Na basisschool leraren gaan nu ook de directeuren actievoeren!

Na basisschool leraren gaan nu ook de directeuren actievoeren!

Al enige tijd komen er beelden en artikelen voorbij over de demonstraties door basisschoolleraren en dat zij minder werkdruk en hoger loon willen. Nu is de tijd aangebroken dat ook de directeuren actie gaan voeren. Zij beginnen met maandelijkse ontruimingsoefeningen. via Het Parool.

12 September om 9 uur wordt er in heel het land een ontruimingsoefening georganiseerd. Reden hiervoor is dat de cao voor onderwijzend personeel is afgesloten maar zij buiten de boot vallen. Ook zij willen minder werkdruk en hogere lonen.

Voor het onderwijzend personeel is de nieuwe cao echter ook niet voldoende. Zij menen dat dit slechts een beginnetje in de goeie richting is en er nog veel meer moet gebeuren. Daarin worden ze nu dus gesteund door de directeuren en adjunct-directeuren.

Een beter moment is er niet voor ze om in deze periode te demonstreren. Mensen zullen geneigd zijn dit te koppelen aan de dividendbelasting en zeggen dat het geld ook wel naar de leraren had kunnen gaan. Het is voor de gemiddelde burger onbegrijpelijk dat er zo'n fikse korting wordt gegeven maar leraren, die onze volgende generatie moeten vormen en al decennialang (terecht) klagen, in de kou blijven staan.

Als deze protesten in omvang en intensiteit toenemen zou het wel eens een belangrijk campagnepunt kunnen worden in de volgende verkiezingen en flinke invloed kunnen hebben op de Provinciale Staten verkiezing volgend jaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer