteit
      – Je bent een ernstig zieke patiënt
      – je verdient verplichte opname
      – je bent een gevaar voor jezelf
      – gevaar voor DDS

      Nou Jan, heeft het je opgelucht? Ik blijf bij mijn mening, maar dat zal je niet verbazen.

      Ik heb er ook eentje voor jou: Je bent een Tengosupporter!

      Nu werkwaarts, de schoorsteen moet immers roken en brood moet er zijn op de tafel.

  2. swetsnek

   jou mening ????? hahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahhah
   ROT OP ZAK STRONT

   1. Holland

    Domme, demente idioot: het is jouW mening. Maar je hebt natuurlijk niet meer dan drie klassen basisschool. Vandaar dat je als een dwaas achter die trol met achtervolgingswaanzin Kapo aan holt die een fetisj voor Tengo heeft ontwikkeld en heimelijk verliefd op hem is.

    1. Capo

     @Hollandse Kelderman:

     – Domme, demente idioot
     – een dwaas
     – achtervolgingswaanzin
     – een fetisj

     Kun je dat ook in het Fries?

     1. Holland

      Ieder zelfinzicht is je vreemd, boerelul. Veel meer dan eeuwig hetzelfde liedje over Tengo afdraaien kun je niet. Je hebt niks in huis, je bent niks en je kunt niks. Je bent omringd door nitwits die je na praten. Hou je grote bek en donder hier op, DDS-sloper.

     2. Capo

      @Jan Holland:

      – boerenlul.
      – Je hebt niks in huis
      – je bent niks
      – je kunt niks
      – Je bent omringd door nitwits
      – grote bek
      – donder hier op
      – DDS-sloper.

      Daar is geen woord Spaans bij, echt beschaafd is het niet. In tegenstelling tot Tengo doe jij gelukkig niet aan actieve multinickerij. En datzelfde liedje wordt gedraaid omdat Tengo hier rondhangt, dat wist je toch al. Ik heb dat vanaf het begin gezegd, ben daar steeds transparant in geweest en draaide er niet omheen.

      Het maakt niet uit of ik hier opdonder, zolang multinicker hier reageert zal het hommeles zijn. Is het niet door mij dan is het wel door iemand anders. Ik ben misschien ietsje pietsje vasthoudender, maar wat mij betreft komt ̲̲W̲̲i̲̲m̲̲ er niet meer mee weg hoor, dat is wel zo’n beetje voorbij.

      Ik vond het namelijk hélemaal niet meer gezellig nadat ̲̲W̲̲i̲̲m̲̲ de ene na de andere multinick losliet om zichzelf te bevestigen en te bewieroken. Ook vond ik het helemaal niet meer gezellig toen ik al vanaf het begin van mijn (Zwitsal) DDS-tijd merkte dat ̲̲W̲̲i̲̲m̲̲ iedereen afzeikte, bij de grond afstak en eigenlijk liever actief was op Joop.nl.

      Maar ja, het ̲̲W̲̲i̲̲m̲̲-verhaal duurt al meer dan 15 jaar en de kans dat hij zo’n beetje overal is geband is nogal groot. Ja ik weet dat het voor jou (Old Wiskey) een bekend verhaal is en dat jij het niet zo erg vindt, maar ik vind het wel erg en omdat ik het vind is het mijn mening. Dus kijk nog maar eens in jouw VVMU-kistje, dan zie je vanzelf dat het mijn mening is en dat ik vind dat Tengo hier de boel ondermijnt, schaakmat probeert te zetten en gebruik maakt van talloze verschillende multinicks, hetgeen werd bevestigd door zijn steuners en algemeen werd vermoed door lang gedienden.

      Niet voor niets overigens, want ̲̲W̲̲i̲̲m̲̲ bedient zich al meer dan 15 jaar van die verwoestende tactieken. En nee ik ga niet weg, echt niet.

     3. Holland

      Je hebt jezelf een missie toegedicht en je schijnt niet te beseffen dat dat idioot is. Je eigent je iets toe waar je geen enkel mandaat voor hebt. Dat is aanmatigend, megalomaan en overspannen. Je bent een patient.

      Als jij je persoonlijke mening over Tengo aan hem richt mag je zeggen wat je wilt, alles. Dat is VvM. Maar je hebt niet het recht om een hetze te starten, groepsjacht op hem te maken, inquisitie te plegen, te bepalen wie hier wel of niet hoort. Dat is jouw taak en verantwoordelijkheid niet. Omdat je dat wel doet vind ik je een mongool met een grote bek heeft die geilt op zijn zelfgecreeerde ‘macht’.

    2. swetsnek

     ZOZO HET ZOONTJE VAN EEN HO.ERTJE GEEFT OOK ANTWOORDT HAHAHA
     FLIKKER OP MET JE AANHANG OMHOOG GEVALLEN RANDDEBIEL

 2. Capo

  Je huis, boerderij of winkel zou maar op instorten staan of ingestort zijn. Groningers zijn niet van die praatjesmakers en dat lijkt gaswinnend Den Haag in de kaart te spelen.

 3. nogmaals

  Wie is “Holland” ? ?
  We zien momenteel op DDS steeds ene “Holland” die zeer agressief en onbeschoft tekeergaat tegen capo.
  Hier begrijp ik totaal, maar dan ook totaal niets van !
  Is dit dezelfde Holland waarvan in het verleden elke reactie (waar ik het meestal wel mee eens was!) door de bekende DDS-trollen onmiddellijk fel werd aangevallen; waarbij deze trollen bij het gebruikelijke gebrek aan argumenten het vooral gemunt hadden op het feit dat Holland in Duitsland woonde, en zij hem dus erg graag weg wilden hebben bij DDS.
  Ik vind het zo onwaarschijnlijk dat dit dezelfde Holland is, dat ik mij afvraag wat er nu echt aan de hand is met holland.

  Is die “Duitse” holland inderdaad weggebonjourd, en heeft DDS zijn nick weggegeven aan de DDS-trollen? Of heeft Holland andere redenen om zich hier zo merkwaardig te gedragen?
  Misschien kan/wil Holland zijn gedrag verklaren !

  1. Tengo Kawana

   Holland ervaart nu even hoe het is als een kudde trollen je inhoudsloos onder vuur neemt.

   Dat is geen pretje en dat is de reden waarom veel mensen die het overkomt het hier snel voor gezien houden.

  2. Holland

   Nogmaals, als je even de moeite neemt om de door Capo op gang gezette oorlog tot drie weken terug te lezen, dan zul je zien dat ik qua standpunten (islam, politiek) nog even rechts ben als altijd. Ik loop echter te hoop tegen de aanmatigende Capo die het complete beheer van DDS naar zich toe heeft getrokken en een heksenjacht heeft ontketend waar ik het volstrekt mee oneens ben. Capo probeert een aantal forumleden op alle manieren de mond te snoeren en te demoniseren. Als onvoorwaardelijk voorstander van de vrijheid van meningsuiting ben ik daar fel op tegen.

   Capo is een paranoia patient, een narcistische megalomaan en een kleine dictator. En dan druk ik me zachtjes uit.

   1. Floris

    Gisteren schreef Holland: “Ik zie het aan en het is me droef te moede. Al dat geouweho*r op niks af door iedereen en z’n ouwe moer. En maar SCHELDEN EN BETICHTEN en nawijzen van elkaar – ik word er niet goed van. Wat een kinderachtigheid, wat een kleinzieligheid, wat een onvolwassenheid.”
    —————————————————————————–
    Vandaag (zie ook de draad over Hennis) heeft Holland het wereldrecord schelden gebroken. Er is iets in die man gevaren.

    Hij heeft gelijk dat Capo het veel te ver doorvoert, maar de oorzaak van het hele gebeuren, de WARE forumsloper, spint hier garen bij. Hij kan zich nu in de slachtofferrol wentelen en zich voordoen als de redelijkheid zelve die alleen maar komt voor de inhoudelijke discussie (een kutsmoesje dat hij al 15 jaar gebruikt).

    Verder zien we dat Holland, in het verleden nog gestalkt door het trollen-ensemble, nu kan rekenen op schouderklopjes en kushandjes.

    Als het niet zo triest was zou je erom kunnen lachen.

    1. Holland

     Floris, mijn standpunten inzake islam en politiek zijn onveranderd rechts. En even onveranderd ben ik het (vrijwel altijd) oneens met de meningen van Tengo en Guus: we staan diametraal tegenover elkaar.

     Maar, zoals je zelf zegt, gaat Capo veel en veel te ver. Hij sloopt DDS en dat wekt mijn kwaadheid op. Jij helpt daar trouwens aardig aan mee, want jij hebt net als Capo een dwangmatige om Tengo op te zoeken en af te maken. Ik ben het in alles oneens met Tengo, maar in dit opzicht moet ik hem gelijk geven.

     Capo springt als een hyena af op alles wat Tengo, Elu of IJsbrand te berde brengen. Ik vind dat ziekelijk gedrag dat absoluut niet onder de VvM valt, maar voortkomt uit ten onrechte toegeeigende verantwoordelijkheid waarmee hij zich als een kleine dictator ontpopt. Ik accepteer dat niet en eis dat Capo daar mee stopt. Hij mag alles zeggen tegen Tengo en alle anderen -dat is VvM- maar ik laat hem niet dit blog kapot maken.

     En ja, ik scheld graag. Heerlijk!

     1. Floris

      @ Holland: Het gaat niet om standpunten, dat heb ik al zo vaak gezegd. Van de standpunten van bijvoorbeeld Frits Jansen heb ik geen hoge pet op (understatement) maar van mij heeft hij geen last. Hij gaat z’n gang maar. Ook van Capo heeft hij trouwens geen last

      Hij beledigt mij namelijk niet en dat doet Tengo wel, al een jaar of 10, nadat hij het beste Nederlandse forum ooit, PolitiekDebat, kwam vergiftigen met z’n vileine streken. Dat forum was binnen een jaar na zijn intrede ter ziele.

      Verder let je niet goed op. Ik negeer hem zoveel mogelijk, maar het lukt niet altijd. Andersom zit W I M er bovenop. Soms reageert hij al na enkele minuten op me, meestal met een hautaine sneer. Het is net of hij op de uitkijk staat, als een roofvogel. Momenteel is het een stuk minder, want nu hangt hij het slachtoffer uit dus dimt hij tijdelijk.

      Ik zal je nog iets vertellen. Nadat hij op PolitiekDebat verscheen kwamen er binnen enkele dagen een stuk of 5 “vijanden” mee. Die mensen zijn hier ook actief geweest maar voor zover ik weet zijn ze vertrokken. Ze zitten nog wel op UV op Buitenbeentje na, die is compleet afgehaakt.

      Je zou kunnen zeggen dat die mensen (ook) een obsessie met W I M hadden, maar van lieverlee kwam ik er achter dat ze stuk voor stuk zó onvoorstelbaar zijn beledigd, gejend, vernederd en tot in den treure zijn gesard door deze psychopaat, dat ik begrip had voor hun vaak grove respons. Ze konden zijn bloed wel drinken.

      W I M roept dit over zichzelf af, maar hij heeft er in al die jaren niets van geleerd.

     2. Capo

      @Floris: “Ik negeer hem zoveel mogelijk, maar het lukt niet altijd. Andersom zit W I M er bovenop.”

      Dat heeft alles te maken met het feit dat hij niet tegen zijn verlies kan. Zodra jij online bent reageert hij op jou, omdat jij hem steevast klem zet. Hetzelfde zie je gebeuren wanneer Sjun online komt. Als een speer rent hij erop af om zijn geurvlag uit te zetten. En zo zijn er allerlei verschijnselen die ervoor hebben gezorgd dat Tengo’s tijd erop zit. Erger kunnen we het niet maken, wel leuker.

     3. Holland

      Floris, als Tengo er destijds in slaagde om binnen een jaar PolitiekDebat te gronde te richten, zijn zijn krachten nadien wel ernstig verzwakt. Op DDS is hij inmiddels al een jaar of acht actief en dit blog staat nog steeds als een huis.

      Naar jouw eigen zeggen vind je ook dat Capo veel en veel te ver gaat. Dat laat je zijdelings aan hem weten, niet rechtstreeks. Dat vind ik zwak. Capo moet stoppen met zijn onzin: hij heeft een messiascomplex en wil DDS redden en zuiveren van ‘ongewenste invloeden’. Dat is patientengedrag.

      De vete tussen jou en Tengo is al erg oud. Het is jammer dat die hier geimporteerd is en een voortdurende bron van onrust is geworden.

      Natuurlijk is Tengo een doorgewinterde hufter en psychopaat, dat vind ik ook. Maar de jacht van Capo c.s. zorgt voor nog meer onrust, tweedeling in kampen en een georganiseerde middeleeuwse heksenjacht. Dat vind ik eerlijk gezegd nog kwalijker dan de vileine en kleinerende reacties van de dwaas Tengo.

      Zoals eerder gezegd: de enige goede en beschaafde manier is hem te mijden, net doen of hij er niet is, niet op hem reageren. En niet om met een roedel hyena’s op hem te jagen.

     4. Tengo Kawana

      “Floris, als Tengo er destijds in slaagde om binnen een jaar PolitiekDebat te gronde te richten, zijn zijn krachten nadien wel ernstig verzwakt. Op DDS is hij inmiddels al een jaar of acht actief en dit blog staat nog steeds als een huis.”

      Het verhaal slaat ook helemaal nergens op. Het forum is indertijd uit de lucht gehaald toen de moderatoren er geen zin meer in hadden, nota bene lang nadat ik er was vertrokken.

     5. Floris

      @ Holland: De situatie op PolitiekDebat was niet vergelijkbaar met DDS. Er werd daar strikt gemodereerd op schelden. W I M beheerst de kunst om iemand zonder ook maar één scheldwoord te gebruiken het bloed onder de nagels vandaan te treiteren en dat deed hij volop. De moderatie, aangevoerd door een wereldvreemde student notariëel recht, wist zich er geen raad mee en zo etterde het voort. Pas na lang aarzelen en talmen kreeg hij een permban, maar toen was het al te laat. De sfeer was compleet verziekt en velen waren al afgehaakt. Velen waren ook strontziek van die zwakke moderator.

      Korte tijd later verkocht de eigenaar (dat was niet die student) het forum aan een mysterieuze figuur die er al heel snel de stekker uit trok. Het is nooit opgehelderd wat daar precies achter zat.

      Wat DDS betreft: ook hier zijn er al veel afgehaakt vanwege W I M, maar het forum zakt niet in vanwege een gebrek aan concurrentie. De forumwereld is zo goed als dood, maar er blijven altijd diehards en die zijn aangewezen op fora waar je een kanon kan afschieten zonder iemand te raken of DDS waar nog wel leven in de brouwerij is, al is het aantal unieke reaguurders niet eens zo groot (een stuk of 30?).

     6. Floris

      “Naar jouw eigen zeggen vind je ook dat Capo veel en veel te ver gaat. Dat laat je zijdelings aan hem weten, niet rechtstreeks. Dat vind ik zwak.”
      —————————————————————
      Of ik dat zijdelings zeg of niet maakt niks uit. Hij leest het toch wel.

      Maar omdat jij het bent:

      Capo, hoewel ik alle begrip heb, want net als al die anderen, en dan heb ik het echt over honderden mensen, ben ook jij getergd geraakt door het onophoudelijke gesar van deze vreselijke kwal en sla je hard terug. Dat is je goed recht, maar overdrijven is ook een vak.

      Laat het rusten, negeer de eikel en ga gewoon in discussie met mensen die dat waard zijn.

     7. Holland

      Ik heb PolitiekDebat niet gekend en neem dus zonder meer aan dat hetgeen je vertelt klopt. Toch lijkt ook de wereldvreemde, zwakke student-moderator mede schuldig aan het teloor gaan van dit blog.

      Het is jammer dat de forumwereld zo goed als dood is. Dat betekent ook dat we zuinig moeten zijn op DDS. Als dit blog stuk gaat of als de comment sectie gesloten wordt, zijn er weinig uitwijkmogelijkheden begrijp ik.

      Ik vraag me af of dit blog werkelijk beter gaat functioneert als Tengo er van afgeschopt is. Ik betwijfel het eerlijk gezegd. De man heeft extreemlinkse, haakse en uiterst irritante meningen, maar een blog met louter eensgezindheid lijkt me ook een crime. De hetze die Capo ontketende doet DDS in ieder geval ook niet goed.

      Als we gezamenlijk willen zorgen dat DDS overleeft en een aardig en interessant blog wordt/blijft, moeten we bereid zijn extreme meningen te accepteren. Daar hoeft niet per se een trollenbedoeling achter te zitten. Wie dat wel als zodanig interpreteert, die reageert gewoon niet. Hoe moeilijk kan dat zijn?

     8. Tengo Kawana

      Floris, die student notarieel recht herinner ik me ook. Die hebben jij en je Uitingsvrij-bende maandenlang gestalkt, tot aan zijn werkgever en familie toe. De jongen hebben jullie geprobeerd volledig kapot te maken.

      Heb je nooit spijt gehad van die smerige acties?

     9. Floris

      @ Holland: Ja, die student was medeverantwoordelijk, maar door incompetentie en verregaande eigenwijsheid, niet uit kwade wil.

      Ik ben volkomen met je eens dat een forum gebaat is bij veelkleurigheid. Met alleen gelijkgestemden wordt het al gauw een saaie boel.

      Zoals ik al zei (voor de zoveelste keer) zit ik niet met extreme meningen maar met narcistisch wangedrag. Daarbij kan ik niet eens zeggen dat de meeste meningen van W I M zo extreem zijn, hij zit meestal op de lijn van politiek Den Haag. Dat is dus echt niet waar ik over val. Ik heb voldoende duidelijk gemaakt waar ik in zijn geval wél over val dus dat hoef ik niet te herhalen.

      Op PolitiekDebat waren goede linkse debaters (veel beter dan de wannabe debater Tengo) en daarom was dat forum lange tijd een succes, er was een goed evenwicht tussen links en rechts.

      Hier zie ik eigenlijk geen goede linkse debaters. Er zijn wel linkse “tegensputteraars” maar inhoudelijk is het zwak en achterhaald. Er zit geen diepte in. Er wordt onophoudelijk dezelfde grijsgedraaide plaat afgedraaid dus dat gaat ook vervelen.

     10. Capo

      @Floris: Wat in het gesprek tussen jou en Holland onbenoemd blijft is het 100% bewezen gebruik van actieve multinicks (sokpoppen) door Tengo. Hij ontkent het maar dat is kansloos omdat we weten dat hij daar sowieso over liegt.

      Door gebruik te maken van multinicks ondermijnt hij de discussies, hij ondermijnt het forum en zet hij zichzelf als winnaar op de voorgrond. Het gebruik van sokpoppen kan helaas niet worden tegengegaan, zelfs Holland doet eraan mee of heeft eraan meegedaan. Dit is fout en schaadt het vertrouwen dat forummers onderling zouden moeten kunnen hebben. Dit moet je niet willen en zou actief bestreden moeten worden.

      Je kunt W̲̲i̲̲m̲̲ negeren, waarmee je hem als het ware z’n ongestoorde speelveld toewijst, je kunt hem confronteren waarna hij steevast ontkent, of je kunt weggaan, zoals velen al hebben gedaan. Er is nog wel geprobeerd om mij daarvan de schuld te geven maar zo werkt het natuurlijk niet.

      Jij noemde het al en het is ons bekend. Omdat de druk iets van de ketel ging, ik heb mij op jouw aanraden iets ingehouden, ging Tengo, vlak voor hij naar bed ging, warempel zijn smerige onderhuidse spelletje weer spelen. Hij schoffeerde (o.a. Bloem) nog even een paar forummers met taalneuq- en andersoortige opmerkingen. Jij en ik weten dat hij ongeneeslijk is en dat er geen verwachting op beterschap hoeft te zijn.

      Het moet je opgevallen zijn dat Tengo de afgelopen weken een flinke toon lager is gaan zingen, hij speelde zelfs de vermoorde onschuld en heeft, als een heuse Heintje Davids, tot drie keer toe zijn vertrek aangekondigd. De toon zal beslist weer hoger worden op het moment dat er niet op hem gejaagd wordt, dat is mijn stellige overtuiging. Op trollen en multinickers kun je namelijk, redelijke succesvol, jacht maken.

     11. Floris

      @ Capo: Dat taalneuqen is ook weer typisch iets wat trollen en pestkoppen doen. Daar is onderzoek naar gedaan:

      “Beginnen jouw vingers al te kriebelen als er een dt-fout wordt gemaakt? Tel tot tien en laat het gaan. Je wilt je namelijk écht niet scharen bij de officiële groep taalnazi’s en interpunctie-SS’ers, als we de onderzoekers aan de Universiteit van Michigan mogen geloven. Zij hebben namelijk het verband gevonden tussen het hebben van een onprettige persoonlijkheid en het corrigeren van anderen op hun taalgebruik.”

      https://www.gatsby.nl/Leren/Waarom-interpunctie-SS-ers-en-taalnazi-s-hele-onprettige-mensen-zijn

      Voor de rest lijkt mij alles wel besproken. Iedereen moet doen wat hem het beste dunkt en ik kies voor 100% negeren.

      In het recente verleden was het 90% negeren en dan liet ik me toch weer verleiden om (in bepaalde gevallen) in discussie te gaan. Dat is nu afgelopen, ik scroll gewoon door.

    2. nogmaals

     @Floris. +++++++
     Inderdaad triest en onbegrijpelijk dat Holland helaas zo fel cmreageert op capo.
     Terwijl capo toch beschaafd (in ieder geval in dit draadje) op Holland’s agressie reageert.
     Misschien moet Holland zich in de richting van capo meer opstellen als iemand die een ander zijn vrijheid van meningsuiting gunt.

     1. Holland

      Lees nog eens een keer rustig wat ik zeg over VvM, Nogmaals. Dan zul je je mening moeten herzien.

   2. Capo

    “(…) de door Capo op gang gezette oorlog…”

    De oorlogsverklaring komt voor rekening van je Tengovriend. Hij is de afgelopen 15 jaar bezig geweest om hier het startsein voor te geven. Ik heb natuurlijk niet het alleenrecht en er zijn nogal wat forummers die Tengo liever zien gaan dan komen, er zijn er ook nogal wat die hem regelmatig bevechten. Ik ben inderdaad ietsje pietjes vasthoudender, maar dat heb ik vanaf het begin al gezegd, ik ben steeds duidelijk geweest over mijn bedoelingen. Ik wil een DDS zonder multinicker Tengo en ik ben van mening (vvmu) dat het daardoor beter wordt.

    Ik ben inderdaad degene die het voortouw heeft genomen, dat kan een risico inhouden. Dat risico neem ik graag voor lief, zo gaat dat in oorlogen. Ik ben geen onderduiker en ga graag het gevecht aan, vooral als ik word uitgelokt.

    Dat uitlokken is één van de spelletjes van Tengo, hij gebruikt daar multinicks voor. Dat wordt bovendien bevestigd door zijn sneeuwvlokjes Elu & EU kok. Het valt op dat je daar volledig aan voorbij gaat, misschien komt dat omdat je zelf ook hebt meegedaan met je sokpop Jan Kelderman, voelt het fijn, dat opruien?

    En aan dat schelden van jou doe ik niet mee, al ben ik een enkele keer wel iets scherper dan de andere keer.

    1. Holland

     Capo, je kunt niets anders dan jezelf herhalen. Nogmaals: je mag alles, maar dan ook alles zeggen tegen Tengo & Sokpops, maar je hebt niet het recht hen te stalken, te demoniseren, te censureren en een heksenjacht te organiseren.

     DDS is niet van jou.

     Als ik je een simpel recept mag geven om je van Tengo te ontdoen:
     – mijd hem
     – reageer niet op hem
     – scroll door
     – ontwijk hem
     – doe net of hij er niet is

     Maar stop met stalken dit blog te slopen godverdomme!

     1. Capo

      Okay Holland, pak hem dan ook aan!

      Zonder gvd!

  3. Original NL

   @ nogmaals..
   Is “holland” hier al eens met een andere nick geweest?
   Zijn vuilbekkerij komt mij ergens bekend voor.

   1. Capo

    Jan Kelderman

   2. Holland

    Ahhh, Original is een Gilles de la Tourette patient en hoort al die scheldwoorden in zijn eigen hoofd.

    1. Original NL

     Tuurlijk holland…jij bent heeel beschaafd in je uitlatingen geweest….het waren de stemmen in mijn hoofd maar..excuses.

 4. Vraagtekentje

  Off topic: probeer de hele tijd een link van de TPO te sturen maar staan stoute woordjes in denk ik want wordt geweigerd.

  Gisteravond 23.08 uur 15 gewapende*Syriërs*roepen ‘Allahakbar, julliegaaneraan’, bestormen*Duitse*nachtclub
  Bevestigd door Duitse politie en OM, maar sporadisch door Duitse MSM gemeld (uiteraard)

  1. Floris

   @ Vraagtekentje: links naar TPO worden hier niet geaccepteerd. Heeft te maken met de slechte verstandhouding tussen de twee blogeigenaren.

   1. Vraagtekentje

    O, nou bedankt voor de tip:-)

    1. Floris

     Graag gedaan. Je kan natuurlijk wel de titel van het artikel vermelden, dan is het zo gevonden.

     1. Holland

      Of een tiny URL maken: https://tinyurl.com/

 5. Ad Infinitum

  De Groninger die lijdzaam zijn toekomst afwacht wordt in zijn ellende nog eens extra benadeeld door personen die de domheid en middelmatigheid tot kunst hebben verheven. Ongefundeerde scheldpartijen, op personen gerichte verbale aanvallen.
  Zie de protesten bij de AZC’s in het verleden.

 6. loodklopper

  Spooks (Engels)zijn niet gevaarlijk zullen we maar zeggen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.