Na basisschool leraren gaan nu ook de directeuren actievoeren!

Geen categoriesep 01 2018, 14:00
Al enige tijd komen er beelden en artikelen voorbij over de demonstraties door basisschoolleraren en dat zij minder werkdruk en hoger loon willen. Nu is de tijd aangebroken dat ook de directeuren actie gaan voeren. Zij beginnen met maandelijkse ontruimingsoefeningen. via Het Parool.
12 September om 9 uur wordt er in heel het land een ontruimingsoefening georganiseerd. Reden hiervoor is dat de cao voor onderwijzend personeel is afgesloten maar zij buiten de boot vallen. Ook zij willen minder werkdruk en hogere lonen.
Voor het onderwijzend personeel is de nieuwe cao echter ook niet voldoende. Zij menen dat dit slechts een beginnetje in de goeie richting is en er nog veel meer moet gebeuren. Daarin worden ze nu dus gesteund door de directeuren en adjunct-directeuren.
Een beter moment is er niet voor ze om in deze periode te demonstreren. Mensen zullen geneigd zijn dit te koppelen aan de dividendbelasting en zeggen dat het geld ook wel naar de leraren had kunnen gaan. Het is voor de gemiddelde burger onbegrijpelijk dat er zo'n fikse korting wordt gegeven maar leraren, die onze volgende generatie moeten vormen en al decennialang (terecht) klagen, in de kou blijven staan.
Als deze protesten in omvang en intensiteit toenemen zou het wel eens een belangrijk campagnepunt kunnen worden in de volgende verkiezingen en flinke invloed kunnen hebben op de Provinciale Staten verkiezing volgend jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten