Alles wordt ingezet om Lili en Howick in Nederland te laten blijven

We zijn in Nederland al een tijdje in de ban van de Armeense kinderen Lili en Howick. Ze zijn in de media geweest, er zijn columns geschreven en vlogs aan toegewijd. De kinderen moeten het land uit, maar in Nederland zijn we er heel erg verdeeld over. Die verdeling loopt gelijk met de klassieke links-rechts verdeling. Volgens Rutte is het klaar, ze moeten uitgezet worden.

Zelfs na de smeekbede van de kinderen is onze minister-president er duidelijk over: het proces is goed doorlopen en alles is goed gegaan. Er is dus geen reden om van de regels af te wijken. Sterker nog, als je nu afwijkt van de regels en procedures, dan kan dat bij elke persoon die in de media komt en smeekt om te kunnen blijven. Dan is het einde zoek.

Dit betekent niet dat er niets meer gedaan wordt of dat er niet geprobeerd wordt om dit tegen te houden. De advocaat doet er alles aan om de uitzetting tegen te houden. Elk juridisch middeltje wordt uit de kast gehaald:

De advocaat van de Armeense kinderen Howick en Lili doet een ultieme poging om hun uitzetting te voorkomen. Advocaat Schüller heeft gevraagd om een voorlopige voorziening voor de kinderen, omdat het slecht gaat met de moeder.

In een verklaring schrijft Schüller dat een onafhankelijke psychiater de moeder in Armenië heeft onderzocht op verzoek van voogdij-instantie Nidos. Die heeft volgens de advocaat geconcludeerd dat ze moet worden opgenomen in een kliniek en zolang niet voor de kinderen kan zorgen. Volgens de advocaat betekent dat dat Lili en Howick zes maanden in een kindertehuis moeten blijven.

Ik vind het heel naar voor de kinderen, omdat ze ook niet gevraagd hebben om deze ellendige situatie, maar het is belangrijk om duidelijk en direct te zijn over deze context en de gevolgen. Daarom hoop ik dat de uitzetting doorgaat, omdat er anders geen algemeen beleid opgesteld kan worden. We will see!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Ni28

  De Armeense moeder maakte al jaren geleden een foute beslissing omdat het haar mogelijk werd gemaakt. Dat is het geval kort samengevat. Het is de hoogste tijd dat dit gaat veranderen anders blijft illegale migratie een groot probleem die steeds maar blijft groeien.

  1. Original NL

   Tonnen aan proceskosten …en nog geen eind in zicht.

   1. Adriaan

    Ooit heb ik een poster gezien, nota bene op een advocatenkantoor. De ene partij trek aan de staart van een koe, de andere partij trekt aan de hoorns van de koe. De advocaat zit in zijn toga, breed lachend, onder de koe te melken.

    1. Peter Loosduinen

     Adriaan
     inderdaad. Die blijft zijn zakken vullen.

   2. hans-e-pans

    Mochten deze twee Armeense kinderen, Lili en Howick, toch hier in Nederland blijven, dan is er een stevig pesedent geschapen.

    Dan komen er nog veel meer schapen over de spreekwoordelijk dam omdat het hek er dan af is.

 2. henkC

  Wat een vreselijke klucht. Heb er geen andere woorden voor.
  Wil dan ook 2 dingen voorstellen.

  1 Bij verlies moet de advocaat de processkosten betalen.
  2 Maak de naam van de advocaat bekent en neem hem nooit meer als advocaat aan voor een zaak.

  Na 9 jaar procederen ziet een of andere idioot nog ergens een gaatje om Nederland nog meer op kosten te jagen.

  Wanneer gaan we nu eens doen wat we zeggen? 1 asielaanvraag daarna hooguit 1 keer in beroep daarna uitzetten. Het geheel moet gebeuren binnen 12 maanden (korter mag ook).

  Gewoon ronduit schandalig dit gesol.

 3. P.Sisterons

  Weer een proces en “ultieme poging”. Lazer op met je advocaten.
  Als Ĺili en Howick dusdanig psychisch misbruikt zijn zodat ze mogen blijven, gegarandeerd dat er een hele zooi “familieleden herenigd” willen worden met die jong in NL. Jammer, maar helaas, kinderen terug naar Armenië. Het heeft lang genoeg geduurd.
  de realistische Nederlanders zijn die zielenpoten spuugzat. Nederland is bomvol !!

  1. Peter Loosduinen

   P.Sisterons : inderdaad. Gekkenwerk van de linkse advocatenhap !
   Netjes op het vliegtuig naar moeders.

 4. Adriaan

  Alle argumenten die hun advocaat in zijn toneelstuk opvoert zijn vals. De moeder spreekt Armeens met haar kinderen, dus zij spreken wel degelijk de taal. De moeder weigert elke hulp en staat terugkeer van haar kinderen in de weg. Dat de moeder plotseling niet in orde is om haar kinderen op te vangen, is een flagrante leugen. Zij was zeer goed in staat om dagelijks met haar kinderen te bellen. Zij was goed in staat om een onderduikadres voor haar kinderen in Nederland te regelen. Allemaal pogingen van een wanhopige moeder. Overigens heel begrijpelijk, maar nu moet zij haar verlies nemen en ruiterlijk toegeven dat zij er alles aan heeft gedaan haar kinderen in Nederland te laten, maar nu haar strijd moet opgeven. Overigens en hiermee maakt zij de grootste fout, heeft zij haar kinderen van zichzelf laten vervreemden. Een moeder die in het nauw wordt gedreven maakt, gelijk een kat, rare sprongen. De kinderen horen bij hun moeder te wonen.

  1. Peter Loosduinen

   Adriaan : Klopt allemaal !!!

 5. Elu Thingol

  Ik benijd Harbers niet.

  1. Seneca

   @elu (rare naam overigens)
   u benijdt Harbers niet? waarom niet? is deze post voor u – intellectueel – te hoog gegrepen? ik neem aan dat u eveneens wenst dat deze twee jonge mensen in Nederland blijven? hoeveel heeft u op de speciale bankrekening gestort? niets? dus u bent ruimhartig op kosten van een ander? dat is zo links dat riekt naar een ‘gutmenschen’ mentaliteit.

   1. Capo

    “(rare naam overigens)”

    Dat geldt niet alleen voor de naam!

 6. Pecunia

  Een Armeense moeder met Nederlandse kinderen, als zij eruit moeten dan ook het gespuis.

  1. Karel de Grote

   Het zijn geen Nederlandse kinderen, ze waren 2 en 3 jaar toen ze naar Nederland kwamen. Een jaar later kregen ze van de Hoge Raad al te horen dat ze het land moesten verlaten. De kinderen hebben dus gewoon Armeens geleerd en horen hier niet thuis. Boven dien schept dit een gigantisch precedent want het gevolg is dat iedere illegaal nu weet dat je gewoon in Nederland kunt blijven als je het journaal en Jan Lul de Vries maar op je hand krijgt

 7. fusilier

  Trump heeft hetzelfde probleem met Mexicanen, en de linkse gekkies schreeuwen moord en brand daar in de U.S.A

 8. Ni28

  De ombudsvrouw zat van de week ook maar onzin te verkondigen. De kinderen kennen geen Armeens(of was het Azerbaijanis?). Hoe spraken zij dan thuis met de moeder die geen andere taal sprak? Dus basis zit er in en op die leeftijd leer je de taal heel snel. Met mijn achtste jaar moest ik ook switchen naar een andere taal en dat ging zonder probleem. Helaas ben ik toen mijn eerste taal zelfs zodanig vergeten dat ik die niet meer vloeiend kan spreken.
  Betekent het ook dat alle kindmigranten die hier naar toe komen ook niet naar school kunnen omdat zij de taal niet spreken? Daar horen wij haar niet over. Alles wat de moeder zei was gelogen. Acht jaar bedrog ga je toch niet belonen als er verder ook geen goede reden voor is? Deze ombudsvrouw deugt niet met haar waanbeelden.

  1. Peter Loosduinen

   Ni28 Die ombudsvrouw moet worden afgeschoten ( FIGUURLIJK vanzelfsprekend )

 9. Heinz

  Het merkwaardigste bericht las ik in Trouw. Uitgeprocedeerde asielzoekers kunnen veilig worden uitgezet naar Afghanistan terwijl ze daar niet geboren zijn. Het ging om asielzoekers geboren in een Iraans vluchtelingen kamp. Zweedse ingezetenen een negatief reisadvies…

 10. Gerlos

  Ik neem an dat de koffers gepakt zijn, dan wens ik jullie een goede en voorspoedige reis.

 11. Peter Loosduinen

  Eens met Lars !!
  Daarom hoop ik dat de uitzetting doorgaat, omdat er anders geen algemeen beleid opgesteld kan worden.

  1. Onno

   Kinderen uitzetten kost minder moeite, dat is de clou.

   1. Tengo Kawana

    Ik denk dat Harbers zich de haren uit de kop trekt voor het feit dat hij twee maand geleden niet zo alert was om zijn discretionaire bevoegdheid te gebruiken.

 12. navaroneman

  ik vint dat de 2 armeense kinderen kinderen Lili en Howick niet uitgezet mag worden
  ze wonen in nl kennen niet de armeense taal kunnen daar niet naar school.ze zullen daar in een tehuis komen.omdat hun moeder opgenomen is en niet voor de kinderen zorgen kan.want asielzoekers krijgen wel asielverzoekaanvraag.en een pardon moet worden gegeven aan de 2 kinderen.
  wij leven in een vrij land.maar of je het een vrij land mag noemen is voor mij de vraag.
  met een kabinet wat veel beloofd en niks na komt
  laat de 2 kinderen in nederland blijven

  dank g herben

  07-09-2018

 13. Karel de Grote

  9 jaar geleden moesten ze het land al verlaten omdat ze totaal geen recht hadden op een verblijfsvergunning en door 9 jaar lang MISBRUIK te maken van de Nederlandse wetgeving hebben ze op kosten van de belastingbetaler een mooi leventje gehad en dan nu zielig doen na al dat misbruik, rot op, letterlijk en figuurlijk.

  1. Pecunia

   Het heeft 10 jaar geduurd voordat ze uitgezet konden worden en dat is een grof schandaal.

   1. Rosasolis

    @ Pecunia. Zo denk ik ook. Maar wanneer is het anders geweest met de regering
    o.l.v. Rutte? Misschien is er wat enige hoop voor ons huidige regering. Wij hebben een briljante minister van landbouw, Carola Schouten ( Christen Unie), die dagelijks door ons hele land reist in een spijkerbroek om te zien waar de problemen zijn.

  2. Rosasolis

   @ karel de grote: onze regering is schuldig geweest, en nog steeds om deze jonge kinderen voor 10 jaar lang te vergeten! Laat ons meer hierover weten. Volgens de Belgische radio omroep Klara, zijn er Armeense grootouders van die kinderen in Nederland.
   Waarom horen wij niet van de groot-ouderen (als zij werkelijk bestaan)?
   En nu de laatste bericht van ons regering: Lili en Horwick mogen hier wel blijven.
   Hopelijk dat iemand hulp voor ze had kunnen regelen voordat het nog slechter wordt.

 14. RobertMarsman

  Er is geen algemeen beleid. De een mag blijven de ander niet. Er wordt sowieso al met twee maten gemeten. Of zou afkomst er iets mee te maken kunnen hebben? Vaak wordt er al onderscheid gemaakt tussen een moslim en een niet moslim.

  Armenen lijken me eerder christenen dan aanhangers van die verderfelijke ideologie. Maar dat zal vast geen issue zijn toch ?

  1. Pecunia

   Zeker wel, van deze christelijke bevolkingsgroep valt geen geweld te verwachten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.